Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyika007
csendes tag
Sziasztok,
ma vettem az Aldiban Crane felnőtt rollert, 200mm kerékkel. Első rollerem, régóta gondolkoztam már rajta, hogy veszek egyet. Összehasonlítási alapom nincs, de mentem vele délután 4 km-t, javarészt ilyen díszköves úton. Abszolút élvezhető volt, haladtam is vele és szerintem 10e forintért 3 év jótállással nem rossz kezdő gép.
5 km-re van a melóhelyem, oda szeretnék járni vele - azt már most éreztem, hogy a célt, azaz a combom/lábam erősítését abszolút el tudom vele érni ilyen távon, mert kellemesen elfáradtam. -
Fr0z3n
őstag
Town 7xl lett a befutó. Remélem nem bánom meg
-
Fr0z3n
őstag
A decathlon netes készlet nyilvántartása mennyire lehet pontos? Békéscsabai boltba semmit nem ír ami nekem tetszik. De az nem létezik szerintem. Amúgy van valami 4 kerekű utcai roller. Néztem videót, meg formára is tetszik. Arról van esetleg tapasztalat? Mégis milyen?
[ Szerkesztve ]
-
cozmo
őstag
Dekában már csak 23e a kifutó easyfold
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
-
big-J
őstag
A kormany oszlop aljat es tetejet is nezd meg ha hozza lehet ferni.
Meg az osszecsuko mechanizmusnal is korul tudsz nezni, ezen csak allitani kell mert rugot huz, nem kell szorosra allitani. [link]A kormany oszlop belsejeben is lehet csavar, nekem is volt, nem egyszeru oda beerni hacsak nincs kulcs hosszabbitod. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo
aktív tag
Nah voltam Decathlonba a hetvegen, megneztem az OXELO-kat, amiktol irto gyorsan elment a kedvem.
Nehezkes nyitas/csukas (3 perc alatt sem jott ossze), recseg ropog, lotyog, minden rajtuk, direkt a telo nelkuli 5osre probaltam fokuszalni, de mikor a vaz menet kozbe nekiallt nyekleni bedombtam a sarokba a jarganyt es elhuztam, hogy ezert marpedig egy arva fillert nem adok...
Szoval belvarosnak vettem az iranyt es azt mar tudtam, hogy teleszkopos es leveheto kormanyost latni sem akarok, illetve hogy ez a nyitas/csukas korant sem annyira evidens dolog.
Kirpobaltam bent 2 rollert es a korabban emlitett XPR mellett dontottem (idovel kiderul jol e).
Egesz massziv, akad kis holtjatek, de egyelore 1mm-nel meg kormany tajekon sem tobb... Kinyitas/becsukas labra tervezett billenovel alomkonnyu, tenyleg max 5mp egy ovisnak is, a fek ugyan a hatso sarvedo, de az legalabb massziv fem, ennek ellenere az egesz jargany 4kilo alatt van. Sajat fem kitamatsztoja termeszetesen van. A karbon csapgyak nem tudom parasztvakitas e, meglatjuk...
-
béke
aktív tag
Ezen a kormány rúd és a kerék csatlakozásánál 4db csavar van egy műanyag tokkal erősítve meghúztam mind a 4-et kopra, ugyan javult a helyzet de a lötyögés megmaradt...
Nem volt még rollerel dolgom így ma be megyek egy sport boltba meglesem ezeket az e rollereket hogy mi a helyzet. Lehet hogy egy minimális mozgás kell oda hogy ne törjön el? Vagy Teljesen mereven kell áljon?Alá írás :)
-
béke
aktív tag
Sziasztok tegnap vettem egy Denver 5000-es Rollert és a kormány rúd alján (Csuklójánál van egy kis lifegés mozgás bár mondjuk nem is olyan kicsi) a kérdésem az volna hogy ez normális ez a kis kilengés vagy ennek masszívan mereven kell álljon?
Alá írás :)
-
Vertigo
aktív tag
Sziasztok!
XPR-ekrol tudni valamit?
(amazonon review-t nem talaltam)Itt aruljak, persze az araengedmeny kamu (az akcios ar a rendes ara, ha korulneztek...)
Inkabb a minosege erdekelne, hogy mennyire jol osszerakott minosegi cucc, ha esetleg valaki talalkozott mar ilyennel?
Munkahely es a parkolo kozott (1-1km), illetve ebedszunetbe ki ebedelni (2-2km) hasznalnam, szoval nem hardcore felhasznalasrol lenne szo, igy elso blikkre azt modnanam a teleszkop nem leneyeg, inkabb az egyszeru felepitmeny, konnyu onsuly, egyszeru osszecsukas, hogy csak bedobjam a csomitartoba.
-
PapírVilla
tag
válasz Pörömkörpölt #683 üzenetére
Szia!
Szerintem a levegős gumi sokat csillapít. Én egy Xiaomi M365-öt használok és ott elég jól kisimítja az az ilyen viacolor jellegű rázásokat, pedig van önsúlya a rollernek.
-
Pörömkörpölt
újonc
Sziasztok!
Roller vásárlása előtt állok, munkába járáshoz vennék egyet. A táv napi 4 km, aminek viszont a fele aszfalt,
a másik fele rázós, hullámos szélű viacolor. Tavaly májusban vettem egy ToldySport Flexpro-t, viszont az nagyon nem vált be.(Első 4 napi használat után ugyanaz a súlyos probléma jött ki, mint ebben a hozzászólásban a topiktársnál: https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_476-476.html)Utána sokat gondolkoztam, hogy találok-e olyan rollert, ami bírja a térköves "kiképzést"?
Végül ezt a pneumatikus gumis rollert néztem ki: Razor A5 Air
Még mindig azon dilemmázom, hogy vajon fog-e eleget tompítani a levegős gumi, vagy pár hónap után ezt is tönkreteszi az időnként folyamatos rázkódás valamilyen szinten?Akit érdekel, és épp van ideje megnézni, annak találtam Youtube-on egy angol nyelvű videót, ahol 1 órán keresztül elemzik ezt a Razor A5 Air-t.
Miután ezt a videót megnéztem - bár sokat dicsérik benne az A5-öt, és hogy a gumi mennyit tompít a talaj egyenetlenségein - azután is motoszkált a fenti kérdés a fejemben.Mit gondoltok erről, szerintetek bírni fogja?
[ Szerkesztve ]
-
Rohir
tag
Toldysport FlexPro-hoz (vagy úgy általában ilyen rollerekhez) léteznek úgy mond "tuningok"? Nekem az összecsukó része nagyon nem jött át, ha lehetne hegesztetnék helyére valami elegánsabbat (mondjuk ilyet [link]), de inkább gondolok egy praktikusabb csavarmechanikára 1-2 ezerért, valami rúgós/bepattintós megoldás stb.
Nagyrészt minden tök fasza rajta (dupla kormányrögzítő, csapágyak, stb), a fék erején még lehetne javítani, arra is érdekel megoldás. -
geotigris9
tag
Nem szedtem szét viszont a tárcsa féket teljesen leszedtem már a tárcsát is.
A holtjáték megvan, de úgy tűnik ez nem probléma és nem nőtt a holtjáték az őssztelóból-i forgáspontokból adódik.
Fékre visszatérve teljesen rá próbáltam egy jó minőségű Shimano Deore hídrós féket, de más a szemtávja az - az eggyik gond a másik maga féktest egy kb. fél centivel szélesebb ezért bele ér a kerékbe. (Itt két munkahenger dolgozik nem mint az eredeti féken csak szimpla.)Viszont sárhányót sikeresen tuningoltam elegem lett, hogy a mostani trutyis idő miatt saras a hátam közepéig.
Pénteken meg lelopták az első lámpámat ... 1 percre sem voltam távol ennyi elég volt a kis gerinctelennek lenyúlni. Pékségbe ugrottam be 3 zsömlét venni ... Szerettem jó kis lámpa volt fénye pont elég volt a kis jószágnak. [link]((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
geotigris9
tag
Na gyerekek lehet tuningolni ..
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
-
-
thomasa
senior tag
válasz Ateszpapa #669 üzenetére
Nekem, bár most télen nem használom, mert hideg van rajta, meg nem akarom a futóművet bekoszolni.
Ma már 100k alatt kapható Gearbest-en vagy TomTop-on. Idehaza láttam 150k meg 200k-ért is hirdetésben.
A személyes beszámolómat feljebb görgetve megtalálod. Örülök, hogy segíthettem.[ Szerkesztve ]
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Van esetleg valakinek eladó xiaomi elektromos rollere?
Illetve aki használ az meg van elégedve vele?[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Megjött az abec 11 es alis csapágyam. Halk, de ha megpördítem hamarabb megáll mint régen. Lehet, hogy a precízebb tűrés miatt passzosabb, vagy szimplán szutyok kínai?
Üdv: Fishor
-
arcsin
senior tag
válasz AgentOrange #664 üzenetére
Vegyél rá dudát
-
AgentOrange
csendes tag
Hejjó. Kedvenc olvasmányommá vált a fórum, amióta rájöttem hogy "-NEKEM ROLLER KELL!". Költözésen estem át és már néhanap buszra kényszerülnék, ami nem akkor indul amikor én. Végül én is Town 9EF-et vettem, szép fehéret és nem bántam meg. Zörög ugyan a kicsike, fel kell térképeznem a környéket aszfaltügyileg, meg kutyaügyileg, ugyanis az ember legjobb barátját különösen zavarom a jelek szerint. Érdekes lenne egy zajteszt 7EF vs. 9EF. Ugye a 7esnek nincs csillapítása, meg egy képen amit láttam kereke is keskenyebb, mint a 9esnek, de én ezt nem gondolnám, szerintem ott évadkülönbség van. No ami miatt írok az a csengő, vagy az egyszerűség kedvéért nevezzük inkább: legfőbb zavaró tényező public enemy no. 1-nak. Ez egy műanyagkarikán lötyögő fémkarika. Nekem nem lesz rá szükségem. Nem tudom ti találtatok-e rá valami nem MacGyver-i megoldást (pld.: rágó), lehet hogy valami állítással megzabolázható és vak vagyok, én miután kiállt a bal hüvelykujjam attól, hogy rajta tartottam, hogy ne csengessen folyamat, meggyőztem magam, hogy ez a kis hely a kormányon nekem majd kelleni fog lámpának és nekiálltam leszedni. DE Ó! A műanyagot egy csavar fogja, szétfeszíted pipa, de a fémkarika az egyik oldalról az ergonómikus kormánymarkolat, másik oldalról az űrtechnológiás madzag embargójában maradt. Neki is álltam, kombinált fogóval összenyomkodni, fárasztani meg szétvágni a fémet úgy hogy közben a feketére festett cső ne sérüljön, majdnem sikerült is. (a cső is megkarcolódott, meg a karika is egyben maradt) Végül egy földöntúli hatalmú óllóval megoldottam a gordiuszi csengőt és máris kevesebb decibellel rugdalózhatok. Csak azért szólok, hogy vasfűrész, vagy flex nélkül sok szerencsét, nekem egyik se volt sose. Ha tudtok vagy tudtatok volna más megoldást és csak én vagyok a hülye, szívesen hallgatom.
-
cozmo
őstag
Sziasztok Nekem fájós térdem van és erősíteni szeretném. Tényleg beválhat egy jobb minőségű roller?
Várom térdfájós emberek válaszait.Mert itt szinte szuperlatívuszokban írnak róla:
"A roller mindent megmozgat...Az álló láb izmai kissé hajlítva stabilan tartanak, illetve hajtás közben a térd behajlik. Ezáltal a négyfejű combizom jobban erősödik, mint futás vagy kerékpározás által. A combhajlítók (hamstringek), farizmok és a gerincstabilizálók pedig segítik a kezdő helyzetbe való visszatérést.
A hajtó oldalon a vádli, combhajlítók, farizmok és gerincstabilizálók ezzel egyidejűleg előre lendítik a “járgányt”.
A törzsizmoknak, más néven core izmoknak egyrészt egyensúlyban kell tartania a testünket a rolleren, másrészt folyamatosan dolgoznak, átmozgatják a gerincet, erősödnek. Ez nagyon fontos a későbbi gerincpanaszok, derékfájás, porckorongsérv megelőzésében.
Előnyei a futással szemben:
- nem terheli annyira a bokát, térdet, mivel nem ütődik a talpunk a talajhoz,
- hatékonyabban erősíti a láb izmait, farizmokat,
- gyorsabban halad a tájElőnyei a kerékpározással szemben:
- egészségesebb a tartás, mert nem kell görnyedni rajta, mint a kerékpáron
- egységnyi távolságon jobban terheli izmainkat, kardio-vaszkuláris rendszerünket (szívünket), tehát ha nincs idő bringázni, irány rollerezni…Mint minden sport után, egy kiadós rollerezés után is kell nyújtani vagy SMR-hengerrel átmasszírozni a megfáradt izmokat."
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
Ragnar95
félisten
Én rendes biciklilakatot használok a rollerhez, az első keréknél kiáll ugye egy kicsit az a rész, amire rálépsz összecsukásra, oda befér összecsukott állapotban egy nagyobb lánc is, ott szoktam lezárni a rollert.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
sesshou
senior tag
Tudtok lakatot ajánlani oxelo town ef-hez?
Van elvileg egy kicsi juk a gyor záron ammi lakatnak van de nem tudom mennyire bízhatom benne vagy a miniatűr lakatban amit bele teszek. -
motocoder
aktív tag
A gyári csapágyát nem lehet kenni,mert nem kivehető a porvédőgyűrű.
-
Rohir
tag
Időközben vettem én is egy FlexPro-t fasza, kellően magas, masszív, gyors, egyedül az összecsukása kicsit meh, de majd a rutin besegít, illetve a fékpofa foghatna valamit tekintve hogy User manualban leírják hogy szaggatottan használjuk ne tövig behúzva. Voltam Aldiban meg több helyen is de egy darab felnőtt roller volt az is lerögzítve, hogy ne próbáld ki (Savoya+Campona).
-
sesshou
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy csapágy szakértő.
oxelo town ef 9-em van kb 3 hete vettem használtan.
És azon gondolkodom hogy nem árthatna egy kis zsír vagy olaj vagy valami a csapágyaknak.
Hol és mit érdemes venni hozzá? hol érdemes kenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest