Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyvest
csendes újonc
válasz
dzsi23 #19497 üzenetére
Nézegettem magyar oldalakon Pulsar és Lorus órákat voltak szép darabok. Nekem olyan külföldi oldalak kellenének ahonnan kicsit olcsóbb lenne a rendelés. Amúgy nem kell hogy vízálló legyen az óra közepes méretű kéne és nem mindennapi használatra szánom. Lehet quartz de ha jó áron van akkor automata is akár.
-
dzsi23
addikt
válasz
konyvest #19496 üzenetére
Millió+1 Seiko szerkezetes óra van, mivel tapasztalataim alapján bármelyik gyártó/tokozó cég vásárolhat Seiko szerkezetet az óráikba. A Lorus és a Pulsar is a Seiko csoporthoz tartozik, de nagyrészt kvarcokat adnak ki, van is nekem 1-1, nagyon jók szerintem. (Számomra meglepő módon van néhány automatájuk is, sosem találkoztam velük.)
Szerintem linkelj pár órát, ami tetszik neked, akkor tudni fogjuk, hogy nagyjából milyet szeretnél.
Továbbá... kvarc vagy automata? (A kézi húzóst ki merem zárni esetedben.) Méret? Mennyire legyen vízálló? Milyen környezetben hordanád? -
dzsi23
addikt
válasz
konyvest #19494 üzenetére
Annyiból simán kijön egy Seiko 5 (még a drága magyar boltokból is), csak nem akármelyik. De továbbra sem tudjuk, milyet is szeretnél pontosabban, és ha még kérdéses számodra, hogy kijön-e belőle, akkor valószínűleg nem nagyon nézelődtél.
Amúgy mindenképp Seiko? Mert Seiko szerkezetes óra van 15k alatt is kínából, csak az nem Seiko. Vagy egy Orient is belefér az árba. -
dzsi23
addikt
válasz
konyvest #19491 üzenetére
Seiko 5 van "field", búvár, elegánsabb stílusban is, és mind automata, kronográf meg csak kvarc lesz olcsón. Gondolom, azzal tisztában vagy, mi a különbség a kvarc és az automata között.
Először ezt kell eldöntened. Aztán a stílust, méretet, na meg persze, hogy mennyit szánsz rá.
-
konyvest
csendes újonc
Sziasztok fórum társak! Nagyon szeretnék egy Seiko órát. Tudtok ajánlani olcsó és jó beszerzési forrást? Köszönöm a segítséget!
-
Relaxmpv
csendes tag
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo #19483 üzenetére
+1 a natora!
Van már onnan 5 szíjam.
-
pulutodurumo
őstag
Jött két szíj. Az egyik 1,10$-os "farmer". Egész hajlékony ahhoz képest amilyenek szoktak ezek lenni. Megtartom. A másik egy Bond NATO. Kifejezetten jó. Puha, sima, jók a bújtatók. AZ egyik legjobb kínai textil szíj az olcsó kategóriából amivel eddig dolgom volt.
-
dzsi23
addikt
Starking, milyen kis szép, csak az a "zink alloy case"...
(#19472) joci86:
Kíváncsi vagyok, csak nagy meglepetésre nem számítok. Nyilván a szokásos olcsó Miyota, mint sok másik órámban. Persze, nincs is ezzel gond, teszi a dolgát. -
M@rdel
őstag
Benyar akció van a Factory Store-ban.
16 dollárt megér ez az óra. -
dzsi23
addikt
-
T0mcs
tag
válasz
dzsi23 #19462 üzenetére
Milyen órád van amit nem szedsz szét?
Valaki tudja hogy ezen az órán miért van 2 másodperc mutató? Vagy az egyik kamu?
Ára jó még tetszik is csak zavar a sok mutató -
Fall-N
veterán
válasz
dzsi23 #19460 üzenetére
Nem hiszem, hogy olcsóbb lenne egy másik werk a gyári helyére. Magyarul:
- olcsóbb a forgató (főleg, hogy alig használtam vettem a bolti ár alatt)
- az állandó mozgás jobbat tesz, amúgy is a szerkezetnek
- az állandó kézi húzásnál kíméletesebb a forgató, főleg a korona tömítésénekA legfontosabb: minek kezdjek egy vadi új órát úgy használni, hogy rögtön cseréltetem benne a kalibert. Akkor rádobtam volna többet (annyival amennyibe a másik werk kerül) és vettem volna olyan órát amit lehet húzni.
(Ez olyan mintha valaki venne egy új kocsit, majd utána venne bele egy nagyobb motort.)
Másrészt a garancia is ugrik az átalakítással. -
dzsi23
addikt
válasz
freestyler8 #19457 üzenetére
Bármelyiket, kb. ugyanaz a minőség, szal amelyik tetszik.
Szerk.: Azért a márkát megvenni drága mulatság lesz, gondolom. De ha konkrét típus is érdekel, linkelheted nyugodtan.
-
Fall-N
veterán
Persze az automata résszel nincs gond, de sajnos a járástartalék kérdés más.
Mivel ahhoz túlságosan féltem a Seiko 5-öt, hogy a munkában is hordjam (élelmiszer bolt, könnyen oda tudna ütődni valami fém polchoz), így sajnos az első héten párszor meg is állt mire hazaértem. Sokszor 1-2 órán múlott, hogy ne álljon meg (látszik hol áll meg). Mondjuk éjszakára leraktam.
Pedig jól húz a 7S26C werk, mert a Magic Lever technika miatt mindkét irányban húz a rotor és amúgy is jól a hatásfoka.
Mivel sajnos nem lehet kézzel húzni, így maradt az Klarstein óraforgató.
Petipetya: Igen így nincs panasz a Seikora sem, feltételezve a legalább 8 óra hordást.
-
freestyler8
csendes tag
Sziasztok!
Ezen márkák közül milyet szabad megvenni:
- Debert,
- Parnis,
- Corgeut.Szerkezet, anyaghasználat / ár viszonylatban melyik a legjobb szerintetek?
Üdv.
-
T0mcs
tag
válasz
petipetya #19451 üzenetére
Seiko skx em van! Még soha nem hagyott cserben
Nem is lehet húzni koronáról... Felveszed akkor jár ennyiMeglepő volt a sok 20$ kínai után. Járás tartalék is bőven több mint 40 óra szerintem kibírja a 2 napot. Eleinte én is aggódtam hogy napközben elég lesz e neki ha hordom meg ilyenek de ezeket a dolgokat el lehet felejteni csak viselni kell és megy
Mondjuk Parnis pont ugyan ez csak azon van másodperc stop, meg lehet húzni koronáról is.
-
csubuka
addikt
válasz
schawo #19446 üzenetére
Akkor az megmagyarázza, hogy miért van némi eltérés a dizájnban
Amúgy a redditen is, mint olcsó flieger alternatíva említteték.
(#19448) norby_42: Köszi, az sajnos még valóban nagy...
(#19450) T0mcs: Köszönöm szépen! Nem feltétlenül a leállástól félek, hanem, ha szervízre kerül a sor, az keményebb. A Miyota alap quartz szerkezetek olcsón pótolhatóak, ellentétben egy automata javítással. Meg szerintem több évet kibír egy jobbféle quartz elemcserén kívóli hozzányúlás nélkül, mint egy automata javítás nélkül.
Itt van egy kicsit durva áron óriás pilóta Parnis fekete-fehér, ahogy nézem.
-
petipetya
nagyúr
Vostok szintén, csak ránéz az ember az asztalon heverő órára, és az szinte magától elindul. Komolyra fordítva a szót, a lejárt óra már csak attól elkezdett járni, hogy 20 centit emeltem rajta, ez még hétvégén sem "merült le".
Egy Seiko-ra lennék még kíváncsi ilyen szinten, de szerintem arra sem lehet panasz.
-
T0mcs
tag
válasz
csubuka #19445 üzenetére
Nem kell félni automata óráktól sem
Én aztán nem mozgok sokat napközben mégis Parnis járástartalék kijelzője ki van akadva 40 órán és el sem mozdul csak este mikor lerakom. Reggel meg bemegyek munkába és már szinte vissza is töltötte az esti 10 órát. kb semmi értelme a kijelzőnekLegfeljebb hétvégén nézegetem hogy nehogy lejárjon.
Mondjuk az a Debert amit kinéztél drágább mint a Parnis sajnos így nem biztos hogy én is bevállalnám. Azért Parnis ban megbízható a szerkezet és szép rakott indexes a számlapja szerintem igényesebb és"csak" 70$.Nekem ez a nagy szerelmem . Ha kapható lenne hagyományos fekete fehér pilóta számlappal már rendelném is
ezekkel a szinek kel még barátkoznom kell! de 7 napig bírja mozgás nélkül elvileg
-
marquuard
veterán
Sziasztok, kinéztem ezt a Cadisen órát. Leírásban szerepel, hogy zafír üveges. A kérdésem az lenne, hogy ebben az árban teljes értékű zafír van, vagy csak zafír réteg és kristályüveg? Elég sok esetben találkoztam olyannal, hogy csak bevonat van az óraüvegen.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
(#19390) T0mcs hozzászólása miatt ismét előjött bennem a flieger beszerzés
Ezek tetszenek, de nem méretben mondjuk:
Szerintem az én csuklómra érezhetően kisebb kell, mint a 44mm-ese tok, a 42 mm az mini ugrás, minimum 40mm-ig le kell mennem. Korábban már fejtegettem ezt
Tovább gondoltam még a dolgokat az SNK809 rendelése előtt (skywatches-ről menne majd, ha megérik teljesen az ötlet
Annál jobbat ha tudtok, írjátok meg.).
Ahogy nézem itt a fő gond az, hogy a "repülős" (flieger) órákból nem nagyon van kicsi. Aki gyárt olyat az meg komoly márka komoly árral akár. A Seiko meg azért "tömöttebb" számlapú. mint az eredeti flieger órák.
*Azért nem rossz ez egy bőr NATO-val. Házi mókolt-polírozott kerettel.
Quartz nemigen van ebből a stílusból, ahogy nézem. A Citizen EcoDrive bizonyos modelljei persze hajaznak erre a vonalra, de nem pont ilyen azért a dizájnjuk, nem tetszenek. A robosztus, elemcserét leszámítva gondozásmentes quartz azért valahol vonz
-
dzsi23
addikt
válasz
freestyler8 #19442 üzenetére
Én nem ismerem. Mit tud ez az oldal, azon kívül, hogy alkatrészeket árul?
(#19441) T0mcs:
Nem zafír, de a sima üveget sem karcolja minden. Az ajtófélfának én is rendszeresen nekiütöm, de a fa nyilván nem fog kárt tenni benne. Lehet, hogy előbb-utóbb betöri, de nem karcolja. -
freestyler8
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék "egyedi" karórát összeállíttatni magamnak valamelyik alternatív weboldalról. Mit tudtok ajánlani?
Eddig a Debert, Courgeot karórákat néztem. Mindenképp búváróra jellegű, automata, zafír üveges kivitelre gondoltam.
A http://manbushijie.com/ oldalt már ismerem, van esetleg más hasonló oldal is?Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv.
-
T0mcs
tag
-
dzsi23
addikt
Megnéztem alin több eladónál, a rövid és a hosszú leírásban is, gearbesten, amazonon, de mindenhol acélnak írják a tokot (videós tesztet nem tudok nézni melóban). Nem lehet, hogy azért nem kopott, mert tényleg acél? Meglepne, mert a hasonló Jaragarok sem acél tokosak, de azoknál írják is, hogy "alloy".
"Ilyen olcsó mehanikust nem ajánlok senkinek..."
Ebben egyetértek. Részemről az ajánlott mechanikus 50$ kezdődik: Pagani, Guanqin, Cadisen (utóbbi kettőnél a Seiko szerkezetes példányokra gondolok). Alatta inkább kvarc...
-
T0mcs
tag
válasz
dzsi23 #19436 üzenetére
Tok on van használatból eredő nyom de nem kopott!
Több órát is hordok kb hetente cserélgetem őket. Nem volt minden nap hordva de azért ez jó eredmény tőle azt gondolom
Volt több hasonló olcsó órám is de azok nem bírták. Valami hibája mindnek lett. Ilyen olcsó mehanikust nem ajánlok senkinek... -
rarki72
tag
válasz
ZolkoW #19429 üzenetére
érdemes nem csak a női kategóriában kotorászni hanem a "Lover"-ben is, mert külön is postázzák nem csak szetben...
Longbo
Starking
Xonixeladott példényszámra sortolva a 13-42 dollár közötti acél tokos női órák - acél tok a kereső szerint, nem a tény adatok szerint, szóval óvatosan
(link)eladott példényszámra sortolva a 13-42 dollár közötti acél tokos "Lover" órák (link)
-
ZolkoW
őstag
válasz
nebancsa #19433 üzenetére
úú, kemény! olcsóbb, viszont ennek legalább nem olyan kényelmetlen helyen van a koronája
Alig tudtam beállítani a hátul lévő, süllyesztett tekerővel.
Lehet, hogy némi hordás után puhul a szíj, de újonnan elég merev, és az sem segít, hogy az egyedi rögzítés miatt hátul két fémlemez szorítja oda, ami miatt mégjobban eláll a tok pereménél. "Drágám, még jó, hogy nem 40 kiló vagy, nem is tudnád viselni!" -
-
ZolkoW
őstag
Amióta csak nézegetek órákat, próbálok nőiben is találni valami pofásat, de sokkal nehezebb, mint magamnak.
Ezen megakadt a szemem, meg is rendeltem egyet, tegnap ideért, és hát amire számítottam: érezhetően más kategória, mint amiket itt mutatni szoktatok. Kidolgozottságban olyan 5-ből 3 pont, meglátjuk, egyáltalán pontos-e
Szóval a kérdés: tudtok nőiben is mondjuk gyártókat javasolni? Több ajánlott márka nem is készít nőit, vagy messze nem olyan választékban, ahogy néztem. Ez a dizájn tetszett, meg feleségemnek is, de szeretnék valami minőségibbet, lehetőleg 20-25$ környékéig. A strasszos-köves-csicsás témák nem szokták lázba hozni, inkább valami egyszerűbb elegáns volna jó. Köszi.
szőnyegárus link -
csucsotke
aktív tag
A gearbest mostanában 4 árkategóriában árul naviforce 9050-et 14,95 től -33, 18 as tartományban. A legolcsóbbat a 3684-es modelsszám alatt. Melyik lehet az igazi, illetve lehet összefüggése az árnak a minőségre?
-
gyapo11
őstag
A nem automata felhúzós óráknál van valami közelítő szám a teljes felhúzásra? Nyilván kézfüggő, koronafüggő is. Van egy Poljotom, az 32 tekerés, de csak onnan tudom, ha ütközésig felhúzom. Nem árt ez az órának? Ha kézbevesz az ember egy ismeretlen órát, ami esetleg drága is, akkor jó lenne az ütközés előtt megállni.
-
nebancsa
senior tag
válasz
Genova1983 #19415 üzenetére
-
dzsi23
addikt
válasz
Genova1983 #19415 üzenetére
Nagyon adja ez az "el luminous" felirat!
-
ZolkoW
őstag
ha már szóba került: akartam máskor is kérdezni, üveget cserélni mennyire alap dolog? egyrészt találni hozzá való méretűt (láttam már készletet fél mm-enként), másrészt a művelet. de utóbbi gondolom egy órásnak nem nagy feladat.
Nekem is sokkal jobban tetszik a domború, amit most hordok, azon az van, és rendszeresen odakoccantom valahova, de az ilyen apróbb ütésektől nem féltem. a fémtok széle már csúnya lenne, ha az lenne magasabban. -
T0mcs
tag
válasz
nebancsa #19405 üzenetére
Nem láttam még olyat hogy üveg fölé érjen a lünetta. Talán beleakadna a perem mindenbe, könyebben eltekeredne. És meg ráadásul ha nem is kerámia akkor ugyan olyan sérülékeny mint ásványi üveg vagy még jobban. Mondjuk cserélni egyszerűbb mint üveget.
Nem mai kép de ha érdekel megnézem este mennyi az eltérés üveg meg a lünetta között
Sokan kicserélik skx üveget domborura azt nehéz lenne védeni -
dzsi23
addikt
válasz
nebancsa #19405 üzenetére
Hát, én ilyet még nem hallottam. Ha magára a tokra gondolsz, vagyis a toknak arra a részére, ami a helyén tartja az üveget, annak az a dolga, hogy a helyén tartsa az üveget. Ha pedig a lünettára gondolsz, annak meg végképp nem a védelem a feladata, hanem "számítási" funkciója van.
Nekem sem jön be, hogy legtöbb esetben az üveg nincs síkban a tokkal, de az is lehet, hogy az üveggel védik a tokot, mivel az üveg jobban bírja a karcokat, mint a tok, és inkább azt érjék a behatások. -
nebancsa
senior tag
Arra van valakinek ötlete, hogy az üvegráma, vagy bezel aminek elvileg az is a feladata hogy védje az üveget miért nem védi? Ugyanis eddig minden óránál azt látom, hogy az üveg külső síkja kilóg az üveg ráma, vagy bezelből. Így könnyebben megkarcolódik. Persze így könnyebb polírozni is...
-
T0mcs
tag
válasz
dzsi23 #19401 üzenetére
Köszi a linket és még akciós is
Egyenlőre én is a bal oldalira szavazok de még alszom rá 1 et...
A másik ami bejön sajnos most nem láttam Alin pedig talán ez lenne az igazi.11.11 -én szoktak akciózni karácsony előtt addig kitalálom majd
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Windows 11
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Hobby elektronika
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest