Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #13308 üzenetére

Igen, szerencsétlenek ezek az EEE gépek, de 99+%-ban ezeknek sincs baja a Linuxszal. Használtam már vagy 4 hasonló EEE PC-t, csak egynek volt vele problémája. De ezt a problémája részt úgy kell érteni, hogy még a probléma ellenére is jobban futott rajta az Arch, mint a gyárilag hivatalosan támogatott egyetlen OS, a Win7, kisebb lag, kevesebb swapelés, kevesebb tearing. Tehát ha úgy vesszük, a Linux vitte ebben az esetben is a prímet.

Ja, az SiS egy trágya gyártó volt, annak idején is utáltam, fórumokon le is húztam rendszeresen, aztán jöttek gyökerek ugatni, hogy azjóaz, mert az öreganyja pinaszőrtetvének is olyan van, és akkor kihozták, hogy én vagyok hozzá hülye. Nyilván, az idő is azt bizonyította be.

Ha IDE csatlakozós a cucc, akkor ki kell venni az SSD-t a házából és venni hozzá egy külön SATA-IDE adaptert, befér a két nyák együtt, egyedül rögzíteni nehéz. IDE SSD-t is lehet kapni, de nem éri meg, mert ócskák, drágák, olcsóbban kijön egy SATA, M.2 SATA, mSATA SSD egy külön adapterrel.

De egy gépnél, ha csak 756 MB RAM-ig lehet bővíteni, és még csak IDE csatlakozó van benne, annak még SiS nélkül is intő jelnek kéne lennie, hogy 202X-ben már bottal se kéne piszkálni. Ahhoz nem Optibay-t meg SSD-t kell venni, hanem csipketerítőt vázával, és azzal takarni le a gépet. Esetleg virágfölddel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés