Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
Helló
Menhelyről hoztunk kutyát magunknak. Egy év körüli keverék (német juhász) kutyus.
Kennelben (is) van tartva. Amikor kiengedem mancsol illetve harapdál/csipked.Szerintetek miért csinálja, illetve a harapdálásról hogy tudnám leszoktatni?
Ha talál egy rongyot azt darabokra tépi.Üdv
-
jézusom
addikt
válasz
Siriusb
üzenetére
Nem hiszem, hogy előrrébb lennék, tökmindegy, hogy utána isznak rá. De így legalább megvan a rágás, ami fontos.
Ha öregek lesznek, majd áztatom, egyelőre szépek a fogaik

A bélcsavarodás is egy fontos tényező, de ha kiadagolt kaját kapnak ez is mindegy.
A megoldás, hogy nem közvetlenül lefekvés előtt adok enni, és bent is van nekik friss víz

-
törölt tag
Mindig este etettem egyszer és rendben volt, a kétszeri etetést nem kedvelte. Most viszont probléma lett, mert ahogy öregszik a simaizmok is gyengülnek és a nagy adagtól megállt az emésztése, nem tudta mozgatni, továbbítani a belekhez.
Most felezve kapja, ezzel télen nincs gond, mert délután és lefekvés előtt megeszi és eltelik 5-6 óra, annyi idő alatt kiürül a gyomor nagyjából.
Nyáron lesz gond, mert délután a melegben biztos nem fog enni. -
jézusom
addikt
Jelentem, este csak szárazat kaptak. Eredmény: megittak 6 liter vizet, és éjjel 3x kellett kiengedni őket

Jó az a hungarocell gallér, de el kell találni a nyakbőséget, mert sok féle méret van

-
törölt tag
Aki átállt kétszeri etetésre, az mekkora időközzel adja a kaját? Reggel nem tudok adni. Jelenleg délután van meg este lefekvés előtt. Kb 5-6 óra telik el a két etetés között.
Nyáron viszont probléma lesz, mert délután a melegben nem fog enni. -
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Most valószínűleg oda fogok figyelni erre is, de azon múlik minden, egyáltalán én tudom-e tartani az új rendet

-
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Elhiszem, hogy sokan így csinálják de számomra nem meggyőzőek az érvek. Én azt sem tartom be, hogy mindig ugyan abban az időben kapnak enni. Szerintem ez ott fontos, ahol ki kell vinni sétálni, és oda kell a kutyának egy pontos emésztési ciklus.
Én is megeszem egyszerre a gyors meg lassú felszívódású kaját

-
Dorian
félisten
Mi most ezt próbáljuk ki:
Skinners lamb&rice sensitive -
zolynet
veterán
válasz
jézusom
üzenetére
Konzervvel ill pástétommal keverem hét közben, hétvégén tudok főzni neki. (rizs, hús)
Sajnos a csontokat már nem lehet (gátsérv) , így kiesett egy nagy szelet amit eddig kapott.Brit-ből kapott:
bárányrizs, baromfirizs, Senior Large BreedSzerintem ez lesz: Brit Premium by Nature Sensitive Lamb száraz kutyaeledel, 15 kg
-
jézusom
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Azért kell húst adni, hogy rendes kaját egyen. A száraztáp az csak táp. Nem muszáj sok fehérjét adni, de az a legfontosabb, de adhatsz annyival kevesebb tápot is.
Én úgy számolom a fehérjét, hogy mondjuk egy jó tápban van 120g fehérje (40kilós kutyának), akkor a húsból is annyit próbálok adagolni. Meg mellé zsír+ ch. Végülis ha akarom ugyan annyi makronutriens jön ki, de szénhidrátból inkább kevesebb, nem disznókat hizlalok...
-
-
Dorian
félisten
válasz
jézusom
üzenetére
Mégis miért kellene a táphoz húst adni? Eleve azért sem jó hozzá adni, mert a húst más ideig emészti, mint a tápot.
Másrészt csomó kutya gyomra érzékeny a túl sok fehérjére. Pl. mi is épp most próbálunk pont emiatt Platinum helyett más minőségi, de alacsonyabb fehérjetartalmú tápot. -
vendingo
veterán
Üdv
Van egy hiperaktív staffordshire bullterrierem.
Az a probléma, hogy annyira vehemensen játszik teljes erőbedobással, hogy folyton lesérül. Állandóan meghúzódik valamelyik ízülete, megrándul valamelyik lába, de ami jobban aggaszt, hogy folyton hosszában/keresztben eltörik a körme. A körömtörés évente több alkalommal is előfordul. Betonon soha nem futtatjuk, csak füvön, vagy homokos aprókavicsos talajon.
Már annyira gyakoriak ezek a dolgok, hogy nem darabra veszem a gyulladás/fájdalom csillapítót, hanem dobozos kiszerelésben. Ez jó sokáig elég.Mi lehet a gond? Kevés vitamint, kalciumot kap és ezért gyengék a körmei, vagy csak simán túlhajtja magát az eb?
Testvérénél is voltak gondok, rándulások, ficamok, szalagszakadás....HappyDog minőségibb változatát szokta kapni (nem az alapot) házi maradékkal keverve. Egy 4 kilós táp (6000ft) 2 hónapig elég neki, mert tudjuk hozni neki az emberi fogyasztásra is alkalmas kaját, nem moslékot kap.
-
zolynet
veterán
10éves Somámnak (német vizsla keverék, 22kg) milyen száraz tápot vegyek?
Eddig 15kg Brit tápot vettem, de mondom megkérdezem a profibbakat, hogy lenne-e árban hasonló de minőségben vagy bármiben megfelelőbb száraz kutyatáp.
Tavaly kicsit sűrűre sikerült, gátsérv és invartalanítás, illetve most vagyunk túl egy antibiotikum kúrán ... felső légúti vírust bekapott. (legyöngült immunrendszer is közre játszhat)
Sebaja, ugyanolyan kajla mint eddig.
Ellenben egy dolgot észre vettem, zabás lett, nyilván várható volt már csak az mozog az agyában ha már a másikat elimináltuk. Ezért is kérek segítséget, valami jóféle száraz táp kiválasztásában.
(Seatone Zöldkagyló kapszulát kap) -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Családi kutyának elég egy normálisan szűrt tenyészetből venni. Persze azért Nyíregyháza ilyesmi gondolom messze lenne. Itt érdeklődnék először a listában a földrajzilag közelebbiekből.
-
vendingo
veterán
Szerintem a legjobb az lesz ha még egy kutyát szeretne itthonra, hogy menjünk el egy menhelyre, aztán válasszon hasonlót, vagy ami megtetszik neki.
Köszi mindenkinek a tippeket. -
Dorian
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Spániel-drótszőrű foxi keverék?
-
vendingo
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Hasonlít rá, de szerintem nem az. Majd megkérdezem anyukámat.
Szerintem 90%, hogy keverék. Falusi kutya volt. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
vendingo
üzenetére
Állása spánieles, erre a fajtára például hasonlít, de sanszosabb a keverék.
-
Daffni2
addikt
válasz
üzenetére
RokyPRO:
Hatóanyag 100 ml: 15ml
Hydrolizált Kollagén 14 000 mg normál adag 933 mg
Glükozamin HCL 5000 mg 333 mg
MSM 3000 mg 200 mg
Kondroitin-szulfát 2000 mg 133 mg
Hialuronsav 50 mg
C-vitamin 100 mgAniFlexi:
Hatóanyagai: 100g-ban / 4g-ban
hidrolizált kollagén| 63000mg 2520 mg
Glükózamin-szulfát| 20000mg | 800 mg
Kondroitin-szulfát |7000mg | 280 mg
MSM (metil-szulfonil-metánszulfonil) |6000mg |240mg
C-vitamin |4000mg |160mg -
törölt tag
válasz
Daffni2
üzenetére
Az a Rocky Plus, a Rocky Pro emelt adagú. Valamivel kevesebb így is az Aniflexinél, de nem fele-harmada. A fenntartó adagja viszont ugyanannyi, az Aniflexi felezett, akkor pont egy szinten vannak.
Szimplán csak drága a Rocky, 2x annyiba kerül, fenntartóval meg 4x annyiba. -
Daffni2
addikt
válasz
üzenetére
Hát,te tudod, de valamit nagyon elnéztél,mert a 100 ml mennyiséget nézve is mindenből 2-3 x több van az
AniFlexi+ ban.Ha az adagolást nézem, a Rocky Pro 300 ml 20 napig elég Kevesebb hatóanyag tartalommal.
Az AniFlexi több mint 30 nap jóval több ( optimális mennyiségű) hatóanyaggal.
Az összetevők mennyisége a terápiánál rendkívül fontos,mert a kevesebb gyakorlatilag semmit nem ér. -
törölt tag
válasz
Daffni2
üzenetére
Arthrocol Rocky Pro-t vettem végül, nagyjából hasonlóak az arányai, hasonlóan magas kollagén. Árban is hasonló, csak kevesebb ideig elég (tehát drágább) viszont a folyadékot könnyebben beadom, mint a port.
Ha kisebesedik a kutya lába a megjegesedett hótól azzal mit lehet csinálni? Van kutyacipőm meg kutyazoknim is, de nem viseli el. A mancs szélén ahogy vége van és átvált sima bőrbe, ott dörzsöli ki a jegesedett hó. Per pillanat kevesebb sétával van megoldva, úgy se lesz sokáig hó. Só nem éri. Hallottam valamivel be szokás kenni, de az szerintem nem védi meg a kidörzsöléstől, csak a kiszáradástól.
-
jézusom
addikt
Én a nagy kant fél évesen ivartalaníttattam, pont lekerült róla a gallér, és vihettem suliba. Így belegondolva azért tényleg jobb lett volna ha valóban egy kicsit nő még, de azért nagyon jó kutya lett
A kicsi is kan, neki később lett a műtét, vittem volna mert szökős volt de úgy találtam és azt akartam, hogy megerősödjön, sérvet is kellett műteni. -
Siriusb
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Nálad más szabály alkalmazandó! Amilyen a gazda, olyan a...

Ó, most belegondolva, ez nálunk is igaz, a kutya egész nap csak heverészne és enne.

-
Siriusb
veterán
válasz
üzenetére
Régebben itt is mentek az érvek és ellenérvek, aztán beláttuk, mindenki azt csinál, amit akar.

Idehaza tényleg hallasz minden variációt (orvosoktól is), szóval nincs értelme vitatkozni, ezért nem is írtam véleményt.
Egy biztos, az a mendemonda, hogy ivartalanítás után hülye lesz a kutya, nem igaz, ezt többen tapasztalati úton meg tudjuk cáfolni ebből a társaságból. -
volandy
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Igen! Ilyesmiket mondott a dokink is, de én erőltettem mert a kan nem hagyta békén! Csak ment utána. Állandóan ugatott, nem evett. Teljesen meg volt bolondulva. Meg már mi is! Hiába zártuk külön. Képes volt mászni, ásni és éjjelek végig ugatni. Így úgy emlékszem 19 hónaposan megcsinálta a doki.
-
Dorian
félisten
-
volandy
senior tag
Ismeri ezt valaki?
https://www.supremeimmunity.hu/?fbclid=IwAR0PjsgB9s2qFMrhqUMJ8W3iH2csEwk6znv6B6XbJMXJ8YcuO7g81bPvFIg -
volandy
senior tag
válasz
j.bravo
üzenetére
Már nem kell altatni! Két éve amikor a vállát röntgenezték akkor bódítva is lett,de így is öten fogtuk, hogy jó legyen a felvétel. Mostaninál elég voltam én.
Szuka moszkvaimat altatták amikor ivartalanították, de utána nem volt semmi gáz. Be kellett zárjam a kenelbe, hogy ne mászkáljon, nehogy valami baja legyen ha esetleg futni akarna stb. Vizet adtam sokat és nem ehetett egy kb fél napig. kapott egy ruhát a hasára, hogy ne rágja, nyalogassa a sebet. ( Ja az én kutyám 1,5 éves volt a műtét időpontjában). Lehet 7 hónaposan műteni? Valami rémlik, hogy mintha az orvos, hogy ivartalanítani csak 2 éves kora után szabad. ( de lehet, hogy csak a nagytestűeknél van ez így). Nekünk azért kellett sietni mert a kan állandóan rámászott, érezte a szagot!
-
j.bravo
addikt
válasz
üzenetére
Nem riogatni akartam, van rá esély hogy nem lesz semmi gond, a kisebbik - pedig ő szuka, elvileg valamivel nagyobb műtét mint a kanoknál (mondjuk a petefészkét vették csak ki, méhét nem) - teljesen jól viselte.
Mindemellett nem kábítanám el többször, mint ahányszor tényleg kell. -
j.bravo
addikt
válasz
volandy
üzenetére
Ha a röntgenhez el kell altatni, akkor én inkább kikérném a röntgent, nem tenném ki egy plusz altatásnak.
(Nagyobbik kutyánk az ivartalanításkor az altatás után olyan volt mint akinek leformázták az agyát. Vagy két hét volt mire teljesen magára talált). Persze ha az ő szervezete ezt jól bírja, illetve ha nem bízol benne hogy jól csinálták meg a röntgent, akkor persze lehet.Remélem rendbejön, jobbulást neki!
-
volandy
senior tag
Igen igen. Nekem is ilyesmin jár az agyam. De nem akarom kikérni a leletet. Inkább kifizetem az új röntgent. Csak sajnálom a kutyát mert nem nagyon barátkozós típus és még így betegen is támad és birkózni kell vele. Már egy szuri beadásához is!
De az állatműtétek nem korrektek szerintem. Hiába jó az orvos. -
Vesa
veterán
válasz
volandy
üzenetére
Érdemes lenne megkérdezni egy másik orvost is erről. Én a humán orvoslásban is így járok el. Ha már ketten mondják ugyanazt, akkor könnyebb dönteni, ha meg nem, akkor még mindig lehet mérlegelni.
Itt inkább azt kell megfontolni, hogy műtét nélkül mi vár a kutyára, mert ha semmi más terápia nem használ és ekkora fájdalmai vannak, akkor azzal csak a szenvedése tolódik ki, ha semmit nem csinálnak vele. De bármilyen műtét kockázatos, mérlegelni tehát az előnyök/hátrányok aránypárt érdemes. Ha a kutya egyébként kezelhető más módon és nem durva kínok között kell éldegélnie, akkor megfontolandó a műtéti kockázat bevállalása. Ha viszont semmi más nem segít már a kutyán -és ezt legalább két orvos megerősíti-, akkor _szerintem_, tulajdonképpen nem nayon van más választásod, hacsak nem akarod végignézni, ahogy a kutya bár él, de kínok között szenved.
Az biztos, hogy egy fórumban ezt nem fogjuk tudni megszakérteni. Én kikérném a leleteket, röntgent, és szakvéleményt kérnék még egy másik orvostól is, első körben. De ez kizárólag a saját véleményem!
-
volandy
senior tag
Sziasztok!
B.U.É.K!
Korábban (októberben) írtam, hogy 8 éves fiú Moszkvai Őrkutyám van nagyon aktív kutya, nagy fájdalmai lettek, furcsán ferdén tartotta a farát. Ha hozzányúltam nyüszített, ha a hátához illetve
az első két lábához akkor is nyüszített. Nagyon nehezen mászkált, de inkább lefeküdt. Remegett olyan fájdalmai voltak szegénynek!
Hívtam a dokit. Adott neki egy gyulladáscsökkentő, fájdalomcsökkentő szurit és CARPRODYL quadri 120mg tablettát amit 5 napig kellett szedni.
Javasolta a doki a röntgent hogy lássuk, hogy mire számítsunk.
Azóta lett egy röntgen decemberben. mert nem lett jobban illetve jobb-rosszabb hullámok vannak! Ismét lett egy 5 napos Carprodyl Quadri + szuris kúra.
Nem lett változás. Kapott 3x szteroid tartalmú injekciót, de talán pár napig volt neki jobb A röntgenen lehetett látni, hogy a gerinccsigolyáknál két-három helyen is csontkinövések vannak. Javasolja a műtétet. Nekem erős fenntartásaim vannak a műtéttel kapcsolatban. Embernél is rumlis műtét a gerinc műtét. Oké, hogy az állatorvosi műtők már jobban felszereltek és jobbak az állatorvosok is. Pont ennél a kutyámnál volt, hogy röntgenezték a vállát mert sántított. Azt mondta a doki, hogy izomszakadása van. Műtét. Kiderült, hogy izomhúzódása volt. Ezt ő a doki mondta aki műtötte.
Van valakinek ezekkel a tünetekkel tapasztalata? Ezek javulni vagy rosszabbodni fognak?
Enni eszik, de keveset mozog. A felállás kínkeserves.
Adok neki BiogenicPet Vitality Large Dog, MSM, Glükózamin-szulfát, Hidrolizált kollagén. -
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Halló! ✌ Rég "találkoztunk"

----------
Az én kutyám mentett, kb. 1 éves koráig terrorban élt. Így a petárdázás, durrogtatás számára sokk. 31. délután már sétálni sem tudunk, de az előtte lévő napok sem sokkal jobbak.
Rengeteg kutyából vált ki rettegést a durrogtatás. Tölcsért (ez a neve) szerettem volna munkakutyának betanítani, de sajnos a lövéshez is hasonló módon áll...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából mindig is létezett a petárdázás kb. a rendszerváltás óta, bár talán sosem volt legális.Viszont a legálisan vásárolt tűzijátékok is durrannak már hetekkel előtte is és napokkal utána is. Teszem azt veszek 2019-ben tűzijátékot legálisan, azt 2020-ban is tudom használni majd... Valójában sok helyen nem egy nap a durrogtatás. Van ahol meg kibírták nélküle. [link]
-
Vesa
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
?? Kínai piacon illegálisan bármikor vásárolhatnak az idióták petárdát, ez konkrétan illegális és semmi köze a szilveszteri legális pirotechnikai eszközökhöz és azok rendeltetésszerű használatához.
jézusom
Ezzel egyetértek! Mindkettőt szabályozni kell! Azt viszont nem támogatom, hogy csak az egyik végletet vegzáljuk. Egy gondatlan kutyatulajdonos semmivel sem jobb, mint egy illegálisan petárdázó. -
Siriusb
veterán
válasz
jézusom
üzenetére
Itt Budapesten a szilveszter éjszaka olyan, mintha háborús övezetben lenne az ember, azért ez nem normális. És ezek elnyújtják 1-2 hétre a szilveszterezést, már december közepén kezd sűrűsödni a durrogás, de gyakorlatilag egész évben fellelhető. Lenne egy-két ötletem, mit csinálnék a petárdázókkal, meg a szomszédba átrakétázókkal.
Amúgy az én kutyám minden iskolapéldának az ellentéte, mert akkor nyugszik meg, ha hozzám bújik.

-
jézusom
addikt
-
Vesa
veterán
válasz
jézusom
üzenetére
Petárdázni tilos, a tüzijáték nem petárda! Szerintem egy évben egyszer ki lehet bírni, bár én sem szeretem és nem is érdekel a pirotechnika, de azt gondolom, hogy ennyi kompromisszumnak bele kell férnie, már csak azért i, mert míg nekünk évi egyetlen alkalommal kell ezt elviselni, addig egy nem kutyásnak akár napi szinten kell kerülgetni az ott hagyott kutyasz*rt, vagy tűrni a szomszéd egész éjjel ugató kis vakarcsát. Az én jelenlegi kutyáimat pont nem érdekli a tüzijáték, de volt olyan kutyám, amelyik rettegett a durranásoktól. Viszont az rettegett a viharok idején a dörgésektől is, természetszerűen, de azt ugye nem lehet betiltani, tehát a megoldás nem a "petárdázó idióták" megkergetése, hanem a kutya szoktatása! Mi csináltuk a kutyasuliban és nagyon sokat segített. Eleinte egy kisebb dörgéstől is bedöntötte a kutya a kerítést félelmében, később már csak bement a házába és ott kuksolt amíg el nem ment a vihar.
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
13 éves öreg kutyának ti mit adnátok fogápolási célzattal?
Amennyire meg tudom állapítani, megvan minden foga, viszont a hátsók között már van kopott, félek, hogy ezekkel a kemény csontszerű fogtisztitó kajákkal csak többet ártanék neki, mint használnék. -
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Van olyan fajta amit direkt kussolásra tenyésztettek, hogy tetten érjék a fatolvajokat

-
bajnokpityu
félisten
válasz
jézusom
üzenetére
Nem gondolom h fajtafuggo amit mondok.
Ellenben kevered a spontán agressziót csomó más dologgal.Ha házat védi az jó eséllyel nem agresszív. Az ottani ugatas az inkább megelozo tevékenység. Ha más kutyával balhezik, szintén simán dominancia lehet.
Nem nagyon olvastam még pontos definíciót, ill nem hallottam még külön szakszot, mint pl a lovesfelore. -
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ez megint más, nálunk a futiban az egyik kutyám a legstabilabb, a másik meg nekimegy a pitbullnak is. Volt rá példa, de minden esetre egyik kant sem szívleli. Gyerekeket mind2 szereti. Itthon meg majdnem ugyan úgy reagálnak a tüzijátékra, de így belegondolva egymásra licitálnak.
De a legfontosabb, hogy mindenki másképp képzeli az ideális kutya mentalitást. Bent vagyok kau csoportban, teljesen máshogy gondolkodnak, full kretén kutyákat nevelnek, pedig ők értenek hozzá.
-
bajnokpityu
félisten
-
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Elhiszem, szépségversenyt sem nyernének, és olyan kutya sem kellene, ami kussban van, ha valaki itt hangoskodik. Igenis menjen neki, de gondolom nem mindenki van ezzel így.
-
Tothgera30
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Elég nyugodt természetű, alapjáraton kenyérre kenhető, időnként kissé akaratos jellem. Bár több helyet alakítottunk ki neki (kennel, kutyaház, garázs, pince, ahová el tud bóklászni, ha úgy érzi, zavarja a pukkanás.
-
ro_bert17
őstag
Szerencsére itt nagyon vidéken, kb. 23-tól hajnal 1-ig voltak tűzijátékok (ami a személyes véleményem szerint még épp beleférhetne talán a nagy városokban is).
Kíváncsiak voltunk, milyen lesz az új kisasszony első reakciója. Szerencsések voltunk eddig, mert az öreg kutya mellett ágyúzni is simán lehet. De hála az égnek úgy tűnik a kicsi mellett is. Egy nagyon nagyon közeli hangos pattogós résznél felemelte a fejét, de aztán aludt tovább.
Kívánok mindenkinek hasonló jó élményt, és BUÉK!

-
jézusom
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Nem tudom másnál hogy van, de az enyéim pont nem félnek, hanem támadni akarnak. Nem azt mondom, hogy nem szöknének ki, de szerintem a petárdázós idióták szaladnának előttük

-
monti0222w
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Stabil az idegrendszere
sok kutyus örülne neki.
Nálunk is hasonló a helyzet, csak azoknál ugatták aminek nagyon nagy volt a hangja, de nem volt farok behúzás elbújás, semmi. Hál istennek.
BUÉK mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Homepod Mini
- Ajkai ólomkristály
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de ki fogja nőni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

sok kutyus örülne neki.