Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
pibácsi #16728 üzenetére
Nekem is volt régebben egy hasonló órám. De annak alul volt a beállító része. Ennek fölül van. Ergo, csak a belsőrész kiszedésével lehet hozzáférni a pontosság beszabályozásának lehetőségéhez. Emiatt csak órás végezheti. És mint tudjuk, a legtöbb órás egy kínai mechanikus órát bottal se piszkálna. Vagyis, én mindenkit lebeszélnék az ilyen típusú felső-állíthatóságú nyitottszíves órák vásárlásáról.
-
petipetya
nagyúr
Szerintetek az itt látható egyedileg készitett kékes szij menne a kék számlapos Lorushoz? Esetleg sárga cérnával?
-
sandró60
addikt
válasz
Mr.Csizmás #16742 üzenetére
Én arra gondoltam,hogy,ha megvételre kerülne-ne egyből a"kukában"landolna.
-
sandró60
addikt
Van valakinek ebből az óra márkából?Yazole
Elég "dizájnos" órák.A szépségükhöz képest mennyire tartósak?
Az ára "potom" pénznek tűnik[link]
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, van valami ajánlott csontváz óra, arra gondolok mikor az óramű látszik a számlapon.
-
dzsi23
addikt
válasz
dzsi23 #16270 üzenetére
Végül a 20 rekeszes doboz mellett döntöttem, a kialakítása miatt nagyobbak a kis rekeszek, és simán elférnek benne 5 centis órák is. Az utolsó, kicsit távolabbról készített képen jól látszanak az arányok, a közelebbiken nagyobbnak tűnnek az órák, de csalóka.
Ajánlom mindenkinek, akik nagyobb órákat (is) szeretnének tárolni.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Stonerice #16734 üzenetére
Szerintem ez a szíjtól és a rajta lévő csattól is függ. A szíjtól azért, mert fajtától függően lehet méretre állítani. A csattól azért, mert némelyikben még ott is lehet szabályozni a teljes szíj hosszát.
Például a Tevise t801 és a Vostok k35 esetén tökéletes a fémszíj, mert nem lötyóg, nem csúszkál és nem is passzentos. A Lorus esetén már lötyög és csúszkál, így azt majd egy másik csattal fogom tudni korrigálni.
-
pibácsi
senior tag
válasz
schawo #16731 üzenetére
Köszi a választ!
A kép alapján ez milyen automata rendszer? Tényleg írnak róla és a hasonló kivitelű órákról többmindent, ami vagy úgy van, vagy nem. Beszéltem itt egy órással, aki már több ilyen mechanikust (kínait) javított és az a véleménye, hogy amennyiben elromlik, sajnos ell kell dobni, mert hosszadalmas a javítás, főleg az alkatrész beszerzés. Nem ér annyit az egész. Hát erre készülhetek én is, bár az óra ketyeg, a dátumot is kijelzi, legfeljebb a hónapot és a nap kijelzést csak dísznek tudom be.Üdv. Pibácsi
-
Stonerice
őstag
Egyébként sikerült elveszteni a meloban szerelve a rugos stiftet ! Ezért nem is bajlódnék a fém szíjjal. Folyton szúszkál, kényelmetlen. Vagy laza vagy szorít. Úgyhogy bőr vagy textilt szeretnék.
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Van egy fém szíjas naviforce órám . Szeretnék valami textil szíjat rá. Találtam Nato szijakat 2e huf alatt.
Van esetleg tapasztalatotok vagy ajánlásotok- e téren? -
Soká
senior tag
Ez a "KINYUED" márka valószínűleg úgy ejtendő, hogy: "KINYÚVAD"
(idő előtt...) -
válasz
pibácsi #16728 üzenetére
Igen, ez úgy működik, hogy a "KINYUED" cég megrendel egy kupac órát a videón látható óragyártól, és megkérik őket, hogy nyomják rá a KINYUED markanevet. Az összes kínai óra így készül, kevés óragyár gyárt saját márkanév alatt órát. Az óragyárak inkább rábízzák az értékesítést, marketinget és a nevesítést is külső cégekre, mint a KINYUED, ők pedig a gyártással foglalkoznak. Ezeket a gyárakat hívjuk OEM-nek (original equipment manufacturer). Kínában minden így működik, nem csak az órák.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
pibácsi #16711 üzenetére
Ha paypallal fizettél akkor érdemes lenne ott nyitni egy vitát.
Én egy parnist küldem vissza múlt héten, ami január közepén érkezett, ebay. Az eladó nem akadékoskodott legalábbis eddig. Remélem a pénzemet is visszautalja majd ha megérkezik hozzá az óra.(#16729) pulutodurumo "
a kínai marketing csodái. Ennyi marhaságot kitalálni is nehéz." Hát akkor te tuti nem Mo-n élsz.
-
pibácsi
senior tag
válasz
schawo #16727 üzenetére
Hát köszi a felvilágosítást. Az igaz, hogy több kínai márka néven ugynazt a küllemű órát kínálják ahogy nézegettem a rendelésem előtt. Egyébként ennek a "KINYUED" cégnek komoly óragyára van Shenzhen városában, van egy videó, ahol be is mutatják, ezért mertem megvenni. A leírás szerint ez az óragyár megfelel a Svájci Órásipari Szövetség követelményeinak. Van itt egy idézet is " Számos kínai gyártó az utóbbi időben különböző turbillon mozgásokat állít elő. Ezek a turbillon egységek néhány külföldi gyártótól érkeznek (többnyire Svájcból), és olyan órákba épülnek be, amelyek megfelelnek a Svájci Órásipari Szövetség követelményeinek. Több kínai óragyár ezeket a svájci turbillonokat építi be". Hát ugye messziról jött ember azt ír le, amit akar. Vagy igaz, vagy nem. Minden esetre elől látszik a "lüktető szive", hátulján meg átlátszó üveg mögött a mozgó felhúzós rész. Amúgy masszív szerkezet, tetszetős külsővel.
Köszi mégegyszer, minden esetre mostmár több dologban is megvilágosodtam. Mellékelek képeket.Üdv. Pibácsi
-
válasz
pibácsi #16726 üzenetére
A Tongji (统机, azt jelenti: egyesült, egyesített) az általános kínai mechnaikus szerkezet. 26 (vagy 15 vagy 42) kínai óragyár gyártja (nem összeszereli, hanem forgácsolja) kívülről teljesen egyformára, de a különböző gépsorokról különböző minőség esik le, emiatt teljesen véletlenszerű a minősége. Minőségellenőrzés nagyjából nulla. Nem svájci licenc alapján készül. Egyetlen kínai szerkezet készül svájci licenc alapján, az a Seagull ST19 mechanikus kézihúzós kronográf, a többi az vagy másolat, vagy, mint a Tongji, teljesen saját fejlesztés.
Ráadásul nem Toubillion, mert az teljesen más jelent, ez open heart design, nyitott billegős.
A Wish óra (és bármilyen) termékleírásai pont nullát érnek, fingjuk sincs mit adnak el.
-
pibácsi
senior tag
válasz
schawo #16712 üzenetére
Köszi a választ. 32 napig jól működött, a dátum kijelző most is OK. Valamit én nyomkorászhattam el az áprilisi átállításkor, mert elsőre sikerűlt, de egy véletlen folytán a hónap gombot megnyomva átugrott máj-ra és azt továbbléptetve megállt a dec. hónapnál és onnan egy istennek sem megy sehova. Azután a hét napjait állítva egy darabig az is ment, majd szerdánál ledekkolt és onnan sehova. Hát így jártam, vszínű magamnak köszönhetem, de ezek szerint nem bírja a túlzott macerát. Ennek ellenére egy szép kivitelű, tetszetős, masszív óra, tourbillon svájci licencű a mozgócskája. A hátlap is üveges és látszik a mozgó rendszer.
Egy későbbi beírásban pont ilyent kérdez "Rukongai". Ha nem jött volna be ez a hiba, akkor tudnám neki ajánlani. „KINYUED” 1986, teljesen automata Hollow Tourbillon mechanikás óra, vízálló,
svájci (licencű) férfi óra, rozsdamentes acél..
Mit jelent magyarúl a "tongjai"?
Köszi a választ mégegyszer.Üdv. Pibácsi
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Volt nekem pár éve egy Parnis automata órám, fiam hozta nekem ajándékba anno egy Hongkong-i útja alkalmával. Nagyon szerettem és igen pontosan is járt. Műszeresen - akkor - be tudtuk úgy állítani, hogy 2 sec/1 hét volt a pontossága. Ha még jól emlékszem, akkor abban az órában egy Seagull 2530 automata szerkezet ketyegett. Tudom hogy kínai, de az egy ETA másolat.
Azt az órát lehetett koronáról is felhúzni, nem csak a rotor húzhatta és másodperc stoppos is volt ráadásul. Sajnos már nincsen meg.
Azt szeretném kérdezni, hogy a mostani órákban van ilyen automata mechanika, ami ezeket is tudja? Olyat keresek ami koronáról is húzható és lehetőleg másodperc stoppos is legyen. Hol tudok ilyeneket nézni?
Előre is köszi a válaszokat. -
Breki
veterán
-
Breki
veterán
Mai kedvenc.
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #16699 üzenetére
A Vostok oda-vissza forgatható lünettájához egy kis kiegészítés, mivel most elmélyedtem benne:
- A másodpercmutatóval 1 percen belül használható stopperként és időzítőként.
- A percmutatóval (nagymutató) együtt 60 percen belül használható stopperként és időzítőként.
- Az óramutatóval (kismutató) együtt pedig 24 órán belül használható stopperként és időzítőként. Ám ekkor kell egy kis agymunka is, mivel a beosztások (0-5-10-15 stb.) között eltelt idő nem 5 órát, hanem 2 órát jelent.Összefoglalva egyetlen órával egy tank vagy bunker belsejében viszonylag pontosan el lehetett indítani egy hadműveletet.
-
Rukongai
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kinai automata órát keresek, aminek az alján látszik a rotorja.
Tudtok pár ötletet adni? Köszi!Üdv!
-
pibácsi
senior tag
Az alábbiakra szeretnék választ kapni Tőletek.
A Wish-en vásároltam egy KINYUED mechanikus automata órát. Szép kivitelű, tetszetős óra, kijelzi a dátumot, a napot és a hónapot is. Viszont: 32 napos működés után nem lehet átállítani sem a napok kijelzését sem a hónap kijelzését bármennyire is a leírás szerint állítom be. A dátum kijelző működik. Alapvetően mikor megjött, akkor is én állítottam be sikerrel. Nem tudom, mi történt? Van valakinek hasonló óra beállítással tapasztalata? Mire kell itt még figyelni?
Lehet, hogy egyszerre hibásodott meg a két funkció, mivel tegnap du. még működött.
A szállító azt válaszolta a levelemre, hogy sajnos elmult a 30 napos idő, így nem tudnak velem foglalkozni.
Elviekben van garancia, de ők nem tudják ezt érvényesíteni, ők csak pénzt fizetnek vissza. Természetesen erre számítottam mikor innen (külföldről) vásároltam.
Van valami ötletetek hogyan kellene még állítgatni?
Várnám segítő válaszotokat.
Üdv. Pibácsi -
Dr.NX
addikt
válasz
pulutodurumo #16693 üzenetére
Starking?
Granny Smith nem volt hasonló árban? -
agroman
aktív tag
koszonom, megtalaltam a topikban a kereseskor, szep is(talan tul elegans is hetkoznapi viselesre), jo is, az ara is ok..egyetlen gond vele a femszij.
a borszijasoknal meg lattam par feedbacket, ahol szakadtan,serulten kaptak mar a szijakat.
bar lehet hogy emiatt nem fogok izgulni, mert max. majd veszek potszijat. -
agroman
aktív tag
válasz
pulutodurumo #16703 üzenetére
tulajdonkeppen 0-rol indulok es minden info erdekelne..max 10$-ig keresek vmi hetkoznapi un. elhagyos orat (feleven belul 2-ot is elhagyott mar). olyan kellene ami 1-2 evet kibirna, nem kesik naponta 1-2mp-nel tobbet, 60+ evesnek valo, szolid ora..
lehet hogy sokat kivanok, de nezegettem alin, 1-10$ kozott sok noi ora van es az ertekelesek sem igazan segitenek, mert a tartossagrol es a pontossagrol nem nagyon szoltak.
koszonom ha tudsz vmit ajanlani.
-
petipetya
nagyúr
válasz
pulutodurumo #16647 üzenetére
Nem védi az üveget, teszteltem.
A bicska éle előtte sem karcolta meg az 1 dolláros geneva üvegét, így a nano folyadék felvétele után sem. Ám a tapéta nélküli fal már simán, amely ellen csak egy fólia védelme lehet elegendő.
Egyszóval ez a nano cucc nemhogy óra, de főleg telefon esetén nem ajánlott, ahogy sejtettük egy átverés az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest