Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz tordaitibi #106290 üzenetére

Szerintem a két proci között olyan óriási különbség azért nincs ;-)

De 8GB memória és SSD nélkül nehéz az élet manapság, bármilyen rendszerrel...

A Windows ilyen procikon kb. kilőve, mert még a rendszer (háttérfolyamatok, amikből mindig akad elég) futtatásához is gyenge, az alkalmazásoknak már tényleg nem marad semmi ;-)

Szóval elég memóriával és egy SSD-vel egy Mint elvileg jól fog futni rajta (...) , de hogy egy Youtube vagy Netflix stb. mit fog szólni hozzá, azt el sem tudom képzelni. Szerintem 360 soros felbontásban azért működni fog ;-)

Én tuti lecseréltetném, mert ezzel boldogok nem lesznek soha. És amíg informatikus voltam, ilyen akciókba bele sem kezdtem, még rokonoknak sem: mert piszok sok idő és energia lemegy vele, de minek? Jó nem lesz, fizikai képtelenség, szóval te elcseszed az időt, és a végén megkapod, hogy kiadtál egy használhatatlan sz*rt a kezedből... ;-)

...ja, és ha valaki tanácsot kért, amit nem fogadott meg, aztán meg visszasomfordált, hogy valamit kellene csinálni azzal a valamivel, amit vett, azt sem nagyon szoktam díjazni ;-) Volt olyan ismerős, akinek ajánlottam valami normális laptopot, de a Lidl-ben éppen akciós volt a Medion valami ilyesmi procival, 4GB felforrasztott memóriával, a memóriafoglalatnak meg csak a helye volt benne, hááát.... Neki is csak annyit mondtam, hogy sok szerencsét amikor hozta, hogy használhatatlanul lassú ;-)

Szerintem "fillérekért" lehet kapni értelmes teljesítményű használt laptopokat, meg kellene célozni egyet.

• joysefke

veterán

válasz tordaitibi #106290 üzenetére

De erre nézem az IoT LTSC-t is.
    Igen, a rajta levő jelenlegi Win10 pro-val (igen, ezt is én tettem fel anno és ilyen licenszem is volt) az a probléma, hogy nem mennek fel a frissítések míg megjön a következő frissítés. Proci bekapcsolás után folyamatosan 100%-on pörög. Defender, Win update meg gondolom az interruptok 100%-ra terhelik. Elmondhatatlanul szemét és most nem tudom azt mondani, hogy nem foglalkozom vele.

CPT.Pirk
    Én is tabletet javasoltam anno, ragaszkodtak a laptophoz. Mondtam, hogy akkor ne ez legyen mert lassú lesz, nem vették komolyan. Ők türelmesek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés