Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Szerintem a topik eléggé átment elektromos roller topikba. Amúgy meg, szerintem ez a csúcs arra, amit keresel:
Micro Suspension teleszkópos roller 200mm kerekekkel
Bár nem felfújható kerekű, de szerintem ennél nem sok jobbat találsz.[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
őstag
Sziasztok, még sose volt elektromos rollerem, sima mezei rollerem is alig egy éve van. Viszont sajnos a csípőkopásom nagyon előrehaladott lett, és szeretném kímélni. Úgy gondoltam egy jó elektromos rollerrel ki tudnám váltani a gyaloglást. (Most is sokszor inkább már sima rollerrel megyek, még egészen közelre is, mert kisebb terhelés a csípőmnek.) Tehát egy olyan roller kéne, ami viszonylag könnyű, könnyen összecsukható, és jó minőségű. Boltba járni, elmenni vele a metróig, autóig, akár még túrázni is. Esetleg direktben bejárni vele a munkahelyre. (Kb. 10 km, van végig bicikliút.) Az sem hátrány, ha lehet vele csak simán rollerezni is, meghajtás nélkül, ha úgy adódik.
Olvasgattam, és bár nem olcsó, de az E-Twow GT 2020 megfelelőnek tűnik a fenti célokra. Azt nézem, hogy a forgalmazónál (futurer) vagy 40 ezer forinttal drágább, mint bármelyik másik boltban. Vajon ha máshol veszem, akkor is van rá rendes magyarországi garancia, akkor is szervizelik itthon? Mivel ahogy olvastam az e-twow-nak az is az egyik nagy előnye, hogy van itthon normális szervize.
Esetleg egyéb javaslat másik rollerre?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz DigitXT #7527 üzenetére
Köszi a választ. Amúgy milyen pálcikára? Az okosfunkciók engem nem érdekelnek. A GT-t a nagyobb akksi és főleg a dobfék miatt néztem. De valóban a boosteren is gondolkoztam, hogy így elsőre elég lehet az is. Meg valamivel könnyebb is. Sajnos hajlamos vagyok overkill dolgokat venni, ez tény.
Lehet elmegyek kipróbálom, úgyis van próbalehetőség, ráadásul itt vannak a kerületben.
-
őstag
válasz DigitXT #8082 üzenetére
Köszönöm a videókat! Azért jó ilyeneket megnézni, mert az ember sokkal óvatosabban fog közlekedni, mind autóval, mind biciklivel/rollerrel. Egyébként amikor én autóval jobbra fordulok, és mellettem kerékpársáv van, akkor mindig extra óvatosan fordulok, és körbenézek nagyon. Ha egy biciklist látok közeledni a visszapillantóban, akkor inkább akkor is megállok, ha simán be tudnék kanyarodni előtte. Láttam egyszer ugyanis egy hasonló balesetet, és bár szerencsére a biciklisnek nem lett komolyabb baja, nagyon belém égett.
Amúgy mindig meglepődök, amikor sokan itt mondják, hogy milyen sebességgel közlekednek az elektromos rollerrel. Én egyelőre - saját roller híján - még csak Lime-os rollereket hajtom, amik max. 25 körül mennek alattam, de én már azt a sebességet is olyan gyorsnak érzem, hogy annál gyorsabban én nem szeretnék menni.
-
őstag
-
őstag
Mióta bevezették a XI. kerületben is parkolási zónákat, egyre ritkábban találtam szabad Lime rollert a közelemben. Ezt végül is meguntam, és én is csatlakoztam a klubhoz egy E-TWOW GT SL típusú rollerrel. Eredetileg egy E-TWOW BOOSTER ES-t akartam venni, egyrészről az ára miatt (100 ezerrel olcsóbb), illetve a kompaktsága miatt (rövidebb és könnyebb). Mivel azt tervezem, hogy rendesen BKV-zni fogok a rollerrel, elmegyek vele mondjuk a metróig, ott összecsukom, viszem a kezemben mint egy táskát, aztán ha kiszállok, akkor kinyitom és megyek tovább. Erre nagyon alkalmasnak látszott a Booster ES mérete és súlya miatt.
Azonban az üzletbe elmenve és kipróbálva mind a kettőt, rájöttem, hogy a súlyomhoz (105kg) egyszerűen kevés a kisebbik teljesítménye. Ráadásul, nem tudom miért, talán a rövidebb taposó vagy gyengébb teljesítmény okán, nem is éreztem komfortosan magamat rajta. Bizonytalanul mentem vele. Aztán a GT-t kipróbálva éreztem, hogy megérkeztem. Lehet, hogy kicsit nagyobb, kicsit nehezebb, de ez alá egyszerűen nem szabad mennem. Azért még egy kicsit vacilláltam, hogy mégis a kisebbet kéne venni, mert könnyebb és kompaktabb, de aztán az eladóval elmentünk egy emelkedőhöz, ott a kisebb rollerrel fel sem tudtam menni, lábbal kellett hajtanom, míg a GT simán felvitt 20 km/h-val az emelkedőn.
Egyelőre még csak keveset mentem vele, elmentem fodrászhoz meg boltba. A fodrászhoz bevittem magammal, a bolt előtt azonban lezártam egy U-lakattal, de persze 1 percenként kimentem és megnéztem, hogy megvan-e még. Pedig muszáj lesz megbíznom az U-lakatban, mivel nem tolhatom be minden egyes üzletbe, főleg a kisebb közértekbe nem, ahol alig van hely. Nem tudom mit tehetnék még a biztonság érdekében, talán valami mozgásérzékelős riasztót is tehetnék rá.
Egyébként egy Abus 402-t vettem, mert erre mondták a rolleres boltban, hogy ezt ajánlják, ezzel tesztelték, ebből nem lehet kibújtatni a rollert.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Somatom #17851 üzenetére
Igen, azt én is néztem, mert először arra gondoltam, hogy abba fogom belerakni és abban fogom hordani majd a metrón. De aztán rájöttem, hogy valószínűleg nem túl életszerű a mindennapokban minden egyes megállás után ebbe a táskába belerakni, aztán akár 5 perccel később kivenni. Az eladó lány szerint is ez inkább olyan helyzetekben jó, ha mondjuk távolsági busszal utazol, és ebben teszed be a csomagtérbe. Egyrészről védi, másrészről meg nem látszik rajta, hogy ez egy roller. Esetleg ha sokat szállítod autóban, és védeni akarod.
A mindennapi használatra inkább csak egy hordfület rakattam fel, és annál fogva viszem.
@Peaceliker: Igen, első ránézésre, akár lábbal hajtós roller is lehet. Ha zebrán vagy gyalogosok között kell mennem akkor csak lábbal hajtom, óvatosan, mint ahogy a sima rolleremmel szoktam. (Mert olyanom is van.)
-
őstag
Pont 1 éve van meg az Etwow GT-m. Napi használatban van, baromira bejött. Sokszor kombinálom BKV-val, magyarán ha nagyobb távot kell megtenni, akkor metróval, busszal, villamossal megyek, és azokon a részeken megyek csak vele, ahol gyalogolni kéne. Azt bírom ebben a rollerben, hogy relatív könnyű, és összecsukva viszem mint egy csomagot. (Tettem rá egy hordfület és úgy viszem mint egy táskát.)
Viszont most eljött a rossz idő évszaka és korábban sötétedésé is. Ennek következtében megvolt az első esésem, ami rögtön akkora volt, hogy másnap ügyeletre is kellett mennem. Sisakom és kesztyűm volt, bár a fejemet nem is vertem be, hanem csak eldőltem mint egy krumpliszsák. Szerencsére csak zúzódás, nem tört el semmim.
És mi volt az esés oka? A sötétség. Hiába van egy viszonylag erős lámpa a rolleren, az inkább csak előrefele világít, hogy engem lássanak, de az utat nem világítja meg rendesen. Ezért belementem valami kis lyukba, amit nappal simán kikerültem volna, megakadt az első kerék, és jött a szokásos rolleres bukás.
Szóval ha valakinek van valami jó tippje frankó rolleres lámpára, az szívesen veszem. Olyan kéne, amit az első villára (vagy minek hívják azt a függőleges csövet, amin a kormány van) lehet rögzíteni, és nem a kormánycsőre. A kormánycsövön kevés hely van, nagyjából csak a fékezőkar mellé lehet felszerelni, és itt eléggé zavaró. Átszereltem a biciklimről a Cateye AMP400-as lámpát, ami egy kiváló lámpa, de itt valahogy nem az igazi. Nekem valami ilyesmi kéne:
Ilyesmi stílusú, utólagosan felszerelhető lámpából van esetleg valakinek valami bevált típusa?
-
őstag
válasz pescara #24389 üzenetére
Na igen. Tegnap felhívtam az etwow szervizt, hogy tudnak-e állítani a kormányomon, mert el van egy kicsit fordulva. (Tudom, én is rájöhetnék, hogy kell állítani, de anno amikor vettem, azt mondták, hogy akár a legkisebb hülyeséggel is mehetek hozzájuk, inkább, mint hogy valamit elrontsak.)
Azt mondták, hogy persze, mehetek bármikor. Így arra gurultam, ingyen megcsinálták, közben el is magyarázták, hogy mit kell állítani, ha magam akarom csinálni legközelebb. Rákérdeztem, hogy az összekarcolt kijelzőmet is ki tudják-e cserélni. Igen, és volt ráadásul alkatrészük hozzá, így csak a kijelzőt védő lemezkét kellett kicserélni, nem az egész kijelzőt. Az két művelet megvolt néhány perc alatt. (Csak a kijelzőt védő lemezke anyagköltségét kellett fizetnem.)
Szóval nekem a hordozhatóság (kis súly) mellett a szerviz is fontos tényező volt, amikor az etwow mellett döntöttem. Úgy, hogy közben a teljesítményben sem kellett kompromisszumot kötnöm. Igen, semmi sem lehet tökéletes, az etwow az egyik legdrágább pálcika. De nekem megérte, mivel azóta napi szinten használom problémamentesen. Igazából a csípőm kopása miatt már meg sem tudnék lenni nélküle, a roller az én mankóm sajnos. (Csak limitált távolságot tudok gyalogolni, azt is csak sántítva, lassabban.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz elder troll #24393 üzenetére
Nem egymás mellett vannak a lábaim, hanem egymás mögött. Szerintem amelyik rolleren elfér egymás mellett egy felnőtt ember két lába, annak túl széles a taposója. Legalábbis a hordozhatóságot lerontja.
Amúgy tudok még járni, csak már nagyon el van kopva a csípőízületem. Nekem mindenképpen kell majd csípőprotézis, de még nem szántam el rá magamat, hogy elmenjek. (Nem fáj még annyira.)
-
őstag
Az Etwow booster év végéig baromi nagy akcióban van, 380e helyett 300e, szerintem iszonyat jó vétel. Etwow-nál be lehet állítani, hogy max. 6km/h-val, 20 km/h-val, 25 km/h-val, vagy korlátozás nélkül menjen. Gyereknek beállítod a 6-ot, és jónapot. Gyaloglási tempó, simán mész utána.
Ha gyerek rollert veszel, azzal te biztosan nem mész. Ezzel viszont igen. Nők is ezt a booster típust szeretik. Férfiaknak 100 kg környékén már nem igazán ideális, ahhoz már GT kell, de az meg gyereknek már egyáltalán nem jó, pláne nem hat évesnek. (Tudom, mert az én gyerekem is hat éves.)
-
őstag
Etwow jó, csak relatív drága. Ezért is írtam ezt a boostert, mert ez szerintem most jó vétel ennyiért. Kormánynak 2 magassági fokozata van. De amúgy ha elmész a boltjukba, akkor ott ki tudod próbálni mindegyik modellt. Vidd magaddal a gyereket is.
PociAti azt írja, hogy a felnőttek által használható rollereket 14 éves kortól ajánlják. Hát, a 12 éves lányom simán vereti a GT-vel, de az igaz, hogy egy hat éves gyereknek még ez a booster is túl nagy lehet. Szóval ki kell próbálni mindenképp vásárlás előtt.
@PociAti: Biztos igazad van, nem ismerem a Xiaomi rollereket. Én csak Etwow-ot használok, anno e mellet döntöttem, és nem bántam meg. Tudom, hogy drága, de tényleg jó minőségű, gondozásmentes, nekem ez megéri a plusz pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- Politika
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- Wise (ex-TransferWise)
- Mini-ITX
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest