Hirdetés
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
tordaitibi #106290 üzenetére
Szerintem a két proci között olyan óriási különbség azért nincs ;-)
De 8GB memória és SSD nélkül nehéz az élet manapság, bármilyen rendszerrel...
A Windows ilyen procikon kb. kilőve, mert még a rendszer (háttérfolyamatok, amikből mindig akad elég) futtatásához is gyenge, az alkalmazásoknak már tényleg nem marad semmi ;-)
Szóval elég memóriával és egy SSD-vel egy Mint elvileg jól fog futni rajta (...) , de hogy egy Youtube vagy Netflix stb. mit fog szólni hozzá, azt el sem tudom képzelni. Szerintem 360 soros felbontásban azért működni fog ;-)
Én tuti lecseréltetném, mert ezzel boldogok nem lesznek soha. És amíg informatikus voltam, ilyen akciókba bele sem kezdtem, még rokonoknak sem: mert piszok sok idő és energia lemegy vele, de minek? Jó nem lesz, fizikai képtelenség, szóval te elcseszed az időt, és a végén megkapod, hogy kiadtál egy használhatatlan sz*rt a kezedből... ;-)
...ja, és ha valaki tanácsot kért, amit nem fogadott meg, aztán meg visszasomfordált, hogy valamit kellene csinálni azzal a valamivel, amit vett, azt sem nagyon szoktam díjazni ;-) Volt olyan ismerős, akinek ajánlottam valami normális laptopot, de a Lidl-ben éppen akciós volt a Medion valami ilyesmi procival, 4GB felforrasztott memóriával, a memóriafoglalatnak meg csak a helye volt benne, hááát.... Neki is csak annyit mondtam, hogy sok szerencsét amikor hozta, hogy használhatatlanul lassú ;-)
Szerintem "fillérekért" lehet kapni értelmes teljesítményű használt laptopokat, meg kellene célozni egyet.
-
joysefke
veterán
válasz
tordaitibi #106290 üzenetére
De erre nézem az IoT LTSC-t is.
Igen, a rajta levő jelenlegi Win10 pro-val (igen, ezt is én tettem fel anno és ilyen licenszem is volt) az a probléma, hogy nem mennek fel a frissítések míg megjön a következő frissítés. Proci bekapcsolás után folyamatosan 100%-on pörög. Defender, Win update meg gondolom az interruptok 100%-ra terhelik. Elmondhatatlanul szemét és most nem tudom azt mondani, hogy nem foglalkozom vele.CPT.Pirk
Én is tabletet javasoltam anno, ragaszkodtak a laptophoz. Mondtam, hogy akkor ne ez legyen mert lassú lesz, nem vették komolyan. Ők türelmesek. -
válasz
joysefke #106287 üzenetére
Most olvasom a threadet, én is csak azt tudom mondani ezt engedd el.
Nekem a legratyibb mini pc-m a tiédnél kb. 500%-al jobb, 4 magos N3150, 8GB ram és 512 ssd de ez gép is sok türelmet igényel napi használatra. Nagyon sok türelmet
Nem ugyanerre vadászol Windows Enterprise LTSC-t?
Azzal se lesz jobban használható mint egy Linuxszal.
sőt talán még kevébé.
Mire ott lefut az 5400-as hdd-n egy biztonsági frissítéscsomag, lejár a személyid -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Gyok2
senior tag
válasz
tordaitibi #106275 üzenetére
Köszi neked is, meg CPT.Pirk-nek, shadow1901-nek , ez volt a megoldás, most már megy.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
joysefke #106282 üzenetére
Nem szoktunk ideologizálni.
Mint Cinnamon az jó és tud auto frissítést, de legalább egy dzsunka ssd-t tegyél bele a HDD helyére, különben azért elég lassan fog bebootolni a gép.
Ha kizárt, hogy költsetek rá, akkor talán a Lubuntu LTS-t javasolnám. Némi kézi konfigurálás után az is tud auto frissítést, Debian wikiben megtalálod az útmutatót hozzá.
Libreoffice meg felrakható mindegyik disztróra, a többi igényedet meg az összes normál asztali disztró tudja alapból.
-
joysefke
veterán
Öreg és nagyon gyenge HP laptopra (HDD, 4GB RAM, Celeron N3060, dual core 1.6GHz) keresek linuxot.
-Tudjon magyarul
-Teljesen computer-analfabéta felhasználónak (aki előtt csak Wint látott)
-Tudjon youtube videókat lejátszani
-HDMI-n keresztül kirakni a képet TV-re
-Frissítésekkel minnél kevesebbet kelljen törődni
-Nem árt ha van rajta valami office
-Olyan disztrót szeretnék ami fájdalommentes és lehetőleg sokan használják.Ideológia mentesen szeretnék választani.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Autós topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Fujifilm X
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- World of Warships
- További aktív témák...
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i7-3720QM I 16GB I 250GB I Nvidia I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest