Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
ripla
addikt
Újabb ötletem van.
Autóból kiaplikált fényszóró nem jó? Annak azért elég masszív fénye van. Ráadásul fehér, nem sárga vagy akármi más. Csak mert keresztapám autószerelő és lehet tudna hozni, akár teherautó reflektort is. -
bzoley
veterán
válasz
storm07 #2896 üzenetére
Ezt találtam:
TN Standard Temperature Range
Operating Temperature: -10°C to +60°C
Storage Temperature: -20°C to +60°CTN Wide Temperature Range
Operating Temperature: -30°C to +80°C
Storage Temperature: -40°C to +80°CHa elkezd feketedni, akkor már nem jó
Ezért kényszerültem a direct hűtésre. -
Jut eszembe, nem tudja véletlenül valaki, hogy hány fokot bír ki max. egy lcd panel huzamosabb ideig? Valahol olvastam egyszer de már nem emlékszem...
-
-
bzoley
veterán
válasz
storm07 #2893 üzenetére
Alakul
A próba alatt a kép megfelelően jelent meg? Olyan mintha pont fordítva lenne berakva az lcd. Lehet, hogy ez ilyen fajta, de amiket eddig szétszedtem, mindnek előre, és alulra került a panelje.
Az alaplap el lesz szigetelve a lámpától? Nem biztos, hogy hosszú távon jót tesz neki, ha olyan közel van. -
miki002
tag
szia
a vatera az egyik leg kiszámíthatóbb .tényleg sokat számítanak a visszajelzések .ha valakinek csak az a terméke van fent amit te meg akarsz venni és nincs még eladása és vélemény róla az lehet rizikós persze attól is függ miről van szó . ha valakinek rengeteg eladni valója van és ugyanígy sok adásvétele pozitív értékelés mellett ,az nem fogja kozkáztatni a jóhírét hidd el .a másik meg a legtöbb esetben a csalókat megfogják és rábaszarintanak .sokmindent vettem már én is és ha odafigyelsz azokra a dolgokra amik pont a félelmeid eloszlatására lettek kitalálva akkor nem lehet gond .a személyes átvétel a legjobb bár a műszaki cikkeknél ugye a kipróbálás nem lehetséges, de mondjuk ha egy írásvetítőről van szó annál nincs is rá szükség a lencse meg a többi ne legyen karcos meg törött az hogy működik e az nem számít mert az elektrónikai rész az úgyis cserés. sajna sok a szarházi de azért kell összetartanunk és ha ilyennel találkozunk akkor tájékoztatni a többieket is,mert igaz a mondás hogy egységben az erő ! üdv -
arpii
tag
Én is ilyen vagyok. De ha más megoldás nincs, akkor kénytelen vagy rábízni magad, egy távoli eladóra. Azért ha sok pozitív értékelése van, akkor szerintem valószínűleg nagyon korrekt az eladó. Nincs mit tenni, ez van. Mindent alaposan beszélj meg vele, hogy aztán még véletlenül se érhessen meglepetés.
-
ripla
addikt
Az a konkrét problémám, az ilyen vaterás meg mindenféle netről rendelhető dolgokkal, hogy addig oké, hogy megtalálom amit kerestem, majd megrendelem és személyesen átveszem. De hogyan próbálom ki, hogy működik is és nem csak egy pár kilós ócskavasat veszek többezer forintért? Ennyi csak a problémám, meg, hogy saját magamon kívül senkiben sem bízom.
-
koces72
csendes tag
Csá . Ha valakit érdekel nekem van egy pár dolog ami projektor építésből megmaradt pl: egy komplett Folar 3 - as írásvetítőm , fresenel lencsém , HgMI 250W/DV E40 -es égőm , folalat , trafó , kondi .
-
ripla
addikt
-
-
ripla
addikt
Hát én megőrülök lassan, végigtelefonáltam és kérdeztem egy csomó ismerőst és helyet. De senki nem tud szerezni nekem 15 colos tft-t. argh! Amíg ez nincs addig megállt a dolog, argh!
-
Szótár:
egmá ritt = én már itt
-
válasz
Dr Smoke #2875 üzenetére
A lencséket egmá ritt vettem egy sráctól aki feladta az építést.
Egyébként fresnel és a vetítő lencse [innen] lett rendelve.
Az árakat láthatod termékek mellett.
Innen én eddig csak szalagkábelt rendeltem.
A szállítási költségre már nem emlékszem mennyi, de az is lehet, hogy bele van kalkulálva az árba. Nem egy jelentős tétetel.
A pénzt előre kell utalni, és fontos, hogy az utaláskor be legyen pipálva, hogy te vállalod a banki tranzakciós költségeket, különben levonja a termék árából és addig nem postáz amíg ki nem egyenlíted a számlát. Én megszívtam ezzel azért szólok...A műgyantás témához [itt] egy link, nagyjából leírják mi fán terem, de a mesterfogásokat egy ilyen írásból úgysem lehet megtanulni. Vagy próbálkozol, vagy megkérsz valakit, hogy mutassa meg hogyan kell csinálni.
-
Dr Smoke
aktív tag
Valaki ért esetleg az üvegszálás műgyanta készítéshez? Ezen a megoldáson töröm a fejem, nagyon tetszik.
Storm07 te honnan rendelted a fresnelt és az objektívet mennyibe került míg ideért? Kicserélném az enyémben, mert a fresnel kicsi és a 415/3,6-os objektív pedig baromi nagy és nehéz.
-
mate8613
csendes tag
Sziasztok,
Nálam van eladó írásvetítő, ha érdekel vkit.
üdv,
mate -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
storm07 #2868 üzenetére
250W-os 5200K-s az izzó. Világosban igazából nem néztem, csak lehúztam a redőnyt és az a kis lámpa égett, ami a videón is látható. Mára elpakoltam a szerkezetet, de majd ha előveszem akkor megnézem világosban is. Azt tervezem, hogy ezzel nézem meg hétvégén az évadzáró F1 versenyt.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
storm07 #2863 üzenetére
Egész szépen állsz már. Freshnel vágáshoz nem jó a dekopír fűrész, a kis fogak miatt bárhol és bármikor elrepesztheti a műanyagot. Flex kell hozzá és 1mm-es fémvágó korong, az eredmény tökéletes.
Holnap én is ezen fogok dolgozni, az egész elektromos hálozatott át kell alakítanom, hogy még egy rövidzárlatot ne hozzak össze.Az AG leáztatáshoz kell aceton? Az előző lcd-mről leáztattam csak ioncserélt vízzel, de a ragacs rajta maradt.
-
arpii
tag
válasz
storm07 #2860 üzenetére
Igen-igen, de nekem működőképes komplett írásvetítő kellene. Vagy javítható írásvetítő kompletten. Már biztos említettem, de az én történetem nem egyszerű. A monitoromban van némi hiba. Meg van kergülve szerintem a vezérlője és fordítva adja ki a színeket, mint egy fotó negatív. Inverz képet ad. Szórakoztam vele sokáig, mire egész jó színeket is kihoztam belőle. Az viszont tény, hogy elég sötét a képe. Ezért lenne jó a teszt egy írásvetítővel.
-
ripla
addikt
Értem.
Én viszont vennék 15 colos TFT-t, használtan de működőképeset. 6-8 ezer körüli árra gondoltam. Van valaki akinek van egy fölös eladó? -
arpii
tag
Teszteléshez tényleg jól jöhet, ha éppenséggel van ilyen otthon.
Ha már így beindult a topic ismét, megkérdezem: Nem -e tudna valaki olcsón valahonnan írásvetítőt? Teszteléshez kellene, mert nem bízom az LCD-m minőségében :S Potyára meg nem akarnák mindenféle dolgokat bevásárolni.
-
ripla
addikt
Kérdés: Mit szóltok a fémhalogén izzó helyett mondjuk egy sima egyszerű halogén reflektorhoz? Az vajon nem alkalmas a célra? Csak mert jóval olcsóbb mint egy 9000 forintos fémhalogén izző.
Erről beszélek:JM-500W halogén reflektor fehér, Bruttó ár: 1342 Ft.
Itt néztem:
[link]Ötletek?
-
-
ripla
addikt
A fresnel azért kell, mert az gyűjti össze az LCD képét egy pontba, ami így fókuszálva magát a képet, átjuttatja azt a lencsén keresztül, és a lencse által a képet újra szétdobja, amely képnek a nagysága már persze csak attól függ, hogy milyen messze rakom a faltól az egész szerkezetet???
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videó stream letöltése
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Politika
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest