Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
jézusom
üzenetére
A rotim annak idején konkrétan egyet harapott a farháton, és lenyelte a fenébe az egészet 2 darabban. Meg sem érezte. Hülyeség az egész, kb. mint a "NASA fejlesztésű" lábas. Már nem csak szimpla marketing van, hanem egyenesen neuromarketing, mely a pszichológia tudományos eredményeit mesterien építi be a reklámokba. És működik...sajnos.
-
törölt tag
A large breed amit most megnéztem az kukoricával kezd és kukoricaliszt a második. A biztonság kedvéért a végefele még kukoricakeményítő is van. Sajnos itt sem tudjuk meg mennyi is a hústartalma, csak reménykedünk benne, hogy az áruházas szaroknál fél szinttel azért több van, mert rengeteg ember etet vele ahogy látom az áruházak kommentjei között.
Gyakorlatilag alsókategóriás táp, felsőkategóriás árban. Jól dolgozik a marketingosztály.Rizzsel kezdés még jó is lenne, Premiere, Cibau is azzal kezd és azok azért jó középkateógriás tápok 800-1000Ft-ért. Ha ennyit tudna a RC akkor tápnak lehetne hívni.
Itt Pro Plan van felragasztva, az se egy hanyatt esés, de legalább már van benne hús is 20%, ha már a többi kukorica és rizs és búza. Szintén 1500Ft/Kg.
-
omfgk
veterán
-
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
Ha habzsol a kutya akkor felet kell adni neki majd pár perc múlva a másik felet. Meg amúgy is kettőször etetünk egy nap, tehát negyed adagot eszik majd utána a másik negyed adagot, és ugyanúgy este. Negyedet meg behabzsolhat attól baja nem lesz, még egy nagytestű kutyánál is 100-150g a negyed tápmennyiség csak. Amelyiknek meg ennyitől is gyomorcsavarodása lesz, annak amúgy is előjön mindenképp.
Amúgy is fontosabb az, hogy ne egyen egyszerre sokat és ne igyon rá utána sokat, meg a szokásos ne mozogjon utána. A habzsolás az már majdnem mindegy. Egy Acanát/Orijent a nagy testű kutyák el se rágnak, nem is értem egy ilyen kaliberű gyártó miért nem csinál nagy tápszemet is amúgy. -
törölt tag
válasz
Anubris
üzenetére
Ezek még akár igazak is lehetnének, de nem minden labrador ugyanolyan és bukik is a dolog vele. Egy vizslás tápra mondhatnánk, hogy sokat mozog ezért magasabb fehérje és tápanyagtartalma kell legyen, na de ha egy lusta vizslám van?
A tápszemek mérete és keménysége is gyanítom a kölyök, kicsi, nagy kutya gyártósoron készül el, nem fog 16 féle fajtához külön 16 gépet is használni.
A Royallal pláne vigyázni kell, mindig is nagy hantás volt, teljesítmény nélkül. Jó végül is mindegyik gyártó kamuzik, az Orijen marketingjén is sírva lehet röhögni, csak nagyon nem mindegy, hogy kinek a tápja kezdődik kukoricával és kié nem. -
Anubris
őstag
Rengeteg más kutyafajtának is készül egyedi táp...
Nekem még nem volt, de asszem royal caninnál mondták, hogy mivel a labrador habzsolva eszik ezért a táp kialakítása másabb, hogy ne tudja egybe lenyelni, rágja meg stb.
Neten írnak még olyat, hogy hajlamosabb az elhízásra ezért csökkentett zsírtartalmú kell neki.
Lehet ebből semmi se igaz, nem értek hozzá. -
törölt tag
Kib#szott nagy f#szság, az egész fajstaspecifikus kutyatápválaszték.
Egyébként ez is régi dolog már, talán a RC kezdte el valamikor 2010 után. Vajon mikor jön el, hogy kutyanév alapján is lehet majd tápot venni, mint a kólánál vagy a rágóknál.
A marketinggel nagyon vigyázni kell, mert behúzza az embert a csőbe, még a tapasztaltabbakat is. -
omfgk
veterán
válasz
Anubris
üzenetére
Mindkét Eukanuba túlárazott.
Összetevők:
Szárított csirke és pulyka (23%, természetes taurin-forrás), kukorica, búza, cirokliszt, árpa, állati zsiradék...Félkövéren azok amik így első körben szemet szúrnak...
A Labradoros dolog meg egy marketing húzás.
Fiatal / apró vagy nagy termetű / öreg / túlsúlyos kutyáknak még érthető a külön táp, na de ez már több a soknál... -
-
-
omfgk
veterán
válasz
üzenetére
Egy picit jobb a Real Nature-nél
Ezért linkeltem a Wilderness-t. Ez ugyanaz a szint mint a ToW. A sima Real Nature pár kategóriával lejjebb van ennél a kettőnél.
Burgonya/édesburgonya/borsó pedig mindben lesz (a legtöbb ToW-ban mindhárom van, azért ,hogy így ne a sor eleje fele legyenek az összetevőknél).
Még az Orijen is trükközget a hüvelyesekkel. -
törölt tag
válasz
Anubris
üzenetére
Jó, kicsit túlsztárolt, de alapvetően nem véletlenül, mert korrekt táp. Egy picit jobb a Real Nature-nél, de ebben a kategóriában már igazából lényegtelenek az eltérések. A Real Nature-nél arra kell figyelni, hogy van amiben sok a krumpli, azok egyáltalán nem érnek meg 18 ezret, de amit linkeltek abban csak 10% van az még elfogadható. Kicsit sok a borsó benne ami feltolja a fehérjét is, de nem rossz táp amúgy. Mondjuk én kicsit elpazarolt brandnek tartottam mindig is a Real Naturet, mert lehetne jobb is ilyen áron, de egy áruházas termék mindig kötöttebb az anyacéghez, mint egy önálló.
-
Anubris
őstag
Tudnátok konkrét táp márkát, típust ajánlani nekem senior labradornak bárány, szarvas, marha vagy hasonló hússal érdekelne elsősorban.
15000 /10kg körüli árban. -
Vesa
veterán
válasz
Predator2
üzenetére
Nem írtad, mit jelen számodra az "elfogadható árkategória"? Chappi, Pedigree, és egyéb ilyen áruházi moslékot jobb kerülni, egészen egyszerűen nincs bennük tápanyag. Láttam olyan tápot, hogy 10kg/2500Ft. És ezen már rajta van legalább 3 piaci szereplő haszna is, plusz csomagolás, szállítás, áfa. Gondold el, mi marad, miből lehet 10kg-nyi tömeget összehozni ennyi pénzből? Mert húsból és olyan összetevőkből, melyeknek értelme is van, biztosan nem. Sajnos ez van. Kb. a 10kg/10-12eFt körüli tápokkal indulnak azok, melyeket már lehet adni, de ezeknél is meg kell nézni, mit tartalmaznak. Nem kell túldimenzionálni sem, teljesen feleslegesek a horror árú tápok, főleg, ha az olcsóbb mellett néha adsz rendes húst is a kutyának.
-
törölt tag
válasz
Predator2
üzenetére
Mennyit akarsz rá költeni? Mert a 250Ft/Kg és a 2500Ft/Kg között van bőven még minőségi átmenet. 800-1000 Ft körül pl. lehet kapni.
Rizs, krumpli lehet benne tölteléknek, kb. a zsák fele legyen azért hús. Kukorica meg más gabona ne legyen benne.
Segítségnek annyit, hogy a szupermarketekben ilyen tápot nem fogsz találni, vagy rendelni kell vagy helyi állatboltban megnézni. -
jézusom
addikt
válasz
Predator2
üzenetére
Ha mindenképp táp kell olcsón, akkor szárazat vegyél, a 90% liszt még mindig jobb, mint a 90% víz!
Meg kell nézni mennyi hasznos anyag van benne, és az mennyibe kerül. Minél több fehérje+ zsír minél több hús legyen benne. Értelem szerűen nem úgy kezdődik az összetétel, hogy gabona.
-
Predator2
addikt
Helló
Milyen kutyatápot ajánlotok olcsón közepes testű kutyának?
Eddig száraz tápból főként Chappi kutyaeledel-t kapott a kutya.THX
-
törölt tag
-
törölt tag
Hali.
Az Advantixból mikor jelent meg a 40-60 Kg verzió?
-
Siriusb
veterán
válasz
Anubris
üzenetére
Ez a viselkedés a dominancia jele is lehet, nem csak az utódnemzési hajlandóságé. Akár nőstény kutya is izélgetheti a gazdi lábát is, csak mert a sorrend a falkában meg van borulva.
12 évesen szerintem se vidd műtétre ha idáig nem volt belőle probléma, ahogy egyre korosabb a kutya, egyre nagyobb az altatás kockázata. -
jézusom
addikt
válasz
Dr. Oid
üzenetére
Szerintem idővel odébb állnak a sünik. Mondjuk egy az, hogy az ugatásukból mar tudom, hogy süni, a masik meg hogy egyből veszem a telót és kamerán látom mit csinálnak. Így nem idegeskedek annyit
vakond se nagyon van már, a gyíkokat meg csak kergetik, nem ugatják. A patkányt nem ugatják, csak megfogják, de rég volt már. -
Vesa
veterán
válasz
Dr. Oid
üzenetére
Kenneltől szerintem csak jobban megkattanna, ha bezárod és eddig szabadon volt. Ki kell menni, le kell rendezni, hogy értsen belőle, és később nem lesz gond. Nálam is csinálták, meg minden kutya csinálja kertes házban ha éppen arra téved valami. A kérdés ilyenkor az, hogy a gazda hagyja, vagy rövid úton rövidrezárja a kérdést a kutyánál. Ez utóbbi a helyes megoldás, mindenkinek jobb lesz, a kutyának is.
-
kew
senior tag
válasz
Dr. Oid
üzenetére
Nálunk is ment a sünugatás, de párszor jól lecsesztem miatta, azóta csak odarohan és szaglássza
Persze mi csak séta közben szoktunk velük találkozni, mert társasházban lakunk, így azért könnyebb rögtön tiltani, mikor épp elkezdi csesztetni szegény sünt 
Szóval így azért nehezebb, de erős tiltással talán idővel leszokik róla. Esetleg miután már nem ugatja, menjetek oda együtt h megszaglássza és jutalmazd érte
-
Dr. Oid
senior tag
Sziasztok,
9 hónapos kan vizslám van. "Sajnos" nyugis családi házas övezetben lakom, ennek eredményeképpen a héten harmadszor kelek hajnal háromkor arra, hogy kutya úr egy sünt talált és bekattanva ugatja
A szomszédok még nem gyújtották rám a házat, de én már eléggé kész vagyok a nemalvástól.Van ötletetek, hogy mit lehet tenni? Egy kennel megoldás lehet? Be nem akarom vinni a házba. Mármint a kutyát, de a sünt se

-
Anubris
őstag
Sziasztok!
Bocsánat ha hülyeséget kérdezek, de nem teljesen világos nekem a dolog.
Ha ivartalanított szuka kutyát tartok egy ivaros hímmel, a hím attól függetlenül, hogy nem tud nemzeni neki utódot, megpróbál ráugrálni a szukára vagy sem?
Lehet ebből bármi féle kavarodás, vagy probémája bármelyik kutyának?Gondolkodok egy ivartalanított szuka befogadásán, viszont az én 12 éves hím kutyámat nem akarom már ivartalanítani, ennyi idősen már nem vállalkozom a műtétre vele, inkább akkor nem fogadok örökbe kutyát.
Köszönöm a segítséget!
-
Vesa
veterán
Egyelőre úgyis csak kutya ovit fognak mondani, az meg nem nagyon más mint szocializáció, ami nagyon fontos, hogy ne idegenkedjen más kutyáktól. Általában 3 hónapos kortól szokták oviztatni, de nyilván nincs ez sem kőbe vésve. Rendes sulit mindenképp csak jóval később lehet...Tápot majd idővel elég lesz napi 2x etetni.
-
blu79
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Köszi a tanácsot , cirkuszi kutyát semmiképp sem, kertben , udvaron van
. Eddig mindig próbáljuk a pontos időben etetni 3x 1 nap és csak tápot kap.... gondoltam ha már nagyobb lesz akkor néha kap házi kosztot is .... de a fő táplálék a táp lenne. Akkor felkeresünk hamarosan egy kutyaiskolát 
-
jézusom
addikt
Miért lenne korai? Én a sárhegyivel ilyen idősen már kijártuk az ovit, és jelentkeztük s suliba, 6 hónaposan lett meg az is. Ha az alap dolgokat tisztába teszed, akkor már jó kutya lesz. Ne cirkuszi kutyát akar, tisztázd a viszonyokat, állítsd fel a szabályokat, következetesen tartasd be és szuper kutyusod lesz

Kérdés, hogy kertben lakik-e mert ha panelból ki kell vinni menetrend szerint, akkor házi koszttal nehéz a bioritmusát beállítani. Ha nem gond változó mennyiséget kap változó időben akkor már adnék neki bőven házi. Enyém már igen csak rágcsálta csirkefejet

-
blu79
addikt
Sziasztok, belépek én is a kutyások közé
, 1 hete hoztunk egy kis szuka német juhászt ami kb 3 hónapos. utoljára gyerekkoromban volt kutyám de német juhász sosem, így örülök hogy most az lett mert mindig is akartam egyet
. Nézegettünk sokféle tápot végül a FitActive (kölyöknek) mellett döntöttünk ára nem vészes és jókat is írnak róla, szeretnélek kérdezni benneteket ti milyen véleményen vagytok? Akitől elhoztuk ő is ezt adta de közben áttért a Brit-re , így mikor már mi etettük picit ment a hasa de mostanra már rendbe jött és a széklete sem sok hanem normálisnak tűnik. Házi kosztot egyelőre nem kap...
Máris elkezdtük a tanítását ... ül , fekszik , marad.... hozzám... elég okosnak tűnik mert hamar tanul de sok türelem kell persze. Tudtok esetleg ajánlani egy jó oldalt vagy videót ahol bemutatják ezeket hogyan kell pontosan tanítani neki , és mire érdemes még tanítani amit ilyen korán el lehet kezdeni?... A nyakörvet és a pórázt is elsőre simán engedte és jól viselte viseli most is semmi különös trükköt vagy bármi egyebet nem kellett bevetni... és séta közben is nagyon ügyes ( nem ő vezet engem hanem én őt
) . Kutyaiskolán gondolkodunk hogy elvinnénk de ennyi idősen nem tudom nem e korai?...Hát ő lenne a kis Maja
:Próbálunk sokat foglalkozni vele de picit rossz mert 3 műszakban dolgozunk... főleg akkor rossz ha éjjelesek vagyunk...
Ha van valami jó tanácsotok bármivel kapcsolatban szívesen fogadom , főleg aki már tapasztaltabb és volt már ilyen fajta kutyája
de mástól is 
-
Vesa
veterán
válasz
ro_bert17
üzenetére
Nincs két egyforma kutya, a kicsiben ne is keresd a nagyot, mert csalódni fogsz és a kutya is érezni fogja, hogy "nem hozza nálad az elvárt szintet". Úgy kell elfogadni az újat, ahogy van. Ez genetika, soha nem lesz olyan, mint a másik volt, hiába azonos fajta! Ez teljesen természetes jelenség...
-
Dorian
félisten
Azért kertes házban tartva is a napi 1 séta illene.
Javaslom FB-on vmi goldis csoportot keress meg, ők tudnak biztos több megbízható fajtatenyésztőt ajánlani.
A túl olcsó ár mindenesetre riasszon el, ilyen 50-60ezrekért nagy valószínűséggel nem fogsz kevés problémával bíró és kölyökként jól tartott kutyát kapni, egyszerűen az önköltség is több lenne. -
Dolby
senior tag
Sziasztok.
Első kutyát szeretnénk, kisgyerek mellé kertes házba. Közelben van erdő, így heti 2-3 alkalommal séta is lehet, de azért jó lenne ha nem lenne bűntudatunk ha szakadó esőben nem visszük ki, ezért mondtunk le főleg a collie-ról. Golden retrievert gondoltunk venni, de fogalmam nincs, mit érdemes figyelni, van-e ajánlott vásárlási módszer, esetleg olyan személy akitől érdemes venni? Vagy nézzünk hirdetéseket és az első törzskönyvest vegyük meg akinek a gazdija szimpatikus?
Köszi -
kew
senior tag
válasz
j.bravo
üzenetére
Én nem szeretem így külön adagolni, volt már, hogy csináltam belsőségadagokat kis zacsikba, de ha az külön olvasztom, folyik a leve, vagy elfeljtem kivenni a többivel, úgyhogy letettem róla

Inkább együtt fagyasztom a teljes napi adagokat, úgy a tuti. Kb két heti adagot tudok elraktározni a mélyhűtő felében, úgyhogy az kb havi 2x1 óra pacsmagolás, akkor meg már mindegy, hogy belevagdosom a belsőséget is vagy különteszem
-
j.bravo
addikt
Hm. Azt hittem pedig hogy a vázizmoknál magasabb foszfortartalma miatt igen.
A zúzát nem számoltam annak.
Utólag mindegy is végülis.Gondoltam már rá hogy kéne csinálni belsőségmixet, apró kockákból vagy darálékból (a turmixgépbe mégse tehetem be, mert kb addig élnék), és azokat egy csak erre a célra fenntartott, jól megkülönböztethető, csak a kutyakajás hűtőben használt jégkockatartóba (vagy hasonlóba) kiadagolni, de eleddig lusta voltam erre.
-
j.bravo
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Pl én a gyakorlati szórás mellett (azaz nem vágok le kétcentis csíkot a farhátból hogy pont kijöjjön) tartom a kutyánként kitapasztalt hús/csontos hús/zöldség arányt; és mindkettőt igyekszem pár hetente variálni. A belsőségek amik nem állandóak, pl van hogy nincs benne egyáltalán, van hogy csak máj, van hogy szív, zúza, pacal, lép, tüdő, változó összetételben, arányban.
Tojás pl amikor eszembe jut.
Eddig jól vannak
Asszonyt mondjuk a frász kerülgeti amikor porciózok, és pánikszerűen végigtakarítja a konyhát utána.
-
ro_bert17
őstag
Köszi

A kicsinek most kezd megjönni az étvágya, szerintem a béres csepp segített neki.
Nagy arc az idősebb, ő egyszerűen senkitől és semmitől nem fél. Ilyen kutyát még nem is láttam. A kicsi viszont félősebb, és egyelőre nem tudunk rájönni miért.
A legtöbbször olyan, mint ha ő sem tudná mitől fél. Ugatnak a kutyák, elkezd ő is vakkangatni, aztán farok be és hátra fut...
Anno a tenyésztő azt javasolta adjunk neki műanyag flakont, had szokja a hangokat. Azzal imádott is játszani, most még is ilyen. -
jézusom
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Jó néha 150re is felmegy az ára.
Ezt a csirkemell dolgot nem értem, de kell mellé töpörtyű az biztos 
-
-
jézusom
addikt
A barf csak annyit jelent, hogy nyers etetés. Van aki százalékra számolja a belsőséget pl. de amúgy meg mindenki saját belátása/pénztárcája szerint eteti az ebet
Én konkrétan adok tésztát is nekik, meg rízst, igaz általában basmatit mert én is azt eszem. Nem is tartom magam barfosnak, de nyersnek igen
Ja igen a rízst azért megfőzöm 
Arra akartam kilyukadni, hogy ha valaki spórolni akar, inkább ne vegyen tápot

-
jézusom
addikt
A legolcsóbb a húsos etetés, meg igazából minden tápnál jobb. Nem a bolti színhús árakból kell kiindulni. A kutyáknak igazi csemege 100 forintos csirkefej meg csirkeláb
de ez csak egy példa. -
kew
senior tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Esetleg Josera tápokat nézd meg, relative olcsó, de nem a legalja.
https://www.zooplus.hu/shop/kutya/szaraz_kutyatap/josera/josera_szaraztap/239497Esetleg barf irányba mozdulj, ha kevés pénzből jót akarsz
Nálunk a 30kg-os goldinak 8-10k a havi kajája a hentesnél. Persze itt is néha el lehet szállni a kiegészítőkkel és a különlegesebb husikkal, de az alapokkal is teljesen jól elvannak, és a legfontosabb, hogy tudod, mi kerül a tányérjába.És akkor már büszkélkedek: most jó 3 év barf után elvittem egy vérvételre Marcit, minden értéke tökéletes

Kicsit féltem, hogy mindent jól csinálok-e, de ezekszerint igen
-
omfgk
veterán
válasz
ro_bert17
üzenetére
A nagyáruházakban kapható szemeteknél (csöpi és társai) jobb, viszont az ,hogy nem írják oda a pontos összetevőket -növényi eredetű melléktermékek- az baromira nem bizalomgerjesztő.
Ilyen árban viszont szerintem nem nagyon fogsz jobbat találni.
Búza, kukorica egyáltalán nem kell (és nem is jó) a kutyáknak.
Azt is érdemes szem előtt tartani ,hogy egy jobb tápból egy picit kevesebb is elég adni a kutyának, mivel a beltartalom sokkal jobb.El kell dönteni ki mennyit szán rá.
-
ro_bert17
őstag
Hát ez az, hogy elég pongyolás marketingolás van a neten. Talán ez a legrészletesebb:
Összetétel: gabonafélék, hús és állati termékek (baromfiliszt 28%), olajok és zsírok (baromfizsír 4,5%), halak és melléktermékek, növényi eredetű melléktermékek, ásványi anyagok (kálcium-hidrogén-foszfát, nátrium-klorid, kálcium-karbonát), élesztő (MOS), antioxidánsok, E vitamin és rozmaring kivonat.
Analitikai összetevők: nyersfehérje 28%, zsír 14%, hamu 6%, rost 2%, kálcium 1,1%, foszfor 0,9%, nátrium 0,3%
Számunkra olcsó tápot keresünk, ennek 650 körül van kilója.
Őszintén szólva nem igazán ismerem a tápokat, így nekem már az is info hogy ha vehető, és nem kifejezetten tiltott, vagy valami...
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok! Eminent kölyöktápokról mi a vélemény? Nem sikerült sok infót találnom ilyen téren.
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Parvoval kapcsolatban lenne kérdésem. Egy 3 hónapos, keverék kiskutyust hoztunk el 2 hete egy menhelyről. Két napra rá véres hasmenése volt, lázas is volt, kihívtuk az orvost , mondta hogy parvos. Kapott injekciót. Utána 2 napra rá még rosszabbul lett, fel sem kelt napközben, de enni meg inni mindig tudott a betegség alatt és hányni egyáltalán nem hányt. Akkor megint hívtuk a dokit, hogy nagyon rosszul vam, fekszik, erőtlen. Kijött, kapot injekciót, 2 infúziót, aztán azt mondta többet nem tud tenni, ha innentől a 3. napot megéli, onnantól nem lesz baj. Bevittük a lakásba, konvektort bekapcsoltuk neki és ott ápoltk bent. Szerencsére egyre többet mozgott, úgy látszott kezdett kilábalni, bár a székletében még volt vér és nyálka. Tegnapelőtt reggelre begyulladt a szeme, piros volt, be is dagadt, alig nyitotta ki. Dokit hívtuk, megnézte a szemét, azt mondta lehet megütötte vagy belement valami csak kijött, kapott két szurit, meg mondta hogy csepegtessük a szemét szemcseppel. Már estére jobban lett, múlt neki a pirosság és tovább nyitva is tartotta. Tegnap már még kevésbé volt piros, ugyanúgy tartotta nyitva mint a másikat, viszont barátnőm aggódik, mert a szeme ilyen ködös egy kicsit, tehát szürkés-kékes egy kicsit, de mintha az a gyulladás kezdetétől ilyen lett volna neki. Ez normális dolog?
Illetve még fontosabb kérdés, hogy a székletében még így majd egy héttel később is néha még van vér és nyálka, az baj? Néha nincs benne és alapból kemény neki, viszont ma is a kaka véres volt és egy adag véres nyálka is volt mellette. Napi 4x egy kisebb kanállal kap szétfőzött rizst, krumplit, répát, csirkemellett összetörve. Továbbá vettem neki Probicol H pasztát, abból is kap naponta. Ez a vérzés és nyálka meddig tarthat?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Parttalan vita ez így. Gondolom felétek a kakas és liba is regulázható, meg dolgozni se járnak hajnalban stb. Nyilván, ha rendkívüli módon ugat, kimegyek, mert akkor baj van valószínűleg, a kutya meg házőrző is felénk, legutóbb egy szegény sünit "egrecéroztattak", de más illetéktelen behatoló is lehet. Az viszont, hogy éjszakánként a kutyák időnként faluszerte "beszélgetnek", számomra megszokott már vagy ötven éve.

-
Vesa
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Szilveszter egy évben egyszer van, a kutya a szomszédban meg 8-12 éven át akár napi szinten ugathat éjjel, ha éppen olyat sikerül kifogni. Nem ez a jellemző szerencsére, egyrészt a jól nevelt kutya nem csinálja, másrészt az értelmes gazda nem hagyja! Az enyémeknél is bekattan valami néha, ilyen esetben viszont nem hagyom rájuk, hanem kimegyek és lerenezem...(már csak azért is, mert végtére is engem is zavar, hiába a saját kutyáim, ugyanúgy nem tudok tőlük aludni ha lármáznak). A éjjeli műszakos példa nem passzol ide, mert nyilván egy egész társadalom nem fog néhány emberhez igazodni, már csak azért sem, mert fizikailag nem is tud! Egy kutya gazdájától viszont fel nem foghatom miért akkora megerőltetés, hogy kimenjen és megrengulázza a visító kis kedvencét? kb. 2 perc és mindenki megnyugszik.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nyilván nem az egész éjjel lármázó kutyáról van szó, viszont szilviszterkor engem zavart a petárdázás már, nem a kutyákat...
Amúgy meg ha éjszakás voltam és napközben aludnék, mindenki jogosnak érzi, hogy zajongjon... Tudom, így jártam,. de aki meg akkor aludna mikor én melózok, rögtön felháborodhat egy kis zajtól?
-
Vesa
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Senkinek nincs joga mások nyugalmát megzavarni, hacsak eleve nem olyan helyzetbe költözik valaki, ahol zaj van. Nyilván ahhoz senkinek nincs joga, ha beköltözik a HÉV mellé, aztán meg fel akarja szedetni a síneket, mondván zavarja a vonat zaja. Ez a tehenes szitu is ilyen, mert minek költöztek oda ahol kolompolnak a tehenek? De az egész éjjel lármázó kutya (aki random bárhol előfordulhat, a panellakástól a vidéki házig), NEM tartozik ebbe a kategóriába! Nyilván nem két vakkantásról beszélek, de itt nálunk is van olyan idegbeteg kutya, aki rákezd éjfélkor ok nélkül, és -nem viccelek-, reggel 5-ig megállás nélkül visít. Persze nem a kutya a hibás, hanem itt is a gazda. Ha az enyém csinálja -mert néha persze azokra is rájön az 5 perc-,akkor szépen kimegyek és rászólok, mert ez a normális magatartás, ez a kutúrált kutyatartás, és nem az, hogy jogomnak érzem a saját kedvtelésemmel, mások alvását, pihenését tönkretenni.
-
Vesa
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Na ezen megint lehetne filozofálni egy sort! Mert itt viszont -véleményem szerint-, mindenki hibás!
A pereskedő szomszéd azért saras, mert ha zavarja a tehén, akkor miért költözik ilyen helyre? A tehétnartás nem azonos a kutyatartással, mert ez utóbbit gyakorlatilag sehol nem lehet tudatosan elkerülni, míg tehenet nem tarthatnak akárhol, tehát azt ki lehet védeni tudatos élettér választással.
A másik oldalról viszont, ez a csökött, rossz értelemben vett hagyományőrzés is túlzás és jelen példában igazán bigott nézetekre vall. Ma már a technológiának hála, meg lehetne oldani a tehenek követését síri csendben is, még pontosabban is, mint ahogy azt 1000 évvel ezelőtt a faék egyszerű kolompolással tették. Jelen esetben pl., semmiféle hagyomány nem sérülne akkor, ha mondjuk egy GPS adót helyeznének a tehénre, akár még kolomp forma készülékázban is, hogy "hagyomány kompatibilis" legyen látványra, de mégsem zavarna senkit az a marha nagy zaj. Vagy legalább estére levehetnék a tehénről a real kolompot, már ha lenne egy minimális emberség bennük.
Kutyáknál más a helyzet, azt nem tudod kikerülni sehogy, ha a szomszédban reggeltől estig visít egy idegbeteg korcs.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Vesa
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Ezzel egyetértek, nyilván minden eset más. Vannak háklis emberek, akik már egy tüsszentés miatt is mennek a rendőrségre...Nem lehet innen megítélni a kérdést...
-
j.bravo
addikt
Elsőre az jutott eszembe, hogy - szépen, diplomatikusan - meg lehetne érteni a lakóközösséggel, hogy ne titeket illetve a ti kutyátokat büntessék azért, mert az előző lakó kutyája sok kellemetlenséget ill. ezáltal csalódást okozott nekik, mmint hogy gyakran ugatott/vonyított.
Ha nulláról indulnátok, az általad leírt mennyiségű vonyítással, valószínűleg nem lenne probléma.
Úgy tisztességes, ha tiszta lappal indultok.A hosszú csengetésre, egyéb erős hanghatásra reagálás tök természetes részéről.
Persze lehet próbálkozni leszoktatni róla, direkt csenget(tet)ni és tiltani a vonyítást/ugatást, megdicsérni-jutalmazni amikor nem ugat, stb..
Mondjuk ha nagyon kutyaellenesek, akkor lehet hogy menekülnék onnan, nehogy ártsanak a kutyának amikor fél percig nem nézek oda...
-
Sanki
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Azt hiszem a házirendbe benne van, hogy kutya nem lehet (de délután megnézem), mi is csak azért vihettünk, mert az előző lakónak volt (mert akkor meg lett kérdezve és beleegyeztek). Csak sajnos a tulaj nem kérdezett rá megint a közös képviselőnél és ezért vettük ki, de addigra be volt pakolva, ki volt fizetve minden.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Természetesen nem. Nekem negyven méterekre vannak a szomszédaim, nem lakás. A faluban pedig rengeteg a kutya. Azonban az, ha néha, pláne napközben szűköl, vonyít a kutya, lakásban is bele kell férjen. Igazából itt a zajszint és a törvények az elsődlegesek. Abba a heti- kétheti pár perces vonyítás tudtommal belefér. Az más lenne, ha állandóan csinálná.
-
Vesa
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Csak halkan jegyezném meg -ás kutyásként-, hogy a szomszéd is ember akinek pont annyi joga van a nyugalomhoz, mint egy kutyásnak! Értsd: Nem jár előjogokkal az, hogy kutyád van!
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Sanki
addikt
Sziasztok.
Adott egy 5 éves keverék kan kutya (anyja bull terrier, apja utcai vegyes).
A probléma vele, hogy, amikor elmegyünk otthonról akkor néha elkezd vonyítani (kb. 30-60 mp max és többnyire 1x csak).
Korábban szóltak emiatt a szomszédok az új albérletben (társasház, elég vékony falakkal, plusz probléma, hogy az előző lakónak is volt 1 kutyája, aki mindenkire ugatott és nem voltak jóba senkivel se, szóval így a mi kutyánkat se fogadták jól..)
Ezért mikor egyedül marad mindig felvesszük, hogy mi történik, eddig átlagba 1-3 havonta volt 1 vonyítás.Sajnos az utóbbi 1,5 hétben már 4x vonyított.
Amikor elmegyünk mindig bekapcsolva marad neki háttérzene, plusz indulás előtt már 20-30 perccel felöltözünk és nem nagyon "foglalkozunk" vele.
Mit lehetne még kezdeni ezzel a problémával?
Esetleg "megoldás" lehetne egy ugatásgátló nyakörv? Tudom nem szép megoldás, de valamit muszáj csinálni, ameddig nem szólnak még egyszer emiatt..

Mindig visszahallgatjuk mit csinál, többnyire az első 15-20 perc a "kritikus" (mászkál, nézelődik) és eddig mindig ekkor vonyított, az utóbbi 4 esetben viszont 1-2-4 óra elteltével (első alkalommal pl. csengettek jó hosszan és arra kezdett vonyítani és azóta van ez a sok).
-
jézusom
addikt
Ha szökős, akkor ivartalanítani kell. Ugyan úgy szökni fog de ne gyártsunk már kiskutyákat. Villanypásztor nekem is volt fennt, elég hatásos, nem rosszabb, mint ha megfenyítenéd egyéb módon. Plusz abban a pillanatban kapja a dádát, amikor épp menne kifele, és az időzítés kulcsfontosságú
-
Gyick
őstag
Üdv!
Van egy 2 éves kan puli-keverék kutyám aki eléggé szökős ami érthető is ebben a korban(hormonok/kiváncsiság),gondolkodok az ivartalanításon de meg mondom öszintén nem szívesen végeztetném el rajta pedig tudom sokan azt tarják a legjobbnak mert más előnyei is vannak de akkor se.A villanypásztoros megoldáson gondolkodtam akkor találtam a drótnélküli láthatlan kerítéses megoldásokat.Akkor találtam ezt a termáket.Tapasztalata van vkinek erről vagy esetleg hasonló termékekről.A sima drótós villanypásztorral nem tudom hogyan lehetne megoldani mert a kerités két részből áll közte van egy kapu,a föld alatt meg nem tudom elvinni a vezetéket mert a kapu alatt beton van.Bár lehet müködne hogy egyszer az egyik felére raknám az akksit egyszer a másikra és egy idő múlva akkor se menne a kerítés közelébe ha nincs bent áram.Nem egy állatbarát megoldás ez tudom de inkább mint hogy elüsse egy autó,vagy össze verekedjen egy másik kutyával az utcán.A keritést meg már megtoldottam felfele de ha nagyon akar átmászik mindenen .Szökesdrótót azért meg mégse rakhatok fel
Mi a tapasztalat az ilyen megoldássokkal? -
pepejoe
tag
Sziasztok!
Van egy kutyánk és amikor elmegyünk otthonról bármilyen járművel (autó, kerékpár) folyamatosan ugat (a kocsinak a kerekét harapdálja). Hogyan lehetne leszoktatni erről?
Nyilván nem konkrét megoldást várok hanem hogy milyen könyvben találhatok megoldást, vagy googleben mire keressek rá?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Chaser
legenda
válasz
jézusom
üzenetére
moser.hu-ról rendeltem csütörtökön, gondolván talán a gyártó képviselete, telefont egyiket sem vették fel, termék raktáron miatt gondoltam el is megyek egyből egy moser 1400-esért, tegnap - vasárnap de. - jött egy mail, h a termék beszerzés alatt, addig se bú se bá, és azzal kezdik a mailt, köszönik h náluk vásárlok, mert tudják mennyire telített a piac ( : idióták...:d
ma levadászok valahonnan egyet, olló már van, de. birka - kutya - nyírás ( : -
j.bravo
addikt
Sajnos olyan esetről is írtak már, ahol alig 5m-re volt a gazda, csak “ő nem látta”, és/vagy behazudta hogy vadat kergetett a kutya. Valójában valószínűleg úgy gondolta hogy parlagon hever a puska és már nem volt jó konzervdobozra lőni

El kell kerülni az olyan időszakokat illetve területeket ahol fennáll ennek a veszélye.
Ja és embernek is láthatóságiba öltözni akár...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A habzsolást meg egy darab kővel is meg lehet oldani a tálba téve
az eszükbe se jut hogy esetleg netalántán ne tegyenek bele gabonát