- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rwin5
őstag
válasz
Rivaul #27546 üzenetére
Hát én nem tudom, én annak örülök, hogyha egy kutya ösztönösen védi a "falkát". Az enyém kölökkorában mindenki nyakába ugrott, de későbbiekben távolságtartóbb lett, amit őszintén szólva egyáltalán nem bánok, persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogyha a járdán elmegy valaki mellettünk le akarná tépni a fejét minden indok nélkül
Ha a kertbe is bejön valaki olyan mély hangon ugat ahogyan amúgy kb sosem szoktam hallani, de meg is szoktam dicsérni, majd rászólok, hogy mostmár csend legyen, mert itt vagyok én is.
-
Rivaul
addikt
válasz
philoxenia #27545 üzenetére
Abszolút igazad van. Csak szülői szemmel meg tudom érteni a másik ijedségét is. Váratlan volt mert soha nem csinált még ilyet és a világ egyik legjámborabb állata. A fejére lehet állni akkor is csak lehúzza a füleit hogy ezt most miért kapja.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Rivaul #27541 üzenetére
Tök normális reakció, csak kicsit túlérzékeny. Nálunk a nagyobbik kicsi oltáskor a dokitól akarta védeni a többieket, úgy kellett elhúzni onnan, még nekem is ugatott mély hangon. Ha felnőtt vetné rá a Gyerekedre magát, még örültél volna szerintem az ilyen reakciónak... Igazából csak a veszély mértékét mérte fel rosszul Bonci.
-
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu #27543 üzenetére
Nem tudom elképzelni ezt a higgadtságot.
Példálózzunk, hátha sikerül megértenem.
Szóval, tegnap a feladat az volt, hogy a tizen x gazda láb mellett tartja a kutyákat. Adott jelre mindenki bekapcsolja őket, megy a huzavona, segéd szaladgál, ingerel.
Majd adott jelre 5mp-en belül mindenki némít, lábhoz rendel. Ez sokaknak nem sikerült. Mármint a némítás. A láb még csak-csak, de volt amelyik szinte abba sem hagyta az ugatást. Nekünk ment flottul, de továbbra sem mondanám higgadtnak a kutyámat, mert látom a fülét, szőrét, robbanna leginkább.
Ezt jó hallani, már nem vagyok szkeptikus amúgy, pár hónapja még nem hittem volna, hogy egyáltalán bekapcsol. Szóval szerintem sem lesz gond.
Abban is 100%-osan biztos vagyok, hogy ereszteni fog, csak előbb el kell érnünk, hogy legyen mit eleresztenie.Ezzel nincs probléma, már rég betanítottam neki kajával, labdával.
Szóval milyen az, amikor higgadtan fog? (Azt értem, hogy lenyugtatta az ÖV-zés)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789 #27540 üzenetére
Itt van berni pásztor és roti is. mindkettő tudja, hogy tök higgadtan fog, parancsra enged, majd megint fog. a roti mondjuk tök higgadtan parancsra némán ölne embert is. namost, ha a berni pásztorból ezt kihozták, akkor jó eséllyel bármiből ki lehet.
Alfa be van sózva ÖV közben, én arra értettem, h lehiggadt, hogy két ÖV között tök nyugis. neki úgy lett kerek az élete, hogy le tudja vezetni a fölös támadó/védő energiáit. mióta járunk ÖVre, kevéssé ingerlik a bringások, banyatankok, macskák, stb.
Rivaul: lányod a falkájának tagja, sztem be is védte volna, ha folytatja. (pl közéjük áll, vagy fellöki) ha parancsra szépen visszaállt gazda mellé, akkor jól csinálta a dolgát. Alfának én vagyok a gazdája, el is ismeri, de ha valaki felém futva rámkiabálna, garantáltan torokhang, fogak elő, stb. ki nem támadhat, csak parancsomra, de szvsz ezzel nincs semmi baj. kutyák igy figyelmeztetnek. kiscsaj meg jól vette le a helyzetet.
Azt tudod csinálni, hogy a gyerekeidet is megtanitod a kutyával való bánásmódra, és amikor a kutya elismeri őket feljebbvalónak, akkor már kevéssé akarja őket védeni. Nálunk jól látszik, hogy a nagyobbik lányom veszekedéseibe nem bonyolódik bele, a kisebbiket még jobban védi.
-
-
Rivaul
addikt
Ha már védelem. Tegnap sajnos negatív szereplői voltunk egy incidensnek... Sétálni mentünk, a négy gyerek, feleségem és Bonci. Bonci imádja a gyerekeket és sokáig körülöttünk jött egy másik kisgyerekes család. Egyszer csak a két család közelebb került, kb 2 méterre a műanyag motoron lévő kisfiamtól a másik kislány. A kislány hirtelen gyerek sikollyal a kisfiam irányába lódult. Bonci meg igaz nem agaresszívan de jelzően megmorogta és felállt. Nem fenyegetően de a "te mit akarsz, maradj ott" féle felállásban. Mondanom sem kell a kislány megtorpant és a szülei megijedtek. Abszolút jogosan. Életébe nem adott még ilyen reakciót a kutya és számunkra is döbbenet volt. Azonnal reguláztam de nem tudtam nagyon mert még nagyobb pánikra adott volna okot. Fogtam és gyorsan továbbálltunk. Nagyon kellemetlen volt. Feleségem komolyan megharagudott a kutyára, és nekem sem volt jó érzés, pedig tudom hogy csak "helytelenül" kezelt helyzet volt és csak védeni akart.
-
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu #27539 üzenetére
Ő egy ÖV faj, biztos tenyészetből.
Az én ebem meg egy keverék, egy bolhafészekből, "braziloktól". Ha most vennék, szerintem mali/nj keveréket vennék, szolgálati kutya szülőktől. Van 3-4 db a sulinkban, igazi farkaskutyák.
Mi is szeretjük az ÖV-őt, de nem biztos, hogy erre született a kicsike. Ahogy írtam, korábban behúzódott mögém, most meg szépen figyel, mellettem, amíg meg nem kapja a parancsszót. Érdekli, tetszik neki, de inkább mondanám izgatottnak, mint nyugodtnak. Nem is tudom elképzelni, milyen lehet egy kutya lenyugodva ÖV alatt. -
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789 #27538 üzenetére
Öv önbizalmat ad a kutyának. Alfa pl teljesen lenyugodott tőle. Mondjuk ő nem egy félős kutya, szóval nem lehet kiindulni abból,h nálatok is ugyanez lesz a hatás. Alfát csak béna dokinál láttam komolyan félni, ahol ki is támadt volna.
-
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu #27537 üzenetére
Köszönöm!
Még nincs akkora önbizalma. Túlságosan nagy benne a félelemből adódó agresszió. De szépen jön fel. Első pár alkalommal pusztán a szituációtól is menekült. Utóbbi alkalmakkor már megfogta a csibészt, de nem tartja a kart meg, elengedi egyből amint megvan, és a segédet figyeli. Zsákmányszerző ösztön kontra védelem 30%-70%. A zsákmányszerzést még emelni kell. Azt mondják idővel meg lesz az is.
Extrém? A szó kicsit túlzás valóban, egyszerűen ezt a nevet adta a suli neki. Egy elhagyott ipari területen zajlik a képzés, akadályok, épületek, autók között, benne, ablakon át, több segéddel is akár, váratlan helyzetek, szituációk, egyéb zajhatások ilyesmi. Nem voltam még sose, csak videót láttam róla. (Amit nem találok, mert facebook-os feltöltés sajna). Nagy az érdeklődés, mindig szoktak menni páran, és nekik tetszett eddig.
Az én kutyám öröklött tulajdonságai kérdésesek, mivel azt sem tudom, kitől örökölte volna. Keverék, irtó kétséges beszerzés stb... "Tesztkutya", amint már írtam. -
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789 #27529 üzenetére
tök jó, grat hozzá!
ÖV-vel mi a baj? Mi az , hogy extreme? Javarészt a kutya ösztöneit, örökölt tulajdonságait használjuk, tanulni ott inkább a sallangot kell (fürkészés, stb..) -
z123456789
addikt
(#27531) rwin5
Köszönjük.
Ja, tegnap nálunk is full house volt. Kezdőn, haladón. Ideális idő kutyázni a kevésbé kitartóknak is.
Alakulgatunk, igen.(#27532) bb0t
Már vártam.Köszi.
Nyertünk egy egy alkalmas extrém örző-védő foglalkozást, vagy választhatóan agility foglalkozást. Sajna extrémre még nem vagyunk készen, agility meg nem vonz. Talán később váltom be majd.
-
Dorian
félisten
Nem feltétlenül indok, de lehet ésszerű indok, ha az időskori nemiszervi daganatok arányát vizsgáljuk, kockázattűrő képesség kérdése a dolog, mert a daganat nem egy megfázás...
Viszont a fülcsonkolás pusztán "esztétika", így teljesen más kategória. (Mert értelmes ember nem harcoltatja a kutyáját és a gazda felelőssége, hogy balhékba se keveredjen.)
Én kutyáimnak nagy, kagylós felálló fülei vannak, könnyen belemegy dzsuva, sokszor kell pucolni, be is gyulladt már egyszer. Ettől azért nem fogom bevarratni nekik... -
válasz
Most sem te nyerted, hanem a kutya.
Na jó csak viccelek, gratulálok!
Zsocy155: Az tény, hogy ami nincs ott, az nem tud megbetegedni. De ez nem feltétlenül indok arra, hogy kés alá fektessük az állatot.
-
rwin5
őstag
válasz
Gratulálok, pont tegnap jöttem el én is autóval a kutyasuli mellett láttam mennyien tréningeznek a kutyájukkal. Legalább beért a munka
-
z123456789
addikt
Háhá! Életemben sose nyertem semmiben, tegnap a suliban egy instant helyben maradási versenyben elsők lettünk (holtversenyben).
Ca. 15 percig tartott az egész, mérsékelt ingerekkel megspékelve, kb egy tucat ebbel összemérve. A második helyezett pumi a végén már egyfolytában ugatott, de rohadt idegesítő volt.
Aztán az oktató "hozzám" parancsa véget vetett a helyben maradásnak. Mindkét kutya egyszerre állt fel, és indult el a tömeg felé, ahol rejtőztünk (reflektorokkal szembe, szóval csak körvonalakat láttak a kutyák a ~25 fős tömegből.) Pedig gyakoroltam már többször is, nem éppen mérsékelt ingerekkel ezt is. Ott működött. Ha valaki hívta, mindig rám nézett, és várta, hogy mi legyen? Mondjuk az nem negyed órás szokott lenni, az tény.
Lényeg, hogy nagyon büszke vagyok rá. -
válasz
philoxenia #27527 üzenetére
Igen, mert kényelmesebb mindenkinek.
-
válasz
philoxenia #27521 üzenetére
Én kiheréltettem? Pont azt mondtam képtelen vagyok megtenni mert csonkítás.
-
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Amíg az első veszettség elleni oltást nem kapja meg a kutya addig nem vihetem el sétáltatni a kutyát semerre ?
-
Rivaul
addikt
válasz
monti0222w #27518 üzenetére
Köszönjük. Igen, ő a kisasszony
Most egy éves és pár hetes.
rwin5Neked is köszi. Nem nyúl a cuccainkhoz egyáltalán. Volt belőle konfliktusunk mert a szájába egy daráló van kb. Viszont szépen megtanulta hogy nem szabad
-
-
pjen
félisten
válasz
Daffni2 #27511 üzenetére
A füllel kapcsolatban szerintem teljesen igazad van,a természetben nem igen van lógó fülű ragadozó,viszont farkatlan sincs nagyon.A farok amúgy is a test beszéd része.A farok kurtításról egyszer azt olvastam:azon kutya fajták farkát kezdték kurtítani,amelyeknél nem tudták tartani az előírt hoszt és állást.Hiszen nem csak a harci kutyák farka van csonkolva.
-
Daffni2
addikt
Mondjatok egy ragadozó emlőst amelynek lógó füle van.
Az ember nyúlt bele a természetbe először amikor lógó fülű kutyafajtákat kreált.
A dobiknál is komoly probléma a lógó fülekkel, a külső hallójárat gyulladás, kisebb csetepatéknál,komolyan sérül a fül amely nagyon tud vérezni.
A hallás és a szaglás segítségével "háromszögelnek"
Pld tök sötétben azonnal a leesett labdához rohan,nem keresgél,ellentétben a vágatlan fülűvel.
A farokvágásnak is komoly indoka van,most nem tudom kifejteni idő hiányában. -
válasz
bajnokpityu #27502 üzenetére
Ez így képmutatás! Betiltják, de semmi szankció nincs, és teljesen elfogadott. A tiltásnak akkor lenne elrettentő ereje, ha be se tehetné a lábát kiállításra olyan kutyával. Hát ezért vagyok felháborodva!
Rivaul: Ismerek olyan kutyát akinek sajnos ollóval estek neki otthon. Később megszabadultak tőle, mert barátságos volt a kutyákkal, és ugye viadalokra szánták. Egyébként a legbéketűrőbb, legnyugodtabb kutya akit valaha láttam. És ezért ez nagy szó tőlem, a prekoncepcióim miatt.
Siriusb Vannak nagyon jó keverékek, meg kevésbé jó fajtakutyák ez tény, de én már nem szeretnék keverék kutyát. Ha lesz másik kutyám akkor border lesz, vagy olyan fajta amibe szerelmes leszek. A belgák nagyon tetszenek (nem a mali) de mindenesetre pontos elképzeléseim vannak a számomra megfelelő kutya habitusát illetően, ami egy keveréknél végérvényben kiszámíthatatlan. Az első bekezdéseddel nagyon egyetértek.
rwin5 Hát régen nyilvá telken elfogadott volt a vágás. Ez egy modern dilemma.
-
rwin5
őstag
Lehet azon az iparterületen amit bekerítettünk nagy Dogókat kéne tartani, bár asszem, hogy a mai standard nagyon semmire sem jó, mert alig bírnak futni, meg gerincferdülésük lesz. Majd este utánaolvasok bővebben
ja amúgy kondiból megismertem egy csávót ő mondta, hogy tanyán él és egy Dán Dogja van ott, istállóban lakik asszem
Bár elég nomád körülmények közt élhet, mert mondta ha jön ember akkor láncra kell rakni, az meg részemről a legnagyobb büntetés egy kutyának. Meg mondta, hogy a szemei olyanok, mintha ki akarnának esni, meg van ereszkedve, nem tudom az valami betegség vagy ilyen alapból is.
-
rwin5
őstag
Pár éve a kezemben volt egy asszem Német Dog-os könyv és abban konkrétan úgy fogalmaztak, hogy meg kell vágni a fülét. Egyébként erről jutott eszembe, hogy pár hete láttam egy kan-t és egy szukát kb egy 100 centi magas gyerekkel játszottak, nagyon durva látvány volt, hatalmas szörnyek
Nagyon tetszenek de tartani szerintem sosem fogok.. kiennének a vagyonomból
-
Dorian
félisten
Aki levágatja a kutyája fülét, farkát, én azért is levágatnám.
-
Rivaul
addikt
válasz
bajnokpityu #27504 üzenetére
Tipikus ollós gányolás
Egy életre tönkretette azt a szép állatot.
Ez, egy helyesen elvégzett vágás ami a kutya karakteréhez lett számolva. Még a tiltás előtt csináltatta a srác és nem sajnálta rá a pénzt és időt mire olyat keres aki tudja is mit csinál. Ennek ellenére nekem egy percig nem fordult meg a fejemben hogy vágassak de ha már megteszik akkor csinálnák "rendesen". Az ollóval fennmaradó károsodásokat okoznak és a kutya hallása is torzulhat. Ha későn csinálják akkor meg megbolondul egy ilyen ollózástól.
-
Siriusb
veterán
Nem azzal van baj, amit a Természet alkot, hanem azzal, hogy az ember belenyúl és "nemesíti" a növényeket és az állatokat. Hát persze, hogy el lesz szúrva.
De megemlíthetjük a gyógyszereket is: egy gyógynövényben ott vannak a puffervegyületek, amik segítenek a mellékhatások elkerülésében, csökkentésében. Mit csinál az ember? Kivonja a hatóanyagot, oszt csókolom.Keverék kutyák sokkal szívósabbak tudnak lenni, mint a fajtatiszták, ha választanom kellene, inkább egy keverék mellett tenném le a voksomat, mondom ezt úgy, hogy idehaza fajtatiszta kutya hízelkedik a lábainknál, no de így hozta a Sors.
-
Rivaul
addikt
válasz
z123456789 #27501 üzenetére
A fül és farok mind nagyon kiálló és sebezhető volt. Fül nagyon sok eret tartalmaz így vérzékeny, a látást csökkentette ezért veszteséget eredményezett. A farok egy pont amit el lehetett kapni. Ezért lettek "levéve" róluk.
bb0tA "jól" vágott fülnek követnie kell a fej formáját így kihangsúlyozva az éleket és "ördögi" külsőt eredményezve tegye még brutálisabbá a jól izmolt állatot. Láttam már nagyon szép vágást de azoknak meg van az orvosi leírása és minden állathoz egyedileg kell kiszámolni hogy hol kezdődjön, csúcsosodjon és végződjön. Ezt gondolod ki csinálja így itthon?
Az értelmiségi csak vágjuk hogy agresszívan nézzen ki címszóval indul neki. Az hogy szükségtelen mert más szempontok (fent írtam) voltak vágva, az nem számít. Igen a staffokat és piteket a sötét tulajdonosok hibája miatt ítélik meg negatívan. Sajnos jogosan mert gondoskodás helyett csonkítást, és láncot kapnak, meg egy rongyot az udvarban, így olyan is lesz természetileg az állat.
-
bajnokpityu
félisten
miért háborodsz fel, hogy indulhat kiállításon vágott?
Alfa a necces ilyen szempontból, dobi, farka vágott, füle nem. Semmi hátrányunk nem származott eddig ebből, amikor hozzáértő bíró döntött. Őket nem vezeti meg, hogy éppen áll-e a füle, megvan-e a farka. VB győztes dobi is került ki a vágatlanfülű-vágottfarkú dobik közül.A balfékokat megvezeti, és azt mondják rá, hogy lányos a feje. akiket meg nem vezet meg, az kifejezetten maszkulinnak tartja. Ha meg felállítom a füleit, akkor akik addig lányosnak tartották, lépnek egyet hátra
Ez van,a kan dobi szerintem is szebb vágott füllel, már bánom, hogy nem hagytuk, hogy vágják. Olyan magas a fájdalomküszöbe, hogy szvsz másnap már ugyanúgy rohangált volna. egészségileg kb egál, ugyanannyi gond lehet a vágott fülből, mint amennyi a vágás nélküliségből.ha vágják, akkor gáz, ha nem áll a füle rendesen, ezért kis korukban túl sok kalciumot adnak nekik, ez meg akár a mozgásukat is elronthatja. cserébe a vágatlan fülű meg könnyebben sérül verekedésnél+ képes begyulladni.
a kutyák ugrás közben egyensúlyukat tudják finomítani a farkukkal, cserébe meg képes meszesedni a csigolya, és akkor meg felnőtt korban kell amputálni.
-
z123456789
addikt
A pitek között amúgy is rengeteg a hibásan szelektált.
Torz fajtatulajdonság pl. az is amelyik jelzés nélkül támad. És azért támad jelzés nélkül, mert a viadalok során az egy hátrány volt, ha a másik kutya tudta a jelzésből, hogy támadás fog következni. Ezért azokat kiszórták, amelyek morgással jelezték a támadás szándékát. A csonkításoknak is valószínű ilyesmi szerepe volt. Álló fül, és a nem csóvált farok, nem éppen a barátkozó szándékot jelenti. Ha a fül áll, akkor az támadó jelzés, így nem is volt más választása a másik kutyának, minthogy védje magát. A védekező kutyában meg amúgy is nagyobb az agresszió mint a határozottan támadó kutyában. Kész is a baj. Ha meg nincs farok, nincs mit csóválni, nem tudja jelezni a baráti szándékot.
Gonosz mód rafinál tud lenni az ember... :S
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest