- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #13115 üzenetére
Most már elvesztettem a fonalat. Előbb még te voltál, aki helyesen ellenezte, hogy a Gtk-s ökoszisztémába Qt-s dolgok legyenek, erre most elkezdtétek azt fejtegetni, hogy a Cinnamonból hogy kéne Plasmát csinálni. Nem kicsit fura. Én a részemről nem győzöm hangsúlyozni, ha valakinek Plasma kell, vagy a Qt-s programok jönnek be neki (pl. KDE partíciószerkesztő a kollégának, meg qBittorrent, meg Q4Win, Konsole, és miegymás), akkor a teljes Cinnamont mellőzni kell, és alapból egy KDE5-ös disztrót feltenni, vagy vanilla Arch-ot telepíteni KDE-vel.
Teljesen megértem, régen én is odavoltam a Qt-s dolgokért, igaz ez még a Qt4 időszak volt, a KDE4 idején, mikor még nem volt így elcseszve a KDE (KDE3-at is szerettem), mindenből a Qt-s alkalmazást preferáltam (kivéve Wine, Firefox, LibreOffice), qBittorrent, Double Commander Qt (ebből van Gtk-s is), Kate4, Goldendict, KSnapshot, SMPlayer, Okular, K3b (akkor még elvétve írtam CD-t, DVD-t), még játékokból is, pl. KPatience, KSudoku, KMines, meg élveztem, hogy mekkora bloat DE-t használok, minden aerós meg átlátszós, meg telepakoltam 3D effektekkel, 3D taskváltó, wobbly windows, mindenféle indulási és leállási animációk, stb., főleg a Windows korlátozottsága után volt felüdülés, hogy milyen csilivilin tud kinézni, kész vizuális orgia volt, olyan érzés, mintha az ember kispolszkiból átülne sportkocsiba. Még a terminált is kerültem, nem a szakmai tudás miatt, hanem mert annyira a csilivili GUI-t preferáltam, és a text alapú alkalmazások nem voltak elég látványosak. Nyilván változnak az idők, változik az ember, mindenki átmegy ezen az állomáson. Persze ezen ma már röhögök, hiszen az akkori gépemre ez végképp nem volt ideális, valami T1400-as dualceleroncsos hulladék noti volt, 2 GB DDR2 RAM-mal, a rendszer ebből megevett 1 gigát, igaz akkoriban, 7 éve még a böngészők, weboldalak nem voltak ennyire bloatok, már akkor is megkezdődött a bloatosodás, de még nem burjánzott el ennyire, nem voltak még ilyen JS/nodeJS hegyek, HTML5, webfontok, systemd, stb.. Kicsit komótosan futott, de nem volt borzalmasan lassú, a boot és a progik első betöltése volt egy kicsit komótos, utána már nem volt lassú egyáltalán, az XP-nél, Win7-nél simábban futott összességében.
Most meg eljutottam a másik végletbe, hogy 0 csicsa, 0 bloat, minden minimalista, szinte csak terminálos TUI/CLI alkalmazások, minden billentyűzetorintált, vim-gyorsbillentyűs-modális. Ma már nem hogy Qt-t nem nagyon használok, de már Gtk-s dolgokat se nagyon, ha egy mód van rá. Ez csak azért írom, hogy minden relatív, perspektíva kérdése.
A Cinnamonnal sincs baj, de abból Gtk-s ökoszisztémát érdemes építeni, Gnome-os és Xfce-s progikkal, lehetőleg Gtk3 only, ami egyébként nem is nehéz, mert Gtk-s alkalmazásból van a legtöbb, és azok java része Gtk3-as, nagyon kivételesen pár régebbi progi ragadt, Gtk, Gtk+, Gtk2-őn.
Egyébként ez a jó a Linuxban, hogy sokféle járható út van, és nem úgy, mint a Windows, MacOS, hogy egyféle szutyok van rá, és az van lenyomva mindenki torkán, mindnekinek egyenfrizurát alapon, az mindegy, hogy az adott felhasználó gépére, meg felhasználására az nem való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Alkoholista nevelde
- Anime filmek és sorozatok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mozilla Firefox
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- World of Tanks - MMO
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Netfone
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest