- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Amazon Kindle JailBreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Arc összefoglaló szerkesztés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazarghai
csendes tag
-
Dr Smoke
aktív tag
Te tudod, de szvsz a 17" az baromi nagy és a doboz is hatalmas lesz. Nekem a 15"-os monitorral is elég nagy a doboz. Szerintem inkább valami 15-16"-os wide monitort kellene venned a projektorhoz, ha már amúgy is akarsz venni monitort. 1366*768 ezeknek a felbontása, én is szerintem majd egy ilyesmire fogom cserélni az enyémben az lcd-t.
-
Dr Smoke
aktív tag
Igen, meg egy ilyet is, mivel az írásvetítő lencséje is kettőből van összeragasztva. Egyenlőre kísérletezésre jó a neked is a 28*28-as fresnel, amíg nem tapasztalod ki a dolgokat felesleges másik. Én azzal használom, igaz, hogy a kép két széle lelóg, de szélesvásznú (1,78:1 és 2,35:1) filmnél nem számít. Majd később tervezem, hogy kicserélem, de egyenlőre másra kell a pénz. Mozizni így is nagyon jó. Egy ilyet tervezek venni majd.
-
Tomitosz
aktív tag
-
Ha megfelelő a hűtés akkor minden további nélkül bírnia kell.
Viszont ha minden nap reggeltől estig megy akkor az a villanyszámlán is meg fog látszani.
A fémhalogén izzóval sajnos nem lehet megcsinálni azt amit egy monitorral mert olyan mint az energiatakarékos izzók, vagyis nem bírják a ki/ be kapcsolgatást. -
bzoley
veterán
Nagyon elfoglalt lehetsz. Egyébként szervezés kérdése az egész. Idáig én is eljutottam úgy, hogy közben reggeltől késő délutánig melózok, foglalkozom a családdal, és emellett még a házat is épp felújítom.
Nem kell mindent egyszerre, és azonnal. Volt, hogy egy hétig nem nyúltam hozzá, vagy épp a fizetésre kellett várni, hogy a következő elemet megvegyem, de egy-egy fél órát néha rászánva lehet haladni.
Lehet, hogy csak szerencsém volt, de Storm07 szinte házhoz hozta a freshnelt, házhoz hozták a monitort( a másodikért már kellett tenni egy kis kitértőt), és összvissz a tripletért kellett egy órát utazni.
Szóval csak el kell kezdeni.
Van aki évek óta építgeti, de legalább halad. -
bzoley
veterán
Már a kezdetektől a fényképezővel szenvedek, normális képet sötétben nem tudok készíteni.
Közben megtörtént a felszerelés, vagyis felakasztottam két csavarra. Még valami pofás keretet kell neki szerezni. Ja, nem is 190-es, hanem 230x200cm.
Világosban
Sötétben(vagyis asztali lámpával). Élőben ennél sokkal jobb.
A gépről, majd ha kész lesz. -
miki002
tag
szia
a vatera az egyik leg kiszámíthatóbb .tényleg sokat számítanak a visszajelzések .ha valakinek csak az a terméke van fent amit te meg akarsz venni és nincs még eladása és vélemény róla az lehet rizikós persze attól is függ miről van szó . ha valakinek rengeteg eladni valója van és ugyanígy sok adásvétele pozitív értékelés mellett ,az nem fogja kozkáztatni a jóhírét hidd el .a másik meg a legtöbb esetben a csalókat megfogják és rábaszarintanak .sokmindent vettem már én is és ha odafigyelsz azokra a dolgokra amik pont a félelmeid eloszlatására lettek kitalálva akkor nem lehet gond .a személyes átvétel a legjobb bár a műszaki cikkeknél ugye a kipróbálás nem lehetséges, de mondjuk ha egy írásvetítőről van szó annál nincs is rá szükség a lencse meg a többi ne legyen karcos meg törött az hogy működik e az nem számít mert az elektrónikai rész az úgyis cserés. sajna sok a szarházi de azért kell összetartanunk és ha ilyennel találkozunk akkor tájékoztatni a többieket is,mert igaz a mondás hogy egységben az erő ! üdv -
arpii
tag
Én is ilyen vagyok. De ha más megoldás nincs, akkor kénytelen vagy rábízni magad, egy távoli eladóra. Azért ha sok pozitív értékelése van, akkor szerintem valószínűleg nagyon korrekt az eladó. Nincs mit tenni, ez van. Mindent alaposan beszélj meg vele, hogy aztán még véletlenül se érhessen meglepetés.
-
-
arpii
tag
Teszteléshez tényleg jól jöhet, ha éppenséggel van ilyen otthon.
Ha már így beindult a topic ismét, megkérdezem: Nem -e tudna valaki olcsón valahonnan írásvetítőt? Teszteléshez kellene, mert nem bízom az LCD-m minőségében :S Potyára meg nem akarnák mindenféle dolgokat bevásárolni.
-
-
A 680 Ft -os halogén izzó biztosan nem lesz jó, mert a színhőmérséklete nem jó azaz nem elég "hideg" a fénye a házimozi vetítéshez. (Írásvetítőkbe való inkább)
A deszkára szerelt szettből hiányzik a fojtó tekercs meg egy kondi sem árt(bár e nélkül is működőképes). Egyébként az a "AH-125 nevű valami" a gyújtó trafó.
Szerintem nem biztos, hogy jó ez az izzó a tejfehér búra miatt mert nem lesz eléggé pontszerű a fényforrás, bár ezzel a típussal nincsenek tapasztalataim.
Szerintem kérdezd Ödönt, ő a szaki ilyen kérdésekben, ráadásul jobb áron is tud neked hozni cuccokat. -
ripla:
15" monitort használok 310*310 mm -es fresnelekkel. (Ez nagyobb mint az általános írásvetítő méret, azaz nem lóg le a széle az lcd -nek.)
A 17" szerintem is túlzás, bár az allinbox.com -on látni ilyen projekteket is a doboz tényleg baromi nagy lesz és akkor muszáj még nagyobb fresnelt rendelned külföldről. Ezzel persze a költségek is növekedni fognak...
A félgömb tükör átmérője 180 mm, az IKEA -ban vettem, valamilyen keverő tál a hivatalos neve.A méret annyira nem lényeges szerintem, ha már bármi hasonlót mögé raksz és az jól van beállítva akkor csak több fényerőt kaphatsz mintha semmit nem tennél mögé.
Fényforrás ügyben én is Ödönt ajánlom.
A bekötésről készítettem egy rajzot fent van az oldalamon és azon rajta vannak az alkatrészek típusszámai is.
Az égő egyébként egy 250W -os fémhalogén : OSRAM HQI-T 250W típusú
Egyébként elég ha Ödönnek megmondod hány wattos szettet akarsz és ő ad mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest