Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz Aaron14 #8151 üzenetére
Hát most hirtelen egy találat de van sok eladónál van fent. Átlátszó ebből nincs, ki van vágva a kijelző résznél.
-
eFeMeR74
senior tag
válasz lockdown90 #8150 üzenetére
Igen😃 A pálcika kategóriában az egyik legnagyobb akkupack gyárilag 15 Ah
100kg alatt 40-50km hatótáv😃MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
Piotrus
tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 vásárlásán.
Próbáltam több helyről vizsgálódni, de számomra sajnos nem világos, hogy a bukósisak mellett közlekedhetek-e vele a városban anélkül, hogy megbüntethetnének.
Általánosságban Budapesten használnám, de nem kizárólag...
Jogsim nincs.Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Piotrus
tag
válasz lockdown90 #8155 üzenetére
Szia!
Rákerestem, de pont hogy nem találtam sajna konkrétumot.
Ugye ez 300w névleges teljesítményű ill. max 25km/h lenne, de ha nem lehet "használni" nem egy jó üzlet nekemBKV ill. kerékpár mellé használnám...
-
Skynet258
veterán
válasz Piotrus #8156 üzenetére
Egyelőre nincs rá szabályozás, így konkrétumot senki sem fog tudni mondani. Jelenleg használható igazából bárhol, a bukósisak nem kötelező de az épséged megőrzése érdekében ajánlott. Azt tippelem amúgy, hogy ez majd kötelező lesz.
Azt nem tudom elképzelni, hogy sehol se lehessen majd használni, maximum bizonyos keretek közé szorítják. Az SMKP besorolás és a jogsi megléte szerintem erős lenne de ugye ki tudja... -
Piotrus
tag
válasz Skynet258 #8158 üzenetére
Természetesen a bukó nem probléma, biciklin is mindig hordom.
Valójában ez a bizonytalanság a jogszabályokkal kapcsolatban a visszahúzó erő ...
Lehet tudni már valamilyen konkrétumot, mikorra várható pontos szabályozás? Azt olvastam, hogy tervben van, de pontos bevezetésről szóló időpontot nem nagyon. -
DigitXT
nagyúr
válasz Piotrus #8154 üzenetére
Sokan közlekednek ilyenekkel, mégsem igazán hallani, hogy lépten
nyomon megbüntetnének, mivel (egyelőre) tökéletes joghézag van,
és ez most független a 300W, meg 25 km/h-tól... Németeknél ugye
van rá szabályozás és elég szigorú is (típusbizonyítvány az alap).De kár arra számítani, hogy ugyanazok a szabályok lesznek nálunk
érvényesek: lásd a drónozás. 250g alatt EU-ban szinte gond nélkül
lehet repülni, nálunk meg (politikai okból), meg úgy se. Szóval nem
tudhatod, milyen rollert vegyél, amit MAJD legálisan használhatsz.Egyelőre teljesen tökmindegy... Csak használd ésszel, akármi is az.
Bukósisak nélkül is közlekedhetsz még. Amúgy nem ajánlott, mert
8-10"-os (teljes átmérőjű), szar tapadású kerekeken könnyű borulni.Ui: a Xiaomi is bőven túllépi a névleges teljesítményét, de csitt.
(Amúgy, ha a biciklis szabályosan teker 40-nel, nem értem a 25-ös
választóvonalat sem... Ebike topikban is állandó téma, hogy akkor
már SMKP kellene-e legyen: teszem hozzá kW-os masinák simán.)[ Szerkesztve ]
-
Piotrus
tag
...,hát nekem is gyanús ,hogy sokan teljesen "egyszerűen" (jogsi, kötelező bizt. nélkül) használják ill. azt sem tudom , hogy pl. hol lehet látni egy roller névleges teljesítményét, forgalmija ugye nincs, és ezek az eszközök laikus számára teljesen ugyan olyanok és pl. volt ahol azt olvastam, hogy a 300w felettiekkel szórakoznak csak a rendőrök...
Lehet berizikózok egyet , aztán csak nem a pincében fog elrohadni...
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, tanácsokat!
-
mrrr74
aktív tag
válasz DigitXT #8160 üzenetére
Csak érdekességként:
A KRESZ értelmében a kerékpáros megengedett legnagyobb sebességei:
50 km/h lakott területen kívül, bukósisak használatával
40 km/h lakott területen kívül, bukósisak nélkül
40 km/h lakott területen az úttesten
30 km/h kerékpárúton
20 km/h gyalogos-kerékpáros zónában
10 km/h bárhol máshol (például járdán). Járdán abban az esetben közlekedhet kerékpáros, ha a mellette haladó út közlekedésre alkalmatlan.https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
DigitXT
nagyúr
válasz Piotrus #8161 üzenetére
Gyakorlatilag mindenki így használja. És ez kivételesen nem
az okosba megoldás, hanem nincs mire biztosítást kötni, és
jogosítvány kategória sem létezik rá: gyalogos vagy jelenleg.Nekem amúgy van B és A jogsim is, nekem mindegy, mi lesz.
(Annyiban nem, hogy egy kínai szarnak a büdös életben nem
lesz típusbizonyítványa, ha meg lenne se lehetne tuningolni.)Ui: motorra rá szokták írni. (De ha a rendőr az alapján vegzál,
már régen rossz.) Az 50 ccm pl. fixen annyi. Egy BLDC motor
meg csúcsban bőven leadja a névleges teljesítmény dupláját
(tuningolva többet is). Mondjuk vannak pl. 70 ccm hengerek,
amire valahogy mégis rákerül az 50-es jelölés: na az okosba
megoldás, szerencsére ilyennel soha nem kellett dolgoznom. -
DigitXT
nagyúr
válasz lockdown90 #8164 üzenetére
Bicikliden ilyen lesz? Ha gondolod, fel is gumipókozhatjuk ezt az
akkuszörnyet a hátsó csomagtartóra (nem muszáj utánfutó hozzá).
Szerk: amúgy így jár az ember, ha kicentizi a dobozt, viszont nagy
ráhagyással köti be a BMS-t. Mondjuk majdnem befér, de nem.[ Szerkesztve ]
-
ludla
őstag
Sziasztok! Olyan problémám lenne van egy Toldysport FlexPro aminek az összecsukásánál egy kart kell le nyomni abban belűl van egy lemez rugó rész az nekem valahogyan ki akadt és nem jövök rá hogyan volt ez benne, most ha össze zárom nem biztosítja semmi szétnyilik rögtön.
Esetleg valakinek van ez és le tudná fényképezni vagy egy szervíz rajz is megfelelő lenne.[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
Petyuska111
tag
Ha kerékpárúton megy valaki e-rollerrel, megszondáztathatja a rendőr? Valamint: megihatok egy pohár sört, ha ilyen eszközt hajtok?
-
Reggie0
félisten
válasz Petyuska111 #8168 üzenetére
Mivel kerekparoskent is ihatsz, ha nem foutvonalon kozlekedsz, igy igen, de feltetlenul nem javasoljuk.
-
petipetya
nagyúr
válasz Petyuska111 #8168 üzenetére
Eltekintve attól, hogy menetközben veszélyes fél kézzel fogni a roller kormányát, miközben a másikban a sört tartod, simán
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
nbukta77
addikt
Sziasztok. Udvozlok mindenkit. Uj vagyok a temaban. Ma rendeltem meg az elso ilyen eszkozom. Ninebot max g30d szemelyeben. Remelem nem nyultam melle vele. Sokat nezelodtem, olvasgadtam, videokat neztem. Nem mondanak rola rosszat. Mas. Szerintetek nem gaz 45 evesen rollerezni? Eddig csak berelheto rollereket probaltam. Most arra jutottam, hogy igy, hogy itt a jo ido jo lesz nekem be jarni az irodaba autokazas helyett. Ca. 5-6 km oda es vissza. Velemenyek? Elore is koszi
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
őstag
-
nbukta77
addikt
Koszonom az infokat mindenkinek. A biztositast mar megcsinaltam ma. Nemetben elek. Itt az is kell.
-
csokaym
csendes tag
válasz DigitXT #6394 üzenetére
Újabb dilemma következik nemsokára: az újabb gázkar, ami már kulcsos gyújtaskapcsolóval is rendelkezik, annak a bekötésével kapcsolatban kérdeznék.
A kijelző piros vezetékére kell kötni az erre a célra dedikált vezetéket a gazkarról? Tehát innentől fogva nem a vezérlőből (ecu) továbbítódik az áram a kijelző felé, hanem tulajdonképpen a gázkar feszültségmérésre használt vezetékezésén keresztül, a kulcsos megszakítás kioldásával lehet áram alá helyezni a kijelzőt?
Jólgondolom-e ezt?
Ebben a formában nincs szükség arra, hogy olyan relés megoldást használjak, mint amilyet Te is beépítettél, igaz? Ha minden jól megy, egy párhuzamosan közösített akkus megtáplálásról megy majd a roller, így nem lesz szükség a feszültségek mérésére külön-külön. A tiéd esetében a dupla feszültségmérés volt a relé beépítésének az oka, ha jól emlékszem.
-
nbukta77
addikt
Sziasztok. Ki milyen kereknyomast javasol. Ninebot max g30d es kb 105-108 kg vagyok.
-
nbukta77
addikt
2,5 bar? Nem keves? Most 3,5 baron van. Az kb 50 psi
[ Szerkesztve ]
-
eFeMeR74
senior tag
válasz nbukta77 #8189 üzenetére
4 bar és max 5,5 bar
Én 4,8 használom az én gépemet ami tömlős( nem xiaomi) előtte nem figyeltem és kb 3-3,5 lehetett benne amikor kaptam defektet.. A belsőn látszott ahol kidörzsőlődőtt a gumi.
Amióta rendszeresen ellenőrzőm a guminyomást( hála a xiaomi szuper kis elektromos pumpájának) Nem volt defektem.
Ja a lényeg 130kg vagyok😃 upsz.MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
nbukta77
addikt
Es milyen meretu gumirol van szo?
-
eFeMeR74
senior tag
válasz nbukta77 #8191 üzenetére
8-12 col😃Igazából itt mindegy. Ez nem autó ahol.a 13-20 col kerekekben.2-3 bar nyomás van😃Itt.a.lényeg,.hogy a belső eléggé neki tudjon feszülni a.külsőnek.
Ezzel elejét tudod venni, hogy dörzsőlödjön a 2 gumi. Természetesen ezzel a szúrásos defektet nem tudod elkerülni. Ezért van a.különböző Slime(folyékony) defektgátlók amit.pluszba lehet használni.
A xiaomi 8,5 colhoz.
De én 10 colon használom ezeket az értékeket[ Szerkesztve ]
MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
petipetya
nagyúr
Pumpához annyit, hogy az M365-be a Xiaomi kompresszoros pumpával fújom bele a kb. 4,5 bar-t. Vettem egy Decathlonos kézipumpát is, ennek ugyanolyan jó a szelepe a rollerhez. Viszont nehéz pöccre belőni vele az értéket, nekem nem is sikerült pontosra, úgyhogy csak vésztartaléknak van nálam, és itthon az elektromossal fújom fel.
"nincs rá lezsóidő"
-
nbukta77
addikt
Remelem a ninebot max g30d is jo valasztas lesz. Mennyire birjak ezek a terepviszonyokat? Vagy csak sima ut, kerekpar ut javasolt?
-
nbukta77
addikt
Van valakinek rajtam kivul g30d?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- macOS PC-re