Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5125) King Unique válasza mgTerminator (#5124) üzenetére


King Unique
titán

Az alap, hogy lehetőleg közvetlenül kellene a PC USB-portjához csatlakoztatni az eszközt ilyen-olyan USB-elosztó (hub), + kábel stb. közbeiktatása nélkül, mert az utóbbiak használata + hibaforrás lehet. Meg ha USB-hub, akkor 2,5"-os külső merevlemezeknél eleve aktív típust javasolt használni a megfelelő tápellátás miatt. Valamint ha már tápellátás, akkor egy 2,5"-os, 2-lemezes külső ház 1 db mezei USB 3.0 portról max. 1 db HDD-vel működhet, ellenben ha mindkettő benne van, akkor alap hogy használni kellene a külső tápadaptert.

Windowson elsődlegesen az a lényeg, hogy mit mutat az eszközkezelő és a lemezkezelő, ott megjelenik-e a külső meghajtó. Az, hogy a HDS-nél hogyan jelennek meg a lemezek, illetve a JBOD és RAID 0/1 módoktól függően, az másodlagos. Meg inkább az a kérdés, hogy milyen a HDD-k állapota, nincs-e rajtuk gyenge/hibás szektor, stb.
Windowson a drivert max. akkor kell piszkálni, ha gond, hibakód van az eszközkezelőben, többi USB-s tárolóeszköz sem működik megfelelően stb., ellenkező esetben felesleges. Meg akkor, ha pl. ugyanazon gépen másik operációs rendszerrel (akár pendrive-ról bootolt Linux Live / WinPE) megfelelően működik az eszköz, mivel akkor ez esetben valószínűleg a nálad telepített Windowsnál nem stimmelhet valami.

Az meg ugye nem meglepő, ha váltás történik az egyes RAID módok között, akkor törlődhet a lemezek tartalma. Valamint az sem mindegy, hogy PMR (CMR) / SMR HDD-kről van-e szó, ahol az utóbbi típusnál lehet belassulás, meg ha eltérő a 2, akkor azt úgy nem feltétlen szerencsés RAID-ben használni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.