Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
freelanced
addikt
Köszönöm a segítséget ! Sajnos már nem nagyon tudom hova rakni meg a macskának sem akarom hogy még macerásabb legyen az élete, de majd kitalálok valamit. Igazából a kutyust kicsiként hoztuk el ( bár még most is az ) eddig nem nagyon csinált ilyet szóval fura hogy pont most kezdte. Nagy dög egyébként ez a mopsz úgy tud nézni hogy az ember nem tud haragudni rá, olyan bamba feje van
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
Üdv !
Adott egy 4 hónapos mopsz kölyök. Belemászik a macskaalomba, és játszik benne. Kihozza mindent amit az ember nem akar az almon kívül látni. Nem tudom, hogy megeszi-e talán azt nem, de mint egy labdával ide oda gurigázik vele, forgatja mint a büdösbogár, manccsal, szájjal miegyéb.
Ezzel mit lehet csinálni? Körülbelül bármikor megteheti ha nem vagyok épp itthon. Hogy lehetne leszoktatni? Miért csinálja?
-
freelanced
addikt
válasz monti0222w #30217 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Még egy kicsit várok vele, azt mondta a doki, hogy nézzük meg még egy pár napig, hogy változik-e. Kapott olajat a bőrére. Ha nem változik akkor tápváltás. Bár nagyon ajánlgatják a klinikai tápokat, ami elvileg hipoallergén de nem tudom... Valós ez vagy csak hasbaakasztás ?
Illetve lehet abból gond ha séta közben jutalomfalattal motiválom a kutyust? Elég nehezen sétál, de mindenhol csak hülye tanácsokat adnak. Mármint írtak olyat, hogy még pici meg a lábai is kicsik és elfárad, nem tud még ennyit menni. De ismerem a kutyát és konkrétan néha már én elfáradok ő meg abszolút bírja, legyen bármilyen kicsi. A mai nap így jutalomfalattal sikeres volt, végre tudtunk egy jó kört menni. Csak nem tudom. Annyira haspók, hogy félek, hogy amint leállok a falattal nem lesz kedve jönni. És azért azt sem lehet, hogy állandóan tömi az ember. Úgy fogyaszt mint egy sportkocsi
-
freelanced
addikt
válasz monti0222w #30213 üzenetére
Köszönöm !
Egyébként mi miatt lehet gond a Taste of the Wilddal?
-
freelanced
addikt
Üdv !
Lehetséges, hogy a kutyus végül allergiás a Taste of the Wildra sajnos. Ez szomorú mert így a nyakamon marad az egész. Ma volt dokinál, vakarózik, tele a bűzmirigye szóval a doki a tápra gyanakszik. Milyen táppal érdemes így próbálkozni?
Sajnos a fülével is gond van, valószínűleg gomba úgy hogy lesz mivel foglalkozni...
-
freelanced
addikt
Üdv !
Nagyon nagyon mozgékony egy energiabomba ez a mopsz, azt kell mondjam.
A gondom az, hogy állandóan harap, tépi a lábam a papucsom miegyéb. Mit lehet ezzel tenni? Nyilván nem olyan vészesen fáj, nem is azzal van a gond hanem azzal hogy nem lehet tőle koncentrálni, dolgozni, öltözni miegyéb mert zavaró hogy épp a nagylábujjat vagy épp a ruhámat tépi.
Ötletek?
Köszönöm
-
freelanced
addikt
Na végül tényleg ügyelet lett a vége. Szegény már csak remegett és nem reagált semmire. A végén már hányt is. Aztán bevittük az ügyeletre, kapott infúziót, meg három injekciót, azóta jobban van, ma úgy pörgött mint a fene. De még nem evett azóta, szóval nem tudom a probléma orvosolva lett-e. Most megy kontrollra.
-
freelanced
addikt
Srácok, egyre rosszabb a helyzet, már aggaszt a dolog. Mostanra odáig fajult, hogy tényleg csak vízszerű a széklet, a kutyus kedvetlen, fekszik, nem is nagyon reagál ha hívom csak néz aztán visszafekszik. Nem is iszik már. Aggódom, hogy kiszárad..
-
freelanced
addikt
Köszönöm a segítséget !
Illetve egy olyan gondom lenne, hogy mióta elhoztuk elég híg a széklete. Viszont nem változott semmi az étrendjében. Mitől lehet?
Illetve nagy ritkán elvégzi a dolgát a kutyapelekán, sőt pisilni sűrűbben pisil rá de kakilni nem nagyon akar oda, kintre sem. Viszont a lakásban szanaszét hagyja mindenhol a másodperc tört része alatt.
Ötletek?
-
freelanced
addikt
Üdv !
Lenne pár kérdésem.
Az egyik, hogy van rá esély hogy annyira okos a kutya, hogy kihasználja azt ha a pelenkára pisil akkor kap egy jutalomfalatot?
Ti hogy neveltétek, hogy szobatiszta legyen?
Illetve a fekszik illetve maradj/mehet parancsokat hogy érdemes tanítani?
A fekszik nem nagyon akar menni neki egyelőre pedig nagyon ügyes. De ezt valahogy nem érti. Odajön leül, leviszem a mancsaihoz a falatot amíg le nem fekszik, aztán egy határozott fekszik, jutalomfalat majd dícséret. De eddig nem nagyon kapta el a fonalat.
-
freelanced
addikt
válasz VANESSZA1 #30060 üzenetére
Nincs mit !
Más:
Hálás lennék ha tudnátok adni egy két ötletet, tanácsot azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes figyelni már az elejétől ha elhozom a picit. ( 9 hetes)
Gondolok itt a nevelésbeli, szobatisztaság, dominancia stb.
Már beszereztem egy két könyvet régebben, úgy hogy a nagyrészéről gondolom olvasni is fogok, de bármi jól jön jelenleg mert kicsit el vagyok havazva, nem jut annyi időm könyvekre most.
Köszönöm !
Üdv,
FreelancedGentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
Köszönöm a válaszokat !
Jogos,viszont nem vagyok biztos benne hogy szükség lenne 6000 forintos kilónkénti árú tápra. És ezt abszolút nem kötekedésből mondom ne erts felre. Ugy gondolom hogy az a kategória jo lehet a tenyésztőknek..
Egyebkent körülbelül jelenleg az 1500-2000 forint körüli kilónkénti arra gondoltam. Nyilván ellenérveket meghallgatok.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Érkezik hamarosan egy mopsz hozzánk. Milyen ételt kapjon? Melyik markak váltak be nektek mit ajánlanátok?
Még kölyök..(9 hetes)
-
freelanced
addikt
-
freelanced
addikt
válasz philoxenia #19462 üzenetére
Ugyan, a sárkány után meg sem kottyan
-
freelanced
addikt
válasz VIPowER #19460 üzenetére
Tényleg gyönyörű fajta viszont kétlem, hogy bárkinek van ilyen innen hacsak nem valaki olyan akinek már sok kutyája volt és nagyon ért hozzá. Egy ismerősöm találkozott már ilyennel ő azt mondta, hogy a gazdáján kívül nem nagyon foglalkozott mással. Szerintem ezt a kutyát az átlagember nem igazán tudná tartani, nagyon ott van még benne a farkasvér, elvileg már az is komoly feladat, hogy a benn tartsd a kerten belül.
Egyszer én is megnéznék egyet de nem vállalnám be a tartását az biztos.
Kidus
És becézed is? Vagy csak így hívod mindig? Mondjuk nem olyan hosszú az is igaz.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz monti0222w #19454 üzenetére
Nem rossz, de így kimondva valahogy Daenerys jut eszembe róla a Trónok Harcából
Cseri0058
Az sem rossz ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz TazLeacher #19449 üzenetére
Hű, ne is mond, épp pár hónapja néztem erről a játékról videót mert eszembe jutott még régről, és félelmetes, hogy az ember agya mennyi máshogy emlékszik rá a grafika meg az élmény terén. Nagyon szerettem az a játékot, emlékszem még nagydobozos verzióban volt meg mert akkor még olyanok voltak. Bár arra nem emlékeztem, hogy ott is így hívják a kutyát.
canniball
-
freelanced
addikt
válasz philoxenia #19447 üzenetére
Ez igaz.
Az nem rossz ötlet, megnézem olyan augusztus 1-re tippelnék.
Hangzásra nem rossz az Atlasz se ha már ebben a körben keresgélünk. Aztán majd felnő a feladathoz!
Egyébként kösz az ötleteket. A neten sok van, de kíváncsi vagyok nektek mi jut eszetekbe róla.
-
freelanced
addikt
válasz philoxenia #19444 üzenetére
Igen gondolkodtam én is, hogy a színe alapján, de nem ugrott be semmi hirtelen.
A Zeusz meg ezek szerintem nagyon alap ennél a fajtánál. Ha találkozok pár másik staffissal és mondjuk 5 kutyából 3 Zeusz az meg nem vicces. Legelőször a Thor-ra gondoltam, az még talán belefér.
-
freelanced
addikt
válasz philoxenia #19439 üzenetére
Köszönöm!
Igen nem, rossz ha már előtte nézegeti az ember.
Amire én gondoltam: Whiskey
Talán nem is olyan nehéz megjegyeznie, nem túl hosszú, a hangzása se rossz. Nektek mi a véleményetek?
-
freelanced
addikt
Kinek meddig tartott elnevezni a kutyáját? Vagy volt aki már azelőtt elkezdett gondolkodni rajta, hogy elhozta? A törzskönyvekben szerepel egy név, de az sok esetben hosszú, és van ahol a kennel nevét is hozzáírják vagy megjelölik valamilyen formában. Van aki a törzskönyvit használja, vagy abból alakította át?
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz philoxenia #19434 üzenetére
Akkor mondhatni ízlett neki??
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Dorian #19429 üzenetére
Köszönöm! Van amikor be kell mennem a helyére pakolászni, viszont szinte folyton sír és nem akarom hogy úgy tűnjön mintha kiengedném. Ha elkerülöm, nem foglalkozok vele akkor az elég ahogy te is írtad? De akkor nem gond, hogy ott vagyok.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Milyen oltásokat kell kapnia, melyekkel kell rendelkeznie a kutyának? Tudom, hogy az orvos elmondja, csak nehogy az legyen, hogy többször kell vinnem mint kéne mert trükköznek. Jó, nem nagyon nézek ki ilyet belőlük, de ki tudja jobb ha felkészült vagyok.
A másik kérdés. Leszidom ha harapdál engem vagy olyat amit nem szabadna. Viszont ezzel nem veszem el a kedvét a játéktól? Mert tegnap igen, de ma nem nagyon van játékos kedvében inkább csak bújik meg simogattatja magát.
Erről jut eszembe: Nem vagyok híve, de rákapott arra, hogy felmászik az ölembe és odafekszik aludni. Ez "egészséges" vagy ne hagyjam? Csak a következetesség miatt kérdezem, hiszen nagy korában nem akarom hogy ott legyen, bár ha így nézem akkora nagy kutya nem csinál ilyet, biztos azért van most mert még kicsi.
Még egy utolsó kérdés. A helyén sír meg rángatja a kerítést, nem áll le. Még nem aludt ott. Ha ott alszik akkor az új helyet is megszokja pár nap alatt és nem fog "randalírozni"? Kaját már ott adok neki. Ha sír és én kimegyek hozzá mert muszáj hogy intézzem el, hogy ne azt szűrje le a dologból hogy a hiszti miatt engedek?
-
freelanced
addikt
válasz Dorian #19419 üzenetére
Köszi! Igen ezzel egyetértek, szerintem is jó így ha mindenre figyelmet fordítok.
Ezt is alkalmazom, konkrétan hoztam egy kis sósat és úgy csináltam mintha megenném a táljából.
Mondjuk ahogy lerakom a tálat jön oda, hogy egyen, de finoman arrébb toltam, meg amikor nem hagyott "enni" a grabancánál arrébb raktam és folytattam az evés imitálást, ekkor kicsit elkezdett mászkálni nem törődött annyira vele, aztán mikor "befejeztem" jött enni. Lehet, hogy nagy korára alakul ki az a kutyáknál szokás ,hogy védi a kaját, sok ilyet láttam, de ha most megszokja nem lesz gond. Legalábbis most, ahogy írtam is nem zavarja, hogy ott vagyok, és simogatom, piszkálom, meg a kajájába nyúlkálok, sőt már el is vettem. Kicsit úgy veszem észre, hogy szereti ha ott vagyok, néha hátra is néz. Majd a következő lépcső az lesz, hogy amíg nem mondom nem ehet, meg, hogy nyugodtan várja a kaját és ne ugráljon meg futkosson, hanem üljön le. De még azért kicsi, csak fokozatosan várom el tőle a dolgokat.
A kezem felé ugyan úgy kap mint mondjuk a pulcsimról lelógó madzagra, nem gondolom, hogy ez agresszív cselekedet lenne, legalábbis remélem, de szerencsére úgy látom, hogy kicsit leszokóban van most, hogy alkalmaztam az általatok leírt dolgokat.
monti0222w
Kösz a tippet!
------------------------------
A többieknek is köszönöm, hogy megírták tapasztalatokat!Egyelőre nekem sem hozza vissza a játékot hanem elmegy vele és leül rágicsálni
De gondolom ez idősebb korban korrigálható, amikor az alap dolgokat már tudja, nem?Amúgy nagyon mókás, néha amikor eldobom a labdát és úgy dönt, hogy utánamegy, akkor vár egy pár másodpercet, aztán ugrik párat mint egy hegyi kecske, és úgy fut utána, nagyon nevetséges
-
freelanced
addikt
válasz Winner_hun #19414 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Ide egyébként be kell jelentkezni vagy ilyesmi? Vagy csak odatelefonálok?
-
freelanced
addikt
Kösz!
Tudtok ajánlani Pest megyében jó állatorvost? (Göd, Sződliget, Dunakeszi, Vác környékén)
Dorian
Rám azért nem nagyon morgott, de lehet, hogy egyáltalán nem, inkább játék közben morog, de most egy ideje nem csinálja. Ti jobban tudjátok, hogy az idegrendszerével vagy valami hasonlóval van-e gond és azért harapdál de szerintem nem ilyesmi. Nem tűnik agresszívnak, belenyúlok a kajájába, elveszem tőle, piszkálom közbe, egy szót sem szól szerencsére. Mindig bújik meg jön az ember után, nagyon szüksége van rá, hogy vele legyen valaki. Néha elkezd harapdálni meg a kezem után kapni, de remélem, hogy ez csak játékos, mert nagyrészt akkor csinálja ha játszanak vele. Viszont nagyon sok ilyen gond van egy csomó másik kutyánál is tehát ha egy német juhászt hoztam volna el ott is fennállhatna a probléma. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs igazatok abban, hogy nem ilyennel kéne kezdeni, de én remélem, hogy nem gyenge az idegrendszere meg ilyesmi és igyekszem megfelelően nevelni.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Dorian #19394 üzenetére
Rendben, elolvasom
Amúgy a harapdálás egyre zavaróbb, játszok vele a ronggyal és néha a kezem kapja el a rongy helyett, ilyenkor határozattan leszidom. Közben figyelem a tekintetét és látom rajta, hogy direkt csinálja. Úgy reagál a szidásra, hogy tovább csinálja sokkal intenzívebben, hiába mondom neki, hogy ne. Egyelőre nem koppintottam az orrára vagy ilyesmi, de abból lehet, hogy jobban értene, nem tudom. A végén amikor közelebb mentem az arcommal, hogy végre értse már meg, hogy nem szabad akkor már az arcom felé is kapdos és közben vicsorít. Nem tudom, hogy ez neki játéknak számít-e. Persze most nem zavar annyira, de ha ezt a szokását megtartja nagy korára akkor a 35-40 kilós kutyát már nem fogom tudni visszatartani ilyen könnyen. Most legutóbb amikor csinálta leszidtam és abbahagytam a játékot vele, remélem ebből tanul.
-
freelanced
addikt
philoxenia
Igen tudom, folyamatban van. A kutyaiskola meg sajnos csak az oltások után opció. Télen is szokott működni?
rwin5
Persze mindenképp csak kíváncsi vagyok ti hogy csináljátok! Akkor így egyszerűbb a kajáltatás.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Siriusb #19383 üzenetére
Értem, köszi, egyébként arra elég jól reagál.
rwin5
Neked is köszönöm!
Ezt én is meg akarom mindenképp tanítani neki, hogy a kajánál megvárja amíg szólok, hogy eheti. Milyen módon tanulta meg? A kézjelek alatt mit értesz? Valami összetettebb vagy csak oda mutatsz? Akkor ezt a kaja elvételt én is kipróbálom ha szerinted bevált. Eddig is ott voltam evésnél, mert olyan kutyát is láttam akihez evés közben nem lehetett nyúlni, ilyet nem akarok. Szerencsére az étvágya jó, bár keveset iszik, de öntök egy kis vizet a tápra is, bár gondolom ha szomjas úgy is inni fog. Délután eléggé sírt amikor jöttem haza meg remegett szegény mint a nyárfa, még harapdálni se volt kedve csak nyalogatta a kezem, de aztán hamar felélénkült. Én már most próbálom tanítani aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Mit ajánlanátok az ül, fekszik parancsokra, hogyan vitelezzem ki? Érdemes finoman noszogatni, lenyomni a fenekét, hogy leüljön? Vagy várjam, hogy leüljön (egy idő után úgy megtörténik) és akkor dicsérjem meg? Jutalomfalatnak elég a táp vagy valami mást használtok? Még nem vettem neki pórázt és nyakörvet, van valami konkrét fajta amit ajánlanátok? Mire kell figyelnem a vásárláskor? Most amíg nincs meg minden oltás úgy sem mehet nagyon sétálni de én már pórázhoz akarom szoktatni. Az úgy jó ha ráadom a nyakörvet és abba van egy kicsit aztán leveszem? Aztán kicsit később felcsatolom a pórázt is, hogy szokja, utána meg sétálok kicsit vele a kertben? Vagy ezt egyszerre érdemes? Bár lehet, hogy attól is függ, hogy viseli a kutya. Egyelőre nem kell utána rohangálnom mert úgy fut az ember után, hogy alig győzöm kerülgetni
Persze ma már kicsit elkezdett önállóan mászkálni, de nagyrészt jön utánam, nagyon jó fej.
Játék közben is figyelni kell rá, hogy ne menjek utána? Vagy ha "üldözöm" az nem számít? A kiskutyának tényleg érdemes 5x adni egy nap tápot?
Most ennyi jutott eszembe de biztos van még valami, majd megírom ha beugrik ahogy így visszanézem látom, hogy így sem lesz könnyű válaszolni ezekre, annyi van tehát Kösz a segítséget előre is!Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
Köszi a választ!
Akkor melyik tápok ajánlottak?
És a morgás is normális? Akkor megpróbálom ezt a módszert hátha abból ért. Legutóbb úgy szedtem le, hogy hangosan rászóltam és a nyakánál a bőrt kicsit megrángattam, utána abbahagyta. De nagyon nehéz nem akarom rosszul nevelni, viszont annyi helyzet áll fenn, hogy nem tudom mindig, hogy helyesen jártam-e el.
A kaját úgy eszi meg ha ott vagyok vele. Ezzel mit csináljak? Nem akarom, hogy esetleg így szokja meg aztán ne egyen ha nem vagyok ott. Egyelőre betudom annak, hogy új a hely és most hozták el a szülőktől, remélem nem fogok mellé nagyon.
A földre mennyire szabad lenyomni? Persze csak finoman, nem durván. Vagy ezt inkább az idősebb kutyáknál szokták ha nagyon nevelhetetlen?
Mikortól tanulják meg a parancsokat? Már tanítani próbálom, hogy jöjjön oda ha azt mondom, hogy "gyere" vagy "gyere ide", ilyenkor leguggolok és széttárom a kezem. Nem tudom, hogy a hangra vagy a testbeszédre reagál igazándiból, de párszor sikerült elérnem, hogy odajöjjön, olyankor megdicsértem.
Folyamatosan megy valaki után bár most már bátrabb és néha egyedül is kolbászol de amúgy mindig követ valakit.
-
freelanced
addikt
Hello!
Lenne pár kérdésem, kéne a segítségetek!
Ha játszik a kiskutya akkor általában megfogja az ember ruháját, cipőfűzőjét, gatyáját amit elkezd rángatni, mellé morog, és nem igazán engedi el a szép szóra, csak még jobban belehergeli magát annál jobban csinálja. Ez normális a kölyköknél?
Eddig embernél ilyet nem csinált, de a kezünket is harapdálja, bár még nem harapta erősen, inkább játékosnak tűnik, de ha úgy elkezdi rángatni mint a ruhát az biztos nem kellemes. Bár lehet, hogy tudja, hogy ez egy ember az pedig egy tárgy.Este, meg amikor be van zárva még mindig vinnyog, nyüszít. Ha keményen rászólok abbahagyja egy darabig de aztán nemsokára megint elkezdi.
A Premiere száraz tápról mi a véleményetek?
Nagyon köszönöm előre is!!
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Lauda:
Köszönöm!
Többiek:
Nektek is köszönöm a véleményt. Lehet, hogy igazatok van nem az én tisztem eldönteni. Sok vegyes választ kaptam tőletek. Viszont tökéletes kutya nincs. Másrészt egyszer sem mondtàtok, hogy miért ne vegyek ilyet. Tudod mit hallani mindenhol? Hogy a staffi milyen szelíd és, hogy a harci kutyás dolog egy bélyeg a múltból. Bennem végig az volt, hogy a nehezen kezelhetősége miatt nem ajánljátok a fajtát. Sosem volt róla szó, hogy mondjuk ha nem tetszik neki valami szétkap. Mert most majdnem ezt mondod. Másrészt a sűrűn hangoztatott dolgok, amit ti is írtatok: Minden szocializáció és nevelés kérdése. Hirtelen ez sem tűnik teljesen helyesnek a véleményed alapján. Tehát a kutya vérmérsékletétől, őseitől függ. Kiforgatod amit mondtam és ez nem korrekt. Azt mondtam beleszerettem a kutyába (nem a fajtába) és elhoztam még ha nem is 100 ℅ hogy fajtatiszta. Sajnos nem mindenki tud tenyésztőtől vásárolni. Nem fogok magyarázkodni. Nekem is jobb, egyszerűbb lenne egy kennelből. Hozhattam volna menhelyről is ez is igaz. Azt is tudjátok hogy az ottani kutyák elég nagy veszélynek vannak kitévev(főleg a kölykök). Ott nem lehet agresszív, harcra nevelt kutya? Hidd el lenne olyan is aki most hogy kinyilvánítottad a véleményed fogja és kiteszi a kutyát mert elbizonytalanodik. Inkább elhoz egy olyat amit ti ajánlotok amivel aztán nem törődik annyira. Én nem ilyen vagyok de hidd el van ilyen is. Én bízom benne ha a család mellett nő fel, megfelelően szocializálva, kutyák közé víve és fegyelmezve akkor egy jó kutya válhat belőle. Tudod van aki megért, van aki nem ért egyet de elfogadja a döntésem és megpróbál segíteni és van aki nem. Igenis sokat jelentettek a válaszok és hasznosak voltak, sokat gondolkodtam. Ha nem hiszed el azzal igazán nem tudok mit csinálni, a te dolgod. Kell a kritika is örülök hogy írtál, nem haragszom máskor is csak nyugodtan. Remélem maradt olyan aki segíteni fog a tanácsaival, észrevételeivel egy jó, fegyelmezett kutyát nevelni belőle. Szükségem lesz rá.
-
freelanced
addikt
válasz -Mike- #19353 üzenetére
Kidus, Dorian, köszönöm! Akkor a lényeg, hogy itt is keményen kell fellépni, rendben.
-Mike-
Majd valahogy megbirkózok velük. Legalább a gázórás nem fog megint berontani egeszen a lakásig
Amúgy pontosan, hogy megy a fülvágás? Ki végzi? Mikor érdemes? Mintha valami olyat olvastam hogy betiltották vagy csak nem csinálja meg akármelyik orvos? Nem emlékszem pontosan.
-
freelanced
addikt
Sikerült!
philoxenia
Tanulságos
Egyébként ez a kékes színezet, meg, hogy a szeme is ilyen kék normális? Mármint egészségügyi szempontból. Némelyik fajtánál hallottam olyat, hogy a hasonló színezet miatt beteges a kutya meg ilyenek. Valaki esetleg tud erről valamit? Itt is előfordulhat ilyen?
-
freelanced
addikt
Biztos lesznek akik nem értenek majd egyet velem. Nehéz döntés volt. Végül Amerikai Staffordshire kutyust hoztam el. Tudom, hogy nem lesz könnyű vele, de úgy érzem menni fog. Biztos sokan mondták ezt aztán szegény kutya az utcán landolt mert nem bírták kezelni. Ahogy elnéztem viszonylag sok fajta van amivel vannak kisebb nagyobb gondok a természetét illetően, olyan is amit szerintem nehezebb kezelni mint őt. Egy juhászkutyával könnyebb dolgom lett volna, tudom. Nagyon tetszett, gyönyörűek. Viszont úgy éreztem, hogy nekem ez a fajta kell és kiállok a döntésem mellett. Hosszú időre választok társat és ő volt az akinél éreztem, hogy igen, Ő kell. Remélem senki nem érzi úgy, hogy nem hallgattam rá, nem fogadtam meg a tanácsát, meg, hogy akkor minek kérdezek ha nem törődök a válaszokkal. De törődtem velük, nagyon köszönöm, hálás vagyok a segítségért!
Nem tudom, hogy fajtatiszta-e (szerintem az) de megmondom őszintén nem is annyira érdekel. Kinézetre úgy gondolom, hogy gyönyörű, jó kiállású kutya, a fajtájához képest nyugodt természetű, de mégis élénk, virgonc.
Tanulmányozni fogom a szakirodalmat a fajtával illetve a kutyákkal kapcsolatban, elkezdtem Ceaser Millan sorozatát is már egy pár napja. Szükségem lesz a tanácsotokra, a tapasztalatotokra is. De érzem, menni fog!
Ő lenne (bár ez nem saját fotó még):
-
freelanced
addikt
Hello!
Köszi mindenkinek a segítséget, tanácsot és minden egyebet! Most kell majd igazán
Meglett a kutyus, hamarosan írok bővebben róla.
Egy gyors kérdés:
Kint lesz az előszobában ma, néha megsimogassam kicsit vagy ilyesmi ha nagyon nyüsszög meg sír? Nyolc hetes. Vagy egyáltalán ne csináljak semmit? Melyik a jobb döntés?
Köszi!
-
freelanced
addikt
Most felteszek egy kérdést, kíváncsi leszek a válaszokra, remélem lesz aki válaszol.
Kinek miért van kutyája? Hogy jött az ötlet, hogy kutyát szeretne?
-
freelanced
addikt
capulet75
Rendben, köszi!
-
freelanced
addikt
Kösz a válaszokat!
capulet75
Értem, köszi! Tehát érdemes az összes oltást megvárni és utána kivinni. Ha már csak a veszettség meg egy kombinált hiányzik akkor már azért bátrabban lehet kintre vinni csak kutyák közelébe ne? Ezeket mikor lehet beadni nekik egyébként ha el van csúszva? Az egyik amit néztem annak csak ez a kettő hiányzik, 4 hónapos. Ha elhozom adassam be neki? Vagy várni kell? Bár gondolom ezt úgy is elmondják ahol veszem, legalábbis remélem. Mert a neten ahogy látom vannak oltási programok de az egy kicsit máshogy van.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Tudom, lehet, hogy kicsit túlpörgöm a dolgot
Na mindegy lassan úgy is körvonalazódik bár utána csak még több kérdés jön
Bár részben nem bánom, sok dolgot tudtam meg a kutyákról és végül is ez is mint minden tudás, hasznos, kevesebb nem leszek tőle.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz capulet75 #19318 üzenetére
Értem. Én valószínűleg kutyaiskolába is fogok járni vele meg minden alkalmat megragadok a lemozgatására meg a tanítására.
Pár kérdés még fajtától függetlenül:
- Ha már chippel veszem az, hogy működik? Nem az illető nevére lesz beregisztrálva? Ezzel a chipes rendszerrel kapcsolatban nem vagyok képben.
- Mikortól lehet és érdemes sétálni vinni a kutyust?
Itt a kis belga, szerintem gyönyörű:
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz -Mike- #19310 üzenetére
Hát igen, mondasz valamit
Igazából nem akarom elkapkodni az nekem se lenne jó, meg a kutyának se inkább megfontolom, sokat olvasok, és kérdezek tőletek, hiszen amiket most is írtok nem nagyon találni meg a neten.
Hát körülbelül igen. Ha nem is mindenkivel de a rokonokkal akik látogatnak meg a családdal igen de gondolom akire én rábólintok, hogy okés azt a kutya sem "eszi" meg. Igen nem baj ha őrzi a portát de azért ne ugasson folyamatosan bár gondolom ez sok mindentől függ.
capulet75
Na ezeket sem tudtam köszi!
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Egyébként ha jól tudom a "raszta" pulinak nem vészes a szőrzet ápolás hacsak nem fekszik bele valami olyanba. Persze biztos nem egyszerű az sem.
A skót juhász tetszik még nagyon, de annak elvileg nagyon macerás a szőre, meg nagyon hullik is egy időszakban.
Most a legesélyesebb a belga juhászkutya pontosabban egy kis tervueren.
-
freelanced
addikt
Hello!
Még egy pár információra lenne szükségem.
Három kutyafajtával kapcsolatban lenne szükségem a tapasztalatotokra!
-Cane Corso
-Husky
-PuliEgy kicsit ha tudnátok írni róluk azt megköszönném, közben a neten is olvasgatok eléggé vegyes dolgokat írnak.
Kinek van innen Border Collie? Nagyon szimpatikus ez a fajta is, mennyit kell fésülni a bundáját? Kell annyit mint egy skót juhásznak?
Előre is köszönöm!
-
freelanced
addikt
Volt/Van innen valakinek belga juhászkutyája? Konkrétabban Tervueren.
Amit nézek annak ügye nem szálltak le a heréi de ezt már írtam, megbeszéltük. Elvileg megfázott pár hetesen, amit aztán kikúráltak és most már minden oké. Viszont le van maradva a növekedésben, kisebb mint a társai, lehet, hogy nehezebben jutott anyatejhez is emiatt. Amúgy ha minden igaz egészséges, minden rendben van vele, hiszek nekik.
Az érdekelne, hogy emiatt lehet-e bármi gondja később, hajlamosabb lesz-e a betegségekre meg ilyesmi, tehát bármiben hátránnyal indul? Gondolom azért a mérete beéri majd a többi, még csak négy hónapos.
Ez a fajta miben különbözik a német juhásztól? Rá is jellemző a diszplázia?
Köszönöm!
-
freelanced
addikt
Hello!
Milyen hátrányt jelent, ha a kutyának nem szálltak le a heréi? Rendes törzskönyves, fajtatiszta belga juhász ez az egyetlen hibája.
-
freelanced
addikt
Igen? Ezt jó tudni.
Most szeretnék, de meglátjuk, hogy alakul, nem fogom elsietni. Még nem döntöttem el meg akarom nézni a menhelyet is, de közben olvasgatok egész nap róluk meg nézegetem a fajtákat, kezd körvonalazódni. Télre valami frankó, jól szigetelt, széltől védett helyen felállított kutyaházat akarok neki, meg hát hozzá kell szoknia meg úgy alakítania a bundáját, hogy bírja a telet.
canniball
Na majd megnézem mindjárt
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz hossszú #19275 üzenetére
Értem, ennek utánanézek, köszönöm!
Tudtok ajánlani egy jó Airedale kennelt?
Egyébként találtam egy érdekes képet ma:
Szerintetek ő milyen keverék lehet? Vagy ennél a fajtánál (amstaff ) ez normális lenne? Ilyet még nem láttam, tök érdekes akármilyen fajta is és kicsit vicces is szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Kösz a válaszokat!
-
freelanced
addikt
Köszönöm a válaszokat! Na akkor most kaptam egy pár fajtát, lesz mit olvasgatni
A skót juhásszal egyébként régebb óta "szemezgetek", bejön a kutya, de ahogy olvastam brutál módon hullik a bundája. Mondjuk ez nem gond, elvileg csak fésülni kell, legalábbis azt olvastam, hogy nem nagyon jó sokat fürdetni.
-
freelanced
addikt
válasz capulet75 #19260 üzenetére
Igazából nem munkára vagy ilyesmi inkább egy társnak. Szeretném ha más kutyákkal jól kijönne, de ez nevelés kérdése gondolom. Legyen mozgékony, aktív és hűséges. Fogadja el a család többi tagját is, még ha nem is úgy mint engem de azért ha esetleg jönnek rokonok vagy ilyesmi ne legyen gond. Bár ez is orvosolható neveléssel általában.
Igazából az a célom vele, hogy egy fegyelmezett jól nevelt kutya legyen belőle. Ha esetleg kicsit konkrétabban kérdezed megpróbálok válaszolni, csak így annyira tág fogalom, hogy elég sokat írhatnék
-
freelanced
addikt
Üdv!
Ezek közül melyik az ami ajánlottabb a kezdőknek?
- Német juhász
- Magyar Vizsla (esetleg Német)
- Puli
- Leonbergi
- Belga juhász (Malinoise)Előre is köszi!
-
freelanced
addikt
Köszi!Egyébként szerintem se tiszta pitbull de van aki azt mondja, hogy igen. Nem szeretném, hogy menhelyre kerüljön szegény viszont nem akarom úgy elhozni, hogy nem tudom mivel is van dolgom.[/SMár elvitték közben.Kösz a tippet, de itt nem volt mivel átverni, ez egy talált kutya és ha nem találtak volna neki gazdát menhelyre adják, de most kiderült, hogy már szereztek neki tehát tárgytalan.
Egyébként gondolom egyedül akkor lehet biztos az ember a dolgában ha kennelből veszi, törzskönyvel, nemde? (Gondolom erre gondolsz azalatt, hogy ne apróhirdetést nézzek)
Ezért egyszerű a menhely, ott nincs ilyen gond.Azért nem kell leharapni a fejem, én is olvastam amit írtatok, tudom, hogy nem jó a bull típusú első kutyának, felfogtam, ha nem tűnne fel épp próbálok nem "melléfogni" a fajtával.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
-
freelanced
addikt
Köszönöm mindenkinek!
Ma megnézem a helyi menhelyet aztán majd elválik. Egyébként mire figyeljek? Gondolom ha túlzottan élénk egy kutya az se jó, nem? Nézegettem én is a fajtamentő szervezeteket, egyelőre nem találtam megfelelőt de még nem néztem át túl sokat.
jer1cho
Kösz, utánaolvasok!
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz TazLeacher #19226 üzenetére
Ezt igazán szépet leírtad!
Igen magam is nézegetem a menhelyi kutyákat nap mint nap, a neten is lehet, de élőben a jobb lenne. Az ilyen kicsikkel csak az a gondom, hogy nem tudom mekkora kutya lesz belőle, néha képesek a keverékek meglepetést okozni
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Senkinek az ismeretségi körében nincs véletlenül kiskutya ami eladó?
Csak annyi a kikötés, hogy ne legyen túl kicsi, inkább közepes (beagle-től felfele).
-
freelanced
addikt
válasz Bjørgersson #19211 üzenetére
Még nem vagyok biztosan benne, hogy milyet veszek, de lehet, hogy mindig kint lenne jól szigetelt kutyaházban, szélvédett helyen, frankón megcsinálva neki a helye. Viszont te írtad, hogy neked bent volt, nehogy baja legyen.
-
freelanced
addikt
válasz Bjørgersson #19207 üzenetére
Értem, köszi! És ha az adott fajta esetleg nem lenne a lakásban tartva? Remélem nem gond a sok kérdés, csak szeretném még most átgondolni, hogy ne később legyen gond.
-
freelanced
addikt
válasz Bjørgersson #19204 üzenetére
Értem. És mennyi bonyolult? Mármint utána nem mozoghat valameddig vagy ilyesmi (mármint aktívabban)? Tényleg meg kell várni az első tüzelést?
-
freelanced
addikt
válasz TazLeacher #19202 üzenetére
Köszi a választ!
Egyébként az ivartalanítás mennyibe szokott kerülni, és mikor érdemes elvégezni, illetve milyen hosszú műtét?
-
freelanced
addikt
Egyébként sokat vacillálok, hogy szuka vagy kan kutyát vegyek. Mik a tapasztalatok? Az interneten már elolvastam erről amit lehet, viszont kíváncsi lennék a ti álláspontotokra is.
-
freelanced
addikt
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, én hasonlóan látom, nem értek hozzá de az apa nem tűnik annak. Persze ezzel egyébként még nem lenne gond mert szépek és biztos jó kutyák, csak hát nem Amstaff
[ Szerkesztve ]
-
-
freelanced
addikt
Hello! Mi a véleményetek a kutyusról? Normális ez a szín?
http://kepfeltoltes.hu/140918/IMG_20140918_084240_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/140918/IMG_20140918_084336_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Elnézést de valamiért nem tudok linkelni telefonról valamiért.
linkesítve
[ Módosította: philoxenia ]
-
freelanced
addikt
Hello!
Tudnátok ajánlani bármilyen filmet, sorozatot, vagy valamilyen szakirodalmat a kutyák oktatását, nevelését illetően?
Köszönöm!
-
-
freelanced
addikt
Üdv! A Staffordshire Terriert egyáltalán nem ajánlanátok kezdő kutyásnak?
-
freelanced
addikt
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy nem tud-e bármelyikőtök ingyen/jelképes összegért elvihető fajtatiszta kutyát? Nem, természetesen a menhelyi kutyákat sem "vetem" meg. Nincs konkrétum még de nem szeretnék se túl nagyot, se túl kicsit, inkább közepes méretűt, bár a Beagle méretű kutyák már nem olyan kicsik, tehát kb. akkorát vagy attól felfele.[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv!
stangli, philoxenia köszönöm a segítséget, megnézem őket!
-
freelanced
addikt
válasz TazLeacher #18191 üzenetére
Értem, köszönöm!
Ha esetleg bárki tud innen jelenleg valamilyen kiskutyát megköszönném ha szólna.
-
freelanced
addikt
válasz TazLeacher #18178 üzenetére
Igazából többféle is érdekel illetve ha valamelyik fajtára konkrétan van ismerősöd azt is meghallgatnám nem gond hogy nincs a listámban.
Amik érdekelnek:
- Labrador
- Német juhász
- Magyar Vizsla
- Border Collie
- Airedale Terrier
- Ausztrál Juhászkutya
- esetleg Közép schnauzerDe megköszönném ha esetleg tudnátok ajánlani pár fajt, természetesen a menhelyet is átgondolom, de szeretnék minden lehetőséget megfontolni.
-
freelanced
addikt
válasz TazLeacher #18176 üzenetére
Értem. Ebben az esetben nem tud valaki jelenleg megbízható kennelt Budapesten és környékén?
-
freelanced
addikt
válasz TazLeacher #18174 üzenetére
Igen én is erre gondoltam, de olvastam több külföldi oldalon, hogy másnak is volt ilyen úgy hogy a kutya egészséges volt.
-
freelanced
addikt
Üdv! Az egyik kutyának amit néztem egy másik kutya lerágta az egyik oldalon a szőrét, nem tudom pontosan mi miatt, de ezt mondta a gazdája, mondta, hogy ne lepődjek meg miatta. Ez normális dolog?
-
freelanced
addikt
Üdv!
Köszönöm az infót jer1cho.
Az Aussie-ról mit tudtok?
A magyar vizslát nézem még, bár egyelőre nem sikerült nagyon szűkítenem a kört fajtákat illetően.
-
freelanced
addikt
Rendben, köszönöm az infókat! Akkor elolvasom a neten is az infókat, addig ha még eszetekbe jut olyan fajta ami jó lehet akkor írjátok le azt is még akkor is ha hosszabb szőrű.
Köszi!
-
freelanced
addikt
válasz monti0222w #18145 üzenetére
Nem rossz ötlet. Igazából a németjuhászból is láttam rövidebb szőrűt illetve a labrador se vészes még szerintem legalábbis amit én láttam.
-
freelanced
addikt
válasz monti0222w #18142 üzenetére
Annyira nem, de nem gond ha valamilyen szinten képes rá.
Azért meghallgatok hosszabb szőrűt is de elsősorban a rövidebbek érdekelnek. A labrador belefér még szerintem.
-
freelanced
addikt
válasz monti0222w #18137 üzenetére
Kertes házban, a kert közepes méretű, a város külső részén helyezkedik el.
Mindenképp előny lenne ha a szőrzete könnyen ápolható lenne ezért is gondoltam a rövidebb szőrzetűre.
Viszont nem benti kutya lenne nagy valószínűséggel kint tartanám.Első körben az alap dolgokra szeretném megtanítani (alap utasítások, játék gallyal/frizbivel/labdával, fegyelmezett séta stb.) tehát semmi extra dologra nem gondoltam, de ez változhat, viszont nem munkára lenne "használva".
Méretben közepes méretűre gondoltam, ne legyen túl alacsony.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest