Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Krystal_s
    addikt

Nemigazán értem hogy mire céloztál a "Nálam nincs /home (csak csere és root), de nem akarok megint úgy járni, mint elsőre." pedig ott van az és nincs is linkelve.

"Nem mertem még átállítani auto belépésre, mert azt írja, ha a /home titkosított, akkor nem tud majd belépni."
    Beállíthatod autora ha nem állítottál rajta titkosítást(alapesetben csak a hozzáférés van korlátozva).Konkrétan arról van szó hogy szöveges állományokhoz kell hozzáférnie(írnia/olvasnia) elsősorban így gondolkozz az esetre.
    "Nem tudjátok mitől lehet ez?"
    Jó kérdés,nálam is csinálja de nem foglalkozok vele.Elindult a xorg? Igen,el.Akkor örülök mint majom a farkának...

Csak írtam, hogy telepítéskor nem csináltam külön /home partíciót.
    Azért nem merek autologint beállítani, mert amikor az volt beállítva az előző rendszeren, akkor nem csak 3 mp-re jelent meg a tty1 login szöveg , hanem úgy is maradt. Egyáltalán nem váltott grafikus felületre a rendszer. Ezért újra kellett telepítenem. Ott véletlenül nem állítottam be az autologint és így normálisan betölt a rendszer, csak 3 mp-ig jelenik meg előtte a tty1 felület. De vajon akkor is jó lenne, ha bekapcsolnàm az autologint?

Új hozzászólás Aktív témák