Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszlaci
üzenetére
Akkor: na idefigyeljen kopasz! ...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem jegyzi meg a beállítást, semmi gond. Feljebb írtam, hogy abba a txt fájlba tedd be a megfelelő xrandr parancsot. azt akkor hajtja végre, ha bejelentkezel.
pl:xrandr -o left -s 800x600
Vagy ilyenek. De magadtól is megnézheted: xrandr --help

(#10794) Gabernier
Alkalmazások - Rendszereszközök - Terminál
Vagy: ctrl+alt+f2

Hangbeállításokban nézd meg, ott lesz a profilnál a kimenet. Vagy ha olyan a lejátszó program ott direkt is tudod állítani.
-
Gabernier
tag
Sziasztok!
full full kezdő vagyok
sikerült szinte mindent telepítenem pontosabban az ubuntu telepített mindent .
kivéve az videó drivert de azt meg bírtam oldaniszóval a problémám egyedül az hogy nem ismeri fel a hangkártyámat igy csak 2.0 ás hangot csihol ki. egy msi ex700 as laposom van windows alatt realtek illesztővel működött az 5.1 es hang
ezt szeretném megoldani itt is.
nem találtam drivert...
illetve kb 2 órája próbálok rájönni hogy hogy tudok egy parancs sort elővarázsolni..ha tudnátok segíteni megköszönöm..
-
szaszlaci
addikt
Úgy úgy, mint Citroghost képén van. Az elforgatással nincs gond, benne van a képernyő beállításaiban, működik is, csak mikor újraindítok vagy kijelentkezek, visszaáll rendesre.
A frekvencia szintén visszaáll alapértelmezettre (nem, mintha ez egy LCD-nél nagy baj lenne, de gondolom összefügg).
Ez valami Linux baj lehet, a régebbieknél pl felbontást változtattam, azt is elfelejtették sorra. Más alaplap, más VGA.Uram, igen, uram!

-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Citroware
üzenetére
Érdekelt és rákerestem, egyszerű, két perc alatt megvan.
Elsőre terminálba:
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
Beilleszted azt hogy
Section "ServerFlags"
Option "RandR" "on"
EndSectionmajd a a Section "Device" részhez pedig ezt:
Option "RandRRotation" "o
Ezután ujraindítás és Rendszer-Beállítások-Monitorok és az NVidia XServer Settings menüjben megtalálod a forgatási menüt.
-
Nem fogadja el, de ezt már próbáltam.
X Error of failed request: BadMatch (invalid parameter attributes)
Major opcode of failed request: 152 (RANDR)
Minor opcode of failed request: 2 (RRSetScreenConfig)
Serial number of failed request: 14
Current serial number in output stream: 14 -
szaszlaci
addikt
Adott egy parancsot, azt a konzolba kellett beírni, így megjavult.
Ez az alap Fedora nem valami szép (gondolok itt a simításokra pl) meg nem is túl gyors.
Felraktam inkább a KDE-s változatot (amiben már benne van a megjelenés, de ugyan az a Fedora). Ez már nomrálisan néz ki és gyors is, el lehet képzelni végleges hasnzálatra.
Akkor ehhez lenne két kérdésem:Nem tudom magyarra állítani. Megtaláltam a régió beállítást, de a nyelvnél csak US English adható hozzá. Csomagkezelő szerint fel van telepítve az i18n Hungarian 14-es nyelvi csomag, de hiába.
A másik, hogy hiába állítok be valamit (pl az asztal elforgatása), következő bejelentkezésnél visszaáll.
Van egy olyan tippem, hogy ez a két dolog összefügg. -
-
Atapi
senior tag
válasz
BigManus
üzenetére
ezt felesleges volt beírnod, mert már ki lett tárgyalva, hogy az adott win alatt már telepített program nem fog futni csak úgy wine alatt. sőt, a legtöbb "nagy" program, ami egy win rendszeren telepítve lett, nem fog futni csak úgy wine alatt, hogy betallózzuk az indító fájlt.
másrészről a jobb klikk + megnyitás wine program loaderrel kb pont azt csinálja, amit javasolsz... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Többnyire csak egyszerűbb progiknál megy, hogy egyből indítod wineval a Win alatt telepített alkalmazást. Ugye Wines regedit, miegymás ilyenkor nem elérhető a proginak, a csak a Wine alatti megfelelője.
Neked telepíteni kell Linuxon a Wowot, van rá Wine [link], és PlayonLinux [link] megoldás is. Szerintem utóbbival próbálkozz először.
-
!wannabe
tag
válasz
llaszlo
üzenetére
Pocokxx:
Így igaz, sokat ne várj. Én csak lubuntu-t próbáltam ezek közül. Tudtam, hogy minimal, de mégis meglepődtem mennyire fapados. Viszont kellően felhasználóbarátnak tűnt.Gyick:
WoW-ot nem próbáltam még Ubuntu-n (nem Ubuntu-n sem), sőt az M$ Office-n kívül nem sokmindenre használtam a Wine-t. Milyen hibaüzenetet ír ki egyébként? -
Gyick
őstag
válasz
!wannabe
üzenetére
Na feltettem az Ubuntu 11-et,a windoson belül egy mappába telepitve.Az lenne a kérdésem hogy win-es játékot hogy tudnék elinditani?konkrétan a wowról lenne szó.A Wine-t sikerült letöltenem a szoftver központból.azt probáltam hogy jobb egér a wow.exe-n futtatás wine segitségével de vmi hibaüzenete kaptam.gondolom nem ennyire egyszerű a dolog

-
Atapi
senior tag
válasz
!wannabe
üzenetére
még nem használom a 11.04-es verziót, úgyhogy csak azt tudom írni, amit olvastam, nem saját tapasztalat az alapja...
szóval a baloldali menüsáv az új kinézethez tartozik hozzá, és mindenfelé megoszlanak a vélemények, hogy jó-e, vagy sem, tetszik-e, vagy nem. a nem tetszőknek az szokott lenni a javaslat, hogy a logon képernyőn válasszák ki, hogy a régi felületre jelentkezzen be a rendszer, és akkor nem lesz bal menüsáv, kb olyan lesz a kinézet, mint a régebbi verzióknál. esetleg próbáld ki, hogy neked ez a megoldás megfelelne-e. -
pocokxx
Közösségépítő
Melyik a legkisebb erőforrás igényű, de felhasználóbarát OS?
-
!wannabe
tag
Feltettem a minap a 11.04-et. Esetleg tudja valaki, hogy a bal oldali panelt, hogy lehet eltüntetni? Legjobb volna ha be tudnám állítani, hogy ne is jelenjen meg.
-
Gyick
őstag
sziasztok!
Szeretnék feltenni egy linuxot a win mellé ezért arra gondoltam hogy az utolsó(F: 30gb) particiomból partiotiom magic-el csinálok egy 10gb-os linux particiót.Szerintetek elég lesz 10gb?Fedora disztribúció lesz(bár még változhat) -
szaszlaci
addikt
Köszi a tippeket. ImgBurn települt, viszont nem sikerült winecfg-al hozzáadni az írót. De ez lehet, hogy az én bénázásom csak.
A K3b viszont ha működik (csak megnéztem, nem próbáltam élesben), azért nem mindegy. Lássuk be, ez sok embernek fontos lehet.Vladi: nem mondtam le róla, csak egy időre félrerakom, azért nem rossz rendszer. De a bugjai (akárminek is nevezik őket) idegesítőek és gyakran súlyosak.
-
SeaShark
tag
Hi!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Mostanába szeretném felrakni a linuxot.(eddig nem is lenne gond)
De a gépemben van egy 8800gts, aminek a ventilátora alapból csak 37%-on pörög.
Ezen a sebességen igen magasra felmegy a videokártya hőmérséklete
Windows-ban egy szoftverrel lehet szabályozni.
Érdekelne hogy linux alatt milyen lehetőségek vannakElőre is köszönöm a segítsége
-
RBJ
addikt
válasz
szaszlaci
üzenetére
wine alatt fut az imgburn is.
nekem is hasonló a problémám, hogy nincs alternatíva duplaréteg írására de nem létfontosságú.
konkrétan erre gondoltál szerintem1. Telepítsd a K3b cd-író programot.(Csomagkezelőben megtalálod)
2. Beállítások->a K3b beállítás
3. Baloldalt kattints az alkalmazásokra
4. Ezután amin most bejött, válaszd a "Felhasználói Paraméterek" fület
5. A "growisofs" paraméterének add meg a következőt: "-use-the-force-luke=break:1913760" (időzjelek nélkül)
6. Kattints az OK-raEzután ugyanúgy írhatunk gamét, mint clonecdvel, vagy imageburnel. Arra vigyázzunk ha normál dvd-t szeretnénk írni a growisofs paraméterét törölni kell.
én is kaptam valakitől a tippet de még nem próbáltam.
-
llaszlo
veterán
-
szaszlaci
addikt
Egy író programnak a kinézete érdekel a legkevésbé. De sajnos egyik sem tudja a szükséges funkciót.
A Winecfg talált, tényleg be lehet állítani, működik is. Csak épp a rendszer nem képes egyszerre kezelni a hangkártya analóg ki- és bemenetét. Vagy az egyik, vagy a másik, a duplex mód virtuális.
Megköszönöm a segítséget amit adtatok, de ez nem az én világom. Elvileg minden kéznél van és hibamentes. Amit viszont a rászánt pár nap alatt tapasztaltam, hogy nem működnek együtt a dolgok, millió bugba botlottam. Valamint a számomra létfontosságú programok nem voltak működésre bírhatóak. (ImgBurn alternatíva, ARTA, LspLAB, UniBox).
-
BigManus
addikt
válasz
Tibi86
üzenetére
Nem írta amikor betettem Neki a linket, hogy mivel mit keresett.
A problémájára kerestem rá és a találatokat linkeltem be.
De picit olvass vissza pár hozzászólást miket állít. Pl. Google a barátod, stb.
Nem is írtam neki még csak hasonlót sem...
De Vele részemről befejeztem. Még ha konkrét megoldás van a problémájára sem írom meg.Emlékszem, mikor kértem segítséget anno, és valaki Google találatokat linkelt be, még annak is megköszöntem, nem felháborodtam rajta.
Én kértem a segítséget, más belinkelte amiről úgy gondolta segít...Peace
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszlaci
üzenetére
Pár nap és javítják. Addig használj másik lejátszót.
Linux alatt nincsenek meghajtók. Minden egy fájlrendszerbe kerül bele, valamelyik pontban csatolva. A többi partícióidat a /mnt vagy /media könyvtárban találod.
Nézd meg: Helyek menüben. Kiválasztod a partíciót, root jelszó és felkerül a /media alá.
Ha véglegesre akarod csatolni, akkor az /etc/fstab fájlba jegyezd be.
Egyébként a gnome-commander vagy az mc programot nézd még meg. Ez utóbbi konzolos, de jó nagyon.A .dvd fájlformátumot nem ismerem.
A brasero vagy k3b programot próbáld ki. Ez utóbbi nagyon jó, de kde-s úgyhogy kicsit máshogy fog kinézni.A winecfg-t próbáld ki, azzal tudod elvileg beállítani a wine működését. Bár ezt a megoldást sose találtam 100-asnak.

-
xcds
őstag
válasz
BigManus
üzenetére
Nem vagy semmi. Még a végén mártírt csinálsz magadból. A "segítséged" volt a flegma.
A kérdésem pedig(amire a jó kis válaszodat adtad)az volt, hogy mit jelent ez a hibaüzenet, nem azt írtam, hogy oldd meg helyettem a problémát.
És a magad nevében beszélj, mert te tetted be a lekezelő guglis "segítséget".(Gondolom, ez az "arany lelked van duma" a "google a barátod szöveg"-ből jött, mindenesetre elég erőltetett. Legalább lenne saját stílusod...)
-
BigManus
addikt
Na éppen ezért adjuk be a Google találatokat.
Ide jön a " kezdő vagyok " aztán ha az ember segíteni szeretne, " arany lelked van " dumát kap!
Nem is az első volt, nem is az utolsó.A problémája összetett, Sh4d0w is írta, nem lehet elsőre megoldani így a problémát.
Én is munka mellett járok ide, nincs időm szájbarágni a megoldást, mert a napom itt tölthetném.
Próbáltam rávezetni, de a flegma beszólást kaptam. Tehát részünkről a segítőkészség megvolt.
Viszont ha én segítséget kérek valahol, nem azt várom, hogy megoldják helyettem. -
Pecc
őstag
A topic címe: Linux - abszolút kezdőknek!
Ennek megfeleően, lehetne szvsz egy kicsit elnézőbb a segítőkész társaság.
-
-
xcds
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Igen, lehet próbálgatni, de nincs végtelen időm és végtelen türelmem. Lehet, hogy egy hétig szenvednék vele, közben meg pár perc alatt megoldható, ha vki hozzáértő leírja, mit kell csinálni. Én ha értek vmihez és tudok segíteni, akkor leírom a választ. Az ilyen gugli a barátod szöveg nem segítség. Na, de mindegy, megoldódott...
-
-
szaszlaci
addikt
Akkor várok vele.
Talán meglesz szinte minden, egyelőre három kérdésem maradt:
Total Commander helyett, ami gyors és kicsi, a TruxCmd-t találtam. Ezzel egy bajom van, nem látszik egyetlen meghajtó sem a fejlécben. Csak a Fedora telepített fájljaiban tudok lépkedni. Annyi van kiírva, hogy "Csatlakozás:"
Aztán jó lenne egy DVD író, amivel meg tudom nyitni a .dvd kiterjesztésű fájlokat és duplarétegű lemeznél beállíthatom a rétegtörési pontot. ImgBurn helyett.
Wine-el szimulált programokból nem látom a hangkártya ki- és bemeneteit.
-
xcds
őstag
válasz
BigManus
üzenetére
Szted nem írtam be??
1. Abszolút kezdőként magyarul is nehéz megérteni .
2. Attól, hogy vki másnak is ugyanezt írja ki, honnan tudjam, hogy pont ugyanúgy kell megoldani, mivel nem ugyanaz a gép és nem ugyanaz a szoftver van rajta.
Na de mind1, majd veszek egy régi gépet ölögetni és azon mindent kipróbálok, amit kidob a gúgli.
-
szaszlaci
addikt
A következőt írja a parancsra: "audacious: relocation error: /usr/lib/audacious/Input/ffaudio.so: symbol av_register_protocol2, version LIBAVFORMAT_52 not defined in file libavformat.so.52 with link time reference"
Igen, ez monkey, lossless között nem ritka.
Ezzel a proggal szeretném lejátszani, mert ez jó, úgy látom, közvetlenül tudja vezérelni az audio kimenetet. DeadBeef lejátssza, de az nem túl jó program.
Flac, ape, wav, wv (+cue) amik vannak. -
Tibi86
aktív tag
Frissítés után eltűntek a gnome paneleim!
Mi ilyenkor a teendő? bárhova kattintok az egérrel semmi,csak a háttérkép jött be meg a kurzor...
Illetve, ha jó windowsos szokásként lenyomom ctrl+alt+del kombót akkor bejön a leállítás menü.
Frissétés előtt Tweak Ubuntu programmal átlátszóvá tettem a menüket, tán ez kavart be?
Pls, segítsetek (Ubuntu 10.04)
Ui.: egyébként nagyon korrekt kis rendszer abszolút jók róla az első benyomásaim!
-
Mahesa
tag
válasz
szaszlaci
üzenetére
Függőségek: azok a programok, melyek nélkül a telepíteni kívánt program nem használható.
Pl. a KDE nem telepíthető, amíg nincs telepítve az X, mert nyilván kell neki a grafikus kiszolgáló. Vagy a Krusader nem telepíthető, amíg nincsenek fent a KDE library-k, hiszen KDE-s programról van szó. Vagy a Skype nem telepíthető, amíg nincs fent az ALSA, mert azt használja a hanghoz.
Sok-sok dependency van és ezeket pl. a yum (vagy az apt vagy a portage, stb.) kezeli és többek között ezért használunk ilyen csomagkezelőket, hogy oldják fel a függőségeket, ne kelljen nekünk szenvedni ezzel.
Excellel Linuxon még sose volt dolgom, majd valaki megmondja, hogy lehet-e esetleg wine-al.
ape-hez asszem a audacious-plugins-freeworld-ffaudio cuccot kell telepíteni.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Mahesa
üzenetére
Függőségek alatt a hozzá való programcsomag részeit kell érteni?
Vannak azért újabb kérdések is

Audacious-hoz merre fele lehetne ape-t játszó plugint találni? 32 bites.
Na ez már bonyolultabb. Van egy Windows-so Office programcsomag telepítő, egy cue fájlban. A wines Excelre mindenképp szükségem van.
Hogy kellene ezt megoldani?
Konkrétan ennek a fájlnak kellene megfelelően működnie. OpenOffice nem jó neki, ha engedélyezem is a makrókat. -
Vladi
nagyúr
válasz
szaszlaci
üzenetére
Ez a parancs felteszi a tárolóból ami csomagot talál.
A su -c az azt jelenti, hogy a root jogában futtatott parancs.
A yum install meg telepíti a csomagot.De egyszerűbb, ha valami grafikus felületen próbálkozol. Egyébként a yumról itt egy jó kis cikk.

Ha van egy kósza rpm-ed, akkor csak dupla katt rajta és veszi a lapot, hogy telepíteni akarod.
Parancssorból egy rpm-et pedig yum localinstall paranccsal tudsz. -
Mahesa
tag
válasz
szaszlaci
üzenetére
A csomag pontos nevét kell megadni. rpm csomagot meg az rpm paranccsal telepíthetsz. Csak az nem kezeli a függőségeket, mint a yum. De azért próbálkozhatsz
(rpm -Uvh valami)A yum-al kereshetsz is:
yum search valami
És akkor megkaphatod a pontos csomagnevet, ha elérhető az adott repóban. -
szaszlaci
addikt
Kérdezek én..

Szóval van ez a remek lehetőség, hogy beírom: su -c 'yum install audicaous'
Ezzel más programot is könnyen fel lehet rakni? Ha nem találom meg a pontos elnevezést, csak letölthető rpm-et.
Mondjuk a másik lejátszó, amit ajánlottál, Deadbeef, azt is jó lenne így. (Amsn-el pl működött.)Egyébként döbbenet, mennyire jól szól ez az Audac egy Win7+Foobar+Wasapi után..
-
szaszlaci
addikt
Hát ez a Yumex nem jött be. Egyetlen programot jelöltem ki letöltésre, majd 170 körüli frissítést csinált. Cserébe eltűnt a programok jórésze, még a Rendszer, Beállítások menü is.
A rendszer nem indul el, a jelszókérésig sem jut el.
Újra telepíteném, ha nincs más megoldás.. -
Vladi
nagyúr
válasz
szaszlaci
üzenetére
"ezek belegyógyulnak a szoftvertelepítések részbe, és már az általuk hozzáadott programok között is lehet keresni?"
Ezt nem egészen értem. Van egy alap tároló, ami a telepített rendszerrel elérhetővé válik. Ezt a fedora biztosítja. Onnan érkeznek a frissítések is. Ezen kívül érdemes felvenni az rpmfusion tárolót, amit már írtam. Ebben vannak azok a programok, amik nem szabad szoftverek. Többnyire. Ezzel a kettővel már elboldogulsz, pár kisebb programnak érdemes még tárolót felvenni: skype, chrome, flash ilyenek.
Figyelj oda, mert általában egy tárolónak van több csatornája is. Nézd meg:
Rendszer - adminisztráció - szoftverforrásokÉrdemes feltenni a yumex programot, az jobb csomagkezelő, többmindenre választ ad.
-
szaszlaci
addikt
Wine-el hát

Nahát, tényleg ott van az SPDIF, hogy ezt nem vettem észre..
Megőrülésen túl vagyok, így már talán tudok higgadtan próbálkozni.A tárolókról kérdeznék. Jól értem, hogy ezek belegyógyulnak a szoftvertelepítések részbe, és már az általuk hozzáadott programok között is lehet keresni? Honnan, milyen tárolókat érdemes felrakni?
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszlaci
üzenetére
Nemár. Wine-vel drivert?

Egész más a történet. A driverek a kernelben gyárilag benne vannak, illetve a többi cuccban ami alapértelmezetten kerül a rendszeredbe. pl: alsa.A hangot itt nézd:
rendszer - beállítások - hang
hardver fül majd alul a profil. ott kell lennie a digitálisnak is.
De a lejátszókban is állíthatod, pl: smplayerben is van ilyen opció.újratelepíteni nem kell. Ha valamit elbaltázol, akkor rakd rendbe. Mire elkészülsz addigra megőszülsz... izé... egy csomó mindent megtanulsz.

Ennyit kellett volna: indít single userben, majd passwd usernév és kész.

-
-
xcds
őstag
Sziasztok!
Fel akartam telepíteni a 10.10-es ubuntut xp mellé. Az xp a C-n volt, a linux a d-re került volna. A telepítés végigment, kérte, hogy indítsam újra. ezután, ha a linuxot választottam, akkor ez a hibaüzenet jött:kernel panic-not syncing: vfs: unable to mountroot fs on unknown block(0,0)
Mit jelent ez?
-
-
Tibi86
aktív tag
Sziasztok!
Most készülök ubuntu 10.4-et telepíteni, és azt szeretném megtudni, hogy a partícióimat nem fogja -e bántani az ubuntu?
Két partícóm van egy a windowsnak egy pedig az adatoknak.
Telepíteni úgy akarom, hogy windows partíció formáz és helyére ubuntu. Kérdés a másik partíciót érintetlenül fogja hagyni?ui.: az ubuntu topikban már kiokítottak, és csak most láttam, hogy van ez a topik, így megkérdezem itt is.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszlaci
üzenetére
Vedd fel az rpmfusion tárolót, majd onnan telepíthetsz média lejátszót. pl: smplayer. A codekek ott lesznek. Itt egy leírás.
Jelszókérést ne kapcsold ki.

-
szaszlaci
addikt
válasz
BigManus
üzenetére
Szia!
Felraktam, köszi. Fedora 14.
Más világ, nagyon, nem baj.
Szóval hát a botladozó kezdő kérdései:Elindítok egy videót, felajánlja, hogy keres neki kódeket. DivX 5. Majd nem talál. Hogyan kellene az ilyet megoldani? (Általános segítség lenne jó, hisz úgyis lesz még sok ilyen.) Gondolom itt is minden lejátszó által használt kódekek vannak.
Állandó jelszókérés kikapcsolható valahogy?
-
BigManus
addikt
válasz
Sobi_888
üzenetére
Nem használok Ubuntut, de próbáld ki:
Terminálba írd be: wine progman
Betallózod a telepítendő fájlt és ok.Tegyél fel egy PlayOnLinux nevü programot.
Hasonló mint a Wine.
Játékok is futnak alatta ( Windowsos ) de programok is.
Itt olvashatsz róla Ubuntura
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Van olyan szoftver linuxhoz mint a daemon-tools a winen ilyen cd-emulátor?szoftverközpontban nem találtam.
A brasero vagy k3b programot próbáld ki. Ez utóbbi nagyon jó, de kde-s úgyhogy kicsit máshogy fog kinézni.

Mi ilyenkor a teendő? bárhova kattintok az egérrel semmi,csak a háttérkép jött be meg a kurzor...