Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghard
őstag
válasz @mriya@ #21694 üzenetére
https://festina.hu/vizmentessegi-tudnivalok/
Mindennapos meleg zuhany és a tusfürdő biztos nem tesz jót a tömítésnek. Olcsó kínai órának mindegy, de értékes órában én nem fürödnék minden nap. -
L4mie
veterán
válasz dzsi23 #21692 üzenetére
Alapból 24/7-ben hordok órák, perpill timex fullfém 50m vízállót, megszokás kérdése.
Igen tisztában vagyok vele, hogy valakinek feláll a hátán a szőr, ha valaki órában zuhanyzik esetleg még abban is alszik, én így szoktam meg.
Szóval előfordult már, hogy a bőrszíjas órával álltam be a zuhany alá és 3. percben vettem észre, hogy hoppá nem kéne.
Nálam előfordulhat, hogy felveszek egy nem mindennapos használatra vett órát és beállok vele a zuhany alá. Szóval ez volt a válasz és ezért érdekes, hogy egy zuhanyt esetleg egy 10 cm-es kádba merülést kibír-e egy ilyen óra.
Köszönöm a válaszokat.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
rarki72
tag
válasz #39868659 #21695 üzenetére
nekem egy sub homage van 300m-el - Geya márka, találsz róla itt a topikban is bővebbet.
vízállóság tesztelve általam is és a strandos ugrabugra, csúszda miatt azt gondolom a 200m garantáltnak mondható, de a gyártót nem sikerült még rajta kapni semmilyen lódításon, szóval hihetőnek tűnik a 300m is. -
törölt tag
Sziasztok, vizallo ora van ajanlott kinai rendeles, vagy ezt elfelejthetem? Koszonom.
-
@mriya@
őstag
Már elnézést, de ezt a csacskaságot honnan vetted?
36-39 fokos víz még nem forró (az anyaméhben is ~37 fokban lubickoltunk).
A 18-26 fokos pedig még hideg is. (sportcélú (úszó-ugró) medencevíz hőmérséklete: 23–30 °C, tanmedence 30-32 °C, lazító medence 36-38 °C, strand és fürdőmedencék 25-32 °C)WR200-as óra NEM ÁZIK BE semmiféle zuhanyozás során, maximum ha rossz a tömítése és (vagy) magasnyomású mosóval tisztítjuk.
[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Ghard
őstag
Ha 18-26C°-os vízzel zuhanyzol (elvileg ez a szabvány, ahol a vízállóságot határozzák meg), akkor is 5bar ajánlott. "TILOS víz hatásának kitenni az órát, ha a víz hőmérséklete jelentősen eltér a 18-26C°-os hőmérséklet értékektől (pl. egy 36-39C°-os forró vizes zuhanyzás vagy fürdés is könnyen beázáshoz vezethet akár a WR 200M jelölésű órák esetében is)"
-
dzsi23
addikt
Hogy lehet azt elfelejteni? Sosem értettem, miért zuhanyzik valaki órában (mivel az óra alatt is érdemes megmosni, ahhoz meg úgyis le kell venni), pedig sokan direkt csinálják, de véletlenül főleg miért... vagy pucér valaki, vagy nem, azt észre lehet venni. És amúgy zuhany közben nem csak cseppek érik, hanem vízsugár, ami sokkal nagyobb nyomást fejt ki, legalább 5 bar ajánlott. De én mindig azt mondom, hogy ha vízről van szó, akkor legalább 10 bart bírjon. Ezzel nem mindenki ért egyet, nyugodtan rákereshetsz a topikban a vízállóságra.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
Ajánlott márka errefelé, rosszat még nem hallottam a Paganiról. A szerkezetet (G3265Z) nem ismerem, egy 8N24-es Miyotának jobban örülnék. Vízállóságnak 3 bart írnak, magyarul cseppálló. Ez simán lehet igaz. A csat pedig 90%, hogy olyan, mint a képen (én pl. rühellem a pillangócsatos bőrszíjakat, de sokan szeretik).
Ha nem vagy elégedett az órával, féláron átveszem.
-
L4mie
veterán
Sziasztok,
Ez a Pagani óra mennyire fix, hogy ilyen csatszerkezettel jön mint a képen? Amúgy mennyire ajánlott automata órának a Pagani? Van egy jagrar om, egész elégedett vagyok a működésével. Az összeszerelési minőségével már nem /ferde üveg, ujjlenyomatos mechanika../
Ezek mennyire vízállóak?Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz dzsi23 #21686 üzenetére
Vásárlás után 4 nappal bejelölte hogy feladta, persze ez csak azt jelenti hogy bejelölte hogy feladta .
De meg is kérdeztem a tn-t . Valahogy most eluralkodott rajtam a türelmetlenség . Mondjuk a magyar postát se kell félteni .ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
xcvbxcvb
aktív tag
Több mint egy hónapja rendelt Vostok amfimnak még se híre se hamva .
Már várom, kíváncsi vagyok rá .ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
M@rdel
őstag
válasz cibere11 #21679 üzenetére
Anyway to answer your question, the contrast is adjustable via the watch itself, you need to press adj+start stop+mode buttons simultaneously to go into setting mode,then press start stop until you see CONT1 or CONT2,then press spoke split reset button to toggle between these 2 contrast.
ezt találtam, próbáld ki!
viszont az ALL valami visszaállítás/reset -nek tűnik, erre nem találtam semmit
[ Szerkesztve ]
-
cibere11
tag
Üdv!
Vettem egy Casio GB5600AA- órát és az adj+mode+search gombokra bejön valami test menü.Kerestem de nem találok róla leírást. Érdekel mit is rejt ez a pár lehetőség.Ha valaki találkozott már ilyen dologgalHTC Wildfire S 2.3.5, Nexus 7 16 Gb , iPhone 4 8Gb , iPhone 5s 16Gb iPhone SE 32gb iPhone SE 2020 64 Gb Macbook Air 2017 , Xbox SS Macbook M1, IPhone 13
-
Breki
veterán
válasz pulutodurumo #21674 üzenetére
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
Breki
veterán
-
Digitalpimp
senior tag
válasz @mriya@ #21664 üzenetére
Pont ez. Úgy voltak vele, ez még belefér. Mondjuk elfért benne.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
petipetya
nagyúr
Nyilván itt annyira nem számít, mint a másik topicban, ahol ha 100.000 Ft-on felül fizetnek egy eleve ronda óráért (márpedig az ízlésemhez képest 80%-ban nagyon csúnya órákat tesznek be), akkor ott valószínűleg jobban érdekli a tulajdonost az, hogy indexre üt-e a másődpercmutató, vagy sem.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
@mriya@
őstag
válasz Digitalpimp #21659 üzenetére
Mijaza kínai MEO ?!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Ghard
őstag
Kíváncsiságból vettem egy kék Reginald órát Aliról. 22 usd-ért nem is rossz vétel. A szíj zára elég gagyi, kicsit hajlítanom kellet a belső "fém" íven, hogy ne úgy kelljen széttépni nyitáskor. A másodpercmutató nem pontosan mutat rá a beosztásra 12től 6órás sávban, 6tól 12ig meg szinte pontosan rámutat. Sötétben kb 15 percig foszforeszkál a festék de már 2 perc után nagyon halvány lesz. Nagyjából ennyi a negatívum, élőben szerintem jobban is néz ki mint a képeken.
Még egy Alpha Seamastert biztosan beszerzek, ennek a kinézete tetszik a legjobban. A 180g-os tömege elég ijesztő, a Reginald 106g-al is elég nehézkes. Mindegy, napi használatra marad a Casio -
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok!
Lemerült az elem ebben az Eyki órámban [link] elem van itthon, gondoltam kicserélem. A hátlap sima pattintós, szépen lejött. Ahogy feltárult a belseje, ez fogadott:
Néha hallottam, hogy zörren benne valami, de ilyesmire azért nem gondoltam. Valószínű, hogy forgácsolás után bennemaradt valamelyik nútban, aztán később kirázódott. Ennyit a MEO-ról. Viszont fém Miyota szerkezet van benne, Sony elemmel. Legalább ez a része rendben van."...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
dzsi23
addikt
válasz pibácsi #21655 üzenetére
Nyilván nem gondoltam komolyan, hogy kérd vissza a pénzed, ez az óra ilyen, el kell fogadni. És 40 napos hónapokkal tényleg fiatalabb lennék.
Szerk.:
Automata szerkezet esetén körülményesebb megoldani, hogy hirtelen átugorjon 9 számot az egyes helyiértéken, miközben a 10-es csak 1-et vált. Ebben az árkategóriában tuti nincs ilyen. Kvarc szerkezettel "egyszerű" lenne.[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
-
pibácsi
senior tag
válasz dzsi23 #21645 üzenetére
Szia!
Nem úgy, hanem végigjelzi a hónap napjait rendesen, ha az 1-et beállítom, hanem pl. 31 után még megy tovább, tehát a következő hónap 1-én 32-ike van és így tovább 39 ill. 00-ig. és csak azután jön megint a 01.
Hát ez van, dehát már megszoktam, hogy beállítom, csak nem tudtam még megfejteni a miértet.Üdv. Pibácsi
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz dzsi23 #21653 üzenetére
Átalakítottam egyenlőre két natot, nekem tetszik így . Meg még rendeltem egy seat beltes natot hozzá .
Lehet hogy később veszek hozzá nato adaptert, de nekem képről nézegetve nem nagyon tetszett, nem is látszik a nato szíj szemből .Heti ébresztést szerintem nem lehet, vagy én nem jöttem rá. Ha ébresztésnél beállítod a dátumnál a napot akkor havi ébresztés, ha beállítod a hónapot is a akkor éves ébresztő. Ha nem állítassz be semmit akkor napi ébresztés.
Már rendeltem hozzá kijelzővédó fóliát is . Meg néztem Bumpert is hozzá már , csak az nem tudom mennyire dörzsölné ki a tokot.
(#21651) Fall-N Igen ha fürdés szempontjából is nézzük, praktikusabb télen a szilikon, nyáron a szövet, mert a szilikon nem szívja magába a vizet, ami hidegebb időben kellemetlen. De én le szoktam venni zuhanyzáskor az órákat.
(#21652) @mriya@
A lapsos adjust gomb szerintem ennél az óránál nem indokolt mivel olyan a tok kialakítása ami már védi a véletlen benyomódástól. Nekem is vannak más Casioim aminél valóban indokolt lehet a sima tok miatt,bár azért ezeknél már a normál méretű gombok sem nyomódnak be olyan könnyen mint például a régi kínai 7 zenés órák amire elég volt ránézni csak .[ Szerkesztve ]
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
dzsi23
addikt
-
Fall-N
veterán
-
xcvbxcvb
aktív tag
Gondoltam írok pár sort a legújabb szerzeményemről, de egy kicsit hosszabbra sikeredett .
Megérkezett a Casio G-Shock DW-5600HRGRZ-1ER amit az Amazonon keresztül rendeltem a Watchshopról.
Ez egy limitált kiadás, ami a piros alsó óratokban és a kétszínű szíjában tér el, aminek a külső fele a megszokott fekete de a belső fele piros. Illetve az órához jár egy kupon is amivel letöltheted a Gorillaz együttes remixét.
Az óra gyárilag egy szürke hatszögletű fém dobozban érkezett aminek a tetejét engem az óra hátlapjára emlékeztető feliratokkal díszítettek. Ezt még egy a Gorillaz együttes rajzolt alakjaival díszített fekete papír dobozba csomagoltákElsőre benyomásra nekem kicsit kicsinek tűnt az óra. Az óra négyszögletes alakú, szélessége 43.8mm , lug to lug mérete 49,2mm.
Felpróbálva viszont komfortos viseletet biztosít . Kényelmesen tudom hordani kabáttal, vagy hosszú ujjú felsővel is a 13.3 mm-es vastagsága ellenére is.A tokozása műanyag, fokozottan ütés és rezgésálló és 20 barig vízálló. Ásványi üveggel szerelve.
Az órában 3229 típusú kvarc óraszerkezet található. A funkciói: ébresztés ami lehet napi, havi vagy éves is, 24 órás visszaszámláló, 24 órás stopper .A szíja a szokásos műanyag, szilikon, kaucsuk valami . Egy kicsit merev az én ízlésemnek. Bár rendszeres hordásnál biztos ráidomul a viselője csuklójára. A különlegessége a piros belső fele, amint azt fentebb már említettem. Szerintem cserélni fogom egy natora majd, csak ki kell találnom hogyan lehet ráapplikálni megfelelően. Láttam hogy lehet kapni hozzá adaptert, de az nekem nem tetszik, mivel sokat kitakar a nato szíjból.
A kinézete nagyon harmonikus lett szerintem.
Nekem nagyon tetszik az inverz kijelző , illik az óra karakteréhez, és a szürke feliratok amik nem túl kirívóak, hivalkodóak, illenek az óra alacsony láthatóságú dizájnjába.Ami negatívumot tapasztaltam talán az a gombok használhatósága, főleg az adjust ami ugye a Casionál szokásos süllyesztett megoldás. Így köröm heggyel lehet csak benyomni.
Összességében nagyon pozitív a benyomásom az óráról, megkedveltem ezalatt rövid idő alatt is amióta nálam van.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
pibácsi
senior tag
Az automata mechanikus órámon a naptári napok 39 és utána 00 számozású és csak utána következik az 01 dátum. Hogy van ez? A kínaiaknak van ilyen naptár rendszerük is? Minden hónap elején át kell állítnom az órát, ami nem bonyolult csak érdekel a dolog.
Mi a véleményetek?Üdv. Pibácsi
-
Quasi_modo
nagyúr
Neken is van egy Skmei analóg-digi, de abban csak egy elem van.
valami
-
Fall-N
veterán
Biztos olyan is van, általában az olcsó órákban van két külön szerkezet azt tudtam. Gondolom a G-Shockokban is egy elem lehet ezek után. Eredetileg a dual time órákban azért is van két külön rész, mert eredetileg két időzónát lehet vele beállítani. Így nem is kell, hogy szinkronban legyenek. Az más kérdés, hogy senki sem úgy használja, én sem úgy tettem.
Nekem egy Q&Q volt, amiben két külön szerkezet volt és ahogy a kolléga írta, nekem is az analóg állt meg előbb, a digitális résznél meg kb. 90%-os volt az elem a mérés után. Később sajnos csúnyán megkopott a műanyag ház és tönkrement az analóg rész így kuka lett a vége.
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
-
Jenne
őstag
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz pulutodurumo #21636 üzenetére
Jó az .
Még nem hordtad sokat látom, a 4 csavar még nincs megkopva rajta .ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
dzsi23
addikt
válasz pulutodurumo #21633 üzenetére
Mintha a napokat jelző tárcsák még nem értek volna teljesen középre, így hajnal 3:44-re (vagy 42-43-ra) tippelném.
(#21634) Soká:
Inkább kevésbé, mint többé, mert 5 perces pontossággal bármikor leolvasható (és még pontosabban tippelhető) az idő, akár este is. -
Breki
veterán
Na és itt mennyi az idő?
-
ZolkoW
őstag
-
ZolkoW
őstag
válasz dzsi23 #21623 üzenetére
Erről jut eszembe, nem ez, de hasonló van kinézve, igaz, kvarc, na mindegy.. szóval arról tudtok valamit, hogy Alin szülinapi akcióban tényleg kap az ember valami szabad szemmel is látható kedvezményt ebből-abból, vagy csak duma? platina tagként hitegetnek ilyesmivel...
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
dzsi23
addikt
Ez volt már?
(Alis feedback fotó.) -
xcvbxcvb
aktív tag
-
Gsx-rr
veterán
Van egy muanyag Skimei oram kirandulasokhoz hasznalgattam.
Nem megy az analog resze. Elem merulhet, vagy kuka vagy csak elnyomtam valamit? -
xcvbxcvb
aktív tag
válasz pulutodurumo #21580 üzenetére
Acél mutató valóban préselik inkább. Nekem van Olfa meg Tajima művészkés, de vettem alin is Olfa klónt az is jó ilyet [link]
Ebayen 26 ezer 1g Luminova, elég húzós. Annyiért már órát veszek. Mondjuk én szerencsére nem vagyok lume fetisiszta .Engem nem zavar ha nem világít sötétbe az óra.
Szép feladat lesz kimarni a számokat a számlapon. Csak ne így fesd le [link] .
Parnishoz láttam ilyen számlapot ebayen a 6497 6498-as szerkezetekhez.
-
dzsi23
addikt
válasz Tsebacsi #21607 üzenetére
A Mako III is kb. annyira hasonlít a San Martinra (illetve az ihletadó Seikora), mint a Spinnaker.
Amúgy a Merkurnak van még egy hasonló projektje, nem tudom, hogy lesz-e/lett-e már belőle valami.Szerk.:
Úgy látom, Sharkey is van. [link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dzsi23 #21604 üzenetére
Persze ez igaz Viszont Aliról én félek ennyiért rendelni valamit...
Orientből csak ez van ami ilyen stílus, de ez 45,5mm-es, ami elég nagy.
Citizenben automata ritka és megint más kinézetűMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Breki
veterán
válasz pulutodurumo #21603 üzenetére
A szöveget máshonnan vettem
-
dzsi23
addikt
Nem tudom (vagyis tudom, nyilván nem az), de mostanában, ha az újdonságokra kattintok alin, szinte csak Lobinniket meg 2-300 dolláros hamisítványokat látok. Jó, kicsit túlzok, mert van azért más is, de amikor oldalakon keresztül csak drága hamisítványokat lapozgatok, hamar elmegy a kedvem. Normális órát olcsón már nagyon rég láttam.
(#21602) Tsebacsi:
Lehet, hogy megéri, de teljesen máshogy néz ki. Ennyi erővel egy Orientet vagy Citizent is vehetsz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest