- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
T0mBd1gg3R
veterán
Köszi!
Nagyon tetszik neki. A semminél biztosan nagyságrendekkel jobb, és nem gondolnám, hogy minusz pár fokig ez az állítás ne lenne igaz. Az alatt a szigetelés hatványozottan szükségessé válik. Mivel kívülről nagyon rendben van, én belül nyúlnék hozzá. A tetőt ha jól látom oldalanként 4-4 csavar tartja, tehát nem kell belemászni. Pur habbal fel lehet nyomni a szigetelést és egy vékony faalapú, mondjuk mdf, laminált padló jellegű réteget még rá lehet rakni megint pur habbal, majd 4 csavart beleereszteni az éleknél.
-
jézusom
addikt
Szerintem is fontos a felső szigetelés, de csak akkor van értelme, ha be van zárva a ház. Hőtartó függöny esetén pl.
Az alját meg oldalát fontos, mert azon fekszik. Nem a hideg jön be, hanem a saját testhőjét kell megtartani, de relatÍv
De velem se kell egyet érteni
Csak a kutyusoknak akarok jót 
Ez a hordós megoldás jópofa, lehet megcsinálom a kicsinek, ha lesz időm
Nem fázik most se, de ez megtetszett. -
törölt tag
Eszembe sincs átmenni, épp elég fárasztót olvasok a hétköznapi topikokban is,
hétköznapi témákkal kapcsolatban, itt a kutyásban is van (volt, mert már full kihalt ez a topik) bőven fárasztó írva magas rangos tagok által, csak direkt nem reagáltam rá már jó ideje, mert nincs értelme. Cicaharc ahogy Speed szokta nevezni régen mikor feloszlatta a vitázó társaságot százszor. PH meg mindig is elfogult volt politikában vagy ahhoz köthető dolgokban, mert a tagok aránya a fórum témája, lakhelyi eloszlása miatt masszívan baloldali, liberális. Lakhelyi arányai miatt más témákban is elfogult, totál más az életvitel a fővárosban, mint vidéken és ezt nehezen értelmezik sokan. Valamennyi/több normálissal, de általában a jellemző rosszabbik fajtával aki megsértődik valamin aztán kezdi a cinikus, lenéző, mi mindent jobban tudunk, a mi eszménk csak a jó stílusban az észt osztani "most már értem miért vagy ilyen", "ez megválaszol rólad sok kérdést", ami egyébként pontosan a jobboldaliaknak is szokása bitekre pontosan lemásolva akiket szintén rühellek, mivel mindkét fél ugyanaz a script csak más címkékkel. Nem politizálok egyébként mert undorító, csak szeretem az ilyen önelégült emberek orra alá dörgölni a dolgot, hogy kiszakadjon a maga köré kreált burok amiben él, hogy helló létezik ám a valóság is ahol nem ő van a középpontban, nem őhozzá alkalmazkodik senki. A normálisaknak nem szoktam, mert normálisak. A többiek meg önmaguk paródiái. 
Abbahagyom, mert hétfő reggel van, még messze a hétvége. -
törölt tag
A gond csak az, hogy mindenki annyit emel ami indokolatlan, mert megijed vagy mert hasznot akar húzni még ilyenkor is vagy nem számol utána csak ráver mindenre duplát. Sokszor nem is maga az infláció a probléma, mert az emberi hülyeség emeli többszörösére. Aztán így jönnek ki a gazdasági válság alatti magasabb profitú negyedévek, mint a járvány előtt. Magyar emberre amúgy is jellemző ez a színjáték, minden szegénynek elhordja magát meg jajjveszékel, közben meg...
Mindegy nem megyek bele, mint a másik topikban is az ottani tagokkal, mert megint el leszek hordva privátban minden szarnak, én meg csak küldözgetem vissza rá a kacsintós orbános mémeket meg a veretős rezsicsökkentő techno mixeket.
-
Szerintem itt is meg kell hozni ezt a döntést. Mint írtam, 2 napig azt hittük javult, de tegnap ugye nagyon rossz állapotban volt. Nem tudok másképp fogalmazni, olyan szegény mint a részeg ember. Dőlöngél, már ivásnál sem tud helyben megállni. Ma már nem kelt ki az ágyból, hogy jöjjön utánam. Pisilni még megy, de alig bír, mindennek nekimegy. Azért fura ez, mert ez a dőlöngélés pár nap alatt alakult ki. Egyébként pedig olyan erős egy kutyus volt. Viszont már tavaly változott sokat, miután elvesztette a "párját"" Morgós lett, a többieket nehezen viselte el a közelében. Most pedig teljesen le van gatyásodva szegény. Rossz így látni
Úgy látom, hogy javulás ebből már nem lesz, meg kell hozni a döntést. Ettől csak azért tartok, hogy időben tegyem, ne legyen elsietve. Így is az van bennem, hogy túlélné e vagy sem? Ugye ez soha nem derül ki, csak ha természetes módon hal meg. Valahol én is azt kívánnám, ha mennie kell, akkor aludjon el itthon a kiságyában, úgy lenne a legjobb. -
törölt tag
Mivel nem költözöm, egyértelműen temetés, itt vannak a kertben a többiek meg azon játszanak, direkt ezért csináltam földbe süllyesztett megoldást, mint az amcsik szoktak. Lett nekik fekhely meg takaró csinálva szövetből úgyhogy végső esetben könnyedén ki is áshatóak mert védve vannak a földtől, évek teltével már szaga nincs és az ember viheti magával. Jobb, mintha az új tulaj ráépítene egy garázst, csak bírd ki érzelmileg. Ha elég mélyre ásod és be van körben takarva szö9vettel akkor a vizes föld sem bomlasztja, baktériumok is nehezen dolgoznak és nagyon egyben maradnak, inkább mumifikálódnak és nem oszlanak.
Dögkútra leadni ótvar dolog, akkor inkább hamvasztás, olyat kell kérni ahol végignézhető akkor tuti a te kutyádat kapod vissza, aztán viheted magaddal bárhova. Vagy kisállatemetőbe temeted el, ott elvileg nem épül rá semmi legalábbis belátható időn belül nem.Ezekre ha van lakásbiztosításod adnak pénzt is általában. Nekem is fizetne 50 ezret, de nem igényeltem mivel nem vettem igénybe külső fizetős szolgáltatást. Kisállatbiztim meg nincs, mert több pénzt tudok én félrerakni rájuk, mint amit a biztosító nyújtani tud.
-
Persze elviszem. De ahogy fentebb írtam, csak holnap délután tudom
Nálunk nem ilyen amit leírtál, ez a furcsa és ma kezdődött neki. Ő ugyan úgy csinál mindent, jön utánam, csóvál, néz, sokat eszik sokat iszik. Viszont dőlöngél
Nem tehetek róla, aggódós vagyok, hiába tudom, hogy már öreg és bármi lehet. Bár sajnos semmi jót nem sejtek ebből, hiába tudom, hogy valószínűleg nálunk kapott boldog 8 évet. Holnap majd megírom, hogy mit mondott a doki 
37320: mi hamvasztattuk legutóbb, és párom anyukájának a hamvaival szétszórtuk, ahogy kérte anno
-
törölt tag
Az más volt, ezek "rendes" kutyakaják, a Grétimix meg kiegészítő volt (gabona, tészta) konyhamaradék meg húsmaradék mellé lehetett keverni, hogy feltöltse mennyiségre a kaját, magában nem lehetett adni, bár biztos volt aki adta. Hasonló, mint a kutyatészta, az is a kutyatartás ellen elkövetett bűncselekmény.
Ilyen gyönyörűségek is voltak még, amire már kutyafotó se jutott.
-
törölt tag
Tavaly volt -11, de csak 2-3 alkalommal, az se egymás után. Meg minden télen szokott lenni amúgy, de egy éjszaka alatt nem fagy át a föld semennyire, mikor megyek dolgozni 9-kor már latyakos az aszfalt újra. Az lenne a lényege, hogy hetekig ilyen idő legyen és nappal is -5 legalább éjjel meg -10 alá, az kéne a talaj meg a fakéreg alatti részek átfagyásához, eltűnne a dióburok fúrólégy meg minden ilyen fos.
Kullancs tavasszal meg ősszel szaporodik, nyár közepén visszavesz, ráadásul a száraz meleget sem kedveli. Én nyáron nem szoktam cseppet tenni rájuk, kimarad egy hónap és sosincs bennük kullancs, csak az elején-végén kapnak. Télen se kell, így legalább van regeneráló időszakuk. Mondjuk ehhez az is kell, hogy ne sétáljon az ember olyan helyen ahol télen/nyáron is meg tudnak telepedni a fűszálakon, talajon.
-
Cyberpunk
félisten
Ja szűrni próbálnak ez teljesen logikus, de sokszor túlzásba viszik. Nekem esélytelen volt, hogy kapjak így husky-t, szóval magam mentettem ki, megkerülve ezeket az alapítványokat. Azóta is vérzik a szívem, mert nem egy csodás eb van náluk, de hat lakásba nem. Közben az én mentett husky-m most is nyugodtan alszik a kanapén, szóval köszöni szépen.
Meg meg is értem valahol, hiszen problémás fajta, és szökős. Csak mikor itt is jön ez a hülye sztereotípia, hogy lakásban igen/nem kiakasztó. -
nyesteb
tag
Igaz, jogos, ez lemaradt. A pici lassan 7 hónapos lesz, a nagy pedig 5 éves egy hónap múlva.
Itt most ovi helyet kölyökképzés volt, ami ovi és minimális engedelmesség tanítása volt, mert nem jött össze egy ovinyi kutyus. De azt nagyon szépen teljesítette, ami ott követelmény volt, bár egy labinál ez nem kérdés.
A nagy érdekes módon nagyon ritkán féltékeny. Megkapja a saját időt ő is, ugyanúgy mint előtte, amennyit igényelt, így nem is féltékeny.
Most, hogy esik, megint a nagy házában vannak együtt. Igaz, ott is megy a móka, ahogy hallom (a nappali ablaka alatt van a házuk), de azért külön házuk van. Éjjelre kiteszi a nagy a picit, ezt láttam..
-
-
jézusom
addikt
Most angliát mondták konkrétan pitbullról volt szó. De régebben olvastam listát, ott a sárhegyi is benne van. Meg kaukázusi stb. Valahol érthető, de azért az elég meredek hogy csak úgy elviszik a kutyát tőled és el is altatják. Multkor valakinek elvitték a kutyáját és a gazdi öngyilkos lett, erről volt cikk.
-
törölt tag
Hát itt falun a törvényekről az a véleményünk, hogy hülyék nyivákolása alapján alkották meg szintén hülyék öltönyben, úgyhogy lehet akár legális is meg nem is, mindkét esetben hülyeségnek tartom és inkább költené el egy plusz karton sörre az árát a marhája, a durrogás helyett.
Szilveszterkor meg huszadikán nem zavar, azt a két napot meghagyom nekik, elvégre emberek vagyunk együtt kell élnünk, tolerancia. Ha máskor durrogtat akkor viszont átmegyek rárúgom a kaput.
De már nincs ezzel se nagyon gond, amióta másik ház is lett, mert mikor nagyobb tumultus van akkor a másikba vagyunk, holnap se leszünk "itthon", hanem a másik itthonban az a semmi közepén van. -
törölt tag
Rémlett még, hogy van egy fajta ami elterjedtebb és rövidebb az élettartama, a bernáthegyin gondolkoztam, de akkor a berni lesz az inkább.
Én biztos nem mondanék le hidegégövös kutyáról a meleg miatt, alkalmazkodnak ők is ahogy az ember is, nekem is melegem van tavasszal 20 fokban, pár hét után nyáron meg már 20 fokban hideg van.
Magyar felmenős kutyát kell keresni vagy olyan országét ahol szintén meleg van, nekem a malamutjaim magyarok meg románok és teljesen jól bírják a meleget, meg sok más előnye is van még, hátránya, hogy közel sem olyan karakteresen medve alakúak, mint az emberi szemnek megszokottak, mert már generációk óta kölyökként sincs szükségük arra a zsírrétegre, nem is alakul ki rajtuk, meg az a szőrréteg se, a mozgásigényük se olyan. -
volandy
senior tag
Majd télen megnézem, de úgy emlékszem, hogy lihegett, de már régóta nem szaladgált ennyit mint mostanában, kb 3-4 éve! Lehet, hogy nem kéne engedjem! Szivét, légzését nem vizsgálta a doki csak egy röntgent csinált. Ja, mérte a lázát és lázas volt. Adott antibiotikumot, és kivette a tokászt a lábából, de „csak” szerencsére 1db volt benne. Hát igen egyre melegebb van.
DE!
Én imádom ezt a fajtát.
Azért is rendeltem ezt a légzéskönnyítőt. Elvileg holnap hozzák. Két fajta van, meleg időre és hideg időre. -
volandy
senior tag
Nekem 24 éve van moszkvaim. Bírták a meleget. Ez a mostani kislány 10 éves. Ö jobban liheg. Sohasem volt szaladgálós. Mindig lusta volt. Szerintem két dolog miatt. A másik kutyusom fiú, moszkvai, egy éves. Játszana. Nem hagyja békén. Futnak egy kicsit kb 5métert és már liheg, krákog, öklendezik. Amikor nem fut akkor figyelemfelkeltés miatt liheg. Azért tudom, mert már kifigyeltem, hogy amikor nem vagyok ott akkor csendben van. Ha megjelenek, akkor elkezd lihegni hátha adok neki valami csemegét! Sajnos én szoktattam rá, amikor kijöttem a lakásból általában hoztam neki valamit. Ha rászólok, hogy hagyjál békén menj innen akkor elballag és abbahagyja. Pont ő volt sokszor, hogy a tűző napon feküdt a kövön. Az enyém nagyon bundás. Nagyobb a bundája mint a képen látható kutyusnak. Volt sokszor, hogy beletúrtam a bundájába és a bőrénél nem volt forró. Kint melózok a kertben. Ott vannak velem a napon. Biztos van olyan is amit írtál. Nekem még kop, kop, kop, nem volt ilyen tapasztalatom. Ne is legyen!
-
jézusom
addikt
Persze butaság, de kémiailag vagy biológiailag, (egyikből se vagyok jó
) lehet mondani, hogy rohad. Sajnos ezt a vegák úgy értelmezik, hogy úristen megromlik. Az hogy egy gabona máshogy emésztődik netto bullshit, teljesen mások a makrók

Ha egy vega ember zöldségből fedezi a fehérjét (hüvelyes), ugyan úgy emésztődik, csak éppen szarabb az aminosav profilja, meg pár dologban is más nyilván.
-
törölt tag
Szuka simán kibírja még öregen is, de kanos ismerőseim szerint a kanok is. Reggel nem szabad enni adni neki amire csak inna. A nagy séta után kifáradtan inni fog, annak még végig kell mennie a testén aztán ha kipisálta azt is, utána offba rakják magukat és eldöglenek egész nap, vízhez se nyúlnak hozzá. Extrém jól alkalmazkodnak. Na most ehhez hajnalban kell kelni. A másik probléma, hogy ha nem kertes ház akkor macera az utólagos kipisáltatásuk, mert le kell menni vele újra csak rövidebben. Meg macera az is, hogy a legtöbb ember fáradtan hazaérve a saját dolgaival vagy a családjával akarna foglalkozni, nem a kutyával, pedig ilyen életmódnál a kutyának kell lennie az elsőnek, hogy ne legyen belőle probléma. Nem sok ember van akinél ez működik, de akinél igen azoknak viszonylag könnyen megy.
-
törölt tag
Ezek a 80% hústatalmú tápok másnál is ilyen beteg árban vannak, az Orijen is 40k. A Belcando meg amúgy is drága, az 50%-osak is 35k-ba kerülnek.
Annak idején mikor elkezdtem etetni 50%-os tápokkal az emberek rácsodálkoztak hogyan kerülhet a kutyatáp ennyibe, csúcsprémium volt. Ma már egy 50%-os táp egyre inkább középkategóriának számít, mert lenyomták a 80+os tápok. Az más kérdés, hogy kinek van rá pénze. Előtte meg a Royal Canin, Eukanuba, Pedigree számított jónak.
Csúcsprémium tápoknál meg amúgy is minden lepkefingért súlyos ezreket kérnek el pluszban, már nem elég trendi a sütőtök meg a quinoa, valami más szuperélelmiszer
kell bele és kérhetünk érte +10 ezret.
Ha nem a harmada hanem a fele friss hús akkor +5 ezer.
Amúgy is kell a hype, mert a felsőpolcos vevőket is terelni kell a még drágább termék felé, aztán kitalálni miért is olyan jó az nekik.Nálam 3 nap egy zsák úgyhogy nem az én igényeimet elégítik ki ez biztos, márcsak azért se mert tisztában vagyok vele 30-40% meg kukorica, búza kiűzése után elérte az ember a táppal a maximumot, onnantól felfele csak léleknyugtatás van meg pénztárca ürítés. Én megálltam az 50-es tápoknál. Ha tényleg minőséget akar valaki akkor nekiáll főzni, barfozni és csak néha odadob egy közepes tápot.
-
Manduia
csendes tag
Nem azt mondtam, hogy nem volt vállalhatatlan a nő, hanem, hogy az eljárás nem azért ilyen, mert XY beképzelt. Megvan az oka annak, hogy miért alakult ez ki. Látom, hogy személyes sértésnek veszed azt, hogy ugyanúgy felmértek, mint bárki mást, pedig alapvetően ez a dolguk, nem kifejezetten ellened irányul és nem ez a menhelyi dolgozók szórakozása. Akkor is feltették volna ezeket a kérdéseket, ha egyébként szimpatikus lettél volna annak, akivel beszéltél.
A bank sem szívességet tesz, hanem üzleti döntést hoz bizonyos kritériumok alapján, amivel annak a kockázatát csökkenti, hogy általa negatívnak tartott végkifejlete legyen a dolognak. A menhely is ugyanezt teszi a maga területén, mert valamit ki kellett találniuk a jelentkezők szűrésére a korábbi tapasztalatok alapján. -
j.bravo
addikt
Nekem erre azt mondanák, hogy “nyugodj meg, attól megnyugszol”

Egy élmény alapján (igaz, valóban felháborító) általánosítottál az utóbbi pár hsz-ban te is, épp úgy, ahogy esetenként a többiek is a válaszaikban, és rá is mutattál erre.Talán írtam ide korábban (nem emlékszem, nem
kerestem vissza) hogy mi is jártunk így, egy korábban visszavitt kutyával kapcs. kitöltött, több helyen nem egyértelmű kérdőív után válaszra se méltattak, máig nem tudjuk mi volt a bajuk velünk vagy a válaszainkkal - elég jó dolga lett volna a kis-közepes kutyának nálunk, de hát ők tudják… így egy másik, értelmesebb menhelyről egy másik kutya nyerte meg ezt a helyet nálunk.
Valami szűrés muszáj, de nem triviális értelmesen csinálni. Az ilyen esetekben én is sajnálom 1) a szükségtelenül sokáig ott tartott kutyákat, 2) azokat akik az utcáról nem kerülhetnek be mert emiatt nincs szabad hely, 3) a befogadójelökteket akik úgy járnak mint te vagy én, 4) őket mert így magukat is szívatják.Mindenkinek nagyrészt igaza van az általa itt leírtakban, csak össze kell rakni és a teljes képet nézni

Nyilván ott és olyan kutyát választasz, amilyet szeretnél, csak annyi hogy egy mégoly hülye P miatt sem engedném el az egész befogadást élből.Szóval relax, nyugi, engedd el, ilyenek

-
Ispy
nagyúr
Pont ugyanúgy nincsen tanulmány, mint arról sincs, hogy mennyit foglalkoznak velük, menjél le egy random faluba, hogy megnézzed ott a kutyának hol a helye és kb mennyit foglalkoznak vele. Láttam épp eleget és nem csak a szomszéd kutyája a példa, de elhiheted, hogy akik ezt a menhelyeken kitalálták talán egy kicsit nagyobb rálátással bírnak, hiszen ezzel foglalkoznak napi 8 órában sok-sok éve. Ne magadból indulj ki, hogy nálad a kerti kutyával is foglalkozva van. Akikkel én találkozok az utcán, azoknak a 80 százaléka lakás kutya, hiszen a kert kutyát minek kéne kivinni, kint van egész nap.
Nagyon jó lenne, ha neked lenne igazad, de itt minden utcában van 6-7 kutya és mégse látom őket se reggel, se délben, se este, de biztos csak nálunk van ez így.
-
Ispy
nagyúr
Lehet, hogy nálad király élete lenne, de 10-ből 9 kutya kb kerti dísz, akik az idejük 90%-át egyedül töltik és a legnagyobb örömük, amikor megugathatnak valakit az utcán. Nem véletlen nem adják oda, nálunk is kikötés volt. Magyarországon a kutya dísz, tisztelet a kivételnek, nem kell messzire menni, elég a szomszédomba lakó idegbeteg pulira néznem, de minden szomszédos utcában van jópár ilyen kutya. Ilyenkor persze azok szívnak, akik kivételek, ez van.
-
Igen, én inkább általánosságban értettem amit írtam, nem is feltétlenül a te esetedre vonatkoztatva... amit írtál, az szerintem se normális, egy korrekt helyen nem így állnak a dolgokhoz.
Gondolom mivel nagyon más eszközük nincs igazán, ezért marad a kérdőív. Az szerintem korrekt, hogy nem adják oda bárkinek a kutyákat. A gáz emberek nagy részét így ki lehet szűrni, aki meg át akarja verni a rendszert az át fogja tudni, bármit is csinálnak.
De hozzánk pl nem is jöttek ilyen utókövetésre (pedig elvileg a papír alapján jöhetnének). Talán egyszer küldtünk nekik egy képet a kutyáról, azokat időnként ki szokták posztolni az oldalukra.
-
törölt tag
Emlékszem rád, én se ma kezdtem itt.
Bár említettem feljebb is, de leírom külön is, hogy természetesen nem mindenki ilyen, nem minden menhely rossz, állatvédők se mind torzult lelkivilágú emberek, vannak akik reálisan/épésszel képesek gondolkozni, beleteszik szabadidejük jó részét is, nyilván ők ezzel tisztában is vannak és nem sértődnek meg ezen. Csak túl sok az ellenkezője is a téma érzékenységéből adódóan, ami bőven megadja a negatív lecsengésű végeredményt. Felhígult szakma, nagyon is.
Másik oka meg értelem szerűen szubjektív, egyéni, van aki mást szimpatizál és egyszerűen csak ennyi, nem kell mindig mindent megmagyarázni vagy alátámasztani, az emberek másképp gondolkodnak, mást fognak szimpatizálni és van aki nem akar menhelyes kutyát, sem támogatni őket, emiatt semmilyen szempontból nem lesz valaki rossz ember, pusztán más gondolkodású. Az embert a saját kutyájával való viselkedéséből lehet jellemezni, nem abból honnan hozta vagy mennyire volt hánytatott sorsú az eb előtte.
-
törölt tag
Az állatvédelmet "sokszor" a lelkileg sérült emberek csinálják akik a mentett állatokkal ápolják saját lelki sebeiket, ennek pedig meg is van a végeredménye. De nem kell állatvédősdinek se lennie, a sima kutyatartóból is rengeteg a frusztrált, elnyomott, stresszes, lelki bajos ember, elég csak ránézni néhányak reakciójára amikor valami olyan téma dobódik fel, rögtön kiütközik rajtuk ki kezd el félmondatokkal, nagybetűkkel meg felkiáltójelekkel támadni a másikra és ezt sokszor a tapasztaltak is megteszik, nemcsak a helikopterek. Ilyet békés, boldog lelkű ember nem tesz... Ha meg már az aláírásában, nicknevében, profilképén is látod, hogy passzív agresszív régen rossz jel.
Részben ebből a frusztrációból és a megértés hiányából adódik az is, hogy az emberek egy része nem képes feldolgozni, hogy mások másképp élnek, máshogy tartanak kutyát, ettől pedig még lehetnek ugyanolyan jó vagy jobb kutyatartók nála (ha jobb akkor még irigyek is), de ezt belátni képtelenek, mindenbe belekötnek a végtelenségig, miközben hiba valójában nem létezik, csupán az eltérő kutyatartási szokás. "Ha nem úgy tartod ahogy én akkor egy gyökér vagy, mert csak én csinálom jól." esete.
Én az ágyban alszom mindegyikkel, de teljesen meg tudom érteni azt is aki csak a kertben akarja látni, ettől még teljes mértékben lehet jó vagy velem azonos szinten lévő vagy akár nálam is jobb kutyatartó valaki, ahogyan én is lehetek valamiben rossz. Na ez, ennek megértése nagyon sokaknak nem megy, félelmetesen sokaknak nem...
Bőven van példa itt is.
És ezen a vonalon rögtön el is indulnak a tipikus agyzsibbasztó, fárasztó, rohadt unalmas demagóg ezerszer elrágott témák újra és újra amik miatt nem szeretjük az átlagos kommersz csoportokat vagy topikokat.Rátérve a menhelyre, nemcsak menhelyeknél van ez amit említettél (és nem te vagy az első), általában divatfajták tenyésztőinek is szokása ilyen 6000 oldalas papírt kitöltetni és análvizsgálatot is tartani, mert merészelsz tőle venni kölyköt. Meg potenciális idiótának, életképtelennek, kutyatartásra alkalmatlannak tartanak automatikusan az elejétől kezdve és az ártatlanságod kell bizonyítanod.

Ilyen műkörmös cucimucika teamből láttam már eleget, kutyás blogot is vezetnek sajnos "világmegváltóan"... Ők általában pont azok az emberek akiknek a saját kutyái kötelet tekernének a nyakuk köré és átdobnák a keresztgerendán, ha tudnák.Viszont ezek nem feltétlen igazak, pusztán ökölszabályok, nem lesz minden menhely ilyen idióta, ahogyan a divatfajtások se mind idióták, láttam már mindre példát. Csak sok. Sztereotípiák okkal születnek.
És vannak a nem divatfajtások között is idióták, csak kevesebb. Amilyen körökben én mozgok megint egy totál más világ és itt is vannak idióták csak kevesebb, és akkor van még tucatnyi más is.
Ennyireszélsőségesszínes a kutyázás világa amiből az ilyen csoportok, topikok legtöbbször csak egy kis szeletet látnak, tapasztalnak abból pedig a fals megállapítás születik.
Tökéletes gazda meg nem létezik, azt kár is keresni, mindenkinek lesznek hibái.Nem kell elzárkózni a menhelyektől azért, mert az első rossz volt, de nem is kell erőltetni ha nem akarod. Nem mindenki egyforma. Én sem kedvelem őket sok ok miatt.
-
Manduia
csendes tag
Ennek semmi köze a beképzeltséghez, nem jókedvükből töltenének órákat egy örökbefogadó felmérésével. Az ő felelősségük, hogy jó helyre adják a kutyát, és a rossz tapasztalataikból kell kiindulniuk, hogy megelőzzék a következő rossz tapasztalatot. Az sem véletlen, hogy sok menhely nem ad már oda kutyát csak kinti tartásra, általánosságban elmondható, hogy a kinti kutyákra kevésbé figyelnek, és ők ennek a következményeit a saját szemükkel szokták látni. Lehet, hogy kivétel lennél, de ezt honnan tudná az, aki felveszi a telefont? Neki abból kell kiindulnia, hogy egyrészt még a normális emberek is jobb gazdának hiszik magukat, mint amilyenek valójában, másrészt, ahogy írtad is, ilyenkor bárki összehazudhat bármit, nem lehet 100%-ban jóhiszemű egy érdeklődővel, akiről soha nem is hallott. Ha hitelt akarsz felvenni, akkor sem sértődsz meg azon, ha feltételeket szabnak, vagy megkérdezik, hogy mennyi a fizetésed, milyen fedezettel rendelkezel.
Ha menhelyi dolgozó lennék, én sem adnék kutyát olyannak, aki kizárólag kint tartaná, mérettől függetlenül. -
Menhelyről hoztuk el a kutyánkat, ott is volt kérdőív, meg kértek fotókat talán a kertről... amennyire látom főként két dolgot próbálnak kiszűrni: az impulzus
vásárlókatörökbefogatókat, akik bele se gondolnak mivel jár a kutyatartás, csak épp olyanjuk van, hogy szeretnének egy kutyust, mert cuki, aztán később rájönnek, hogy mégse kell nekik és lepasszolják / kidobják / visszaviszik. Illetve azt, hogy legyen normális helye a kutyának és elfogadható anyagi helyzete az örökbefogadónak (ne az legyen a vége, hogy kirakják a kutyát egy láncra a kertbe és rá se néznek, kapjon normális kaját, stb). -
Major Lion
senior tag
Ezt a menhelyes agymenest en se ertem. Mikor elhoztuk a kutyankat elso kerdesuk az volt hogy kertes haz vagy lakasban lakunk mert ha kertes haz akkor latni akarjak, meg hogy bent lesz e vagy kint meg csomo hulyeseg, csak valartam a fejem es nem ertettem miert jobb szerintuk a lakas mint egy kert.
-
törölt tag
Van kukoricamentes magas hústartalmú tápja a Happy dognak? Mert én csak a 20%-os hústartalmú kukoricásat és kukoricás rizseset látom náluk kölyöktápokból. Én nem biztos amiatt a marék csirkezsír miatt dobnék egy Brit Care-t kukoricamentesen, 50% hússal. Aztán persze azzal etet mindenki amivel akar.
-
bnorci71
addikt
ha nem lakásban van a fésülés ami plusz egy rövid szőrűhöz képest, a jellemzőit meg neked nem kel bemutatni. Jó persze az utaztatása más mint egy kistestűnek ezt nem csapod a hónod alá
cserébe ne kel ruhát venni rá.
Nekem az a kutya ami nem marad meg odakint az életképtelen és nem kutya hanem divat tárgy és erről nem a kutya tehet hanem mi emberek.De igen addig jó amíg nem lesz divatkutya ahogy Manduai mondja
-
dokee78
félisten
Nem 9 hetes.
9-dik hetes.
Igen rosszul írtam 3 hete van nálunk,utólag mondta egy kollégám,hogy 8 hetesen szabad el hozni.Anyám akarta a kis kutyát,sajnos ez a mi hibánk,hogy tájékozatlanok voltunk.
Nyilván tovább adni úgy fogom,hogy lehetőleg jó helyre kerüljön bár ellenőrizni nem tudom.
-
bnorci71
addikt
a mién kezdi elhagyni a felugrálást amikor jövünk megyünk lassan el lehet hagyni a portát ruhacsere nélkül
végül is 15 hónapos a Bernike.Ma éjszaka a pincébe aludt
lementem a kazánra rakni bejött velem és nem akart kijönni, én meg úgy voltam vele ha ott jobban érzi magát legyen, kicsit féltem mit fog reggelre szétrágni de nem csinált semmi rosszat legalább is amennyire reggel kiengedéskor gyorsan felmértem a terepet. Lehet kel csinálnom egy kutyabejárót a pinceajtóra....
a vizet is jobb lenne ott tartani ebbe a nagy fagyba.Tényleg sót hogy ne fagyjon meg raktok a vízbe vagy inkább a napi 3-4x csere. Ezzel csak az a gond az reggel kirakott víz délutánra befagy mire hazaérünk ahogy az este kirakott is reggelre 10L vödörbe van pedig.
-
bnorci71
addikt
tudom, nem is féltem feküdt ez 4 hónaposan -15ben a betonon [kép] mert ott érezte jól magát, de azért mégis zavart ott a ház erre a szomszéd eresze alatt alszik esőben is mint egy kóbor kutya.
Na jó nejem jobban aggódik beengedte a pincébe fél óra múlva ment a nyüszítés, akkor legalább a házba rakjak neki valamit alá na 2 perc után feküdt kint -15 körül volt, lőttem neki a fenti fotót
Mondjuk az elődje az utolsó 2-3 telet már a pincébe töltötte este beengedtem reggel ki ott érezte jól magát
-
Tigger0113
újonc
Persze,nevelve van,az elkényeztetés a szó "jó" értelmébennértendő (kanapén szunyálás,és társai), de tervben van a suli persze.
Kutyák között nevelkedtem,az eddigi két saját kutyám is tudott viselkedni, persze ők egy éves koruk körül kerültek hozzám,az azért más. Úrficska még csak hét hónapos. 
-
Tigger0113
újonc
Köszönöm,kedves vagy,nyolc hetesen került hozzánk,már öt hónapja boldogítjuk egymást
A kisöreglány pedig az előző kutyusommal volt csak jóban, igaz,az is nyolc hónapig tartott, míg megszerette,de ott egyrészt más volt a felállás,hisz Ő érkezett később,ergo Ő volt a "betolakodó" a falkába, másrészt akkor fiatalok voltak. De azért még reménykedem. Nagy baj szerencsére nincs persze,csak láthatóan nem kedveli a kicsit. De persze kárt tenni benne nem akar, meg hát nem is nagyon tudna,már háromszor akkora legalább,mint Ő.
Dorian,mire gondolsz? Mi van a fejével?
Jaaa,leesett,mire gondolhatsz...
Semmi, poénból ráadtam a sapkámat,mert nagyon fázós. 
-
jézusom
addikt
Nekem is agresszívnak tűnt a kis utcai mentettem. Valojában ha bele gondolok, inkább arrol van szó, hogy rohadtul félti a gazdiját, és ha még felénk szalad egy masik kutya -örömből is- tök mindegy, neki ugrik, ugrott. Ehhez jön meg hogy ösztönösen elkap mindent, ami gyors meg apró. De nagy kutyának is ugyan ugy neki ugrott.
Már meg tanulta, hogy ha jön masik kutya felénk, az lehet hogy csak jatszani akar, meg baratkozni, szimatolni picit
Az más kerdés, hogy szegényke inkább egyedül vagy labdával játszik, ezt viszont felesleges kinevelni. Ő egyedüli játékos, ez van
egyedül is elkapja a patkányt 
-
HUTCHDB
nagyúr
Ez is tiszta, vagyis, hogyha pl. a fogak zárásában 1-2 mm eltérés van, akkor már nem adják el (normális tenyésztők) törzskönyvvel, mivel később egy kiállításon erre úgyis fény derül.
És itt nem alsó harapásról van szó, hanem a normális zárás során az alsó és felső fogazat közötti “rés” méretéről…Havanesse-nél még a faroktörés is viszonylag sokszor előforduló hiba, ami számomra sokkal komolyabb megjelenési probléma, mint, hogy a szájában a fogsor között van 1 mm…
-
HUTCHDB
nagyúr
Nekünk Havenesse-ünk van.
A lányom 28 éves, másik háztartásban él már a férjével, és imádja/imádta a mi/ő kutyáját.
Ezért szeretne magának is ilyen fajtát.
Ahonnan mi vásároltuk a mienket az egy nevesebb kennel, több éve/évtizede ezzel a fajtával foglalkoznak.
A mienk is törzskönyvezett szülőktől van, de nem kértünk törzskönyvet. A szülőket anno mi is ellenőriztük, ott volt apa, anya a helyszínen, bemutatták a törzskönyvet, és a kicsi dettó olyan volt mint a szülők, és tényleg gyönyörű kutya lett a mienkből is, elfogulatlanul mondom.
Őket kerestük meg most, hogy szeretnénk tőlük másik alomból (másik szülőktől) egy kiskutyát.
Ők mondták, hogy 200.000 ft. törzskönyv nélkül, 300.000 ft. törzskönyvvel.
Ezt már igen soknak tartottuk, és úgy gondoltam, hogy megkérdezem itt a topikban, hogy speciálisan Havenesse tenyésztő ismerőse van-e valakinek, akinek biztosan törzskönyvezett szülőktől származó kiskutyái elfogadhatóbb áron (mondjuk 100.000 ft-ért) lennének.
A szaporítókat kerülnénk, pontosan azért, mert nem lát bele az ember mi is lesz a jövőben majd a most még csöppség kutyusból, de ezt le is írtam és véleményem szerint megfelelő körültekintéssel ezek az eladók ki is szűrhetők. -
TheProb
veterán
Nem mondtam, hogy bármi is elvárás lenne. Szimplán megosztottam a tapasztalatim. Első Qtyás vagyok, így nézzétek el a blőd megnyilvánulásaim.

Mivel nincs tapasztalatom kölyökkel, így nem tudom, hogy mi az amit jól csinálok és mi az, amit nem. Hiába olvastam rengeteget a témában, a gyakorlat jóval "keményebb".

-
-
galervin93
addikt
Ahogy írod.

Ezért is vagyok inkább híve a "csináld magad" nyaralásoknak, kevésbé luxi meg sok energiát leköt a kutya, de ezért szeretjük.
Csak akkor voltam morci, amikor a kutyabarátnak hirdetett hely telefonos érdeklődés ellenére is fintorogva fogadott. Nem baj, volt mekdrájv a közelben, de legalább még jó drága is vót.

-
galervin93
addikt
Bár nagy a fejlődés ilyen téren, de önmagában a kutyás nyaralás feltételei is csak részben (vagy egyáltalán nem) adottak sokszor. Szállás terén már egész jó a helyzet itthon, de pl. éttermet szó szerint vadászni kell (ahol nem csak oda van biggyesztve a weboldalon, hogy "kisállat jöhet"), vagy akár nyaraló/üdülő övezetben is több helyen találkoztunk már áthúzott kutyás piktogramokkal, egyéb program lehetőségeket nem is említve. Szóval sokszor nem is a méret szab határt, de persze értem mire gondolsz és jogos is (nekünk szobakutya a tacsi és persze jön is velünk mindenhová, mondjuk megnyerő a külsője és baromi cuki a viselkedése, szóval általában inkább vonzza az embereket és tetszik nekik, de hát ha valahol "hivatalból" nem lehetünk, akkor megette a fene).
-
CactuS
Arcképgyáros
Köszi. Az új jövevény egyfolytában "mintázik", azaz kb. minden alkalomat megragad, hogy a másik kutya tökét/ hátsóját szagolja. Az elejen még ok, de reggeltől estig ezt tolná. Ez normális? Persze kint nem gond, mert van tér, egyből játékos birkózásba csap át a dolog, kb. egész nap fárasztották egymást.
-
nyesteb
tag
Kemény mínuszokban a nagy sem lesz kint, de értem. Van garázs, van pince, de valószínűleg az előtérben alakítunk ki neki helyet. De akkor az egész telet itt kell töltenie, az tuti, mert nem fog kialakulni neki a vastag bundája.
Sokan mondják, hogy kemény tél lesz, nem akarom, hogy baja essen...
Még azon is gondolkodtam, hogy rendelek neki egy fűthető házat, max jövőre már nem használjuk a fűtést benne, ha nem kell. Erről mit gondoltok? Sima infra fűtésen gondolkodom, amit akár a plafonra is lehet fogani, hogy ne égesse meg... -
nyesteb
tag
Sajna nem tenyésztő. Nincs is meg semmilyen feltétel, csak szigetelt házban vannak...
Nem szívesen teszem ki én sem, szerencsére még nincs nagy mínusz kint, de ha nem kezd hozzászokni, akkor az egész telet bent kell töltse, különben megfázik. Fűthető házat nem szívesen csinálok neki, mert akkor meg úgy fázik meg. Nem könnyű, nem is akartunk kutyát hozni most, de sajna megszerettük...
-
Kobe
veterán
Ez azert valamilyen szinten nem kicsi hulyeseg.
Van a kutyakban is oszton arra vonatkozolag hogy mit eszik meg es mit nem, es igen ebben benne van a veszelyerzet is.
Ha igy mukodnenek a kutyak hogy logika nelkul barmit, mindegyik a fagyott kutyaszartol kezdve a ferges rothadthuson at zabalna elszorva mindent, de azert nem igy van.Pl. A kulonbozo husizetesu gyogyszereket sem eszi meg onkent minden kutya, hiaba te adod neki, de ha par napos allott konzervet adsz, azt sem fogja.
A parkokban elszort mergezett falatokat is szinte mindig csak 1-2 kutya talalja meg, hiaba jar 80 arrafele, es az is max akkor halalos kimenetelu ha valami nagyon se ize se buze mereggel szortak be.
Nem veletlen hogy az allatkinzok ha tutira akarnak menni akkor nem mereggel, hanem virslibe / husba rejtett szoggel, uvegszilankkal dolgoznak....Inkabb az igaz, hogy a foldrol felevesrol leszoktatasra van fogekomy es kevesbe fogekony fajta. A vadasz/hajto vervonallal biro fajtakat alapbol sokkal nehezebb, eleve benne van hogy a zsakmanyt mindig a foldon kell keresni.
-
jézusom
addikt
Szerintem pszihés okai vannak a szar evésnek. Mármint a saját evésének. Nyilván marad benne tápanyag, de nekem az jön le, hogy mondjuk látja a kutya, hogy a gazdi mindig azonnal össze szedi, meg szinte ő szégyenkezik, meg ugye kis korában le is lett szÍdva amikor kakilt. Szóval ezek után a szegény eb igyekszik eltkarÍtani a produktumát, mert úgy érzi az helyes ha nincs ott. észre lehet venni a különbséget amikor a sajátot feleszi, vagy egy idegenét, esetleg macskáét megeszi, szerintem ez nem ugyan az Így viselkedésileg. De lehet hogy csak túl gondolom

-
törölt tag
A kutya hülye, mint a segg, ha evésről van szó. Simán megesznek mindent, hányásig, fosásig, felfordulásig. A liliomhagymát is megeszi, pedig erősebben mar, mint a vöröshagyma. Tiszafa, madárbirs bogyója amit még előszeretettel zabálnak, keleti tujáknak a termése és ez mind mérgező különböző szinteken. Ezek azok amik a kertek nagy részében megtalálhatóak. Nem minden kutya kattan rá persze.
Alma, körte mehet nekik, mag ne legyen benne. Figyelni kell megrágja-e a szeleteket, ha nem akkor apróra kell vágni neki, mert megemészteni nem tudja nagy szeletben a ragadozós rövid béltraktusa miatt, kikulázza hasznosulás nélkül. Ha összeáll a gyomrában kihányja.
Az apró vadalmákat, vadkörtéket is felzabálják, nyilván magostól, de mivel megemészteni nem tudja így a mag nem érintkezik vele, nem lesz baja tőle. Legalábbis nekem egyben lenyelik és ki is nyomják. De jobb nem engedni neki azokat megenni, van nemesített almánk, körténk egyék azt.
Dinnye mehet mag nélkül. Kígyóuborka mehet mindenhogy. Répa is. Barack mag nélkül, banán, málna, eper. Ennyiféle bőven elég nekik. És nem kell sok, meg nem kell minden nap. Egy 40 Kilós kutyának egy alma elég. Vagy fél alma és a másik fele répa.Szőlő hirtelen kialakuló veseproblémát okoz, gyakorlatilag mérgezéses jellegűt, de rengetegen beszámolnak róla, hogy a kutyájuk fürtszám lezabálja és semmi baja egész életében, szóval erősen kutyafüggő, még nincs elég kutatás erről. Én nem tesztelgetem a kutyáimon, úgyhogy nem kapnak. Van bőven gyümölcs és zöldség amit megehetnek.
Dió, mandula, mogyoró mehet héj nélkül, de csak kevés, mert nehezen tudja emészteni.Ezek a könnyebben megjegyezhetőek, megehetnek még mást is, de bőven elég nekik ennyiféle is.
-
Kobe
veterán
Brit care mono protein konzerv kb orszagosan hianycikk mindenhol (koszonjuk brexit)
Vettem par RN t amig ideer a fuvarozo, Wilderness Pure Sheep, Wilderness Great outbacket meg egy sima RN baranyosat
A sheep eddig teljesen OK, jo allagu, nem gusztustalan, egyedul az edespurgonya / sutotok ami kicsit kockas benne
-
törölt tag
De nem értem minek teszik bele. Egy felsőkategóriás konzervet minek rakják tele ilyennel, mikor azt megenné anélkül is a kutya, mert bár nem a legjobb hús van benne, de azért ehető. Az olcsó konzervet muszáj ízesíteni, mert azt se tudná anélkül, hogy az egyáltalán táplálék.
-
t256
őstag
Az egyik FB csoportban postolta valaki, hogy a német juhász kölyöknek még nem áll a füle.
Kiderült, hogy Friskies táppal eteti, mert egy német juhász van a csomagoláson.
Na most jó példa erre a híres RC. Az összes fajtaspecifikus táp szinte ugyanaz. Szárnyasfehérje, kukorica és búza. -
Szia!
Az anyját az utcán kitéve találtuk meg, vemhesen, s így fogadtuk őt be. Két hétre rá szülte meg a picit, aki most 5 hetes.
Az anyjával él együtt, boldogan, ugyanakkor 4 hetes korában elapadt az anyja teje, így orvosi tápszerrel etettük - de azt nem szerette..
Csak az említett RC nedves csodatápját hajlandó megenni, de mi ezzel nem szeretnénk mérgezni őt.A konzervekkel nem értek egyet - a Happy Dogs konzervje nagyon is jónak tűnik, ~100% hústartalommal...

Mi nem Auchanos táppal szeretnénk etetni őt, a válogatás pedig nem igazán érdekes.
Ahogy utánajártam, a Brit táp pedig nem szuper prémium, hanem csak a prémium alja, de mindegy.....
Szeretném, ha mind tápot, mind pedig konzervet enne. kb. 2/3 arányban (konzervet többet), így ezért próbáltam egy márka / ízt keresni a számára ... viszont baromi nehéz Puppy kivitelt találni mindkettőben..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Assetto Corsa Rally
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- AliExpress tapasztalatok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L430 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De velem se kell egyet érteni
hétköznapi témákkal kapcsolatban, itt a kutyásban is van (volt, mert már full kihalt ez a topik) bőven fárasztó írva magas rangos tagok által, csak direkt nem reagáltam rá már jó ideje, mert nincs értelme. Cicaharc ahogy Speed szokta nevezni régen mikor feloszlatta a vitázó társaságot százszor. PH meg mindig is elfogult volt politikában vagy ahhoz köthető dolgokban, mert a tagok aránya a fórum témája, lakhelyi eloszlása miatt masszívan baloldali, liberális. Lakhelyi arányai miatt más témákban is elfogult, totál más az életvitel a fővárosban, mint vidéken és ezt nehezen értelmezik sokan. Valamennyi/több normálissal, de általában a jellemző rosszabbik fajtával aki megsértődik valamin aztán kezdi a cinikus, lenéző, mi mindent jobban tudunk, a mi eszménk csak a jó stílusban az észt osztani "most már értem miért vagy ilyen", "ez megválaszol rólad sok kérdést", ami egyébként pontosan a jobboldaliaknak is szokása bitekre pontosan lemásolva akiket szintén rühellek, mivel mindkét fél ugyanaz a script csak más címkékkel. Nem politizálok egyébként mert undorító, csak szeretem az ilyen önelégült emberek orra alá dörgölni a dolgot, hogy kiszakadjon a maga köré kreált burok amiben él, hogy helló létezik ám a valóság is ahol nem ő van a középpontban, nem őhozzá alkalmazkodik senki. A normálisaknak nem szoktam, mert normálisak. A többiek meg önmaguk paródiái.
Úgy látom, hogy javulás ebből már nem lesz, meg kell hozni a döntést. Ettől csak azért tartok, hogy időben tegyem, ne legyen elsietve. Így is az van bennem, hogy túlélné e vagy sem? Ugye ez soha nem derül ki, csak ha természetes módon hal meg. Valahol én is azt kívánnám, ha mennie kell, akkor aludjon el itthon a kiságyában, úgy lenne a legjobb.

kell bele és kérhetünk érte +10 ezret.
lementem a kazánra rakni bejött velem és nem akart kijönni, én meg úgy voltam vele ha ott jobban érzi magát legyen, kicsit féltem mit fog reggelre szétrágni de nem csinált semmi rosszat legalább is amennyire reggel kiengedéskor gyorsan felmértem a terepet. Lehet kel csinálnom egy kutyabejárót a pinceajtóra....
a vizet is jobb lenne ott tartani ebbe a nagy fagyba.
A kisöreglány pedig az előző kutyusommal volt csak jóban, igaz,az is nyolc hónapig tartott, míg megszerette,de ott egyrészt más volt a felállás,hisz Ő érkezett később,ergo Ő volt a "betolakodó" a falkába, másrészt akkor fiatalok voltak. De azért még reménykedem. Nagy baj szerencsére nincs persze,csak láthatóan nem kedveli a kicsit. De persze kárt tenni benne nem akar, meg hát nem is nagyon tudna,már háromszor akkora legalább,mint Ő.
Semmi, poénból ráadtam a sapkámat,mert nagyon fázós.