Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  League of Legends (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-05 19:57:39

LOGOUT.hu

Hasznos linkek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61851) Yodamest válasza nuke7 (#61850) üzenetére


Yodamest
addikt

Na ezaz :) ezért furcsállom én is ezt a fajta lenéző mentalitást. Szerintem akik ezt mondják életükben egyszer, a lol megjelenésekor voltak silver eloban és azóta abban a tudatban vannak, amit akkor ott tapasztaltak. Idővel arányosan viszont egyre több lett a tudás, ma már mindenki pro buildeket nézeget, meg rúnákat, nem csak úgy random veszi az itemeket. Mindenki tudatosabb lolozó lett az évek során, ezáltal az egész átlagszínvonal megemelkedett, aki ma silver, tegyük fel 6-7 éve még simán lehet dia player volt. Pláne ha belevesszük az új iron divíziót is.

[ Szerkesztve ]

(#61852) kistusik


kistusik
tag

kép link
Ez most csak 4 hősöm.
Ahogy marad item vásárlás után lóvé egyből veszem a vision wardot. Általában 2-vel a zsebemben rohangálok :DD

Szerk: Nem értem miért ilyen rosz minőségben tölti fel a képeket.:(((

[ Szerkesztve ]

(#61853) Sordoran válasza nuke7 (#61850) üzenetére


Sordoran
addikt

Persze hogy nincs balance, veszem észre. :DDD Igazából csak jól felhúztam magam rajta, késő este volt, nyűgös voltam. Ennek ellenére a tank meta továbbra is adott. Persze végül kijön az 50% körüli win rate rájuk SR-en, tehát nem gáz. De aram-on nagyon az, mivel ott egy ösvényen megyünk, szóval illene legalább ott valami globál buffot/debuffot eszközölni ez ellen. Így tényleg ennyiből áll, hogy ahol több a tank, az a csapat nyer (esetek kritikusan nagy százalékában), tehát töltőképernyőn eldől ki győz. Kivétel akad, ha nem tankra épít, vagy nem tud játszani vele.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#61854) feri1014 válasza Sordoran (#61853) üzenetére


feri1014
senior tag

De aram-on nagyon az, mivel ott egy ösvényen megyünk, szóval illene legalább ott valami globál buffot/debuffot eszközölni ez ellen.

PATCH 10.9 NOTES

ARAM-ot is folyamatosan balance-olják. (ARAM BALANCE CHANGES rész.)

... tehát töltőképernyőn eldől ki győz.

Akárhogy balance-olnak ez mindig elő fog fordulni.

(#61855) kistusik válasza Sordoran (#61853) üzenetére


kistusik
tag

Aramot is frissitgetik. Ha folyamatosan nyomon követed a az updateket, úgy értem, hogy elejétől végéig elolvasod, akkor szokták írni, hogy ez meg ez a cahmp +5% damage kapot, vagy +5%-al több sebzést szenved el. A heal is redukálva van. Nem aram a prioritás nyilván, de apróbb balanceok vannak. És nyilván sok múlik a team compon mert egy full meele team nem sok mindent tud csinálni egy full ranged team ellen. De hát erre is van a snowball:D

[ Szerkesztve ]

(#61856) Yodamest válasza Sordoran (#61853) üzenetére


Yodamest
addikt

Tank meta pár éve volt (talán 2-3), amikor emlékszem mindenki minden csempet tankra épített. Ekko icebornnal meg hasonlók, még ADC-kre is a gauntletet vették, mert armor, slow, cdr, mana.... na az tank meta volt :)

Jelenleg szerintem pont, hogy nincs tank meta, méghozzá többek között egy item miatt és ez a BOTRK. Nagyon sok az az életerővel arányos sebzés amit ad, így már minden hősre ezt veszik az emberek. Tankoknak meg halál pl. Yi, Kyle, gombnyomás idő alatt tüntete el vele, hiába vagyok 65% dmg reductionon és 3K hp-n, instant flashből már nem érkezek ki csak szürkített képernyővel....

(#61857) Kanczy válasza Yodamest (#61851) üzenetére


Kanczy
Topikgazda

"aki ma silver, tegyük fel 6-7 éve még simán lehet dia player volt. Pláne ha belevesszük az új iron divíziót is."

A mondandóval egyetértek, de azért ne túlozzunk ;]

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#61858) Yodamest válasza Kanczy (#61857) üzenetére


Yodamest
addikt

jó akkor egyezzünk ki platban ;]

(#61859) Sordoran válasza feri1014 (#61854) üzenetére


Sordoran
addikt

Régen elolvastam elejétől végéig, sőt még a PBE patch notes-okat is napi szinten követtem. Most már nem, és azt tudom amit tapasztalok, és nem nagyon érzem a javulást. Persze a legjobb balance az lenne, ha esetleg lenne valami értelmes elosztása a random hősöknek is. Ne az legyen már, hogy egyik csapatba 2 heal/shield support, 2 tank és 1 Draven, másikba meg totál useless champek. Mindegy egyébként, tényleg nem prioritás nekik, kevesen vannak hozzám hasonlók akik itt játszanak főleg, többiek tényleg csak szórakoznak itt.
Ez az aram balance inkább arra jó, hogy ne legyen nagyon szar az egész, csak közepesen. ;]

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#61860) Yodamest


Yodamest
addikt

Ez a Yi gyerekek, hogy mekkora éc hát ezt nem hiszem el... mikor lett ez ennyire erős? Gondolom a rúnák is rádolgoznak + a BOTRK jelenlegi állapota, de ez szerintem tarthatatlan és azonnali fixet igényelne. Már a nem fun kategória az, hogy bármilyen nyomorék végig Q-zik vele a csapaton, csinál egy pentát és vége... én direkt nem is fogok vele játszani, mert nem akarok ilyen free elo hősökkel előnyre szert tenni, pont emiatt nem is Garenezek.

Yasuo egyébként detto, én nem tudom most vagy ennyire egyszerű hős, vagy OP ő is, de én rossz Yasuot már nagyon rég nem láttam. Ha van Yasuo az biztos, hogy úgy van, hogy 13-2 és lehozza a meccset, olyat még nem láttam idén, hogy egy Yasuo useless legyen és mondjuk 2-5-ben végezzen, no way.

Harmadik a Diana story, az is egyszerűen hihetetlen, hogy 10. perc: betolok topon egy lanet Renektonnal, na mondom lemegyek midre segítek a midesnek, rámegyek E, W-vel a Dianára, a stun végén viszont fogja magát és 1 shotol... nézem mi a fene ez, akkor látom, hogy már 8-0-ba van.... OMG, na mondom ez is jó meccs.... nem néztem stat képernyőt előtte ok én hibám, de egyszerűen nem gondoltam, hogy már ennyi killje van, a folyamatos megöltek egy szövetségest bemondásokra meg már fel sem figyelek, mert ezek állandóan harcolnak megállás nélkül, ok nélkül, az 1. perctől az utolsóig, elképesztő...

(#61861) Yodamest


Yodamest
addikt

Egy örök kedvenc ezt ajánlom mindenki figyelmébe, szakadok ha csak visszagondolok rá:

Topon iszonyat szopó matchup, Renekton vagyok, enemy valami Illaoi ellenem. Megöl egyszer ultival oké, egyszerűen kiflashelni nincs időm alóla, annyira hirtelen és annyira nagy dmg, nevetséges egyébként, de ok. Utána már a második halálom úgy néz ki, hogy betol torony alá, jön Amumu, már előre eltolom a Renekton ultit legyen HP-m, rámcsúszik Amumu, ulti, közben Illaoi cibálja a lelkem, ÉÉÉÉS közben még kiderül a mides Orianna is feljött toptornyot dönteni és ő is még rámránt egyszer az ultival. KO, teljes análhenger átment rajtam kb...

...utána chatfalon megjelenik az üzenet: Renekton play safe plz :))

(#61862) feri1014 válasza Sordoran (#61859) üzenetére


feri1014
senior tag

Ezért ARAM. All Random All Mid. Az egésznek az a lényege, hogy mindenki kap egy random karaktert és lehet csépelni egymást. Rendszeresen játszok, teljesen felesleges komolyan venni ezt a módot, nem arról szól.

(#61863) Jim-Y válasza Yodamest (#61860) üzenetére


Jim-Y
veterán

Ha szerinted ennyire OPk, akkor jatszd oket. Hamar rajossz, hogy ezek a champek erosen hit/miss. Az egesz azon mulik, hogy aki ellen jatszanak lanen az milyen jatekos. Ha epp olyan ellen jatszanak aki fogalmatlan, akkor azokat megolik, megindul a snowball es igen, ha te mar ugy talakozol veluk a palyan, hogy el vannak feedelve akkor jogosan erezheted ugy, hogy tul erosek. De hidd el nekem a masik 50%-ban ha olyan jatszik ellenuk aki tudja, hogy a legfontosabb hogy ne feedelje el oket akkor pedig olyan mintha egy plusz minion lenne a palyan.

Szerintem az sokkal nagyobb gond, hogy az assassinok tul nagy dmg-el rendelkeznek. En meg emlekszem arra az idore amikor Zed-et ugy kellett jatszani, hogy pokolni kellett az ellent kb 50% hp-ra, akkor mehetett az ulti E, dupla/tripla Q combo es ugy lehetett kill-t szerezni. Ma ez egy item utan mar baromira nem igy van. Talalkozol valakivel a palyan? Ulti, garantalt E, es ha misseli a Q-t akkor is 50%-ban biztos a kill. Szerintem tultoltak a dmg-et. Es ezt meg csak nem is en talaltam most ki, hanem a Riot is megeositette hogy igy van. De "ez jot tesz a jateknak". Na persze.. ezek az assassinok amik bevonzzak a jatekosbazis nagy reszet, ezek altalaban a flashy championok, ha ezek jo erosek akkor tobben jatsszak a jatekot ami nyilvan revenue-ben is jo a jateknak de bakker, azzal szemben nem fer akinek a jatek elejen semmi rahatasa arra, hogy 1-1 ilyen assassin mennyire lesz elfeedelve vagy sem.

(#61864) Yodamest válasza Jim-Y (#61863) üzenetére


Yodamest
addikt

Igaz lehet, csak a benyomásomat írtam le, Dianát, Yasuot látok a midesünk ellen akkor már kezdek imátkozni, nagyon ritka, hogy nem feedelik el őket.

Az assassinokkal, sebzésre építőkkel pedig igen én is így látom, nagy gond van, nem tudom az itemek túl erősek-e, vagy a képességek skálázódnak túl jól, de tény, hogy gondolkodniuk sem kell, rádmegy és eltüntet minden előzmény nélkül. Pyke is azzal az ultival nagyon jópofa, megjelenik melletted steathból, már instant kapod a sunt is és már ott vagy, hogy jön rád az ulti kész, egy zhonyát nem volt időd konkrétan elnyomni... de Rengar ugyanez, előugrik, itemet nem tudsz használni, mert már mire nyomnád szürke a képernyő... ez nincs így jól, ennél sokkal taktikusabbnak kellene lennie a játéknak, lassabb harcokkal, mint egy sakkjátszma. Jelenleg a Diana is egy 3 gombos zongoraleckének felel meg, rámész végigzongorázod a gombokat és meghalt az ellenfél. Ennél lassabban kéne történnie mindennek, hogy legyen idő reagálni valamivel, sebezzen be mondjuk 50% hp-t egyszerre oké, de utána legyen valami 1-2mp-es global cd, ami alatt eltudok flashelni vagy visszatámadni vagy bármi.

(#61865) Yodamest


Yodamest
addikt

Jelenlegi helyzetben az van, hogy nem érdemes tank itemeket venni konkrétan. Mit érsz vele ha veszel hp, armor, mr, itemet? Meghalsz ugyanúgy csak kicsit lassabban, megölni meg senkit nem tudsz. Csak a sebzés számít mindenek felett, hogy szempillantás alatt eltudj tüntetni valakit, mert aki nem él az nem sebez. Szóval a "ki sebez nagyobbat" játék megy jelenleg, elő is veszem a Trdyndát topra szerintem. :)

(#61866) csoki46


csoki46
aktív tag

Egyre jobb a fórum :)) :C

(#61867) Sordoran válasza Yodamest (#61865) üzenetére


Sordoran
addikt

Ezek a tank itemek pont ennyit segíthetnek, hogy ne egy, hanem kettő pillanat alatt tudjon eltüntetni, és ha szerencséd van a ti carrytek az alatt a +1 pillanat alatt végez vele. :DDD Amúgy ezek tényleg high risk high reward hősök, tehát ha bejön akkor a snowball effektus beindul és tényleg túlerősek lesznek. Amennyiben viszont elején megfogják vagy esetlenül, rosszul játszik vele akkor tényleg semmit nem érnek már.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#61868) Kanczy válasza Yodamest (#61865) üzenetére


Kanczy
Topikgazda

Jaja, abszolút nem érdemes tankokat játszani :U

Az meg, hogy nem tudsz elnyomni egy Zhonyát egy Pyke kombó közben, vagy hogy nem tudsz elflashelni az Illaoi elől (akinek nincs hard CC-je), az sajnos bizony egyéni szoc. problem. Nagyon vicces, ahogy olyan champion-ökről írod meg a tutit, amikkel felhetőleg még soha nem játszottál.

"Jelenleg a Diana is egy 3 gombos zongoraleckének felel meg, rámész végigzongorázod a gombokat és meghalt az ellenfél."

Mert ez minden, csak nem a "saját benyomásod". Mindeközben:

- Diana jelenleg valóban OP, de rohadtul nem így, ahogy leírod (jön is a nerf)
- Yasuo abszolút coinflip champion (int, vagy carry, nem nagyon van közepes) és jól játszani vele az egyik legnehezebb dolog a játékban. Ha legyaknak vele, akkor abban sok gyakorlás és skill van, úgyhogy jól van az úgy.
- Rohadt erősek a tankok (lásd a linken), csak normálisan kell velük játszani
- Kicsit lehet erősebbek az assassinok, mint kellene, csak aztán vége a lanenek, és Azir, Corki, Cassiopeia, Kassadin, stb. kineveti őket. Nem kell őket mocskosul elfeedelni (ez többször megoldható, mint nem), és elfogynak.

Úgy érzem, kicsit túl magabiztos vagy a meglátásaidban, és a fentieket csak érzésre bemondod. Szerintem inkább találd ki, hogy mit tudsz máshogy csinálni ellenük, az sokkal konstruktívabb.

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#61869) feri1014 válasza Kanczy (#61868) üzenetére


feri1014
senior tag

Nekem is ez jutott eszembe olvasás közben. Ha nem megy a Flash vagy a Zhonya, akkor ott nem a karakterrel van gond. Ráadásul van bőven item, ami egy Pyke, Zed stb ellen eléggé hasznos és még statokat is adnak elég szépen. Edge of Night, Zhonya's Hourglass, Guardian Angel, Mercurial Scimitar, Maw of Malmortius, Stopwatch.

Szóval még az is hülyeség, hogy nem érdemes defenzív itemeket venni.

[ Szerkesztve ]

(#61870) Sordoran válasza feri1014 (#61869) üzenetére


Sordoran
addikt

Legtöbb esetben valóban ezekkel lehet védekezni. Mondjuk egy rengar ellen pont semmit nem érnek (igen, el kell jutni oda hogy one-shotolni tudjon, de nah, eljut jellemzően). Ultival elindul feléd, és hiába vagy rákészülve, másodperc tört része alatt tüntet el, lereagálni sincs idő. Persze flashelni kilehet, mert ugye a flashnél az kijön akkor is ha már előtte megölt. :DDD
Szerencsére az assassinok többsége nem ilyen, ott le lehet reagálni, bár ha nincs csapatod aki segítene, akkor a zhonya/stopwatch csak arra jó hogy eltold a halálod pár másodperccel.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#61871) Yodamest válasza Kanczy (#61868) üzenetére


Yodamest
addikt

Na nézzük sorban no offense csak reagálnék 3 dolgora, a többivel egyetértek:

"hogy nem tudsz elflashelni az Illaoi elől (akinek nincs hard CC-je)"
Illaoi nincs hard cc, de bár inkább az lenne, mivel nem is kell neki, ha eltüntet 1 sec alatt. Tényleg irreálisan nagy a sebzése, ezt szerintem felesleges is vitatni. (és igen úgy is ha le van takarítva az összes csáp a lénről)

"Nagyon vicces, ahogy olyan champion-ökről írod meg a tutit, amikkel felhetőleg még soha nem játszottál."
Ez viszont tutira nem így van! Én mindennel játszottam már és csak olyan champról írom a dolgokat amivel tapasztalatom van és ismerem a képességeit. Nem írok olyat soha, hogy "ja hát az az új hős nemtudom mit csinált de eltüntetett mekkora fos már".

"Kicsit lehet erősebbek az assassinok, mint kellene, csak aztán vége a lanenek, és Azir, Corki, Cassiopeia, Kassadin, stb. kineveti őket."
Nem tudom milyen eloban játszol, feljebb biztos így van, eleve Corkit soha nem láttam még ranked meccsen, de alapvetően az a baj, hogy még ha rosszul lanel is egy Katarina, Zed, Yasuo, utána össezkapar magának így vagy úgy pár killt és megint ott vagyunk, hogy megállíthatatlan, szóval még a jó lanelés sem feltétele ezek elszabadulásának.

feri1014 én a defenzív defenzív itemekre gondoltam, nem a támadó defenzívekre, tehát a spirit visage, deadmans plate ezeket érzem pl. feleslegesnek, mert dmg-et nem adnak és a túlélésed valljuk be alig lesz hosszabb ha pl egy Rengo rádugrik vagy egy Yasuo ulti + ignite kombót bekapsz.

[ Szerkesztve ]

(#61872) feri1014 válasza Sordoran (#61870) üzenetére


feri1014
senior tag

Egy Rengar ellen, de lehet említeni Kha'zix-ot, Nocturne-t is, ha te egyedül mászkálsz úgy, hogy tisztában vagy azzal, hogy one shotolni tud, akkor meg is érdemled, hogy összecsuknak.

Yodamest: Azt azért megnézném, ahogy one shotolsz egy full tank Maokait, Ornn-t egy Rengarral vagy Yasuoval, csak a klasszikus tankokat említve. Vagy akár egy Nasust.

[ Szerkesztve ]

(#61873) Yodamest válasza feri1014 (#61872) üzenetére


Yodamest
addikt

Valaki mindig megindul split pusholni valamelyik lénre és tuti összelesz csukva, ezt nem lehet lekommunikálni soloQ-ban. Lehet csak elmegy a redet leszedni az adc, de ott várja a Rengo azonnal vége még ha supportal van akkor is. Minden bokorba nem lehet wardolni sem, meg assassin item ugye ráadásul kiszedi a wardokat is, az is tök jó újítás volt....

(#61874) Sordoran válasza feri1014 (#61872) üzenetére


Sordoran
addikt

Nem kell ahhoz hogy barangoljak magamban, elég ha a csapatom elhagy ahogy "látjuk jönni a rengart". Ez még saját bázisunkon is lehet, jönnek mininonok, adc-vel szedi az ember békésen, de jön a rengar. Csapatunk pedig mintha nem ő dolga lenne hagy meghalni. Az ha egyedül kószál ember, túl mélyen van ott bármilyen assasin leszed, de nem sok rengar-hoz hasonló van aki olyan hirtelen tud megölni, hogy lereagálhatatlan, tehát egyáltalán nem szükséges neked hibázni.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#61875) feri1014 válasza Yodamest (#61873) üzenetére


feri1014
senior tag

Az, hogy valaki elindul vakon split pusholni, az már megint egyéni probléma. Semmi köze ahhoz, hogy op-e a karakter vagy sem.

Nem is kell wardolni az egész mapot, nem is lehet. De bőven elég infó az, ha látod, hogy a jungler leszedte a wardot, mert tudod, hogy a pálya melyik részén van éppen. Abba pedig bele lehet futni, hogy a jungler campel egy bokorban, csak azért, hogy legyen egy killje. Ha pedig rendszeresen a ti dzsungeletekben mászkál, akkor bizony azt kell wardozni, nem az irreleváns objective-eket.

Sordoran: Saját bázison? Mi lesz a következő érv, hogy lvl1-en a lvl 18-as Rengar full builddel egy aa-val megöl? :U Az ultija pedig annyira lereagálhatatlan, hogy amint elnyomta, ha te vagy a legközelebb hozzá, megjelenik az ikonja a karaktered feje felett, ekkora Rengarnak még 2 sec mire láthatatlan lesz. :U De tényleg az az érv, hogy egy elfeedelt Rengar one shotol?

[ Szerkesztve ]

(#61876) kistusik válasza Yodamest (#61860) üzenetére


kistusik
tag

Yi:
Botrk+Guinso azt helo világ. Kivéve ha van cc a teamben. Mert akkor reccsen a Yi. Teamfightban ha van esze az embernek akkor yi-t stunolja. És akkor hamar vége van.

Yasuo:
Szóval
- Passiveja egy shield
- Q cd-je attack speedel redukálható
- W mindent elhárít kivéve Lux meg velkoz ulti, de azokat is felezi.
- E 0cd
- R után autómatikusan frissül a passive shield.
- 2 item és 100%crit
- Ha crittel +50% páncéltörést kap
- És amit a legjobban szeretek, hogy 0 life stealel. És mégis 2 csapásbol maxra healelei magát. Assasinokat, rangedeket, adc-ket oneshotolja. Gyűlölöm. Játszottam vele. Infinity edge, statik shiv. És kész vége. Még magamnak mondtam hangosan hogy mi a fasz ez a hős.

Diana:
Hát ő az én mainem. S8 végén vele mászam ki bronzbol már amennyi idő volt, S9 ben pedig ugyszint vele mászam fel Goldba. 63%winratem volt vele 96 game alatt. De ez még rework előtt volt. Valoban 3 gombos champ, Q W R (rework előtt) és bárkit eltüntetett. Rework óta nem tetszik. Le is estem vele 32 game 43% winrate. Szoval Bronze, Silver op karakter. De goldban már simán counterelik. Szoval Bronze Silver climbing champnek mondanám.

[ Szerkesztve ]

(#61877) Beni97 válasza Yodamest (#61871) üzenetére


Beni97
őstag

Kata-t nem nehéz kiszedni, elég neki egy kis cc vagy silence és szevasz. Bár nem látom sokat őt meg nem is játszok vele.
Viszont sokat zedezek és yasuo-zok. Én ahogy tapasztalom zeddel inkábbb spiletlni érdemesebb vagy 1-2 random killt beszedni akik egyedül mászkálnak. Zed annyira nem jó tf-ben mert hiába ugrik rá valakire ha nem tudja megölni akkor már szart se ér. Egy soraka, lulu elég jól haszontalanná tudja tenni. Vagy ha exhaust-ot hoznak ellene akkor megint meg van fogva.
Yasuo meg tényleg olyan, hogy int vagy carry.
Viszont ha ezekkel a karakterrel valaki tud 1v2-ben harcolni és nyertesként kijönni, az nem azért van mert a karakter op(mert ez a 3 karakter szerintem nem az)hanem mert tud velük játszani.

(#61878) Beni97 válasza kistusik (#61876) üzenetére


Beni97
őstag

Páncéltörést csak akkor kap critre ha elultizott.

(#61879) Yodamest válasza kistusik (#61876) üzenetére


Yodamest
addikt

"Botrk+Guinso azt helo világ. Kivéve ha van cc a teamben."/I]

Az a baj, hogy ennyivel sem ússzuk meg mivel, már silverben is a Yi-k rendszeresen veszik a Mercurial Scimitart és ki tud jönni bármilyen CC-ből, még a Morde ultiból is....

[ Szerkesztve ]

(#61880) Enigma1945


Enigma1945
őstag

"De bőven elég infó az, ha látod, hogy a jungler leszedte a wardot, mert tudod, hogy a pálya melyik részén van éppen. "

Jézusom. Szóval te nagy farmolás közepette állandóan a mapot nézed? Sosem nézel mi van előtted? :(((

Segíts! A halam belefulladt a vízbe.

(#61881) Beni97 válasza Enigma1945 (#61880) üzenetére


Beni97
őstag

2 minion megölése között rá lehet nézni a minimapra

(#61882) feri1014 válasza Enigma1945 (#61880) üzenetére


feri1014
senior tag

2 last hit között elég sok mindent lehet csinálni azon kívül, hogy azon stresszelsz, hogy menjen a farmolás.

(#61883) Yodamest


Yodamest
addikt

Fú na látom ez azért egy megosztó téma. Most a részletekbe menés nélkül, ott lehet a kutya elásva, hogy reflexből reagálni valamire mindig nehezebb, mint annak a dolga, aki tudja mi fog következni és előre eltervelten cselekszik, jelen esetben ugye az assassin. Egyszerűen jelenleg túl demanding, túl sokat követelő ez a rendszer, azt várja el tőled, mint pl. support, hogy az adc-re semmiből ráugró assassint Te egy pillanat alatt lereagáld egy exhausttal vagy valamelyik képességeddel. Magának a támadónak ezzel szemben sokkal könnyebb a dolga, ő csak előre felkészülten végigzongorázza a kombóját. Nagyon kicsi az a gap sokszor, ami alatt neked a tökéletes megoldást ki kell választanod, amivel túlélhetsz.

Pro szinten ez jól működik, mert van összhang és persze sokkal jobb reakcióidő, ott megtudják oldani a levédekezést, illetve nem feedel senki. Kisebb elokban viszont rémálom kategóriák ezek a hibákat maximálisan büntető csempek.

(#61884) Kanczy válasza Enigma1945 (#61880) üzenetére


Kanczy
Topikgazda

Az nem a játék hibája, hogy nem tudod nézni a minimapot... egyébként pedig de, ennyiről van szó, amit a kolléga ír. Ha Rengar, Talon, vagy Kha'zix van az enemy-ben, akkor ne sétálgass külön adc-vel. Soha.

Yodamest: Én sem bántani akarlak, csak konstruktív fejlesztő gondolatokat írni. Nem személyes savazás, remélem nem érzed annak.

"Illaoi nincs hard cc, de bár inkább az lenne, mivel nem is kell neki, ha eltüntet 1 sec alatt. "

Illaoi sosem tüntetett el 1 sec alatt, és nem is fog. Egy lane bully karakter, ami tradenként rádver (tegyük fel, hogy egy bruiser vagy) 20-30%-ot, vagy ha nem sétálsz ki azonnal, akkor mondjuk 50%-ot. Onnan le tud ultizni, ÉS HA MÉG AKKOR IS a csápok alatt vagy, akkor szürke képernyő. Kivéve, ha Sonával, vagy Yuumival mászol az arcába, akkor lehet tényleg meghalsz 5 mp alatt.

"Én mindennel játszottam már és csak olyan champról írom a dolgokat amivel tapasztalatom van és ismerem a képességeit."

Ha jól sejtem, ez az accountod, és még csak elvétve sincs rajta sehol egy Yasuo, Diana, vagy Illaoi meccs. Most nem arról van szó, hogy játszottál-e már életedben egy adott champpel, hanem hogy tudod-e, mik a gyengéi, a játék mely pontján erős, mikor lehet épp az arcába menni, stb. Hogy mondhatod, hogy valami OP, amikor fogalmad sincs, hogy mit kell csinálni vele, hogy az legyen, mert életedben 3x játszottál vele?

Például: persze, Yasuo brutál erős, csak map awareness, kompetens wave management, gusztustalanul jó mechanikai képességek, és még jobb teamfighting kell hozzá. Nem véletlenül van mindenhol maximum (!) 51% winrate körül.

És még mondhatnám tovább. Lényeg a lényeg, kicsit érdemes lehet átgondolni, hogy mennyit tudsz valójában a játékról, és inkább még többet tanulni. És ez mindenkire igaz, én is folyamatosan rengeteget tanulok, és sosem mondanék olyat, hogy "Én mindennel játszottam már".

Most épp nem tudom, ki írta, de az, hogy assassin-ok ellen nem érdemes tank itemeket venni, az egyszerűen nettó hülyeség. Hatványozottan erősebb minden tank item a lethality ellen...

[ Szerkesztve ]

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#61885) Sordoran válasza feri1014 (#61875) üzenetére


Sordoran
addikt

Látom nem hagyod hogy másnak is igaza legyen, minden fekete vagy fehér lehet csakis. Egyrészt szó se volt róla, hogy mellettem nyomja el, elég sok ideig aktív az ultija, fél pályát átfutja míg elér téged, tehát ez a 2 sec míg láthatatlan lesz irreleváns. Igenis van olyan hogy befut bázisra rád, persze ilyen meccs már vesztett ügy enélkül is (inhib torony ledőlt, így nem látod hogy ott jön éppen). És ahogy fentebb írták, ő van előnyben ilyenkor, mert csak lezongorázza egy pillanat alatt a kombóját és hacsak nem tudod 0,2 sec alatt eltolni zhonyat pl. akkor meg is haltál. Magasabb elo-n biztos jobbak a játékosok reflexei, illetve lehetne jobb netem is. Amíg kijön a 50% körüli winrate, a riotnak édes mindegy, az pedig adott a korábban kibeszélt snowball lehetőség miatt. Mikor bejön megállíthatatlan, mikor nem jön be akkor useless.
Egyébként én továbbra se sírok miatta, mert nem állandó hogy ezzel kell szenvednem, és én is szoktam a másik oldalt lenni. De attól még ez szerintem egy jogos kritika a balance-t illetően. Viszont ha szerintetek ez így normális, akkor nincs miről beszélni, mert úgyis megmagyarázzátok miért van így jól.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#61886) nuke7 válasza Jim-Y (#61863) üzenetére


nuke7
veterán

ezzel maximálisan egyet tudok érteni

https://youtube.com/user/nuke7

(#61887) nuke7 válasza Kanczy (#61868) üzenetére


nuke7
veterán

azt vágod, hogy a top10-ben maokai van és egy taric (aki igazából supp)...

Szóval a top10 winrates champ-ből 1 tank. :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#61888) Yodamest válasza Kanczy (#61884) üzenetére


Yodamest
addikt

Én is csak hangosan gondolkodok gokszor, nem kell semmit akaratos kötekedésnek venni részemről sem, ha van ellenvetés szívesen meghallgatom, most próbálok tanulgatni. :)

Jó persze a mindennel játszottam már azt úgy kell érteni, hogy beléptem vele, kipróbáltam a képességeit, letoltam egy MI elleni meccset mondjuk, kicsit használtam a mechanikáját, esetleg draftot mentem vele utána, hogy mégis akarom én használni azt a hőst komolyabban vagy nem... ez arra elég, hogy képbe kerüljek a hős képességeivel, meg hogyan épül fel alapvetően a rotája, de persze teljesen nem tudom kiismeri ennyi idő alatt.

De volt itt feljebb valaki, aki pl. írta, hogy sokat Yasuozik és még ő is elhányta magát milyen undorítóan erős tud lenni, szóval azért a benyomásaim csak nem annyira rosszak.

(#61889) Yodamest válasza nuke7 (#61887) üzenetére


Yodamest
addikt

Az ilyen top10 winrate és hasonló statisztikákkal az a bükkenő, hogy kérdés pl. milyen eloból van ez leszűrve? mert nem mindegy, hogy silverben van 53% winrétje vagy mondjuk diamondban. Én gyanítom azért, hogy a Maokai winrate az inkább dia és afeletti elokban érvényes, nem hinném, hogy silverben ez 50% felett lenne. Fordítva pl. Darius vagy Garen is ahogy megyünk felfelé eloban annál alacsonyabb a győzelmi arányuk, silverben pedig csak a szenvedés van ellenük. Dariusra is lehet mondani, hogy persze ki kell játszani stb. de egyszerűen megfogalmazva, te lehet 110%-os odafigyeléssel játszol ellene, mindenre figyelsz, koncentrálsz, ő meg gyakorlatilag 60% odafigyeléssel egy jó behúzással azonnal kivégez, szóval nincs arányban az ereje a hozzá szükséges erőfeszítéssel.

[ Szerkesztve ]

(#61890) Kanczy válasza nuke7 (#61887) üzenetére


Kanczy
Topikgazda

A 10 legnagyobb winrate-es top champ (amiről beszéltünk) közül 4 tank. Ez mióta nem jó arány?

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#61891) nuke7 válasza Kanczy (#61890) üzenetére


nuke7
veterán

1) mert top egy tank heavy lane, és így csak a champ-ek 2/3-a nem tankkal nyeri onnan a game-t, ez mutathatja, hogy mennyire nincs tank meta... :U
2) tudtommal nem csak top-lane-ről volt szó...

(#61889) Yodamest : az összes elo-ból.
és ez így is van jól, mert plat felett a játékosok statisztikailag elhanyagolható része van...

igazából gold felett a játékosok kb. 10%-a van, szóval a winrate eléggé reprezentatív :)

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#61892) Kanczy válasza nuke7 (#61891) üzenetére


Kanczy
Topikgazda

A poszt alább. Szerintem ez alapján egyértelműen top laneről volt szó, de jó, legyen. A dzsungelben is 10/4 tank, vagy 5, ha a WW és a Kayn bruiser (és az). És senki nem mondta, hogy tank meta van, azt mondtam, hogy erősek a tankok. Ezek alapján nem igaz?

"Jelenlegi helyzetben az van, hogy nem érdemes tank itemeket venni konkrétan. Mit érsz vele ha veszel hp, armor, mr, itemet? Meghalsz ugyanúgy csak kicsit lassabban, megölni meg senkit nem tudsz. Csak a sebzés számít mindenek felett, hogy szempillantás alatt eltudj tüntetni valakit, mert aki nem él az nem sebez. Szóval a "ki sebez nagyobbat" játék megy jelenleg, elő is veszem a Trdyndát topra szerintem."

[ Szerkesztve ]

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#61893) feri1014 válasza Sordoran (#61885) üzenetére


feri1014
senior tag

Mondjuk nem azt kellene feltételezni, hogy az ellenfél mindig tökéletesen játszik az adott karakterrel és el van feedelve, miközben a másik oldalt biztosan hibázni fog és hátrányban van.

Jelenleg semmilyen win rate és pick rate nincs, ami azt mutatná, hogy gond van a balance-szal. Idegesítő one shot karakterek ellen játszani? Meglehet, de attól nem lesz op.

Persze könnyebb az asztalt csapkodni, hogy mi ez az op sz@r ahelyett, hogy az ember átgondolja, mit kellene másképp csinálni. Ha meg a csapat elfeedeli, ez van. Erre nem feltétlenül van ráhatásod.

[ Szerkesztve ]

(#61894) nuke7 válasza Kanczy (#61892) üzenetére


nuke7
veterán

így már értem, ok.
nyilván vannak champ-ek amikre megéri tank itemet venni - rammus? :U - meg akikre olyan kell ami ad sebzést is. :K

https://youtube.com/user/nuke7

(#61895) ClydeBeka2 válasza feri1014 (#61893) üzenetére


ClydeBeka2
őstag

Az a baj, hogy a játékosok (főleg low eloban) csak a saját szintjüket és játékaikat nézik. OMG MILYEN ERSŐ EZ A YASUOOO!?!?!4444!! ... Ja , bronzban meg silverben. Csak a Riotnak nem csak low elore, hanem high elora ÉS kompetitiv játékra is figyelnie kell.... Nem olyan könnyű az, de nem végeznek olyan rossz munkát vele, persze párszor mellényúlnak, de ez benne van ;)

LoL IGN: ClydeBeka3 / Xbox Series X: ClydeBeka / BrawlStars: PH! | ClydeBeka

(#61896) Sordoran válasza feri1014 (#61893) üzenetére


Sordoran
addikt

Mondjuk nem azt kellene feltételezni, hogy az ellenfél mindig tökéletesen játszik az adott karakterrel és el van feedelve, miközben a másik oldalt biztosan hibázni fog és hátrányban van.

Írtam hogy ha beindul a snowball akkor ez van. Értelemszerűen aki ideáig jut hogy oneshot-ol az jól játszik, aki gyengén teljesít vele az pedig fel se tűnik (nem utóbbiakról van szó).

Jelenleg semmilyen win rate és pick rate nincs, ami azt mutatná, hogy gond van a balance-szal.

Pont ez a baj, hogy a riot is csak számokat néz. Nem az a gondom, hogy sokat győz (mert nem, hiszen akkor magas lenne a win rate-je), hanem amikor győz akkor frusztráló ellene játszani, még ha te magad jó is van.

Persze könnyebb az asztalt csapkodni, hogy mi ez az op sz@r ahelyett, hogy az ember átgondolja, mit kellene másképp csinálni.

Nem csapkodom az asztalt, ne próbálj meg úgy beállítani mintha hisztiznék itt. Szerintem ez egy teljesen jogos kritika, hogy nem így kéne működnie. Vagy ha valaki negatív kritikát fogalmaz meg egyes hősökkel kapcsolatban, az rögtön crypost-nak számít?
Előzőleg már leírtam, hogy legtöbb assasin nem ilyen, ott kell 1-2 másodperc a teljes kombójához, tehát flash, zhonya, barrier, exhaust akármi használható ellene. De az ilyen instant kill rengar amire a másodperc tört része alatt kéne reagálni szerintem nem normális.

Amennyiben viszont szerinted/szerintetek ez a játék része, akkor elfogadom. Nem tartom normálisnak, de legyen akkor így. Részemről lezárom a dolgot, nem új keletű dolog, eddig is megvoltam, ezután is megleszek. Peace! :R

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#61897) feri1014 válasza Sordoran (#61896) üzenetére


feri1014
senior tag

Pont ez a baj, hogy a riot is csak számokat néz.

Tudsz reprezentatívabb mintát azzal kapcsolatban, hogy egy karakter hogyan teljesít a játékban?

Vagy ha valaki negatív kritikát fogalmaz meg egyes hősökkel kapcsolatban, az rögtön crypost-nak számít?

Ha valaki érveket hoz fel, hogy lehet nincs igazad az csak elvakultan védheti a játékot/karaktert?

(#61898) nuke7


nuke7
veterán

btw, csak nálam csinálja a kliens, hogy minden játék után kifagy..? :F

https://youtube.com/user/nuke7

(#61899) pengegyerek válasza Yodamest (#61888) üzenetére


pengegyerek
aktív tag

Nos egy kicsit én is szeretnék hozzászólni, ugye én is voltam korábban itt nagy bánatomban mert nagyon sok meccset veszítettem és sok ilyen félisten Yasuo meg Master ellenfelem volt így sokat próbálgattam magam és :D yasuo instant használhatatlan mondjuk egy renekton ellen vagy ha nincs a csapatban AP akkor morde ellen, hozom midre és topra is ezeket a champeket, jól beváltak csapat szinten is mert sokat hozzá tudok tenni velük teamfightba és szétszedik az erős champeket. Ez a kettő ugyan úgy jó kata és zed ellen is. A master pedig már az elején meghalt ha hoz az ember egy Rammust, teljesen tehetetlen és igaz ez a feedelt masterre is. És tapasztalat rengeteg játék után. 500 000k ivl 7 yasuo 0-8ig is elment mikor hoztam. Vagy ha az enemy hoz egy kata akkor Galio szintén nagyon jó ellene és sok más ellen is és szintén csapatharcot lehet vele nyerni ha jól használjuk az ultiját. És mondom ezt most már silver 2- ből úgy, hogy Iron 4ben kezdtem xD

"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."

(#61900) Beni97 válasza pengegyerek (#61899) üzenetére


Beni97
őstag

véletlen nem volt az utóbbi órákban egy kata vs galio mid meccsed?
Csak mert én részese voltam és szerintem nem sűrű az ilyen mid.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  League of Legends (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.