Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#25951) axioma válasza instantwater (#25950) üzenetére


axioma
Topikgazda

Itthon a 'fogyasztobarat' kvazi-kotelezo cimke feltetelei torzitjak a piacot, szoval majdnem nem lehet 5 evnel kevesebbre fixaltat felvenni, vagy rosszabb mellekes feltetelekkel [nem feltetlen kondicioban rossz].
A jelzalogleveles konstrukcio volt utoljara kam.per. hataroktol eltero idopontban elotorlesztesre irrealisan draga.

(#25952) instantwater válasza axioma (#25951) üzenetére


instantwater
addikt

Értem.
Itt a fix periódus ideje alatt évi 10% előtörlesztés engedélyezett büntimentesen.

(#25953) sakal83 válasza attiati (#25949) üzenetére


sakal83
addikt

Inkabb a legbatortalanabbul. 3 eve ekkora torlesztovel lehetett kapni ingatlant. Boven. Csak a kivaras hogy csokken. Nehez. Tipikus rulett.

(#25954) Domináns Hím válasza _NCT (#25913) üzenetére


Domináns Hím
kezdő

"Igazából jelenleg az életünk a munkáról és a spórolásról szól, mert mihamarabb szeretnénk már saját házat.(...) Minden gyorsabban drágul, mint ahogy a fizetés emelkedik."

Jól látod, ez a lényeg. Nagyon sokan végérvényesen kiárazódtak az ingatlanpiacról, mert rosszul gondolkodtak: azt hitték, ha többet spórolnak, akkor felelősen járnak el, mert nem kell annyi hitel. Ezek a háztáji okoskodások a gyakorlatban viszont sokszor nem működnek. Szóval vedd fel azt a hitelt és gondolkodj el minden lehetőségen, amivel több pénzt kereshetsz.

Egyébként a vendégmunkásként dolgozó honfitársaink jelentős részének abban a pillanatban változott meg gyökeresen a saját lakáshoz történő viszonyulása, amint elhagyta az országot. Itt teli pofával szidta a rendszert, amiért nem tolnak a segge alá egy lakást és - nem éppen meggyőző szellemi képességeiről tanúbizonyságot téve - simán elhitt mindent, amit a propagandasajtóban arról olvasott, hogy az ingatlanok kizárólag a kormány intézkedései miatt drágulnak. Németországba/Angliába érve persze visszavett az arcából és annak is örült, ha az eredeti elvárásaihoz képest valami retek, mindenféle szedett-vedett népség által lakott helyen megtapadhatott. Aztán persze jönnek visszafelé mutogatva azok a szövegek, hogy "megélek", miközben az eredeti cél messze nem csupán ennyi volt, hanem a saját lakáshoz jutás.

Egy szimpátiát szülő nicket akartam. :)

(#25955) sakal83 válasza Domináns Hím (#25954) üzenetére


sakal83
addikt

Mondd mar meg kerlek hogy mire alapozod az alltimehigh arszinten es a kvazi ezen az arszinten alttimehigh kamaton egy alttimehigh felujitasi koltseggel biro kornyezetben ingatlant vasarolni?

3 jelentős tényező hatranyos most számára . Es ez egyuttesen jelen van a dontesnel. Szerezzen ingatlanpozit de legalabb egy legyen pozitiv. Vagy ujszeru vagy olcsobb vagy alacsony kamat. Siman ki lehet varni most 6-8 honapot hogy csokkenjenek kicsit az arak esetleg essen a kamat. Kinalat van es arcsokkenes is kezd lenni.

18000en vagyok OTPben. Fene jo biznisz volt...

[ Szerkesztve ]

(#25956) favagoJoska


favagoJoska
tag

Egyébként ilyet lehet, hogy kitiltás után bevallottan új nickkel toljuk a trollkodást tovább?

(#25957) Stanlee


Stanlee
őstag

MNB lakasarindex ma jon ki, mar nagyon varom!

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#25958) Árpi001 válasza favagoJoska (#25956) üzenetére


Árpi001
senior tag

Én csak egy veleményt olvastam ami ingatlanos témaban íródott, és nem áll távol az igazságtól.

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#25959) favagoJoska válasza Árpi001 (#25958) üzenetére


favagoJoska
tag

Jó rendben, legyen így. Csak akkor következetesen legyen így. Mert ha meg van tűrve az, hogy egy kitiltott tag visszajöjjön és szabadon értelmezze hogy a mondanivalója mennyire ontopic (lásd az IQ-s okfejtegetései tegnapelőttről, meg ez a mostani ahol láthatóan politikával átszinezett módon jelzőkkel nem szűkmarkúskodva osztogatja az érvelési hibákkal és tévhitekkel teli véleményét), akkor más is értelmezhesse ugyanígy szabadon a topic témáját. Csak legyen itt kimondva a topicgazdától.

(#25960) Árpi001 válasza favagoJoska (#25959) üzenetére


Árpi001
senior tag

Szóval nem tetszett, nem értettél egyett azzal amit írt, és akkor tiltsák ki.
Fasza.
Mikor mások , másfelől közelítik meg a témát, akkor nem láttalak höbörögni, de lehet hogy elkerülte a figyelmem.
Ami írt azt baráti körben tapasztaltam én is.
De abban igazad van, és egyetértünk hogy a politikai legyen itt off.

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#25961) axioma válasza favagoJoska (#25959) üzenetére


axioma
Topikgazda

Tudjuk, hogy Econ (nem csak ebben a topikban talalkozunk vele). De en csak annyit tehetek, hogy a hsz-t moderalom (off vagy torles), minden mas moderatori hataskor - a kitiltott nick visszajovetele is; es nem itteni tevekenyseg miatt lett tiltva (legalabbis en nem tudok rola).
Az sose volt cel hogy semmi offtopik ne keruljon elo a topikban, az amokfutast most is mashol csinalta (aztan besertodott hogy tobbet nem ir, es 3x jott mar vissza), amennyire online vagyok figyelek ide, de nalam nem erte el a fajdalomkuszobot. Sorry, ez mindenkepp szubjektiv valamennyire. Ha nem ertesz egyet, termeszetesen mind a topikgazdasaggal mind a felhasznaloval kapcsolatban fordulhatsz moderatorhoz.

(#25962) favagoJoska válasza Árpi001 (#25960) üzenetére


favagoJoska
tag

Mit lehet azzal egyetérteni, hogy valaki a FOMO és momentum fallacy jellegű tévedéseit sem képes önmagában felismerni és osztja az észt? Ez volt a kommentjének az első része.
A második pedig egy politikai oldalról megközelített jelzőkkel teli ömlengés, ami nem mellesleg csupa hamis feltevésekből indult ki hogy kik és miért mennek külföldre és mit hittek vagy nem hittek el, helyesen vagy tévesen...
Most komolyan ez valami ontopic csak mert az ingatlanpiac körül forgott?

(#25963) Domináns Hím válasza sakal83 (#25955) üzenetére


Domináns Hím
kezdő

Ez jelentős részben életfelfogás kérdése. Én az általam vázolt utat tartom jobb megoldásnak.

favagoJoska

Milyen kitiltásról zagyválsz? :N

Árpi001

"Szóval nem tetszett, nem értettél egyett azzal amit írt, és akkor tiltsák ki.
Fasza."

Nincs vitakultúrájuk, kizárólag véleménybuborékokban képesek beszélgetni, számukra sajnos mindig egyszerűbb kiirtani a másikat.

Egy szimpátiát szülő nicket akartam. :)

(#25964) OPiiPO válasza favagoJoska (#25956) üzenetére


OPiiPO
addikt

kitiltás után jött vissza kb. az összes topicjába ezen az új nicken - valamint be is szokott sértődni hogy többet ide nem ír, de eddig mindig visszajött :D

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#25965) favagoJoska válasza Domináns Hím (#25963) üzenetére


favagoJoska
tag

Te és Árpi001 nek is. Sehol nem írtam, hogy tiltsanak ki. De te egy másik nickkel már mászkáltál a fórumon és trollkodtál. Most lehet hogy nem tudom pontosan mi történt, hogy kitiltottak vagy csak topikról tiltottak le (vagy csak önmagad égetése volt már túl ciki) és így kerülted ezt meg hogy új nicket regeltél. Valóban ez a része a kommentemnek nem volt pontos. A lényeg hogy másik nickel toltad ugyanígy a hülyeséget. Én meg csak arra vagyok kiváncsi hogy akkor mi az amit lehet a fórumon, de ezek szerint lehet tolni az IQ és anyagi helyzetes elméleteket is ha odaírjuk a kommentbe hogy ingatlan, és ugyanígy lehet simán politikai kirohanásokat is tolni ha odaírjuk hogy benézték valakik az ingatlanpiacot.

(#25966) sakal83 válasza Domináns Hím (#25963) üzenetére


sakal83
addikt

De miert tartod jobbnak? Mire alapozod, hogy most kell venni ennyiert ennyi hitelre ilyen ingatlant?

(#25967) Revolit válasza favagoJoska (#25965) üzenetére


Revolit
senior tag

Én se értem, most hova vagy annyira kiakadva :F

Az, hogy most másik nickel volt-e itt vagy nem, nem tudom, de talán mindegy is.
Amit írt most, azt én is tapasztalom és látom. Nyílván nem igaz mindenkire és mindenre. Illetve véleményét írta le, jó, nem írta oda, hogy szerintem vagy ahogy én látom stb., de lássuk be, általában az ember nem írja oda.

Azért, mert más véleményen van, mint te, már troll?

Ha az ember egy online fórumot olvas, ahol névtelenül írogatnak emberek, annyi azért csak van benne, hogy úgy is kezeli. Random emberek véleményének. Annyira ki tudnak akadni emberek, bár főleg a politikaibb jellegú topikokban... ha nem a fősodrattal értesz egyet, akkor már troll vagy...

[ Szerkesztve ]

(#25968) favagoJoska válasza Revolit (#25967) üzenetére


favagoJoska
tag

Nem arról van szó. Én se vagyok annak a híve, hogy görcsösen ragaszkodjunk valamihez ami ontopic, vagy hogy görcsösen utasítsunk el minden kommentet ami értinti a politikát. Csak akkor következetesen legyen így, mert olyan meg volt már hogy ha pl a CSOK kritika és ingatlanárak témáról volt szó, akkor ment a nyafogás hogy juj politika és ne offoljunk amire jött a topikgazdától is a megerősítés. Ráadásul akkor nem is ilyen politikai kirohanással indult az egész, mint amivel Econ szokott indítani.
Csak a következetességet szeretném megérteni, de azt hiszem kezdem érteni...

[ Szerkesztve ]

(#25969) axioma válasza favagoJoska (#25968) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ritkan szolok bele a topikba, amikor szoltam akkor mennyisegileg rengeteg jott, nalam flame kategoria. Az elbeszelgetunk hatarteruletekrol _nekem_ mas. De mint mondtam, jelezd hogy nem tetszik a topikgazda, szeretned inkabb te vallalni a sajat elveid menten (vagy barmi menten ami szerinted jobban illeszkedik a forumhoz), en ezen (szinte'n szubjektiv) szempontok alapjan dontok, nem konkretan csak az szamit, hogy a tema eppen micsoda. [Es pl. az hogy mennyire "sok" azt ha akarom, ha nem, befolyasolja az, hogy epp mennyire nezem surun epp a topikot.]

(#25970) Árpi001 válasza favagoJoska (#25962) üzenetére


Árpi001
senior tag

Mit lehet azzal egyetérteni, hogy valaki a FOMO és momentum fallacy jellegű tévedéseit sem képes önmagában felismerni és osztja az észt? Ez volt a kommentjének az első része.
Miért ne lehetne egyetérteni?
Én ugyan így jártam majdnem.
Addig nézegetem, vártam, hogy végül sokkal drágábban vettem...
Ha még várok esélytelen hogy felveszem ezeket a baromi magas hiteleket..
Kicsit gond lehet a világképeddel ha ezen fennakadsz...

A második pedig egy politikai oldalról megközelített jelzőkkel teli ömlengés, ami nem mellesleg csupa hamis feltevésekből indult ki hogy kik és miért mennek külföldre és mit hittek vagy nem hittek el, helyesen vagy tévesen...
Most komolyan ez valami ontopic csak mert az ingatlanpiac körül forgott?

A politika vonal ofolásával már mondta hogy egyetértek, ha igaznak gondolom amit mondott ha nem.
Nem ide való ,csak feszkót szül.

#25965favagoJoska
Te és Árpi001 nek is. Sehol nem írtam, hogy tiltsanak ki

Tiltás, hsz törlés ,mindegy csak ne keljen olvasni a másik véleményt.
Te alapból trollkodásnak vetted amivel nem értesz egyet.
És a 25965 ben arra is utaltál hogy ez szerinted ez nem szabályos, (mármint hogy egyáltalán itt van)kéne kezdeni vele valamit..
(az is baromira érdekelne hogy ha olyan politikai utalásokot írt volna valaki, amik közelebb állnak hozzád vajon ilyen vehemensen állnál ki a politika off mellet....)

Szerintem maradjunk annyiban hogy kár a politikát idehozni, és kár sértőn fogalmazni bármilyen oldal felé.
Meg lehet ugyan azokat a gondolatokat általában fogalmazni kulturáltan, és politika mentesen is.

Én ezzel el is engedtem a témát.

[ Szerkesztve ]

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#25971) favagoJoska válasza Árpi001 (#25970) üzenetére


favagoJoska
tag

"...Én ugyan így jártam majdnem."
De azt kellene megértsd, hogy a kritika nem arra vonatkozott hogy a FOMO nem jöhet be, hanem arra hogy ezt valami örökérvényű igazságként (ennek az ellenkezőjét meg háztáji okoskodásnak) beállítani tévedés. Még akkor is ha neked is bejött, meg nekem is, meg bárkinek.

"Tiltás, hsz törlés ,mindegy csak ne keljen olvasni a másik véleményt..."
Ne adogass szavakat a számba, elég szépen kifejtettem hogy mit és milyen következetességet nem értek. Sehol nem írtam hogy tiltsák, még azt se hogy töröljék a véleményét. Szerintem világosan lejött a többi kommentből hogy a következetességet milyen módon kértem számon. Még pontosan hivatkoztam is egy múltkori esetre amikor a topikgazda szólt hogy legyen elég az offolásból. Ezt kértem számon.
És nem csak egy komment részleten, hanem azon ahogy itt megnyilvánul általában, még példának is hoztam a tegnapelőtti esetet amikor arról ment a téma hogy akinek több pénze van annak nagyobb az IQ-ja.

[ Szerkesztve ]

(#25972) axioma válasza favagoJoska (#25971) üzenetére


axioma
Topikgazda

Lassan rad kene szolnom, hogy az eleg off, hogy ki ki szerint kovetkezetes... nemar. Mondtam, hogy hol a helye a reklamacionak.

(#25973) favagoJoska válasza axioma (#25972) üzenetére


favagoJoska
tag

Figyelj tiszta sor, leírtad utánna már hogy mennyire attól is függ hogyan figyeled a fórumot, rendben is van. Vagy nem irhatom meg másnak hogy mi nem volt világos előtte?

[ Szerkesztve ]

(#25974) attiati válasza axioma (#25972) üzenetére


attiati
veterán

+1 FavagoJoska véleményére.

Az a probléma, hogy bújtatottan hülyéz, ostobázik, néz le szinte mindenkit és fényezi önmagát. Nem tudja az ember, hogy miért nyílik a bicska a zsebében, amikor olvassa az ömlengéseit.
Ezt korábban nyíltan tette, kirakták érte. Azóta most visszajött finomabb formában, de képtelen kibújni a bőréből.

Az, hogy féligazságokat megfogalmaz vagy ellenkező véleménye van, belefér.
Viszont a személyeskedésért nyugodtan ki lehetre rakni, nemhiába érzi magát a társaság fele provokálva, hergelve. Nézd meg a szóhasználatait.
Ismétlem, nem az ellenvéleményével van bajom, hanem a stílusával.

Ha lenne benne minimális alkalmazkodási készség, hajlandóság, akkor azt jelezné.
Pontosan tudja ő is magáról, hogy mit csinál.
Választott magának egy nicket és beleírja aláírásába, hogy szimpatikus nicket szeretett volna. Szépen hagyjuk, hogy játssza itt a játékát.
Érdekes módon más nickek esetében nem merül fel az igény a tiltásra, némításra, pedig jó sok ember van ellenkező véleményen.

[ Szerkesztve ]

(#25975) Árpi001 válasza favagoJoska (#25973) üzenetére


Árpi001
senior tag

Jeleztem hogy elengedném, de csak tolod.

De azt kellene megértsd, hogy a kritika nem arra vonatkozott hogy a FOMO nem jöhet be, hanem arra hogy ezt valami örökérvényű igazságként (ennek az ellenkezőjét meg háztáji okoskodásnak) beállítani tévedés. Még akkor is ha neked is bejött, meg nekem is, meg bárkinek.

Hol írta hogy örökérvényű igazság???
Nem Te tetted hozzá véletlenül?

Domináns Hím
Jól látod, ez a lényeg. Nagyon sokan végérvényesen kiárazódtak az ingatlanpiacról, mert rosszul gondolkodtak: azt hitték, ha többet spórolnak, akkor felelősen járnak el, mert nem kell annyi hitel. Ezek a háztáji okoskodások a gyakorlatban viszont sokszor nem működnek. Szóval vedd fel azt a hitelt és gondolkodj el minden lehetőségen, amivel több pénzt kereshetsz.

Ezzel semmi baj nincs.
Semmi nincs benne amit bele akarsz magyarázni:

Domináns Hím: Ezek a háztáji okoskodások a gyakorlatban viszont sokszor nem működnek.
vs
favagoJoska : hanem arra hogy ezt valami örökérvényű igazságként (ennek az ellenkezőjét meg háztáji okoskodásnak) beállítani tévedés.

ez a mondat nagyon nem vág össze azzal amit Te állítasz.
A sokszor nem működnek-ből azt kihozni hogy örökéletű igazság volna ,baromi nagy ferdítés!

Ezek után kérlek ne mondj olyat hogy neked adnak szavakat a szádba!

Egyébként ilyet lehet, hogy kitiltás után bevallottan új nickkel toljuk a trollkodást tovább?

Ez nem a politikai tartalomról szólt ,(amivel egyet tudok továbbra is érteni, )hanem alapból a nicket céloztad!

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#25976) favagoJoska válasza Árpi001 (#25975) üzenetére


favagoJoska
tag

"ez a mondat nagyon nem vág össze azzal amit Te állítasz."
Persze hogy nem vág össze, mert két olyan mondatrészletet emeltél ki kövéren, és állítottál szembe egymással néhány szót belőle ami nem is egymásra vonatkozott.

(#25977) Mercutio_ válasza Árpi001 (#25975) üzenetére


Mercutio_
félisten

"A sokszor nem működnek-ből azt kihozni hogy örökéletű igazság volna ,baromi nagy ferdítés!"

Szerintem nem is arra gondolt, hanem a "végérvényesen kiárazódtak"-ra.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25978) favagoJoska válasza Mercutio_ (#25977) üzenetére


favagoJoska
tag

Pontosan. Azt elfogadom kritikaként ha azt mondja valaki, hogy ő (Econ) explicit sem állította hogy a FOMO-zás egy örökérvényű igazság szóval ne állítsak ilyet. Ezt tényleg csak a kontextusból állítottam.
De itt a sokszor szócska (az ő kommentjében) csak a 'háztáji okoskodásra' vonatkozott. A 'háztáji okoskodásról' pedig én is csak annyit írtam hogy a FOMO ellenkezőjét annak beállítani tévedés. Az én állításomban tökmindegy hogy szerinte sokszor vagy kevésszer nem jön be. Egész egyszerűen nem az ellenkezője és kész.

[ Szerkesztve ]

(#25979) Tapsi válasza favagoJoska (#25978) üzenetére


Tapsi
addikt

Kicsit azt érzem, hogy a kollégával magával van gondod. Ilyen esetekre javaslom a prémium tagságot, mert úgy elrejtheted a kommentjeit. Mármint ezt abszolúte pozitívan írom, ha téged triggerelnek a kommentjei, akkor jobb a békesség. :)

Az, hogy valakit a véleménye miatt moderálgassanak biztosan nem jó irány. A kommentjében nem volt semmi sértő, senkit nem támadott itt személyesen. Szóval szerintem ezeket az offolásokat nem kell erőltetni. Inkább fókuszálj a mondandója tartalmára. Márpedig sajnos abban sok igazság van, ez tény. Rengetegen jobban jártak volna, ha spórolgatás helyett beleugranak egy hitelbe. Ez persze nem bizti, hogy a jövőben is így lesz, erről érvek mentén lehet vitázni.

[ Szerkesztve ]

(#25980) Árpi001 válasza favagoJoska (#25976) üzenetére


Árpi001
senior tag

Az említett kolléga hsz első részét emeltem ki, amire Te is hivatkoztál a 25962 ben!
A legutolsó neked címzetti válaszban is igy tettem.
Ezen belül volt pofám rámutatni hogy ebből vagy tévesen vagy szándékosan, de mindenképpen tévesen ítélsz, és olyat állitótál, amit Ő nem mondott!

#25977Mercutio_ Aha. És ehez azért kellettél Te mert Ő nem tudta ezt időben kitalálni?
Nekem ezt elfelejtette közölni de Te ahogy ezt feldobtad ,Neki is rögtön lelesett hogy hát igen, igazából Ő erre gondolt.
Hát persze.. :)
Elötte meg azon ment a vita hogy a fomo be lett e álitva öntörvényü igazságnak, ami láthatóan nem igaz..

De azt kellene megértsd, hogy a kritika nem arra vonatkozott hogy a FOMO nem jöhet be, hanem arra hogy ezt valami örökérvényű igazságként
Ezt Ő értelmezi így ,mert csak.
a vitám vele kb erröl szól...

Szerintem nem is arra gondolt, hanem a "végérvényesen kiárazódtak"-ra

Amúgy valószínűleg ebben is inkább igaza van mint nem sajnos!

#25978favagoJoska
Arra reagáltam továbbra is hogy nem igaz hogy a fomo-t örök érvényű igazságnak állítottad be.
Sehol sem írt ilyet, semmilyen kontextusban.
Te viszont megpróbáltad úgy facsarni!
Nyilvánvaló ellenszenv szülte a vita alapját adó első hszed,és nem véletlenül vetted célba elsősorban magát a nicket, nem pedig a mondanivalója egyes kifogásolható részét, részeit.
Ha jól emlékszem alapból megkérdőjelezted a nick létjogosultságát, és a teljes tartalmat trolkodának minősítetted.

Egyébként ilyet lehet, hogy kitiltás után bevallottan új nickkel toljuk a trollkodást tovább?

Innen egyenes út vezetett addig hogy próbáld ferdíteni a mondanivalóját.

De azt kellene megértsd, hogy a kritika nem arra vonatkozott hogy a FOMO nem jöhet be, hanem arra hogy ezt valami örökérvényű igazságként (ennek az ellenkezőjét meg háztáji okoskodásnak) beállítani tévedés.
Ezek a háztáji okoskodások a gyakorlatban viszont sokszor nem működnek. Szóval vedd fel azt a hitelt és gondolkodj el minden lehetőségen, amivel több pénzt kereshetsz.

Az ide tartozó második részt azért emeltem ki feljebb ,mert igy látszik a teljes,álltalad félreértett kontextus!

#25978favagoJoska
Pontosan. Azt elfogadom kritikaként ha azt mondja valaki, hogy ő (Econ) explicit sem állította hogy a FOMO-zás egy örökérvényű igazság szóval ne állítsak ilyet. Ezt tényleg csak a kontextusból állítottam

Örülök hogy beismerted, ebben nincs már akkor vita köztünk.

De itt a sokszor szócska (az ő kommentjében) csak a 'háztáji okoskodásra' vonatkozott. A 'háztáji okoskodásról' pedig én is csak annyit írtam hogy a FOMO ellenkezőjét annak beállítani tévedés. Az én állításomban tökmindegy hogy szerinte sokszor vagy kevésszer nem jön be. Egész egyszerűen nem az ellenkezője és kész.

A háztáji okoskodás kifejezéssel meg végképp nem tudom mi bajod.
Még csak nem is sértő, és eléggé a fomo ellentétje jelen esetben, hisz a kontextus arról szól hogy ne várjál a csodára=háztáji okoskodás , hogy majd a piaccal alakul az igényeidhez,
A fomo meg arról szól hogy ne maradj le róla.
Ezek eléggé az ellentétjei egymásnak.
A sokszor meg felételezi hogy nem mindig ál ez meg.
Amúgy volt valami amibe nem kötöttél bele? :)

[ Szerkesztve ]

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#25981) Tapsi válasza _NCT (#25941) üzenetére


Tapsi
addikt

10 éves futamidővel számoltál? Nekem úgy tűnik. Én nem centizném ki ennyire, egyszerűen feltolnám 15-20 évre. A lakásba beleugranék, különben sosem juttok 1-ről a 2-re.

(#25982) _NCT válasza Tapsi (#25981) üzenetére


_NCT
őstag

Nem, végig fix-el. Sosem volt szerencsém a szerencsejátékokban, és ki tudja 10 év múlva mi lesz a kamatokkal. A végig fix legalább fix, persze ha a csendes éj leple alatt máshogy nem döntenek honatyáink….

Adtam egy pofátlan ajánlatot (8% alku), bár mások már több pénzért intézik a papírokat (4% alkut mondott a tulaj), de sosem lehet tudni.

(#25983) Tapsi válasza _NCT (#25982) üzenetére


Tapsi
addikt

Most a hitel teljes futamidejére gondoltam, nem a kamatperiódusra.

(#25984) favagoJoska válasza Árpi001 (#25980) üzenetére


favagoJoska
tag

Szerintem fuss neki mégegszer, Mercutio előtt is megírtam hogy rosszul ragadtad ki a mondatrészleteket. De arra mindenképpen jó volt amit ő írt, hogy ezek szerint lehetett ezt normálisan is érteni...
Tapsi: nézd én leírtam mi a problémám. Tényleg érdekelt hogy akkor mit szabad és mit nem, mert eddig nem úgy tűnt hogy túl nagy türelem lenne az offtopic és politikával kapcsolatban. Megkaptam a választ hogy attól is függ hogy a topikgazdának mennyi ideje van figyelni a fórumot. Fair enough, elfogadom. Ezt is leírtam, léphetünk.
Maguk Econ állításai a legjobb jószándékkal is féligazságok csak (még ezt se tagadtam pl hogy a FOMO működhet). De tényleg ilyen bicskanyitogató stílusba vannak csomagolva (a jelek szerint nem csak én láttam így), valamint nem csak erről az utolsó kommentről volt szó ezt is írtam (ez az IQ-s ömlengés tegnapelőttről).
De abban igazad, hogy ennek szűrésére a prémium tagság jó lehet ha más nincs.

(#25985) _NCT válasza Tapsi (#25983) üzenetére


_NCT
őstag

Jaa, elnézést, az 20 év. 30 évre nyilván kedvezőbb lenne de…

(#25986) Tapsi válasza _NCT (#25985) üzenetére


Tapsi
addikt

20 évre 400k a törlesztő? Hogy a fenébe?

(#25987) favagoJoska válasza _NCT (#25985) üzenetére


favagoJoska
tag

30 éves futamidő 8-9 százalékos kamatlábbal az mekkora kamatterhet dob ki egy 35-40 milliós hitelre, 60 millát? :D
De egyébként nem teljesen értem mert egy 45 milliós ingatlannál max 36 milliót vehetsz fel (kivéve ha nem dobsz bele egy másik ingatlant is fedezetnek...). 9 százalékos kamatlábbal a 15 évnél jön ki a 350-400 közötti törlesztő. Vagy ebbe a 350-400-as törlesztőbe amit írtál már benne van a meglevő 50-es hiteletek? Vagy hogy állnak most a kamatlábak?

[ Szerkesztve ]

(#25988) Csabroncka válasza favagoJoska (#25987) üzenetére


Csabroncka
addikt

friss: egyik ismerősöm jelzáloghitelhez értékbecslést kért (budai panel - tehát elég egyszerű), valami elektronikus értékbecslés. A jelenlegi .com-os legolcsóbb hirdetési ár alatt 20%-kal van. Csak, hogy világos legyen pontosan 700e forintos nm-ár, ami a jelenlegi hirdetéseket nézve is nem túlzással ajándék lenne.

"in medias res"

(#25989) _NCT válasza Tapsi (#25986) üzenetére


_NCT
őstag

Van egy meglévő hiteltörlesztésünk, azt is beleszámoltam, úgy jött ki a 400k. Jelenleg 1 bank tudta a végig fixet 20 évre 20% önerővel és az ~350-es törlesztőre jött ki, 9.6% kamattal.

favagoJoska: igen, beleszámoltam. Önerő kb 20-30% van, a többi hitel.

[ Szerkesztve ]

(#25990) favagoJoska válasza Csabroncka (#25988) üzenetére


favagoJoska
tag

:Y
Azért ha egy ilyenbe belefut valaki akkor az nagyon kellemetlen lehet. Tehát hogy számokat is tegyünk mögé. Egy 50 millás ingatlannál nem 40 milliós hitel a max hanem 32? Laza 36 százalékos önerő kell a vételárhoz képest.

[ Szerkesztve ]

(#25991) Csabroncka válasza favagoJoska (#25990) üzenetére


Csabroncka
addikt

Pontosan emiatt érdekes! Az ominózus esetben csak azért nem számít, mert egy kisebb összegű jelzáloghitelről beszélünk (ingatlan értékének <30%-a)

"in medias res"

(#25992) stephan0s_


stephan0s_
csendes tag

Ismerősömék most vesznek ingatlant, az ingatlanos szerint eléggé beállt a piac, jó pozícióban vannak a vevők, 6-10% alku teljesen belefér. Alig van/nincs érdeklődő. (Most a kb. 60 milliós kategóriáról beszélek, Bp, aggló.) A hitelügyintéző pedig azt javasolta, ne toljanak bele mindent önerőnek, amíg ilyen magasan vannak az állampapírkamatok, tartalékoljanak. 8,5 százalékon kapják amúgy a hitelt. A 16 százalékos PMÁP mellett én is csak a minimum szükségeset tolnám bele, jobb, ha marad mozgástér.

Rokonomék szintén nézelődnek, volt, ahol az eladó szaladt utánuk, hogy tegyenek ajánlatot. (nem tettek)

_NCT: Szerintem minél hosszabb időre kell felvenni a hitelt, simán menjen 30 évesre, időközben úgyis lesz bónusz, örökség, bármi beeső pénz, amivel lehet előtörleszteni, és ha csökken a bevétel, az is kisebb megrázkódtatás. (Nyugaton már az örökölhető, az adós élettartamáig tartó hiteleknél tartanak az árak miatt, mi is efelé megyünk.) Senki nem fizet 25-30 évig egy lakáshitelt, átlagban talán max. 10-15 év alatt letudják az emberek. Viszont felvenni hosszú időtávra csak fiatalon lehet, 40 évesen talán már 25 évre sem adnak, azt a törlesztőt, meg lehet, hogy a fizetés nem bírja el. Én legalábbis így csináltam anno (2015.), persze azóta sok minden változott, de teljesen bejött, soha meg se éreztük a törlesztőt. Az első ingatlant megszerezni kutya nehéz, bármilyen piaci körülmények vannak.

(#25993) Domináns Hím válasza Árpi001 (#25980) üzenetére


Domináns Hím
kezdő

Árpi, Tapsi, köszönöm a korrekt hozzáállást. :R

Az általam leírt jelenséget (a lakással összefüggő elvárások megváltozását) mindannyian jól ismerjük már, tipikusnak mondható jelenség. Sajnos vannak olyanok, akik ennek az őszinte kimondását egyszerűen nem bírják elviselni, elszakad náluk a cérna.

Nézzetek be a tőzsdéről, vagy a megtakarításokról szóló topicokba: napi szinten fossák tele ezeket színvonaltalan politizálgatással, rendszeresen lealacsonyító jelzőkkel illetve az ország többségét. Egy mai gyöngyszem:

"...azok szívják a legnagyobbat, akik tavasszal tuggyukhova húzzák a zixet ;] . Meg is érdemli, aki 2 babkonzervért, krumpliért vagy jobbágy öö, izé közmunkáért eladja a jövőt :)"

Az ilyen ocsmány, lealacsonyító beszédek miatt miatt az engem kritizálók egyike sem volt még soha kiakadva. Az ilyesmi náluk teljesen rendben van és természetesen a moderátorok szerint is.

Egy szimpátiát szülő nicket akartam. :)

(#25994) Tapsi válasza Domináns Hím (#25993) üzenetére


Tapsi
addikt

Szerintem a politikát próbáljuk meg offolni, és te se pörgesd tovább. Az ingatlanhoz jutás piszok nehéz, ez globális jelenség. Próbáljunk meg itt segíteni a kollégának jó tanáccsal, ennél többet nem tehetünk.

(#25995) Domináns Hím válasza Tapsi (#25994) üzenetére


Domináns Hím
kezdő

Természetesen nem szándékozom politizálni, csupán rámutattam a szálka-gerenda esetére.

Egy szimpátiát szülő nicket akartam. :)

(#25996) Mercutio_ válasza Domináns Hím (#25995) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nincs mire rámutatni :N nyilván egy priuszos más megítélés alá esik mint akinek még nincs bűnlajstroma ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25997) w.miki


w.miki
veterán

Ha ismerőstől vennék lakást...
Megoldható az, hogy x összeget átadok, és a maradék összegét y ideig, részletekben fizetem, mintha egy banknak fizetnék hitelt, csak közvetlenül neki utalok, kevesebb kamatra.
Létezik olyan jogi szerződés, ami ezt lehetővé teszi, és a buktatókat kizárja?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#25998) Revolit válasza w.miki (#25997) üzenetére


Revolit
senior tag

Szinte biztos vagyok benne, hogy egy ugyved megoldja, akar trukozessel, pl kotber vagy akarmi. Olyat szoktak ugye, hogy regi vevo "visszaberli". Papir ugye sok mindent elbir.

De lehet full legalis modja is van ennek, vegul is miert ne.

Ha nem lett volna egyertelmu: Laikus valaszt hallhattal :K

(#25999) Tapsi válasza w.miki (#25997) üzenetére


Tapsi
addikt

Természetesen lehetséges.

Ingatlanárak témához: most kicsit megtérdeltem. Londonban vagyunk a családdal egy apartmanban. Lecsekkoltam, hogy mennyibe kerül a szállásunk (hirdetnek ugyanilyen lakásokat hosszú távra), mert ez egy lakópark. 2 háló+nappali, 2 fürdő 3100 font/hó. Gyorsan szorozzátok ki, aztán mindjárt nem lesz annyira horrorisztikus a pesti helyzet.

hint: ez itt is rohadt sok pénz.

[ Szerkesztve ]

(#26000) Mercutio_ válasza Tapsi (#25999) üzenetére


Mercutio_
félisten

London mindig is piszok drága volt.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.