Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Frawly #12740 üzenetére

Persze mindezt nem csak Vifm-ben lehetne, hanem grafikus felületen is, az .srt fájltípust általánosan hozzárendelni ehhez az iconv-scripthez. Így csak duplakattintás bármiben a fájlra, és ha .srt a kiterjesztése, már át is konvertálódott UTF-8-ra.

A Vifm-ben azonban azt szeretem, hogy többféle társítást is elbír, be lehet állítani, hogy olvasásra, szerkesztésre, futtatásra milyen kiterjesztéseket mikkel nyisson meg, ezek lehetnek különbözőek is, és mivel az egész egy rc configfájlban van lerögzítve, így nincs az, amit itt valaki múltkor írt, hogy egy frissítés után valami frissülő progi elállítja a MIME/Freedesktop társításokat, aztán elkezdenek Wine-s hülyeségekben meg egyebekben megnyílni bizonyos kiterjesztések.

Ez a szövegszerkesztőben feliratkonvertálás akkor nem gáz csak, ha egyszer kell az életben, többet tuti nem, akkor valóban mindegy, hogy mivel oldja meg az ember. Ilyen esetben néha én is alkalmazok lámulós megoldásokat, amikről eleve tudom, hogy elegánsabban is lehetne, de ha csak egyszer van rá szükség, akkor tényleg mindegy.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés