Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
philoxenia #30199 üzenetére
Mit nem értesz? Írtam, hogy lehetetlen? Talán azt is írtam, h olyan teljesen extrém felhasználási esetben lehetséges ilyesmi, ha úgy sütik el, hogy rászorítják az ember bőrére, másképpen nem. Ill a torkolattűz által még a szem sérülhet olyan 30 centiről
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Dorian #30198 üzenetére
De a gázfegyver előnye pont az - ahogyan azt már leírtam... - hogy nagyságrenddel, de nem is csak egy nagyságrenddel(!) kisebb eséllyel okozhatsz vele súlyos testi sértést, maradandó sérülést
az egyébként engedéllyel tartott riasztópisztolyából több lövést adott le rokonára, illetve bántalmazta.A 44 éves férfi életveszélyes sérülést szenvedett.
-
Dorian
félisten
válasz
philoxenia #30197 üzenetére
??
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Egy kis tanács, tapasztalat megosztásra lenne szükségem.
Van egy 7 éves spánielünk, szuka, házban alvós, családi kedvenc, elkényeztetett jószág.
Mindig mindenhová visszük magunkkal, stb. Előbb volt meg, mint a gyerekek, ezért kicsit féltékeny is rájuk, néha kicsit morog, de farokcsóválva, nem bántotta őket soha, nem is hagytuk egyedül őket, stb. Csak hogy a személyiségét is értsétek.
Most hogy kertesházba költöztünk és kicsit többet nem vagyunk itthon ,meg úgy egyébként is, felmerült egy második kutya kérdése. Talán neki is kicsit jobban telne az a reggel 7 -től, délután 17:30 -ig való időszak társaságban. Illetve mi is szivesen tartanánk két ebet. (Eddig a feleségem itthon volt a gyerekkel, most megy vissza dolgozni majd.
Idén tavasszal voltunk egy hetet küldöldön, amikor a kutya egy ismerősnél volt bérbe, ahol 3 kutya is volt, a pár hónapostól, az idősebbig. Azt mondták, hogy első pár nap kicsit önzőzött, de utána tök jól beilleszkedett, nem volt semmi gond vele.
No a kérdés az, hogy a fentiek alapján mit gondoltok, milyen kutyák jöhetnek szóba? Itt nem fajtára gondolok, hanem, hogy kis kölyök kutya-e vagy esetleg fogadjunk örökbe egy idősebbet? Nem tudom, hogy a mostani kutyának pszihésen méretileg mi jöhet szóba. Lehet, hogy egyke kutyaként nem viselne jól egy nagyobb testű kutyát? (szóba jött a boxer)
Nekem nagyon szívem csücske a törpe tacskó, de emeletes ház lévén nem kínoznám szegényke gerincét. Illetve nem tudom, hogy a mostaninál egy kisebb méretű kutyát nem-e terrorizálna vagy ilyesmi. Szeretném, ha mindkettő kiegyensúlyozott lenne. -
Micsurin
nagyúr
Köszi a válaszokat, mozgás az meg van neki, heti 2-3 séta tekintetében, alapvetően meg vagy labda + udvar vagy csak kicsit ki van téve kintre rohangálni, hiába szobakutya kell neki a levegő, még ha ő nem is így gondolja.
-
freelanced
addikt
Üdv !
Nagyon nagyon mozgékony egy energiabomba ez a mopsz, azt kell mondjam.
A gondom az, hogy állandóan harap, tépi a lábam a papucsom miegyéb. Mit lehet ezzel tenni? Nyilván nem olyan vészesen fáj, nem is azzal van a gond hanem azzal hogy nem lehet tőle koncentrálni, dolgozni, öltözni miegyéb mert zavaró hogy épp a nagylábujjat vagy épp a ruhámat tépi.
Ötletek?
Köszönöm
-
Steady74
addikt
válasz
Micsurin #30191 üzenetére
Ivartalanítás után ha nem változtatsz semmit, szerintem nem lesz változás, nem fog elhízni a kutya. Nálunk a goldink egy éve volt ivartalanítva, ugyanannyi és ugyanolyan kosztot kap mint addig, ugyanannyit mozog, és nem lett vastagabb. Két vizsla fiú cimborája 1,5éve lett ivartalanítva, helyzet ugyanaz.
-
Micsurin
nagyúr
Nem volt időm jelentkezni (1,5 hete nem tudom merre vagyok!
)! Voltunk dokinál, édesapámmal együtt elvittük, jól van a pici!
Jó indulatú csomók, mondta a latin nevét elfelejtettem. A hormonokkal függ össze, azt tanácsolta a doki ivartalanítsuk a "kiscsajt", és ezzel együtt kiveszi akkor a kis csomókat is, mert ha önmagában csak ezt venné ki visszatérnének és benne lenne a pakliban, hogy már nem mint jóindulatú csomók! Jövő héten vagy utána megy is, most próbáljuk összerakni, hogy vagy én vagy valaki mindig otthon legyen majd vele egy 2-3 hétig.
Ivartalanítás után, van/lesz valami ami feltétlen fontos változás lesz ? Doki tuti elfogja mondani a dolgokat de szeretnék képbe kerülni, neten eddig csak a hízásra hajlamosságot találtam. ...kevesebb házikosztot fog kapni, nem lesz túl boldog.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Dark Archon #30187 üzenetére
Á, nem vashordóban tartom, az túl lakályos lenne. Papírdobozban van, eső után cserélem.
(ja persze a kutyát) Mindííg dobnak ki újabbot a városi népök...
Osztáng felénk nem is eszik drágább tápot a kutya, mint a gazdája, ami városi népekné' gyakori. Csak asztatot nem értem a gügye agyammal, hogy mijé van az, hogy mindííg városbú hozzák kija kutyákot falura a kocsibú kibaszni, falubú városbe mijé nem kerű így kutya? -
Dorian
félisten
válasz
philoxenia #30185 üzenetére
Na azt ne mondd, hogy a linkelt folyamat bonyolult és nehézkes...
Csákánynyél kicsit egyszerűbb (de cipelni sokkal macerásabb). De a gázfegyver előnye pont az - ahogyan azt már leírtam... - hogy nagyságrenddel, de nem is csak egy nagyságrenddel(!) kisebb eséllyel okozhatsz vele súlyos testi sértést, maradandó sérülést, mint csákánynyéllel, viperával, akármivel. Hadd ne részletezzem ennek a büntetőjogi könnyebbségét...
(Gyakorlatilag akkor lehetséges ilyesmit, ha fél méternél közelebbről közvetlen szemet ért találat, vagy ha rászorítják az ember bőrére) -
qdak
addikt
válasz
philoxenia #30184 üzenetére
Falun ez rendkívül életszerűtlen helyzet. hat, nalunk pl csomoszor kint futkos egy, v ketto nemetjuhasz kutya az utcan, raadasul az egyik szomszednak sem sikerul bemenni ugy, h a kutyai ne itt a kapuba orjongjenek a mieinkel, nem csodalom ha ez is ratesz arra amiben segitseget kertem!
szerencsere meg nem voltunk akkor pont kinn, mikor vmeik felenk boklaszna, teljesen imadom a dolgot, ugy h harapta mar idegen kutya elegge meg a kezem! paprika spray semmit nem er, 1 flakonnal kapott ameik megharapta a kezem... nalam mas van. -
válasz
philoxenia #30184 üzenetére
Értem, tehát gyakorlatilag nulla tapasztalatod van. Én viszont sajnos már többször voltam ilyen helyzetben, s csak magamnak meg a kutya viszonylag sűrű bundájának köszönhető, hogy még nem érte sérülés.
Én se azért tartok, de mivel fontos számomra a testi épsége, figyelem, mi támadhat rá, hol van másik kutya a gazdájával vagy anélkül - így figyelem, mikor kell pórázra venni. Figyelem, mit akar épp felzabálni, figyelem, mikor akar macska / nyúl / fácán után eredni (bár erről már egész jól leszoktattam), stb. Nem utolsó sorban figyelem, hogy hozzám képest épp hol van, ha szabadon engedem.
Falun meg aztán még annyit se foglalkoznak a kutyával, mint egy városban. Legalábbis, amit én eddig láttam, ott csak "van" a kutya, az utcát csak kerítésen kívülről látja, s örülhet, ha nincs a házához kötve egy lánccal. Háza = valamilyen lom, leginkább valami vashordó szétvágva.
-
monti0222w
addikt
Olvaslak benneteket, de én csak annyit mondhatok, hogy Zénóval elég sok harcot átéltem amit itt már párszor leírtam, és mindet eszkőz nélkül oldottam meg, pedig mindig tartottam az ilyenektől, de a kutyám többet jelentett számomra annál hogy ne avatkozzak bele!
A régebbi topic lakók ezt tudják, még rendőrségi ügyem is volt ebből, amit örültem hogy megúsztam.
Viszont a sprayt jó megoldásnak gondolom, bár nem használtam, de méretét tekintve kicsi, kis helyen is elfér, könnyű előrántani, és arra is alkalmasnak tartom hogyakár egy vagy több pillanatra megakassza a másik kutyát. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Dorian #30183 üzenetére
Mire? Gondolom gázra. Csákánnyél egyszerűbb....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Dark Archon #30181 üzenetére
Nem azért tartok kutyát, hogy sétáltatva megnézzem mi támad rá. Konkrétan ilyen helyzetben tehát nem voltam nyilván. Falun ez rendkívül életszerűtlen helyzet. Viszont, ha fel kellene készülnöm rá, oly módon tenném, hogy biztosra menjek. Ezeket az eszközöket viszont nem írhatom le ide.
-
Dorian
félisten
válasz
philoxenia #30182 üzenetére
Olyan nehéz viselési engedélyt szerezni, h nekem is van...
Az benne a jó, h támadás elhárítására igen hatékony, viszont súlyos sérülést nagon kis eséllyel okoz, így gátlás nélkül használható, ha szükséges.
Mire, mire. Írtam, h támadás elhárítására. Vegyesen tárazott CN és kapszaicin töltényekkel
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Dorian #30180 üzenetére
Ennyi erővel a tűzfegyver még hatékonyabb, csak arra még nehezebb engedélyt szerezni...
A lábam viszont fájhat például és éppen csak egy csákánnyelet találtam otthon... A csavarhúzó meg a táskámban maradt a múltkor, szerelés után...
A legjobb és legkutyabarátabb a kilőhető sokkoló lenne nyilván, de azt sem vehetsz legálisan. -
válasz
philoxenia #30179 üzenetére
Akkor éles helyzetben nem voltál még vagy direkt írsz egy támadás elhárítására tökéletesen alkalmatlan dolgokat. Mire kibontanád a zacskót, már vége is az eseménynek... arról nem is beszélve, hogy közben fogsz legalább 2 kutyát.
-
Dorian
félisten
válasz
philoxenia #30179 üzenetére
Nem azon a pár forinton múlik semmi. Hatékonyság tekintetében nagyon nem mindegy, h milyen nyomással tudod ráküldeni a cuccot az ellenségre. Odaszórod a borsot, vagy rásprézel. A gázfegyver is részben ezért hatékonyabb a sprénél is, mert sokkal nagyobb torkolati nyomása van, a bőrbe, szembe, stb. préseli a hatóanyagot. Meg persze 1 töltényben annyi a hatóanyag mint egy egéaz flakon sprében, és van 6-9 lövésed.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Dark Archon #30178 üzenetére
70 Ft -ért lehet kapni zacskóban őrölt borsot... és igen láttam már purhabot közelről.
-
válasz
philoxenia #30174 üzenetére
Dolgoztál már purhabbal? A flakon méretéről nem is beszélve.
3500-ért lehet kapni borsspray-t, ami ködpermetet bocsát ki, direkt kutyatámadás ellen. Ennyit bőven megér.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
philoxenia #30176 üzenetére
akkor megmutatom a linket a fórumhoz
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #30175 üzenetére
Persze, csak utólag azt mondják majd, hogy biztosan számítottál a támadásra és direkt mentél arra.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
philoxenia #30174 üzenetére
asszem 50ml-ig borsspray is legális.
nomeg megmondom őszintén, teszek rá, amikor ránk támad valami, hogy mi legális. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #30171 üzenetére
Purhab, hajlakk stb. Véletlenül is lehet nálad, még büntethető se vagy érte.
-
qdak
addikt
sziasztok adott 3 kutya, 2 staff, meg 1 keverek szuka asszonye, lassan fel esvesek, staff nosteny a dominans.
meg multkor asszony kutyaja rosszat csinalt, kapott tolem eggyet, a staff lanyom ra mozdult kb 1 pillanat utan, azota nem volt gond mostanaig, jottek hozzank, be lettek zarva a szerszamosba, ahonan lepcso megy a padlasra, asszony kutyaja felment, mikor elmentek a vendegek akkor neztuk hol a kutya, aztan rajottunk, mikor felindultunk a lany staff is feljott felig, igy inkabb kizartuk a kannal oket, ahogy hoztam le asszony kutyajat oltarian nyuszitett (szinte mindenert ugy ri az a kutya mintha olnek!) mikor kiengedtuk, a staff lanyom ramozdult eleg rendesen, lekaptam rolla, majd ujra, azota kulon szedtem oket.
azota folyamatosan nezi kapun keresztul a lany staff, mintha kispecizte volna, de foleg akkor kelti fel a figyelmet, ha nyuszit...
(mielott kerdene vki minek a 3. asszony akart maganak kutyat...)
vmi otlet ?
annyi h a szuka staff om viselkedese is valtozott, most is h kint voltunk, volt h kulon ment es elfekudt, kb egy hete meg a nyakunk ba volt ha kimentunk. -
válasz
Dorian #30170 üzenetére
A vizet én sem értettem, mire az ember elmegy bármiért, a gyengébb kutyának vége. Ösztönösen én is megfogtam a támadó kutyát, nem törődve az esetleges sérüléssel. De egy 30-40 kilós kutya megfogásához bizony kell mindkét kéz.
bajnokpityu: hát, beagle-nél nincs olyan, hogy megelőző támadás vagy bármilyen támadás. Abszolút mindent játéknak hisz, nulla veszélyérzete van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #30170 üzenetére
tapasztaltak mondták, többen is, hogy persze legyen nálam, de ne csodálkozzak, hogy egy ösztönös, képzett kutya ellen semmit sem fog érni.
és mákod volt. bkeszi tesco előtt volt pár hónapja egy eset, stafi még a kocsiból kinézte a nyugis juhászkutyát, nyilt az ajtó, átsprintelt a parkolón, levadászta a mit sem sejtő blökit. szájzár, ütötték,verték, vétlen blöki liter vért veszitett. arra már nem emlékszem,h túlélte-e.amikor ránk támadt a böszmeség, hiába nagy dög, de én nem tudtam volna leszedni, eltalálni pontosan,erősen.. nemhogy nyakörvnél fogva elhúzni. cirka fél mp volt az egész, 5mp után már lehivtam alfit a támadóról, és üvöltöttem. de nem tudtam volna semmit tenni sérülés ellen. elvileg futás közben, érkezés előtt kell jó erősen hasba rugni.
nomeg látom, mekkorákat kapnak képzés közben a képzett kutyák, nekik nem fáj semmi ilyenkor. van, hogy bedagad később némelyik ütés helye, akkorát kap, és nem ereszt.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30169 üzenetére
Paprika sprét azért nem vetném el, nem csak annyi, h fájdalmat okoz, hanem a látást és szaglást is erősen gátolja, és a légzés is elég nehéz, ez azért visszavethet technikából, ha elszánt is a blöki.
Más kérdés, nem is értettem a korábbi hsz-okban, h ilyenkor nem vödör vízért szaladunk meg ilyesmi, hanem rávetjük magunkat a másik kutyára. Ha megharap hát megharap. Nekem sikerült a kutyámra támadó staffit megfogni, hátrarántani a grabancánál és térddel a földre, pedig nem vagyok egy nagydarab, de lehet, h csak mákom volt. Mindegy, lényeg,ha az ember szerettére támadnak, akkor nem azt nézi h mi baja lehet. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dark Archon #30168 üzenetére
Amikor minket támadt meg amiről irtam is, akkor nekem szerencsém volt, mert lemeccselte a kutyám a böszmeséget. nagyobbik baj, hogy ez úgy marad meg a blökiben, hogy a nagyobb kutya az támad, és előbb-utóbb megelőző csapásként eleve rátámad a nagyobb egyedekre. Ez meg nem kívánatos. veszélyes, fölösleges, és pl kiállításon nem tudjuk elkerülni, hogy ne találkozzon más, tőle nagyobb kutyákkal. Az egy másik dolog, hogy a végén emberünk előadta, hogy mi támadtunk rá. hogyne.
tehát, ha nem tudod elkerülni a balhét, akkor első, hogy pórázra teszed a sajátod, amit persze, ha már ott a másik, elengeded, és rugod, szúrod, ölöd a másikat. és persze a harmadik kezeddel felveszed videora az egészet, ha perre viszik utólag meg tudd magad védeni a biróságon is.
a paprika spray egy magabiztos kutya ellen semmit se hat, azt mondják a tapasztaltabb megtámadottak. ha teknikás az ellenfél kutya, akkor nemhogy a grabancát nem tudod megfogni, de még a kezedet is letépheti. ha már ráfogott, akkor tudod hasba rugni, egyébként sokkal gyorsabb, mint mi.
szóval igazából egy tökös, teknikás kutya ellen nem sok mindent tudsz csinálni, kvázi biztosan megsérül a sajátod, és magad is.
a keményebb meccsek nagyon gyorsak, vödör vizre idő nincs, ha komoly a balhé, akkor vezényszó se fog működni, hiszen ő az életéért, vagy a te életedért küzd. Ez egy kicsit fontosabb, mint a parancs.
sajnos ma Mon a gazdák 99%nem képes kezelni a kutyáját. nagyon sok a rossz iskola is, emberek fejében is nagy a baj. 110kilómmal éppen elbírnék a 40kilós kutyámmal, nem is tudom hogy képzelik az emberek, amikor 70kilós kutyát vesznek magukhoz, hogy majd megtartják 70-80kilósan. nincsenek tisztában azzal, hogy maguk mire képesek. jogilag meg szöges pl tilos, hiszen állatkinzás. pedig anélkül lehetetlen megfékezni egy ekkora böszmeséget.
-
válasz
trialboj #30113 üzenetére
Odaadod valakinek a kutyát, aki képes kezelni vagy ahol nem tud bántani más állatot, esetleg kutyaiskola. Én már szenvedtem el ilyen kutyatámadást, nem kívánom senkinek. Nyugodtan sétálok a beagle-ömmel, egyszercsak a gazdája mellől elsprintel a németjuhász-méretű kutyája a kapuból és egyenesen a kutyámnak esik. Én meg próbálom megóvni az életét, tartom mindkét kutyát, de végül az enyémet el kellett engednem, hogy ne érje el az idegen kutya. Szerencsére volt annyi esze, hogy befusson egy másik kertbe, ahol voltak emberek. Közben meg tartottam a vérebet a gazdájával. A mákom itt is az volt, hogy emberre nem támadt.
A grabancánál kell egyébként megfogni, le a földre és ráfekszel. Egyébként szerintem valóban nem lehet sok mindent kezdeni ilyen kutyával, túl sok maradt meg belőle a farkas-ösztönből.
Paprika-sprayt meg már akartam venni én is, az tűnik a legártalmatlanabb, de hatásos eszköznek.
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Kutya vásárlás előtt állok! Karéliai medvevadász kutyát szeretnék venni!
Van elképzelésetek róla, hogy hol lehet hozzájutni ehhez a kutyához?
A google vagy nagyon haragszik rám, vagy csak spontán nem a barátom, mert nem akart segíteni ebben a kérdésben -
-
Vesa
veterán
válasz
bajnokpityu #30164 üzenetére
Maximálisan egyet tudok érteni!
-
bajnokpityu
félisten
sztem amelyik kutya megölt már másikat, az bármikor bekattanhat újra. Gyárilag a kutya nem ölné meg fajtatársát, olyan messzire nem mennek el a farkasok se. Az ember beleavatkozott, és akkor eltört bennük valami, amikor erre kényszerítették őket. Teljesen nem hiszem, hogy helyre lehet hozni ezeket a károkat. Nekik nagyon jó gazda kell, hogy korlátok között szinte teljes életet éljenek. De ahogy a zabla enyhül, újra baj lehet velük. szerintem.
Alfa, amikor kicsi volt, ő is játszott egy volt pitkutyával. Nagyon szép kutya volt, és végtelenül szoromú volt a kisugárzása. Nem tudott játszani, rohangászni a többiekkel, nem tudta, mi az. Így, hogy a rehabilitálója ott volt, nem volt vele baj, szukákkal is, kanokkal is elvolt egy levegőn, emberre se támadt, sőt simit is eltűrte, de ő se lesz már soha ugyanolyan, mint kölyökként.
Ez a baj, akik ölni képeznek kutyát, ezek a kutyák teljesen mindegy, hogy győznek-e veszitenek-e, az életüket már elvették..
-
Vesa
veterán
válasz
Dorian #30162 üzenetére
Biztos, hogy "elbírnak" vele!
Anno mikor a nagy kutyával jártam képzésre, ott is voltak érdekes esetek. Profi oktatóknak nem okoz problémát, maximum ha a kutya idegileg már teljesen kikészült és zokni. Ezeket is lehet kezelni, csak már nem lesz belőlük munka/családi kutya sem, ezért nekik olyan gazdákat kerestek, akik képesek voltak felnőni a feladathoz. De ez nagyon ritka volt elmondásuk szerint, a kutyák 95%-kát meg lehet nevelni, bármilyen fajtájú vagy előéletű legyen is. Persze a képességekben van szórás, de alap engedelmességre szinte bármelyiket meg lehet tanítani. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30161 üzenetére
Joó Katánál lakott otthon a saját rehabilitált staffijaival, ill 2 nap pedig reggeltől estig a kutyaiskolában, ahol rehabilitációs, szocializációs, engedelmességi foglalkozások váltották egymást.
Az iskola eredetileg onnan indult, hogy harcoltatott pitbullokat és staffokat mentettek, majd őket kellett rehabilitálni. Szóval remélem a kis szarossal is elbírnak
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30159 üzenetére
Egyelőre most olyan, mint az új fiú a brancsban. "Meghúzza magát" tehát nem a szokásos "félre lökök mindenkit és Velem foglalkozz" folyton figyel, és próbál nagyon jó lenni, jól csinálni a dolgokat, parancsoknak azonnal engedelmeskedik.
Ok, ha megnyugszik, h már tényleg itthon marad akkor ez egy kicsit gyengül valószínűleg, de sztem a nevelést mi tudjuk majd el- illetve vissza-cseszni. Most látszik rajta, h mennyit tanult a 3 egész napos folyamatos szocializáció és tanítás-foglalkozás során. -
Dorian
félisten
Nálunk tegnap este jött haza Vincent. 3 napig egy oktatónál volt napköziben / megfigyelésen / büntetőtáborban, ugyanis a magatartás problémáit még mindig nem sikerült teljesen kezelnünk, főleg a random behugyozást, beszarást, ezzel az "úgymegveremmintszódásalovát" megoldást kicsit halasztottam.
Életem összes kutyájával akivel dolgom volt, ismerősökével is nagyon jól értettük egymást, saját gazdáik számára is furcsán jól, de ő kifogott rajtam. Oktató mondta is, hogy nagyon nem egyszerű eset, és komplex problémahalmaz.Nagyon valószínű, hogy a gondok oka, hogy túl korán lett leválasztva az anyjától, és így ő nem tudta neki megtanítani teljesen a kutyalét alapvető dolgait, mit illik, mit nem, stb. Ill. kiskölyökként szerencsétlennek mi vagyunk a 4. gazdijai, így kialakult benne egyrészt egy szeparációs szorongás, másrészt pedig az "egyedül vagyok a világon, nekem kell mindenben intézkednem" Hiperaktív, mindent túlreagál, ha szomorú akkor bőg, a szeret akkor nagyon szeret, ha úgy érzi, vmi nem tetszik, akkor azt is. Sokszor ideges, hordozóban, ketrecben azonnal, ahol a mozgása korlátozva van, és szinte sosem fárad el.
Pl. nem tudta értelmezni, azokat a dolgokat, jeleket, figyelmeztetéseket, amit egy másik, nagyobb erősebb kutya mutat ki, ha nem tetszik valami, ill. ez nem érdekli, nem gondol a következményekre. Hiába hörög rá a staffi, nem érdekli; vagy annyira pofátlanul szaglássza a másikat, ami már "nem illendő"; vagy nem tudja hány kiló, ha szükségét érzi állandóan intézkedni akar, simán nekiugrott két 40 kilós staffinak, bordói dognak is...
Más részt viszont nagyon okos (és önfejű, makacs), emberekkel szembeni manipulációt mesterfokra fejlesztette, tudja magáról, hogy cuki, és ezzel próbál mindent elérni, vagy elsimítani.
Szóval fel van adva a lecke, ő "katonaságot" igényel, nagyon szigorú és következetes viselkedést, és sok foglalkozást.
-
Vesa
veterán
válasz
bajnokpityu #30156 üzenetére
Ezen az állatvédők sem akadnak ki, vagy csak a leghülyébbek akik álomvilágban élnek. A patkányok azon túl, hogy tönkreteszik a terményt, emberre, állatra egyaránt életveszélyesek. Irtásuk közös érdek!
-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
válasz
trialboj #30152 üzenetére
Persze bármi is lehet, de ha a kutya oltásai rendben vannak, akkor igen kicsi az esélye, hogy gond legyen.
Vidéken nem sokat szaroznak a patkányokkal. Patkányirtás kutyákkal. -
trialboj
őstag
A kutyám reggelre kivégzett egy ijesztően nagy patkányt. Rég óta nem volt ilyen problémám a kertes házban, ezzel majd foglalkozom...
Lehet bármi baja attól hogy megölte? Gondolok arra h kicsit véres volt a patkány hasa, szóval biztos megharapta többször is...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- MultiPro Go FDP22.130GY
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest