Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
válasz Oppenheimer #26349 üzenetére
Szerintem kamu, bár nem tudom ezzel hogyan húznak ki az emberből pénzt, ha elvileg ők adnak.
De én tévedhetek is. Nem vagyok én tudomány[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
_NCT
őstag
válasz w.miki #26352 üzenetére
Üzenetben kapsz egy linket, ami átirányít egy oldalra, ahol valamilyen csali procedúra végén az a vége, hogy tölts fel egy minimális összeget a regisztráció befejezéséhez, vagy vegyél csomagot….Egy szónak is száz a vége, a bankkártya adataidra hajtanak, aki nem jártas ezekben vígan megszívja. A 3. 4. üzenet már elég magyartalan ahhoz, hogy gyanút fogj, bár sokaknak ez sem veszi el a kedvét. Én kommentekben szoktam találkozni velük pl. nyilvános csoportokban, már nem csak privát üzenetekben jönnek.
A rosszabb eset, ha rávesznek, hogy telepíts fel egy xyz programot a gépedre, ami a saját “alkalmazásuk”, trójai vagy ransom képében.
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
Mit lehet tenni abban az esetben, ha a szóbeli egyezség után derül ki, hogy a 16 m2-esnek hirdetett erkélyek valójában 11.8 + 3.3 a tulajdoni lap szerint? Előre is köszönöm!
-
attiati
veterán
válasz Dooonfrigo #26354 üzenetére
mármint 16 helyett 15,1?
Amúgy a tulajdoni lapot még érdemes azelőtt lekérni, hogy ajánlatot teszel.
Másrészt meg jobb, ha le sem méred a valóságban a méreteket utólag, mert ott is lesz eltérés.Ha 0,9nm eltérésről beszélünk, akkor semmit.
Bepróbálkozhatsz egy alkuval, de a legtöbb esetben az a válasz, hogy ő a lakásáért kér egy bizonyos összeget és nem úgy árazza, hogy nm*nm ár.[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Ha ajánlatot tettél rá, akkor úgy tetszett ahogy van. Én azt mondom ez a 0,9nm legyen a legkisebb problémád az életben.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Drizzt
nagyúr
Eloleg/foglalo atadas mar megtortent? Feltetelezem a szobeli jellegbol, hogy nem. Ha nem, akkor tegyel belatasod szerint.
I am having fun staying poor.
-
hurenzon
senior tag
Ingatlanos hozott egy vevőt testvérem házára .
- 10% előleg , ügyvédi letétbe
- többi jelzálog hitel
- 6 hónapos fizetési határidő
- vevő bármikor elállhat, előleg visszajár
- ha az eladó áll el , akkor az előleg duplája jár vissza
- 6 hónapos időszakban nem lehet tovább hirdetni az ingatlant
- hozzájárulás , hogy vevő opcionálisan hozhat új vevőt és vele kötelező adásvételi szerződést kötni , a vevő árulhatja az ingatlant a 6 hónapos várakozási időszakban .az ingatlan egy Pest megye város legolcsóbb ingatlana , mely ár alatt van hirdetve .
ilyennel Ti már találkoztatok ?
eszem megáll . -
félisten
válasz hurenzon #26359 üzenetére
- 10% előleg , ügyvédi letétbe
- többi jelzálog hitel
Melyik bank ad 10% önerőre hitelt? Nonszensz.- vevő bármikor elállhat, előleg visszajár
+
- 6 hónapos időszakban nem lehet tovább hirdetni az ingatlant
+
- hozzájárulás , hogy vevő opcionálisan hozhat új vevőt és vele kötelező adásvételi szerződést kötni , a vevő árulhatja az ingatlant a 6 hónapos várakozási időszakban .Magyarul kockázat nélkül parkoltat az eladónál 10%-ot, aztán a legolcsóbb ingatlant valszeg' jobb áron tudja majd eladni, és így nyereséget termel a bizniszen.
Ha 6 hónap alatt nem talál palimadarat, akkor visszakapja a foglalót, és csókolom.
Van pofája, eszem-f@xom(!) megáll.Nem számítva azt, hogy az új vevővel is lehet ugyanilyen megállapodást köttetni, és a végtelenségig csúszhat a történet.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
axioma
Topikgazda
válasz AxBattler #26365 üzenetére
Mar miert ne? Az ossz fedezet kell a teljes hitelert szavatoljon.
Mas kerdes, hogy sztem ez a szerzodes eleve megbukna, mert ha eloleg akkor masik iranybol se jar vissza duplan, ha foglalo akkor meg el kene buknia, ez igy egyik sem (birosag vszinu megitelne a "szokasjog" szerint a 10% foglalo minoseget). -
instantwater
addikt
válasz hurenzon #26359 üzenetére
Pofátlanság, legalábbis magyar viszonylatban.
Angliában:
Nem kell letétbe helyezni foglalót, csak mutatni valami papírt, hogy tényleg megvan a pénz, mondjuk egy számlakivonatot.
10% önerőre a mai napig adnak 5% körüli kamatra hitelt.
A szerződés aláírásáig bárki bármikor elállhat, utána is csak 10% bánópénz terheli az elálló felet.
A többi része valóban pofátlanság.
Dörzsölt lehet az ingatlanos, de persze el is lehet utasítani a szerződést, és új vevő és/vagy ingatlanos után nézni. -
félisten
válasz axioma #26369 üzenetére
Többek között ezért sem.
#26370 instantwater
10% önerőre a mai napig adnak 5% körüli kamatra hitelt.
A szerződés aláírásáig bárki bármikor elállhat, utána is csak 10% bánópénz terheli az elálló felet.
Not bad..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
attiati
veterán
válasz Vision #26377 üzenetére
Éppen ezért kellene kisimítani a ciklusokat és nem prociklikus gazd.politikát folytatni, mert óriási hullámokat pakol a rendszerbe.
Akik most becsukják a boltot, a kieső kapacitásuk baromira hiányozni fog a felszálló ágban.
Az eu-s pénzek hiányoznak nagyon.
Közvetlenül az építőiparból is, de a Ft megtámasztása és ezen keresztül az alacsonyabb kamatok szempontjából is.[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Teljesen jo a cikk. Pont az informatika es az epitoiparban volt/van a legnagyobb lufi a nem normal piaci alapon valo mukodes miatt. Viszont nem lattam akkor az ÉVOSZ nyavalygását amikor jottek az értelmetlen tamogatasok ugy hogy a kibocsájtás nem nőtt. Az építőipar es annak kapcsolódó agai, vezetői pofát rakják súlyba, mert sikerült elérni a 0,45%os megújulási arányt, tehat 220 evente epul ujra egy ingatlan. + fizetés alapon 60%al drágábbak a lakások mint Bécsben, továbbá itt a legtöbb az EUban az energiafelhasználás...
Na. Ez semmi Nevezzük ugy hogy az építőipar 2008a van. Mint az okos bankok chf hitelezese... Na pont olyan lufit fujtak..
-
attiati
veterán
válasz sakal83 #26380 üzenetére
Jah bocs, én pont az árak alátámasztása szempontjából írom.
De szerintem összességében tévhit él azzal kapcsolatban, hogy a csökkenő ingatlanárak jók.
válság = lemaradó bérek vagy növekvő munkanélküliség = ország lemaradása = csökkenő ingatlanárak = rossz
Abban igazad van, hogy minden ingyenpénz rossz, ha rászoknak és rosszul használják.
De mondjuk a pénz 10-20%-a eltűnt, az még mindig jobb (gazdaságilag), minthogy nem jön semmi. A pénz teljes hiányát semmilyen hatékonysággal nem tudod kitermelni.
Ráadásul közvetetten pont azért kell magasan tartani a kamatot, mert nem védi semmi más a forintot, tehát közvetetten is rossz az eu pénzek hiánya.[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
a 320->490 2 ev alatt az nem annyira veszesen van az infla felett, bar most nincs elottem de mom most 20% felett, tavaly majusban mar kezdett novekedni, szoval ja, csak a fizetesek nem kovetik, de nem is kiugro. A 760 az mondjuk wtf.
Mi nyaron szerzodtunk ablakra, ott is csak napokig tartottak az a'rakat... osszel akartunk volna plusz 3-at cserelni, olyan arat mondtak egyszerubb megvalositasra per m2, hogy inkabb kihagytuk. -
attiati
veterán
Vitt végig valaki hitelkiváltást?
Magasabb kamatozású hitel lecserélése alacsonyabbra.
Bankváltás is felmerül.Bankok közötti kigyenlítéssel történik?
Y bank hitelből finanszírozza X banknál fennálló hiteltartozást.
A hitelfelvevő pénzügyileg kimarad az ügyletből? -
Mercutio_
félisten
válasz instantwater #26370 üzenetére
Viszont már az az 5%-ot is sokallják kint a népek
Btw ott ez a standard, itt viszont nem szokás, + ha jól tudom ott még létezik a gentlemen agreement
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Csabroncka
addikt
válasz attiati #26383 üzenetére
Ne tegyünk úgy, minthogy ha ez valami ördögtől való súlyosan rossz dolog lenne. Normál esetben a gazdaság egészséges működéséhez kell. Csak az van, hogy MO-n a politika cibálja a szálakat, lásd amikor nem kellett volna akkor völgynek tövig nyomták a gázt, most meg jön a hegy és visszagurulunk.
"in medias res"
-
Madwe
nagyúr
válasz Csabroncka #26388 üzenetére
Bünti? Nem csak az előtörlesztés bümtetése játszik ilyenkor, ami jobb esetben akár ingyenes/limitált max összegen, átlagosan meg olyan 1% körüli? Mi köze a jelenlegi bankod ak ahhoz, hogy milyen forrásból törleszted a pénzt?
-
attiati
veterán
válasz Csabroncka #26389 üzenetére
Az jó dolog, hogy korrigál a piac egy egészséges szintre.
De annak még jobban örülnék, hogy inkább felzárkóznánk a régióhoz és amögött fundamentum is lenne.
Amúgy ugyanezt írtam, hogy prociklikus gazdpolitika zajlik Mo-on (ingatlanpiacon főleg).[ Szerkesztve ]
-
hurenzon
senior tag
válasz Vision #26392 üzenetére
Akkor minek emelnek árat .
pont ablakot csináltattam az építkezésen .
Velux majd 30%-ot emelt az elmúlt 2 hónapban .
Normál ablakosok az elmúlt két hónapban kb 10%-ot …
nem érzékelem a csökkenést…annyit igen, hogy bármilyen szakít hívok az építkezésre kb azonnal tud kezdeni . De az árból nem engednek …
Ezért most szüneteltetem az építkezést . -
veterán
válasz Csabroncka #26398 üzenetére
Mi lehet, hogy őszről-tavaszra halasztjuk a ház szigetelését. Nem hiszem el, hogy az alapanyagok ára ne követné le a zuhanó emergiaárakat és a csökkenő keresletet.
-
Drizzt
nagyúr
[DH májusi preview]
Májusban csak ~20%-kal volt kevesebb tranzakció, mint egy éve. Ez a vártnál nagyobb számnak tűnik. Hosszú idő után 10K+ deal volt egy hónapban. Most jönnek viszont a klasszikusan gyenge hónapok. Viszont a hitelkihelyezés jóval alacsonyabb mértékben nőtt, mint a tranzakciószám. Tehát jó sok kp/megtakarítás mehetett ki a rendszerből. Sajnos FOMO-zok én is erősen, de egyelőre hősiesen tartom a PMÁP-ot.I am having fun staying poor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App