Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11450) Frawly válasza shield (#11438) üzenetére


Frawly
veterán

Azért azt tudni kéne, hogy pontosan milyen Celeron ez.

Vanni tuti van olyan disztró, ami jól elmegy rajta, nem csak hogy XP szintű hardverigénnyel, de attól kevesebbel is. Csak ha nagyon gyenge gép, akkor a fapadosabb, kevésbé felhasználóbarátabb disztrók fognak szóba jönni, azokat meg kezdőként nem biztos, hogy szeretni fogod.

Első körben a Lubuntut próbálnám meg, ha nem futna elég jól, akkor Sparky Linux vagy AntiX, mindkettőnél IceWM felülettel.

Magyarul szinte mindegyik disztró tud, és be szokott lenni készítve rajtuk egy csomó progi, böngésző, levelezőkliens, szövegszerkesztő, zene- és videólejátszó, stb..

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.