Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daffni2
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
Létezik,Imizol a neve.
Viszont csak úgy felesleges lenne injekciót adni,szerintem az állatorvos sem adná be tünetek nélkül.
Ha kiegyensúlyozott a kutyád,mindig jókedvű,mindig megeszi az ételt,akkor könnyű észrevenni a fertőzést,ugyanis a kutya levert lesz,nem eszi meg az ételt,láza van.
Ekkor azonnal orvoshoz kell vinni,és mivel találtál kullancsot,igen nagy az esély,hogy babéziás lett.Néhány napig figyeld nagyon,és ha eltér a viselkedése a megszokottól akkor rögtön vidd orvoshoz.
-
válasz
Daffni2
üzenetére
Nem személyeskedtél, gyakorlatilag provokáltál. A kutya GPS "Igazából mire jó?" és "számomra ilyen elképzelhetetlen" szavaiddal mégis mire kellett volna gondolnom? Lehet, hogy én vontam le rossz következtetést, akkor elnézést kérek, de elég provokatív volt.
A beagle érzéketlen a falkarangsorra, erre tenyésztették. Ezért nem agresszív, ezért van el jól más kutyákkal. Ahogy az összes embert, úgy az összes kutyát sem lehet egy kalap alá vonni. Bizony fajta és egyedfüggő a viselkedésük. Vagy azzal sem értesz egyet, hogy xy ember ilyen és kész? Miért lenne a kutyáknál másképp?
A korábbi beszélgetésünk hatására vettem egyébként a spray nyakörvet és működik. Az esetek 99%-ában. Van, amikor ez sem tartja vissza attól, hogy menjen az orra után. Beagle-csoportban is előfordul, hogy még az elektromos nyakörvre is csak nyüsszent egyet a kutya és megy tovább. Természetesen sok beagle is van, akik engedelmesek (főleg nőstények egyébként).
Hidd el, a kutyám is boldog és kiegyensúlyozott. Attól, mert időnként nincs kedve visszajönni, nem lesz depis, nem az a fajta. Meg egyébként sem ismered a teljes sztorit, honnan fejlődött idáig. De az én időm is véges, bőven elértem azt már, amit akartam.
-
maximilian4
addikt
Találtam egy döglött kullancsot a lakásban. Rendes felnőtt, jó nagy példány volt. Valószínűleg a kutyán volt. Ilyenkor ajánlatos elvinni a kutyát a dokihoz? Létezik valamilyen injekció? Olvastam ha fertőzött volt, akkor igen nagy bajok lehetnek belőle, és 48 órán belül jelentkezhetnek pl a babézia tünetei. Mit javasoltok?
-
Daffni2
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nem értelek,nem személyeskedtem veled,és eddig tulajdonképpen elég normálisan beszélgettünk már többször.
Nem értek egyet azokkal akik kijelentik,márpedig xy fajta kutya az ilyen és kész.
A bandában van 3 beagle is, elektromos nyakörvet használnak a gazdáik,miután látták tapasztalták,hogy milyen eredményesen lehet képezni a kutyát.és tökéletesen engedelmesek.
Nem szolgák,boldog kiegyensúlyozott kutyák,nyugodtan mehetnek a nagy területen a lakihegyi adótorony környékén,eszükbe sincs elszaladni,kóborolni,ha egy nyúl felbukkan,és elég sokszor előfordul, az első szóra visszafordulnak csípés nélkül.
Kizárólag nevelés kérdése az egész.
Nyilván előfordulhat egyedi esetben egy egy példány,bármilyen fajta kutyánál,hogy szinte kezelhetetlen.De szerintem legtöbbször ez is csak kifogás.Nem találták meg az egyénileg megfelelő módszert.Szívesen bemutatom neked Athénét,hogy a saját szemeddel lásd,milyen egy kiegyensúlyozott,vidám kutya akit bárhová vihetek, póráz soha nem volt még rajta.
Nem fél tőlem csak tudja hol a helye,pedig erősen alfa egyed. -
Dorian
félisten
válasz
maximilian4
üzenetére
Ez nem is fajtafüggő, inkább egyéniségfüggő. A kér fr. bulldogom nem is lehetne jobban különböző. Mindenben egymás teljes ellentétei.
-
maximilian4
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az nem fajta függő, viszont az erősen fajta függő hogy mennyi tanítással és milyen szigorral lehet megtanítani. Vannak iszonyat makacs és ultra domináns fajták. Láttam én már trénereknek is meggyűlni a baját ezzel. Persze megtanították neki, de azért egy "átlag" embernek nem tudom hogyan ment volna. Mondjuk általában aki ezeket a fajtákat veszi, azokat előre figyelmeztetik erre a tényre.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
a kutyák alapvetően fajtától függetlenül hasonlóan működnek. tehát van a falka, és van a vezér. ha ő mondja meg mikor és hova mehet, akkor ő a vezér. ez szerintem is ennyire egyszerű.
Erre válaszoltam...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
legyen szives elolvasni mire válaszolt.
hát hallottuk, h a dobi az szolgasorba született, mert buta. bezzeg az okos vadászkutya az nem tanitható meg, és GPS kell hozzá, hogy megtaláljuk. yes !

és még megszorozzuk egy jó kis személyeskedéssel.
hát akkor én tisztelettel odébbállok a topicból tisztelt moderátor úr. rám itten nincs szükség, nekem meg a hülyeséget nincs kedvem olvasni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Igen, sőt egyedfüggő is. Nem az, hogy egyáltalán meg lehet-e, hanem hogy mennyi idő és fáradság.

-
bajnokpityu
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
na ne viccelj már. fajtafüggő, hogy meg lehet-e tanitani a behivást?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem. Korántsem ennyire egyszerű.
De itt és most fejezzétek be a veszekedést!
Van egy ismerősöm, akinek volt egy tündéri kislánya. Mindenkinek elmondta, hogy a nevelésen múlik, nem kell a génekre fogni. Aztán megszületett a fia....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
kérdeztél, válaszolt. ne kérdezz ha nem akarod fel se fogni a választ. Daffnit én személyesen ismerem, soha nem akarna neked rosszat.
véletlenül én is válaszoltam priviben, eléggé hasonló dolgot.
a kutyák alapvetően fajtától függetlenül hasonlóan működnek. tehát van a falka, és van a vezér. ha ő mondja meg mikor és hova mehet, akkor ő a vezér. ez szerintem is ennyire egyszerű.
-
-
Daffni2
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Azon kívül, hogy megtalálom a kutyát, ha meglép mellőlem?

Erre nem gondoltam, számomra ilyen elképzelhetetlen

-
válasz
Daffni2
üzenetére
Azon kívül, hogy megtalálom a kutyát, ha meglép mellőlem? Azon kívül tényleg semmire.
De köszi, ezeknél azonban nem túl bőbeszédű a leírás, hogyan is működik. Ráadásul bazi nagynak tűnik mondjuk EHHEZ képest. De a 4,5Ł havi előfizetés nem nagy összeg. S mily' véletlen, hogy pont beagle van a dobozon

-
Daffni2
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
http://www.gpsorak.hu/termeklista#5
Igazából mire jó?
-
Hali,
Használ itt valaki kutya GPS-t? Esetleg tud valaki megbízható cuccot, ami nem kerül 50 rongyba?
Köszi,
-
Littoral
aktív tag
Köszönjük mindenkinek.
-
maximilian4
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Írd ki te is facebook posztban, rakj ki képet is, kérd meg a helyi ismerősöket hogy legyenek szívesek osszák meg a bejegyzést. Ha van valami helyi állatvédő egyesület, menhely, állatmentők stb., akkor küld el nekik is képen, írd meg hogy tegyék ki posztban. Én a szomszédomnak pár hónapja ugyan ezt tanácsoltam, és még aznap meglett a kutya, pedig ez egy 80 ezres város. Ha van lehetőséged szépen kocsikázz a környéken, én biztos ezt tenném.
-
Bad Pritt
félisten
Sziasztok,
ha elszökött egy kutya, akkor hogy a legjobb neten helyspecifikusan kiírni a keresést?
Sülysáp-Nagykáta és környéke lenne.
-
Littoral
aktív tag
válasz
Rivaul
üzenetére
Nekem van egy olyan kutyám, amelyik most 16 éves, a 17-dikben van, kistestű, amolyan pincsi-foxi-beagle keverék (most már nyilván mindenki el tudja képzelni...). Régebben bármit tettem a kutyaház bejáratához, hogy visszafogja a hideget, esőt, mindent lerágott, sőt, a háza elejét is megrágta. Volt olyan tél emiatt, hogy gyakorlatilag három oldalú házban töltötte a mínusz fokokat, mert nem tűrt semmit maga előtt és alatt, azonnal leamortizálta azt, amit odaraktunk.
Most, hogy idős korára megkomolyodott, kb. tavaly teljesen átépítettem a házát: kétrétegű teteje van, megvastagított oldala és eleje, annyi ajtónyílással, hogy a kutya éppen csak be- és kifér rajta (és ne tudjon kihúzni semmit bentről). Bent paplan- és pokrócmaradékok, meleg cuccok, vackolásra valók. Mióta megépítettem neki, szinte ki sem akar jönni belőle.
Sajnos már alig lát, kb. szagról ismer fel mindent és mindenkit. -
Micsurin
nagyúr
Túl vagyunk a varratszedésen. Nagyon szép a kicsi sebe, és teljesen gyógyult!

-
rii
nagyúr
jaja ... azért is megyek le vasárnap ('asz'kivan, de a kispockokért bármit ... nem is a gazdájukért ... lyány az illető, aki annó hu'de kivolt ha egy kutyát láncon tartott ... aztán most meg önző módon kerítés erősítés helyett lánc ..... pedigmár egy éve is mondtam, h ha kell segítség szóljon .... )
a csirkehálót nem is kerítésnek gondoltam, meg csináltam énse, hanem a normál kerítés kb 1,7 m magas, és hogy ne tudjon kétlpésben átmászni rajta a szomszédba meg a világba ki, 90 fokba bedöntöttem egy 50 cm-es csirkehálót végig 90 m-en .... meg vágni kellett ki tuját, facsemetét a kerítés mellett, mert azt is megmászta ....
ez úgy van, ahogy írod, aki kutyát vállal, ez azzal velejárhat. A mi pockaink nem az a bernáthegyi, akinek egy 1 m-es oszlopsorocska útját állhatná. 12 és 16 kg-osak a kutyusaim, de még a veteményes-raklapkerítést is helyből ugorják át. a kisebbik képes volt a kerítés tetetjén, másfél méter magasba megkeresni, és kitúrni az orrával a drótok közti gyenge pontot. ... mire megtaláltam .... mind a kettőt .....
-
Gergello
addikt
Befogtam magamhoz egy kóborkutyát. Remélem van benne chip, holnap megpróbálom kiolvastatni.
Nyakörves, nagy kis ápolt, emberszerető.
Ha nincs benne chip elég gáz, nyakamon nem maradhat.
-
Vesa
veterán
"hogy meg vannak napközbe kötve a kuyusok, "
Akkor ott a válasz! A barátod nem lenne k*rva ideges, ha naponta 8-10 órán át egy 2 méteres láncon lenne kikötve? Ez egy olyan stressz faktor, amit egyetlen kutya sem tolerál sokáig.
Amellett, hogy egyebekben ma már elvileg nem is lehet kutyát láncra verve tartani, erre már törvényi szabályozás is van (nyilván nem arról van szó, hogy néha-néha egy rövid időre valami miatt ki kell kötni)!
De tartósan nem csoda, ha bekattannak!Itt tipikusan az a baj, ami a legtöbbször, hogy úgy tartanak kutyát emberek, hogy arra nem készültek fel, nem értenek hozzá, nem foglalkoznak a kutyatartás feltételeinek megteremtésével! Persze, hogy szökik a kutya, MINDEN kutya szökik, ha nincs megakadályozva ebben (rendes kerítés), ez a vérükben van. Még az iskolázott, ivartalanított kutya is elszökhet, ha éppen olyan inger éri kívülről.
Vagyis a megoldás az, hogy rendes környezetet kell teremteni a kutyának, ahol tartva van, ott rendes kerítést kell építeni hogy ne tudjon elszökni, és akkor nem kell láncra verni! Emellett foglalkozni kell velük, néha lefoglalni, sétálni vinni, játékosan fárasztani. Akkor rendben lesz a kutya idegrendszere és nem lesz probléma.
Nyilván előfordul, hogy mindezek ellenére egy kutya bekattan vagy idegbeteg, de ez genetikai hozomány és alapból nem gyakori. De jelen esetben esélyesebb, hogy a kutyák az egész napos láncraveréstől kattannak be!A kikötésnél egy rendes kennel is jobb (értsd: kutya méretéhez igazodó nagyságú)!
Mást nem nagyon lehet írni erre, Te is jól látod a problémát ahogy írod, más tanácsot nem lehet itt adni.
Kerítéshez pedig nem jó a csirkeháló, mert nem elég erős. Ha legalább egy drótkerítés adott, akkor legjobb betonhálóval megerősíteni alul, kb. 50cm. A legnagyobb gondot az ásás okozza, nekem emiatt a telek oldalán lévő drótkerítés alá egy 30cm-es betonsávot kellett csináltatnom, fölé meg ment a betonháló erősítés, cserébe így a 3 kutyámból még egy sem tudott kimenni az elmút 10 évben. -
rii
nagyúr
elfelejtettem mondani tegnap ebbe az ideállapotba - amit ők se mernek mondani seholse, ha megkérdezik, hogy miért baj ez - hogy meg vannak napközbe kötve a kuyusok, mert szöknek mint atom .... kerítést b.sztak csinálni ami kéne ... tudom mi munka ez, amit kellett volna csinálniuk, mert nekem annak a két kutyusnak a tesókáik vannak, és fél méter csirkehálót végig be kellett lógatnom 90 fokba a 800 m2-es telken, .... és folyton szétszedték, lebontották ... tavaly aug. 15-től nov. elejéig minden hétvégém, és sokszor még a hétközben estéim is azzal mentek (eskü) hogy foltozgattam a kerítést.
szóval ok ... kva nehéz, ... sz.rtak rá, .... inkább napközben megkötötték.
így volt ez fél évig, semmi gond, majd kva nagy bunyó egy hónapja kb. mikor senki nem volt otthon, megkötve.lecsillapodnak nagynehezen a kedélyek, erre tegnap ír, hogy megint senki nem volt otthon, és megint össze .... beszarok komolyan, hogy se a kerítést nem csinálják meg, semmise, és másodjára is nem képesek távolabb megkötni legalább.
most vasárnap megyek le csinálni kenelt (én a kenelt is utálom, nekem is mondták sokna, h mér a kerítést csinálom mér nem kenelt .... mondom kenel sose .... de talán sikerült megcsinálni úgy a telket, h nem bírnak már kiszökni ) meg kerítést, hogy legalább megkötve ne legyenek, pedig kva-ra nincs időm nekem se erre
bocsánat .... csak valszeg ez lesz a gond, hogy meg volak kötve, közeledett valami esemény a horizonton, mindketten mentek volna, egykük se tud, frusztáltak lettek, le kellett vezetni, .... és most megint dokinál van mindkettő .... besz.rok ....
kérem senki ne írjon olyan kommenteket ami kikivánkozna .... tökéletesen igazatok van!!!!!

-
mrmft
senior tag
Kutyaiskola remelhetoleg segithetne. Valamint ha mentalisan is, fizikalisan is rendszeresen - azaz naponta le vannak farasztva. Addig is ha van kint nekik kaja, jatek, stb. amin ossze lehet veszi, azt el kellene venni toluk. Ha nagyon gaznak erzi a helyzetet es nem tud rajuk figyelni, zarja kulon oket amig nincs normalizalva a helyzet. Ha verremenoen tepik egymast ott mihamarabb segtiseget kellene kerni. Nalunk is vannak balhek, foleg a jatekokon, de csak be-be bofognek egymasnak, maximum a fonok lenyomja a gyegebbet, de tovabb nem mennek el, fogleg, hogy mi is ott vagyunk ha jatekot kapnak, mert mi iranyitjuk a jatekukat.
-
rii
nagyúr
sziasztok
van két kutya ismerősnél, közel 2 évesek, kiskorukban is nagyon könnyen vérremenően tépték egymást, és most, egy hónap alatt 2x is egymásnak esett ... szukák, ivartalanítottak, tesók.
mi lehet a gond?
a gazda nem eléggé falkavezér a szemükben?
elhanyagoltan érzik magukat?
frusztráltak emiatt?nálam a tesóik vannak, nőstény és hím ... itt csak villomgások voltak még, amit a pillanat heve, (elment egy kerékpáros a kapu előtt, mindketten rohantak volna, szűkös volt a hely, és ronda hangot adtak ki .... ami már nem volt barátságos)
illetve mit lehet tenni?
kenel?
kutyaiskola?
több foglalkozás? -
mrmft
senior tag
válasz
V-I-D-A
üzenetére
Begyulladnak + konnyen serul a szaruhartya is, nagyon nem melyedtem bele, csak folyamatosan panaszkodnak a gazdaik, volt akinel utanajarva kiderult, hogy orokletes PRA progressziv retinasorvadas, a masiknal szaraz szem szindroma van - ez meg istenes, mert csak csepegteni kell a szemet es tunetmentes lesz. Fuluket is takaritani kell... Van mire figyelni naluk boven, tenyesztod ezeket nem mondta?
Kerss ra az orokletes betegsegeikre / jellemzo betegsegeikre. -
Vesa
veterán
válasz
V-I-D-A
üzenetére
Nem ismerem ezt a tápot, talán majd jön itt valaki, aki igen és konkrétan tud róla nyilatkozni. Az összetevők alapján szerintem nem kifejezetten ócska, bár van benne gabona, de azért nem kell ezt annyira szigorúan venni! Úgyis csak egy kis ideig adod már neki. A hirtelen váltás nem tesz jót, még ha eddig gyengébb tápot kapott is. Mindenképpen fokozatosan állj át!
Ritka esetben még az is lehet, hogy a jobb tápot nem bírja valamiért, pl. éppen velem fordult ez elő (hasmenés), így vissza kellett térjek egy korábbi tápra. A másik kutyámnak viszont semmi baja nincs tőle, tehát ez egyedi dolog, ki kell kísérletezni neked is. De általában nincs ezzel gond, ha az átállás fokozatos. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Az Andii vagy az Edur?

Bocsi a poénért...

-
Dorian
félisten
válasz
Rivaul
üzenetére
Elméletileg egy kutyás ismerősömnél ideiglenes befogadott:
Egy ütött vágott, mindentől félő, kutyából lett nála a fenti nyitott, játsszós tündérbogyó, Lia. De mi csak Dobby-nak hívjuk mert pont úgy néz ki, mint a Potterben a kedves házimanó

Annyira nem szívesen ajánlom, mert közös erővel próbáljuk a srácot rábeszélni, h tartsa meg véglegesen, de ha mégsem úgy lesz, szeretném, ha jó gazdája lenne. Ha érdekel, adok elérhetőséget. -
Rivaul
addikt
Befogadnék kisebb termetű (tacsi, foxi, jack russel) és hasonló kutyust. Néztem a menhelyeket/online oldalakat is, és volt amire írtam de baxnak rám... Viszont nagyon korlátozott akit a gyerekek miatt valóban be is fogadnék. Leginkább Boncinak lenne társ. Ha valaki tud ilyesmi vavást az ne tartsa magába

-
Vesa
veterán
válasz
V-I-D-A
üzenetére
Első körben kérdezd meg, mit kapott a kutyus eddig, mert nem szerencsés hirtelen váltani (f*sás lehet a vége). Vedd azt amit eddig kapott és mellé valami jobb minőségű, gabonamentes tápot (pl. Taste of the Wild). Korának és majdani méretének megfelelőt válassz! A kettőt fokozatosan keverve adagold az első hónapban, aztán ha úgy látod, hogy a kutya széklete rendben van (nincs hasmenés, nem allergizál rá stb.), akkor fokozatosan teljesen elhagyhatod a régi tápot.
-
V-I-D-A
aktív tag
Sziasztok!
Szombaton hozok el egy 2 hónapos Cavalier King Charles Spániel kiskutyát a tenyésztőtől. Tudnátok tanácsot adni, milyen tápot vegyek neki? Köszönöm szépen a válaszokat!
-
monti0222w
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A kék kenöcs nálunk is bevált mikor a nagyobbik biewer lánynak leszakadt az egyik karom, akkor kezelünk vele, iszonyat gyorsan regenerálódott.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian
üzenetére
Logikai bukfenc van itten. Ha fertőtlenit, akkor az mindenképp roncsolja az épet is. Olyan nincs, hogy egy vegyszer válogat, h mi az ép, és mi nem
Szerintem.Amikor abbahagyta a gennyedzést, akkor váltottam kék kenőcsre, abban van egy kis antibiotikum is, azt mondják, innentől nem kell fertőtleniteni. 2 nap alatt nem volt genny, szemre szépen elkezdett gyógyulni.
Viszont mostanra úgy látom, h felnőtt az ivaros kanom, már kannal már nem játszik, ez már dominanciáról szól. Ha úgy vesszük tök jó, mindenki másfél évre becsülte a kölyökkort, 2.5 év lett belőle, de már vége.

-
Dorian
félisten
válasz
Micsurin
üzenetére
Tabletta, de ha kistermetű, akkor egyszerre valószínűleg negyed is elég neki, az meg elég kicsi, hogy pl. sajtba rejthető legyen. Asszem 50mg egy tabletta, és rá van írva, hogy testtömegenként mennyi gramm adható naponta. Műtét utáni 2-3 napban pedig a leírtak duplája.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
4km-re lakok Pesttől. Köszi a tippet beugrok valahova rákérdezek, remélem nem tabletta, azt nem hiszem, hogy megenné most még májkrémmel sem ahogy alapesetben szoktuk neki adni pl a féreghajtót.
Most úgy néz ki jobban kezd lenni tényleg, hasra feküdt, nem akartam neki engedni de nagyon erőltette, most szépen alszik.Köszöni a kicsi is a jó kívánságokat!

-
Micsurin
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
Megtettük faternak van ismerőse, őt is megcsörgettük, látatlanban nem tud mit mondani azt mondja ahány blöki annyi folyamat. Holnap lehet benéz delelőt. Fájdalomra nem mondott semmit. Nem szimpla ivartalanítás volt, szegény az utolsó emlőjénél is megvágták, hogy a három, kisebb zöldborsó méretű csomót kivegyék. (Emiatt mentünk el először, de doki szerint nem lett volna értelme mert visszajöhettek volna, és akár rosszindulatúan is.)
@monti0222w: Óráról órára javulunk azért, de nagyon elvan esve szegénykém. Eddig soha semmi baja nem volt lekopogjuk, egy álvemhesség és egy comb ficamot leszámítva.

Két órát feküdtem mellette, kis matrac le, ledőltem, Rick és Morty nézés .... simogattam most egész jól van, most jött a váltás faterral cseréltünk. Már egész jól van de néha még egyet egyet nyűszent de már nem az a síros. Most már inkább menne mindenfele, de nincs ereje még nagyon kába...

Hosszú lesz a ma meg a holnap.
-
monti0222w
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Elnézést, de félre érthetően írtam, (a segítenénk, de hogyan) az nem feléd volt, hanem a gazda kutya viszonyában értettem, anno én is ugyanúgy ültem a mai napig is szeretett kutyám mellett és annyira szerettem volna segíteni neki a fájdalmát leküzdeni, de nem tudtam, és látni a szenvedését, holott míg élt nem láttam semmi körülmény között sem szenvedni!

-
Dorian
félisten
válasz
Micsurin
üzenetére
Basszus, én ilyen vérzésről meg fájdalmakról ivartalanítás kapcsán még sosem hallottam... Nőstények nehezebben viselik, de ez sztem nem OK.
Kutyáknak fájdalom és gyulladáscsökkentő tabletta Carprox, műtétek után a leírásban lévő adagolás dupláját szokták adni. Próbálj venni vhol, de én lehet felhívnék másik dokit, h mi a véleménye erről a vérzésről, fájdalomról. -
Micsurin
nagyúr
válasz
monti0222w
üzenetére
Kapott, szerdán megyünk vissza, megnézi kell e még neki gyulladás csillapító, fájdalom csillapítót fel se ajánlotta a doki.
Legnagyobn gond, eszeveszetten mozgékony a kiscsaj, kocogni is szívesen jár az emberrel.
És hiába nem tudja még hol van folyamatosan indulna ...Jogos, bocsi a folyamatos posztolásáért, de 8 éve lassan a mindennapjainak része, családtag. Tizenegy voltam amikor idekerült, nagyon kötődöm hozzá..

-
Micsurin
nagyúr
11-kor hoztuk haza, utána ki kellet hívni a dokit, nagyon vérzet a hasán, szinte csorgott, dupla pléd félbe hajtva volt alatta, kistenyér a tetején, alján egy durván két centis körben folt, doki szerint ok, már másfél órája nem vérzik (pléd cserélve, oldala nagyon óvatosan letörölgetve) de csak fekszik és nyüszít eszeveszettül, doki erre is közölte a stresszt vezeti le, hagyjuk ott. Akkor néha indulhatnéka támad majd elvágodik. Most végig ül mellette valaki, így nyugodtan fekszik, néha felnéz majd leteszi a fejét. Annyira így nem is "sír". Ötlet amivel tudnánk neki könnyíteni?

-
shaggy
aktív tag
Sziasztok!
Van egy bullmasztiffom immár 2 éves és néha rájön h rágni kell a hazát. Lassan már nincs is kutyahaz mert szetszedi. A kérdésem az lenne mit csináljak vele h leszokjon róla?
-
Micsurin
nagyúr
Most műtik a kicsit!

Annyira elesett volt az injekció után, doki megvizsgálta valószínű még ciszta is alakult volna neki petefészkében, csak a pötyölés nem volt feltűnő mert egybe esett a tűzeléssel, durván 1,5 óra, két hétig végig itthon leszünk utána meg vele.
-
Rivaul
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Köszi, hát akkor kíváncsian várom mi lesz az az idő hogy bemenjen. Én is így vagyok vele. A lehetősége adott, fűtött rendezett helyet biztosítok neki. Ha megfagy akkor az természetes szelektálódás intelligenciahányadosi szinten

-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Betadin helyett sebre ajánlották a klór-hexamed szájvizet. Ugyanúgy fertőtlenít, de a betadinnal ellentétben az ép szöveteket nem roncsolja.
Kishörcsögöm meg azt gondolja, hogy ha van a társaságban egy új kutya, akkor azzal az első konfliktusnál mindenképpen le kell harcolni a pozíciót. Mindegy, hogy a másik 4x akkora, semmi félelem nincs benne. (Ha ez megvolt, akkor már haver a kutya és soha nincs összeveszés). Most került be egy boxer és egy németjuhász, persze azokkal is. Boxerrel sikerült is elhitetnie, h ő van feljebb a rangsorban, a boxi amilyen szép nagy izmos, olyan jámbor. Németjuhásszal is látványosan bepróbálkozott, ott közbe léptem, mielőtt eldurvult volna, jól lecsesztem, onnantól elfogadta a helyzetét.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Rivaul
üzenetére
Nem hülye ő, be fog menni, ha tényleg fázik. Amikor remeg, még nem fázik. Nem értem, miért van így, de ezt mondja az összes tréner.
Úgy, hogy soha nem sikerült beszoktatni az óljába, egyszer egy hideg, esős éjjelre jöttünk haza, az óljából jött elénk. Tudja, hogy ott a lehetőség, de egyelőre vannak fontosabb dolgok, mint, hogy egy kicsi fázás miatt be kéne menni.
Nah, a kicsi németjuhász, akivel együtt játszottak eddig, 9 hónapos lett. Épp meséli a gazdija, hogy túl erősen harapva játszik, amikor Alfit játékból megharapta az arcán. Fel se jajdult, nem is lett verekedés, mindketten játéknak szánták, de ettől még megsérült a szentem
3 napja betadin+kéklukács)Ha ilyen hülye ez a nj is, (mindegyik ilyen volt, akit ismertem) akkor ők ketten nem fognak játszani. Nem harc volt, csak egy rosszul sikerült játék. Dobi bőre meg reped, nagyon szarul, és hosszú időn át gyógyul

Lábán megsérült fél évesen, 2 évvel később is látható a helye.
-
Rivaul
addikt
Kezdek kiakadni a kutyától. Ugyebár tavasszal kinti életmódra váltott aminek még örültem is. Elsőre volt egy könnyű háza amit használt. Aztán hogy jött a rosszabb idő, kapott egy 50 kilós szigetelt, zsindelyezett téliesített házat ami az ajtóba van fedett terasz alatt, szóval duplán védett. Van rajta ilyen plexi ajtó. Viszont hogy télen semmi nem fagyjon meg, van egy cca 10nm-es külön bejáratú tégla műhely a háznál ahol van rendes konvektoros fűtés. Annak ajtajára csináltam egy lengő kutyaajtót. Hármason 18-20 fok között van bent. Ott vannak a teknősök, a halak és Boncinak is egy fekhely berakva. Viszont ez az idióta nem megy be. Itt szenved, látom hogy majd meg fagy de nem megy be. Ha én bemegyek a műhelybe akkor bejön és befekszik a helyére, de ahogy kimegyek akkor ő is kijön. Nem igazán értem. A házába éjjel egész jó idő van ha benyúlok de nem tudom hogy itt a nagy hidegre elég lesz vagy sem. Meg az sem jó hogy egész nap bent kucorog összegömbölyödve. Feleségem már firtatja hogy hozzuk be újra a házba de nem akarom, mert úgy neki is kényelmesebb hogy akkor jár ki és be amikor akar, meg mi sem úgy rendezkedtünk már itt be. Szerintetek hagyjam szenvedni ha ilyen hülye és ha nagyon hideg lesz akkor bemegy a fűtött helyiségbe? Vagy inkább megfagy mert bolond? Azért kérdezem mert volt hogy a házát eltettem az ajtóból pár hete és 10 fokos kertbe vacogta végig összegömbölyödve az éjjeleket mert neki ott nem tetszett... Szóval a természetes túlélő ösztönében annyira nem bízok...
-
kentucky
őstag
Sziasztok! 1,5 éves, szuka Német juhász kutyám csipője pattanó hangot ad ki járásnál néha. Már így is nagyon aggódok, nagy baj ez? Vitaminokat, calciumot kapja rendszeresen.
-
XaraX
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
freelanced
üzenetére
A mérték a lényeg, ne kapjon több kaját, mint amennyi kalóriát a séta alatt elfogyaszt és ne legyen nagyobb a tempó és a táv, mint amit elbír, ne legyen erőltetve.
-
freelanced
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Még egy kicsit várok vele, azt mondta a doki, hogy nézzük meg még egy pár napig, hogy változik-e. Kapott olajat a bőrére. Ha nem változik akkor tápváltás. Bár nagyon ajánlgatják a klinikai tápokat, ami elvileg hipoallergén de nem tudom... Valós ez vagy csak hasbaakasztás ?
Illetve lehet abból gond ha séta közben jutalomfalattal motiválom a kutyust? Elég nehezen sétál, de mindenhol csak hülye tanácsokat adnak. Mármint írtak olyat, hogy még pici meg a lábai is kicsik és elfárad, nem tud még ennyit menni. De ismerem a kutyát és konkrétan néha már én elfáradok ő meg abszolút bírja, legyen bármilyen kicsi. A mai nap így jutalomfalattal sikeres volt, végre tudtunk egy jó kört menni. Csak nem tudom. Annyira haspók, hogy félek, hogy amint leállok a falattal nem lesz kedve jönni. És azért azt sem lehet, hogy állandóan tömi az ember. Úgy fogyaszt mint egy sportkocsi

-
monti0222w
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Szerintem semmi, nem mindegyik szervezet reagál egyformán ugyanazon, jelen esetben tápra, és így lehetséges az hogy ilyen reakciót váltott ki a te kutyádból.
Persze az N&D is kiválthatja ezt belőle, nincs ilyenre garancia, épp ezért kell először kisebb adagokat venni kóstoló gyanánt. mi is így csináltuk amikor meglett a lányok, Ja meg 5kg zsák Acana bánta.
-
Dorian
félisten
válasz
freelanced
üzenetére
Platinumot is érdemes lehet kipróbálni, nekünt a pont a TOTW utána az jött be.
-
Vesa
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Nagyjából akármi...
Az enyém meg úgy fosott tőle, hogy vissza kellett térjek a régire. Nem létezik csodatáp, sajnos ez is csak annyiban jó, hogy gabonamentes. A hússzármazékok mellett persze ez is tele van zöldségekkel és mindenfélével, vagyis bármire allergiás lehet szegény kutya. -
freelanced
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszönöm !
Egyébként mi miatt lehet gond a Taste of the Wilddal?
-
monti0222w
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Farmina N&D, vagy ugyanettől a gyártótól van a Team Breeder. Az N&D-t használjuk, 3 biewer yorki eszi és semmi gond náluk.

-
freelanced
addikt
Üdv !
Lehetséges, hogy a kutyus végül allergiás a Taste of the Wildra sajnos. Ez szomorú mert így a nyakamon marad az egész. Ma volt dokinál, vakarózik, tele a bűzmirigye szóval a doki a tápra gyanakszik. Milyen táppal érdemes így próbálkozni?
Sajnos a fülével is gond van, valószínűleg gomba úgy hogy lesz mivel foglalkozni...
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Egy alapítványnak szeretnék macskakaját vásárolni. Mit ajánlotok, ami viszonylag olcsó és normális minőségű? Nyilván nagyobb tételben kellene, tehát legalább néhány karton.
Aldi, Lidl, Auchan, Metro vonal jöhet szóba. Köszi!
-
V.Stryker
nagyúr
Kell viselési engedély. Be kell vinni a fegyvert bevizsgálásra, ki kell tölteni pár papirt, némi illeték, majd kapsz egy fegyvertartási kártyát arra az egy fegyverre. Már nem tudom pontosan a metódust, de nem volt nagy szám, nekem megvan. Az biztos,hogy kell valami kártya a fegyverhez, amit megveszel és amit nekem annó a boltban adtak is hozzá.
-
Vesa
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Én úgy tudom, gázfegyvert vásárolni és tartani bárkinek lehet, de a viseléséhez már engedély kell (vagyis azt sem teljesen tilos, az engedély birtokában viselhető). Részletkérdés, csak megjegyeztem...

-
Dorian
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
nyílt viselése tilos -> a póló, kabát, akármi alatt simán lehet
Nem hiszem el, hogy nem vagy képes elismerni, hogy egy csákánnyal nagyságrendekkel(!) nagyobb eséllyel lehet súlyos sérülést okozni, ha használni kell, mint gáz-riasztó fegyverrel...
Kutya esetében pont nem érdekel milyen sérülést okozok neki, ha rám támad, úgyh ez itt nem releváns.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macska topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen TV-t vegyek?
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- World of Warships
- Vírusirtó topic
- Kutya topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

10 fok fölött a szigetelt házába van, az alatt bent a fűtés mellett. Úgy látszik a meleg és a kényelem meggyőzte

Kifejezetten érdekel a lelkem
Egy facebook pl jó lenne.