Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtom
senior tag
válasz Csakénvagyok #7451 üzenetére
Ha a böngészőben szeretnél TV-zni, akkor a video-lejátszó pluginra lesz szükség, pl. a vlc-é mozilla-plugin-vlc, de van mplayer-hez meg totem-hez is.
Online TV-hez egyébként MIRO (ő is a repo-ban van).
-
rtom
senior tag
válasz Csakénvagyok #7459 üzenetére
No, akkor ezzel a leírással kellene megpróbálni, ez kifejezetten a sopcast helyettesítésére szolgál.
-
Lenry
félisten
válasz Csakénvagyok #7511 üzenetére
próbáltad már sudo-val törölni?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
doc
nagyúr
válasz Csakénvagyok #7514 üzenetére
a legegyszerubb megoldas ha nem piszkalod a particiokat, hanem az egyiket kinevezed mondjuk /home-nak (/usr-nek, stb), es oda mountolod
-
doc
nagyúr
válasz Csakénvagyok #7516 üzenetére
akkor mondjuk gparted?
feature-lista: [link] -
Csakénvagyok
őstag
-
Major Major
senior tag
válasz Csakénvagyok #8195 üzenetére
a nemjóját, mennyi hozzászólás, míg én a Balatonon süttetem a hasam, mindenki más linuxozott?
nálam megy a yahoo most is. 2.5.5-ös verzió (repóból)
szervernek a cn.scs.msg.yahoo.com -van beállítva?zodo:
csak pár dolog, nem megyek végig az összes dolgon, csak így ömlesztve
szerintem gyakorlatilag kubuntut csináltál az ubuntu cli rendszeredből mielőtt feltetted a gnomeot, lehet hogy célszerű lenne azzal kezdeni
ha jól értettem, a numlock miatt került fel a gnome. de amit beírtál végül a gdm-be, azt beírhattad volna a kdm-be is
túl sok választásod nincs végülis, ha könnyen használható, teljes asztali környezetet szeretnél: kde 3.5, kde 4.3, xfce, gnome
a többi már nehezebb dió. az én tapasztalataim alapján az erőforrásigény valahogy így van
xfce<kde 3.5<gnome<kde4.3
amúgy a rendszer fürgeségét, illetve az érzetét nem csak ezek a dolgok határozzák. érdemes kikapcsolni a betűk élsimítását, illetve én pl. 16 MB video rammal 16 biten használom a gépet
(valaki írta, hogy 10-es flash-hez 128 MB vram kell, hát a sz*rt, megy az tökéletesen
cool'n quiet dologhoz: én csak bekapcsoltam biosban, hozzáadtam a cpu governor appletet a gnome panelhez, és már megy is a frekiállítás
a venti fordulatszámot nekem a bios magától állítgatja, az határokat ott kellett megadni(#8174) Sweet Lou 6
sima AthlonXP tudtommal nem tartalmazza a 64 bites kiterjesztést, tehát ez a kérdés már a felvetés előtt eldőlt, még ha nem is tudtál róla[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz Csakénvagyok #8211 üzenetére
Ha a pidgin tegnap még ment, ma már nem és semmit sem változtattál az csak egy dolgot jelenthet:
a yahoo változtatott. Valószínűleg a protokollt. Láttunk már ilyet msn esetében is.Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
Major Major
senior tag
válasz Csakénvagyok #8218 üzenetére
csak ismételni tudom, nálam jelenleg is megy a yahoo pidginnel
én, mikor legutóbb gond volt, csak a szervert írtam át, nem tettem fel másik verziót(#8220) ZCoyote
ha jól láttam közösségi karbantartás alatt van. tehát biztos telepíthető utólag. hogy hogyan kell ezt a telepítés során, netinstallal megoldani, talán doc tudja[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz Csakénvagyok #8239 üzenetére
szerintem nézd meg, hogy az fstab-ban benne van-e ez az eszköz.
-
SLD
tag
válasz Csakénvagyok #8239 üzenetére
Jelen esetben a dev/sda az a merevlemez amin a rendszer is fut vagy másik?
Mert ha másik, és pl. usb-nél is ezt írja ki, akkor lehet ez a gond: Launchpad bug #398685
Ha beadod a jelszót, akkor felmountolja rendesen?
És ha nautilus-ból próbálkozol akkor kér jelszót?[ Szerkesztve ]
-
Major Major
senior tag
válasz Csakénvagyok #8242 üzenetére
ez egy bug, jelentsd launchpaden. ezért tetted fel az alphát, nem?
-
rokefeller
senior tag
válasz Csakénvagyok #8255 üzenetére
Hello, ez fedora 11-en egy known bug a gnome-power-manager-ben azt hiszem, ezek szerint nem fedora hanem gnome specifikus lehet
A télapó nem a régi már...
-
Wyll
őstag
válasz Csakénvagyok #8720 üzenetére
Ja igen, 9.04, sorry
Jó, lehet megjátszom akkor az igazi gépre való telepítést is, de akkor már megvárom a 9.1-et, már csak 2 napAddig is mi a VMen? Én VirtualBox -on csináltam.. Ezen most egyáltalán nem megoldható?
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Major Major
senior tag
válasz Csakénvagyok #8720 üzenetére
ha már a 9.4-et javítod 9.04-re, ne írd le hogy 9.1 a 9.10 helyett
-
stavross
tag
válasz Csakénvagyok #9532 üzenetére
Egy másik fórumban írtak hasonló problémáról, ott a "csökkentet grafikus módban" telepítéssel sikerült megoldani a dolgot, de nekem így sem.
Talán az integrált ATI X1100 vga chipel lehet a gond.Boldogok, akik nem várnak semmit, mert ők nem csalódnak!
-
stavross
tag
válasz Csakénvagyok #9537 üzenetére
Köszönöm! Ha este hazaérek megnézem, mert most nincs nálam a notim
Amúgy kipróbáltam a 8.10. 9.04 és 9.10-el is! A lenti hibaüzenetet csak a 9.04 írja ki.
A 9.10 ezt írja "(initrames) unable to find a medium containing a live file system"
A 8.10 semmit[ Szerkesztve ]
Boldogok, akik nem várnak semmit, mert ők nem csalódnak!
-
mzx
senior tag
válasz Csakénvagyok #9544 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Amivel viszont nem tudok mit kezdeni: "lépj be root-ként" - ezt itt ki így, ki úgy értelmezi. Egyesek szerint -kvázi- nincs olyan, hogy root.
Azonban lehet sudo-val jogot adni, hogy törölhessek amúgy törölhetetlen mappát.Na de épp ez a kérdésem: konkrétan hogyan?
Kezdő vagyok, és óvatos, nehogy elcsesszek vmit a sudo használata során. -
Teszla_
senior tag
válasz Csakénvagyok #10238 üzenetére
Az a baj, hogy a rendszer felállásig nem jutok el. Restart után, ha az Ubuntut indítom, akkor automatikusan jön a telepítő, és aközben lefagy, szétesik a kép
Vagy még van egy olyan lehetőség restart után, hogy nyomjak escape-et, és valamit lehet beállítan, telepíteni, de ezt nem tudtam, hogy micsoda és nem is piszkáltam. A notira enélkül is hiba nélkül felkúszott az Ubuntu. -
válasz Csakénvagyok #10239 üzenetére
Azt tudom, hogy a Win csak FAT-ba, meg NTFS-be tud, de köszi, lényegében ez volt a kérdés.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
addikt
válasz Csakénvagyok #10803 üzenetére
Most már igen, de még mindig nincs hang.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest