Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26051) Tapsi válasza Nehaiu (#26050) üzenetére


Tapsi
addikt

Nincs ezzel gond, mindenki olyat építsen, amilyet akar. De azt vegye figyelembe, hogy jó eséllyel egy gondot/kisebb értéket hagy majd a kölykeire. Illetve ha ő maga akarja értékesíteni, akkor komolyabb alkukkal fog szembesülni.

És igen, ha beszélsz ingatlanossal (én szoktam elég gyakran), akkor bizony 1 szobán dealek mennek el.

Azért alacsonyabb a nm ára egy nagyobb háznak, mert egy ház építési költsége nem lineárisan skálázódik, éppen ezért nem csinál szinte senki kicsit, ha nem muszáj.

[ Szerkesztve ]

(#26052) axioma válasza Tapsi (#26049) üzenetére


axioma
Topikgazda

A nappali-etkezo-konyha + 3 halo az arra valasz hogy ketten idosebb korban azt tartod neked valonak? Vagy csak epiteni ilyet kell, es utana visszakoltozol lakasba?

(#26053) axioma válasza Tapsi (#26051) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ma. Me'g csak az elo"szele van az enerhia-felhasznalasra optimalizalasnak. A nagyobb haz ma'r nem gombszeru, btw a laposteto sem... es a hulo feluletet futod.
En azt gondolom, hogy nem a ma modernek mondott, agyon uvegfeluletezett hazak lesznek a kelendoek.

[ Szerkesztve ]

(#26054) Tapsi válasza axioma (#26052) üzenetére


Tapsi
addikt

Azt kérdezted, hogy én milyet építenék. Ilyet építenék, mert ez az, ami tartós érték, és ez a legpiacképesebb. Ha egy kölyköm se lesz, akkor is. Rengetegen élnek ennél sokkal-sokkal nagyobb házban, 2 gyerekszoba az kb +30 négyzetméter. Minimàlis a felára, koreszerű szigeteléssel a hőveszteség is minimális.

[ Szerkesztve ]

(#26055) axioma


axioma
Topikgazda

Ilyet epitenel akkor, amikor mar nincs otthon elo gyerek? Azt gondolod, h elobb adnal tul rajta, minthogy megvaltozik a piackepesseg? Meglatjuk, 20 ev mulva ugyanitt kielemezhetjuk ;-)

(#26056) Tapsi válasza axioma (#26053) üzenetére


Tapsi
addikt

Egy korszerű mai háznak is minimális az energiaigénye, innen nagy ugrások már nem lesznem hatékonyságban. A nagy üvegfelületeknek van gyakorlati haszna, ez nem egy sima divathullám. Akinek volt pénze, az régen is ilyet rakatott, de az árak csökkenésével már le tudott szivárogni a mainstreambe is.

(#26057) Tapsi válasza axioma (#26055) üzenetére


Tapsi
addikt

De most ebben mi a nagy truváj? Van egy hálód, 1 dolgozó, meg egy vendégszoba. Ez akkora pazarlás számodra?

(#26058) axioma válasza Tapsi (#26056) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mi a haszna? Azt ne mondd hogy a termeszetes feny [vagy az ablakpucolas...] te is jol tudod h a benapozottsag nem az also 90 cm-en mulik.
A vendegszobarol is es az amerikai konyhas nappalirol is megvan a rossz velemenyem, igen. De elfogadom, 100m2 per 2 fo, ez a norma nalad, lehet h a tobbsegnek is, de nekem nem. Az epitesi dij kulonbozetet ennel sokkal jobb hozamban hagyom a gyerekekre...

szerk. a vegen tulszalad az a thread, amit eredetileg a flame megszakitasa miatt dobtam be [pont akkor - persze amugy is tema csak raert volna] - tolem ugorhatunk

[ Szerkesztve ]

(#26059) Tapsi válasza axioma (#26058) üzenetére


Tapsi
addikt

Tudnék hozni érveket, de elvágnám ezt a vonalat inkább azzal, amit írtam is: erre valós igény volt régen is, most is, és nyilvánvalóan a jövőben is lesz. Innentől azon polemizálni, hogy ez az egész mennyire értelmes eléggé tudománytalan. :B

Miért 100nm? Tavaly vettem egy 3 szobás (2 hálós) lakást, ami 54 nm. :)

Az epitesi dij kulonbozetet ennel sokkal jobb hozamban hagyom a gyerekekre...

Azt próbálom itt fejtegetni, hogy a különbözet aprópénz a teljes büdzséhez képest. Cserébe lesz 90%-ért egy 100x nehezebben eladható vagyontárgyad. Amúgy nem értem, hogy min vagy meglepődve, ezek piaci realitások. Egy ismerősömnek is azt tanácsolta az építésze, hogy ne csak magának építkezzen, hanem számoljon egy potenciális értékesítéssel is.

[ Szerkesztve ]

(#26060) axioma válasza Tapsi (#26059) üzenetére


axioma
Topikgazda

A 3 szobas lakas az nappali +2 fel eredetileg, csak atneveztek, es bar sokszor 8 m2 sincs a ket kicsi, azt ma mas megoldas hijan szabalytalanul szobanak nevezik. 8+8+17 persze me'g bepasszirozhato, de a 8 halonak veszett kicsi, a franciaa'gy kitolti a felet. Ha berendezed betartva a hasznalati helyigenyeket epitesz szakma szerint, az n+3 felallas az 100m2 lesz kb., bar azt mondtad csinalt nejed skiccet, gondolom az is n+3, mennyi lett?

Akkor ebben kulonbozunk, terdfal magastetovel mint elvi lehetoseg plusz m2-re az igen, plusz szoba [ami nagyobb telek is!] az nekem nem jo befektetes.

[ Szerkesztve ]

(#26061) Tapsi válasza axioma (#26060) üzenetére


Tapsi
addikt

Egy autós példával kerekíteném le ezt a dolgot. Vannak 2-személyes szgk-k, de ezek rétegmodellek, gyakorlatilag városon kívül eladhatatlanok. Azért 5-fős az átlagos gépkocsi, mert a 3-személyeset sem lenne érdemben olcsóbb gyártani, cserébe sokkal kisebb lenne rá az igény. Ezért van az, hogy az emberek többsége 5-személyes kocsival jár, pedig semmi szüksége rá.

Franciaágy nem kell gyerekszobába, se dolgozóba, se vendégszobába. Telken ezzel nem tudom, hogy mennyit spórolsz. Mármint ennyire kicsi, kicentizett telekben gondolkodnál?

Ha a magastető felárát (simán 10+ milliós sztoriról beszélünk) elköltöd a 2+ kisszobára, akkor már előrébb vagy. :)

(#26062) axioma válasza Tapsi (#26061) üzenetére


axioma
Topikgazda

Na itt is kibukik, en bizony vennem a smart fortwo-t elektromosban. De jelenleg dragabb mint az ion es nemigen nyujt tobbet [sot, ionnal butort szallitottam, 85x55 szekrenyt is...], szoval nem racionalis cserelni ra, es nemregiben me'g gyakran mentunk 3-an vele. Nyilvan a kereslet oka h keves itthon a masodik auto eleve, elsonek alkalmatlan. Na meg az auto mint statuszszimbolum mukodik, es me'g s minel nagyobb annal jobb szinten tart, mint a mobil hoskoraban a minel kisebb.
Halo miatt mondtam a fr.agyat, 3 szobas 54-esben nehez a nappalin kivul 8m2-nel nagyobb szobat csinalni [a kisebb meg nem szoba ma].
Telek: beepitesi %, es igen, a telek annyi eleg ami igy kvazi-kotelezo, max egy aquaponia elhelyezese erejeig izgatna. A cs.haz azert kell mert ott lehet szemelyre szabni [napelem/napkollektor, fak arnyeknak, mobilmedence max de lehet h az ma'r kiesik], tarsasnal ra vagy kenyszeritve a tobbseg akaratara, na meg ha nyugdijas leszek vegre lesz idom egy kutyara [remelem, 15+ ev...]. A nagy telek = kis nepsuruseg = mindenert messze kell menni, es lesz egy pont amikor mar nem szabad vezetni...
Devians vagyok, de ketlem, h egyedul.

(#26063) concret_hp válasza Tapsi (#26061) üzenetére


concret_hp
addikt

a nappali +3 szoba meg a tiny house közt nem kéne léteznie háznak, mert szerinted eladhatatlan, vagy a nappali +3 szoba alatt egyáltalán semminek :F ;]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#26064) sakal83 válasza Tapsi (#26054) üzenetére


sakal83
addikt

30nm plusznak minimalis a felara? Alaphangon a szoba 15m a plusz folyoso 2m minimum plusz a telek minimum 5m. Az 22m. Sztem ez nem minimalis. De sztem is igazad van N+3+ gardob az jobb. De lattam projektet ahol n+2es ikerhazak epultek. Brutalul elvittek oket mert van egy reteg aki kertet akar nem magyobb lakast.

(#26065) Tapsi válasza concret_hp (#26063) üzenetére


Tapsi
addikt

Persze hogy nem. Piacképességről beszéltünk. Vagy szerinted mindegy, hogy 1 hónapig, vagy 2 évig árulod a házadat, mire elviszik? :) Itt erről van szó, nem többről.

(#26066) Drizzt válasza Tapsi (#26065) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Te elsosorban piackepessegrol beszelsz, az teny. Az is, hogy szerinted ennek nincs piaca. Engem az erveidnek nem sikerult meggyoznie. De meg arrol se gyozodtem meg, hogy egyaltalan elsodleges szempont axiomakenal az eladhatosag az epitesnel. En spec ha egyszer epitesre adnam fejem, nem valoszinu, hogy erdekelne az ertekesithetoseg. Ha valami tomegigenyu dolog kene, akkor tuti vennek keszen valamit. Ha viszont mar epitenek, akkor abban kielnem minden perverziomat. Legalabb 1 bastya jellegu resze peldaul tuti lenne az epuletnek, de ha Bory-var 2.0 jonne ki, akkor se lepodnek meg.

I am having fun staying poor.

(#26067) Tapsi válasza Drizzt (#26066) üzenetére


Tapsi
addikt

True, nincs is ezzel baj. Ahogy írtam, mindenki olyat épít, amilyet akar, aztán vagy számol az értéktartással, vagy nem. Ha nem, az tiszta, az örökösei kapnak egy bizonytalan vagyontárgyat, és kész.

Én például örültem volna, ha a nagyanyámék nem oda építkeznek, ahova tették, mert lassan 1 éve áruljuk a házat. :)

[ Szerkesztve ]

(#26068) A Zéé válasza Tapsi (#26061) üzenetére


A Zéé
addikt

Én most csináltattam egy 108m2 alapterületű épületre összesen 200m2 tetőfelületű nyeregtetőt. Szeglemezes szerkezettel, oromfallal, bádogozással, legolcsóbb Bramac tetőcseréppel nagyjából nettó 7 millió forintból áll meg. Erre jön majd még 25 cm kőzetgyapot az álmenyó fölé, ami most nem tudom mennyi.
Közvetlen mellette készül egy 60 m2-s alapterületű épületre lapostető 20 cm+lejtésképzés hőszigeteléssel, EPDM szigeteléssel, mosott kavics leterheléssel, bádogos munkával nagyjából 2,5-3 millió lesz.
Szóval valóban drágább a magastető, de messze van azért a 10+ milliós felár egy átlagos méretű háznál.

Amúgy nem megcáfolni akarlak mindenben, de felénk pont, hogy divat lett a gyerek nélkül maradt szülőknek kiköltözni a lakásból a város szélére az ilyen 50-60m2 környéki zártkerti ingatlanokba, amik jellemzően 1 nappali-konyha-étkező plusz 1, nagyon max 2 hálószobásak.

Just a simple Lineman...

(#26069) AxBattler válasza Tapsi (#26067) üzenetére


AxBattler
félisten

Én például örültem volna, ha a nagyanyámék nem oda építkeznek, ahova tették, mert lassan 1 éve áruljuk a házat.
Ja, az enyémek is igazán lehorgonyozhattak volna egy határral nyugatabbra, vagy az NSZK-ban. :U

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#26070) Dorian válasza Tapsi (#26067) üzenetére


Dorian
félisten

Sztem mindenki olyant épìtsen, amiben ő szeret lakni, ugyanis mindenkinek egy élete van. Az örökösök pedig maximum megköszönhetik, ha bármit kapnak.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#26071) Dorian válasza AxBattler (#26069) üzenetére


Dorian
félisten

Apám anno ki akart menni Svájcba, kapott volna jò pénzért hullamosòi állást. Anyám meg nemet mondott :DDD

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#26072) AxBattler válasza Dorian (#26070) üzenetére


AxBattler
félisten

+1
Azon felül, hogy felelősen bánsz a megtermelt/örökölt javaiddal, nem érdemes ilyen időtávval kalkulálni. Ki tudja, mi lesz ötven év múlva?

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#26073) Tapsi válasza A Zéé (#26068) üzenetére


Tapsi
addikt

A kulcs az értéktartás. Nyilván azért költöznek zártkerti présházakba, mert az az olcsó. Egy vadiúj házat nem vennének meg. Itt most erről beszélünk. Persze mire ez aktuális lesz, addigra axioma háza sem lesz vadiúj, de még simán lehet jó állapotú.

Ha valakinek az értéktartás nem szempont, akkor deal. De ha valakinek igen, akkor gondolkodjon el a piacképes méreten, ennyit írtam az elején.

(#26074) Tapsi


Tapsi
addikt

Érdekes ez a londoni ingatlanpiac. Most vagyok itt másodszor, de már elsőre is feltűnt, hogy az ingatlanállomány összetétele merőben más, mint Budapesten. Rengeteg az alacsony építésű családi házas övezet egészen közel a belvároshoz, vagy konkrétan a belvárosban. Illetve a kötött pályás kapcsolat jósága miatt a belvárostól 40-50 percre is jó közelekedésű, zöldvövezeti családi házas körzetek vannak meglepően magas áron. Sőt, talán ezek a legdrágább helyszínek magánemberként. Sorban állnak ott a lambók/porschék/aston martinok. :)

[ Szerkesztve ]

(#26075) Segal válasza Tapsi (#26067) üzenetére


Segal
veterán

Ennyi erővel vehettek volna valami olyan részvényt is ami jobban hozott az adott idő alatt... Vagy pár éve bitcoint...
Erre írtam pár hozzászólással előbb csak átsiklottatok felette hogy ma megmondani hogy mi lesz a tuti (akár ingatlanban, akár bármi másban) lehetetlenség. Aból lehet max kiindulni hogy MA mi tűnik ideálisnak, de hogy holnap mi lesz az bizonytalan.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#26076) Madwe válasza Tapsi (#26073) üzenetére


Madwe
nagyúr

Azért azt nem veszed számításba szerintem, hogy változik a népesség. Anno a többgenerációs házak voltak a menők, mert a magyar szaporodott, fiatalon szült s az energia se volt gond. Eljutottunk oda hogy idősebben szülünk, kevesebbet, s drága az energia, ezért elég 1genes, gyerekekkel. Nade azért az elöregedő társadalomban egyre gyakoribb lesz az sztem hogy korepült/nem is vállalt gyerekek után csak 2 fős házat keres az ember. Szerintem meg pont hogy ezekre növekedni fog a kereslet. Legalábbis kizáró ok egyre kevésbé lesz sokaknál.

mondom ezt úgy hogy most költöztünk vidékre, olyan házba ahonnan engem sírba visznek max, s ez a ház 5 szobás. Igaz ezt úgy hogy van 90nm földszint amerikai konyha nappali + 2 szoba, 10nm lezárható előszoba vendégvécével, lépcsőházzal meg oda nyíló (sajnos 1 állásos) garázzsal, meg térdfalas tetőtér beépítéssel (amerikai konyhás nappali, 3 szoba - a garázs feletti rész is be van építve ezért ilyen “tágas” fent is). Fűtésre eddig ebben a szezonban 1000m3 ment el, s ebben benne volt egy januári festés 3 héten át 24 fok nyitott ablakokkal - s akkor még a teljes épületet fűtve, mert emeleten voltunk míg lent száradt, de azóta kétségtelenül csak a lenti szintet fűtjük 20 fokra - ezzel csak annyit akartam, hogy még egy 10 éves épület, ha jól van építve, jól van tájolva s jól van szigetelve, akkor az nem feltétlen rémálom…

[ Szerkesztve ]

(#26077) Nehaiu válasza Madwe (#26076) üzenetére


Nehaiu
csendes tag

Nekem mondjuk a 20 fok a remalom. :)

(#26078) Tapsi válasza Madwe (#26076) üzenetére


Tapsi
addikt

Szedjük ketté. Tök jó, hogy szerkben bedobtad a saját példádat, és itt visszautalok egy korábbi kommentemre: lehet itt elvekről vitatkozni, de ha a gyakorlat mást mutat, akkor ez így tudománytalan. És igen, a gyakorlat mást mutat, lásd a te példádat. :) Akinek van pénze, az nem egy lyukban akar nyomorogni.

Másrészt ugyan vannak trendek a világban, de vannak örök értékek is. Például egy házból nyíló garázs mindig értékesebb lesz, mint egy különálló. Egy plusz szobát le lehet zárni, lehet tárolónak használni, de egy szoba hiánya nem pótolható, ergo kiesik a scope-ból az egész ingatlan.

És igen, van demográfiai változás, de nem biztos, hogy ez a családi házak irányába tereli az embereket. Simán lehet, hogy eleve másik piac lesz.

Amit axioma írt, hogy nyitva hagyni a tetőtér beépítés lehetőségét egy jó kompromisszum ilyen tekintetben. Viszont ugye erre is készülni kell, nagy padlásfeljáróval, nagy hajlásszögű tetővel. Szóval ez eleve plusz költsèg.

Na mind1, én itt fejezném be. :)

[ Szerkesztve ]

(#26079) Madwe válasza Nehaiu (#26077) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ez egy hosszas kompromisszum asszonnyal - én 18at szoktam meg, s azt tornásztuk fel, így nekem még nem diszkomfortos, neki pedig elég 2 zokni s jól van :)

Tapsi: utolsó bekezdéseddel teljesen egyetértek, s lehet kicsit ilyen megmondom mi lesz a jövő szaga lehetett a bejegyzésemnek, pedig csak ilyesmire akartam utalni én is - ki tudja mi lesz itt 20+ év múlva… 20+ évvel ezelőtt totál más volt a piaci igény, s az örök értékekben is igazad van!

(#26080) Dorian válasza Nehaiu (#26077) üzenetére


Dorian
félisten

Túl hegyes szög? ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#26081) axioma válasza Tapsi (#26073) üzenetére


axioma
Topikgazda

Kevered az ertektartast a felkapottsaggal szerintem... az ingatlan [3x location-n kivul] attol tartja az erteket, hogy funkcionalis. Nem attol hogy fancy a laposteto. Akkor 20 eve mediterran betoncserepes 25 fokos tetot epitettel volna? Akkor az volt a ritka es divat miatt keresett! Most vennel olyat egy hagyomanyossal szemben mert 'modern'?
Sztem az a lenyeg h hasznalhato legyen _nekunk_. Az ujrahasznositas max annyira szempont h ha mas akadaly nincs, legyen flexibilis [oszthato szoba pl.]

(#26082) Tapsi válasza axioma (#26081) üzenetére


Tapsi
addikt

Az értéktartás ott kezdődik, hogy piacképes terméket hozol létre. Ha olyasmit építesz, aminek nincs piaca/nagyon rétegigény, akkor a jelenértéke kisebb, mint a beruházási költséged.

Nem értem, hogy a mediterránt miért hozod ide, az egy divathullám volt, miközben a +1 szoba színtiszta funkcionalitás. Én a 0. pillanattól kezdve a funkció mellett érveltem.

A lapostetőt is megközelítheted funkcionálisan: olcsóbb, tetőteraszként hasznosítható, kisebb a szigetelendő felületed is.

(#26083) instantwater válasza Tapsi (#26074) üzenetére


instantwater
addikt

Valamiért nyugaton nem népszerű a tömblakás.
Nincsenek lakótelepek, csak különálló, különböző toronyházak, illetve ezek a kicsi angol házak amiket látsz.

A lambós embereknek ez kell a belváros tövében, a csóróbbak meg ugyanilyet vesznek, csak egy külső kerületben, és a penészgomba nemzeti háziállat.

Mindezt havi 2500 pénzért amiről korábban volt itt is és az Anglia topikban is kifakadás.

Nem értem, hogy Európa, sőt talán világszinten megy a siránkozás, hogy nem megfizethető a lakhatás, akkor miért nem nézik meg, hogy keleten ezt a problémát néhány évtizeddel korábban milyen hatékonyan oldották meg?

Persze a panel nem luxusvilla, de kezdő, olcsó ingatlannak tökéletes.

(#26084) instantwater válasza Segal (#26075) üzenetére


instantwater
addikt

Így van.
A COVID alatt eltűntek a piacról a stúdió és 1 szobás lakások, mert senki nem akart közösködni, és kibérelték/megvették mindet.

(#26085) instantwater válasza Tapsi (#26082) üzenetére


instantwater
addikt

Miért ne lehetne valaki másnak is ugyanekkora igénye, mint most nekik?
Kirepült gyerekes családnak.
Olcsóbb rezsi, kevesebb karbantartás, stb.

(#26086) Mercutio_ válasza Tapsi (#26074) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ezért (is) írtam korábban, hogy Budapestet más fővárosokkal nem teljesen érdemes árban összevetni, mert egyrészt nincs jó tömegközlekedés az agglóba, másrészt nyugaton nem ekkora a munkahely és kulturális lehetőségek koncentrációja, ott egy kisebb városban is megkapod azt amit itthon csak Pesten.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#26087) axioma válasza Tapsi (#26082) üzenetére


axioma
Topikgazda

Szerintem a laposteton is tul fog lepni a divat. Meg a megalomanian, ahogy nagyanyam mondta: "Nem baj ha baj is, csak sok legyen!"

(#26088) Segal válasza axioma (#26087) üzenetére


Segal
veterán

Mivel manapság semmi sem elég az embereknek csak jönnie kell valami új "világmegváltó" elképzelésnek és zabálni fogja a nép bármi is legyen az...
Az elsők azért hogy kitűnjenek, a többiek meg azért mert a szomszédnak is van, akkor nehogy már pont neki ne legyen, de akkor már legyen szebb, nagyobb, okosabb...
Ahogy elkezd majd csökkenni az alapkamat és ezáltal csökkenni a hitel kamata, szerintem boldog boldogtalan megint ingatlant fog venni bármi áron... (tippre 24 vége, 25 első fele)
Nyilván nem mindenki újépítésűt, de aki éppen azt annak bármit el lehet majd adni, ha azt látja hogy folyamatosan emelkedik az áruk...
Márpedig sem az alapanyag, sem a munkaerő nem lesz olcsóbb és ha még venni is fogják akkor egyre vastagabban fog fogni az árazásnál a ceruza...

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#26089) Domináns Hím válasza axioma (#26087) üzenetére


Domináns Hím
kezdő

Szerintem Tapsinak van igaza: a lapostetős építkezés nagy üvegfelületekkel lesz a jövő, a hasonló környékek lesznek keresettek.

[ Szerkesztve ]

Egy szimpátiát szülő nicket akartam. :)

(#26090) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Az albérleti kínálat mikor szokott a csúcson lenni? Gondolkodom rajta megint, hogy egyelőre inkább nem vennék, de kipróbálnék még 1-2 lakóterületet. Viszont az albérlet kínálat jelenleg nagyon szűkös. Gondolom a felvételi ponthatár hirdetéssel összefügg a kínálat. De mit szokott ez a gyakorlatban jelenteni? Mondjuk június elején meg szokott ugrani a kínálat? Vagy igazából mindig tök random?

I am having fun staying poor.

(#26091) j0k3r! válasza Drizzt (#26090) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Melyik kerület/város érdekel? Előkeresem a tavalyi adatokat, ha megírod.

some men just wanna watch the world burn...

(#26092) Drizzt válasza j0k3r! (#26091) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Kis túlzással Buda egésze. Ennyire gondolom nem lesz bontott az adat, de elsősorban 35-60nm közötti, bútorozott lakás érdekelne. Erkéllyel, közeli zölddel. De Pest se teljesen kizárt, ott viszont csak Duna, vagy esetleg Városliget 1km-es környéke.

I am having fun staying poor.

(#26093) sakal83 válasza Drizzt (#26090) üzenetére


sakal83
addikt

Az alberlet kinalat annál szukosebb lesz minel tovabb tart a magas kamatszint ezen az arszinten. Nemeteknel mar egy kozeposztaly kozepe is sorban all az alberletert mert nem tud felvenni eleg hitelt ingatlanhoz. Itthon is ugy no az albi ar es szűkül a kinalat ahogy mennek fel a berek kozben pedig eselytelen az ingatlanvetel. Ez mindent az alberlet fele sodor sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#26094) sakal83 válasza Domináns Hím (#26089) üzenetére


sakal83
addikt

Mi koze van a lapostetonek a kereslethez? :F

A laposteto egyedül a helyi epitesi szabalyoktol fugg. Igye te sem gondolod komolyan, hogy mondjuk Pilisvörösvár helyett valaki kistarcsara koltozik mert ott van laposteto :DDD

(#26095) Drizzt válasza sakal83 (#26093) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Tudok róla, köszönöm. Engem mindössze az érdekel, hogy a szezonalitása hogy szokott alakulni, mert eddig egyszer voltam albérletben és akkor azt mondták, hogy azért ragaszkodnak a július 31-ig tartó határozott idejű szerződéshez, mert akkor szokott az egyetem miatt könnyen kiadhatóvá válni. Én december elején vettem ki. A kérdésem az, hogy tipikusan szezonálisan mikor szokott elkezdeni a piac megélénkülni. Csak július végére, vagy már előtte is várható? Én két dologból előnyben vagyok nyilván az egyetemistákkal szemben: állandó saját bevételem van, meg nem kell megvárnom a ponthatárokat ahhoz, hogy biztosan el tudjak kezdeni nézelődni. Viszont sajnos az igényeim is mások, így nem biztos, hogy megyek bármire is az élénküléssel, ha lesz.

I am having fun staying poor.

(#26096) j0k3r! válasza Drizzt (#26092) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Ennyire nem bontott az adat, csak a kerületenként és típusonként szokott meglenni. Ezek kiadó lakásokra szóló keresések (duplikáció nélkül).

[kép] [kép] [kép] [kép]

some men just wanna watch the world burn...

(#26097) Drizzt válasza j0k3r! (#26096) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Wow, nagyon hasznos, köszönöm szépen!

I am having fun staying poor.

(#26098) concret_hp válasza Drizzt (#26095) üzenetére


concret_hp
addikt

augusztus az halál kb. egyetemisták jönnek mint az őrültek :D
kelenföldön egyik barátom lakása épp kiadó lett, ha érdekel átküldöm, 1 órája láttam épp

vagy fullba vagy sehogy :D

(#26099) Drizzt válasza concret_hp (#26098) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Kuldd legyszives, ranezek.

I am having fun staying poor.

(#26100) AxBattler válasza concret_hp (#26098) üzenetére


AxBattler
félisten

Mennyiért adja ki, ha nem vagyok indiszkrét? :B

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.