Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
Pénteken megjött a feljebb említett csomagom. Ajándékba kaptam egy 0,5ml-t az Alexandria II-ből is, így volt lehetőségem kipróbálni azt is. Na, akkor egy kis véleménynyilvánítás, kipróbálási sorrendben:
The Moon: Na, valami ilyesmi kellene legyen egy gyümölcsös illat. Tényleg, mintha gyümölcsöket szagolgatnék. Tartós, de nem annyira, mint vártam. Túlértékelt, túlárazott, de jó.
Promise: Sosem gondoltam volna, hogy az alma illatát így le lehet utánozni. Szinte a nyál összefut a számban. Tök jó! Elég tartós is. Meglátjuk, a kollégák mit szólnak hozzá. Ezt még el is tudnám képzelni megvételre, nem túl édes, és friss is. Tavaszra jó lenne talán.
Alexandria II: Ehh... Ebben semmi különös nincs. Az eleje kicsit fűszeres, de utána már szinte geil, édes, leszáradásban szinte Grand Soir. Nem.
M7 Oud Absolu: Tartós, a leszáradása jobban tetszik, de mindent összevetve nem az én világom. Kissé régies illat. Nem.
Antaeus: Ez nagyon jó! Friss, kellemes, meglepően tartós. A rózsa nem domináns. Ilyet venni fogok egy teljes üveggel.
Kouros: Első körben kicsit gyógynövényes, kesernyés volt, ami kicsit megijesztett, de amikor lenyugszik, ez is nagyon kellemes. Érdekes módon nem mutat semmi állatias jelleget, pedig sokan azt állítják róla. De nekem valahogy nem az, inkább a vetiver és a tölgymoha érződik. Valamint nem igazán érzem régiesnek, szerintem ez manapság is teljesen hordható illat.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz bbdzyx #22906 üzenetére
A régit sajnos nem ismerem. Erre is csak most szántam rá magam. Bár vannak olyan vélemények, hogy olyan sokat nem változott, "csak" az állatias jelleget vesztette el/vettek vissza belőle. Mindegy. Van mindkettőből (Antaeus) 10-10ml-em, ráérek tesztelgetni. Aztán meglátjuk, hogy hosszú távon melyik tetszik jobban. Annak ellenére, hogy designer, értem, hogy miért van ekkora rajongótábora mindkettőnek. Tartósak, és nem hétköznapiak. Viszont azt nem értem, hogy miért télre ajánlják ezeket sokan, szerintem nem téli illatok egyáltalán.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
danielgalaxy
aktív tag
Aki jó citrusos, nyári parfümöt keres, annak az Acqua di Parna Colonia Essenza és Colonia Intensa kombót ajánlom, egyikkel se lehet tévedni, nagyon jó minőségű cuccok. Aqua vonalon én strandra meg lótifuti illatnak nemrég rendeltem egy Tous 1920 edt-t (kék üveges), grapefruitos, fás, aquás, minimál kis rágógumival, elég kellemes. Meg az ára is.
De idén nyáron, ahogy tavaly is, a Guerlain Homme edp fog leginkább menni nálam. Nagy kedvenc.[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz danielgalaxy #22909 üzenetére
Guerlain Homme EDP-ből 2 üveggel fújtam el, 3-ik üveget elvből nem vettem meg. Számomra minden idők egyik legjobb parfümje. Sokkal többet tud, mint az ára.
Ezek az Acqua di Parma illatok nem illannak el túl gyorsan? Annó nézegettem őket, de rájöttem, hogy felesleges, mert pár óra múlva úgysem lehet őket érezni.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz kk831228 #22912 üzenetére
Én is így emlékszem arra a párra, amiből vettem anno mintát. Nem sok volt, de mindenhol azt olvasni az ő cuccaikról, hogy tartóssági problémáik vannak. Mondjuk akkor lehet relevanciája ilyen gyenge illatoknak, ha tudja az ember, hogy néhány óránál nincs többet szükség rá. Pl. egy mozi+vacsi és annyi.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
jackooo84
tag
Sziasztok, tegnap szagoltam a Mancera cedrat boise-t
Nekem naon bejön, van valakinek kiadó esetleg 10-20ml? -
nobela
senior tag
Sziasztok, rám tört a nosztalgia amikor nemrég megláttam a régi kedvencemet, az Yves Saint Laurent Jazz-t. Vettem is belőle, ki tudja meddig lesz elérhető.
Előjöttek a régi emlékek és eszembe jutott egy másik ősrégi kedvenc, a Tsar. Viszont ezt sajnos kivonták a forgalomból ezért valami olyasmit keresek ami közel áll hozzá.
Eddig ezt a 2 alternatívát találtam (nem szagoltam egyiket sem):
- RALPH LAUREN Safari
- Pasha de CartierHasonló illatok ezek? Esetleg van valami ami jobban hozza a Tsar hangulatát?
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
törölt tag
A Business Insider videója a szantálfáról.
Azon gondolkodtam, hogy ha 75 dollár 5 gramm szantál olaj (kb. 25.000Ft) akkor mit kapunk 5ml 100%-os tisztaságú 2.000Ft-os illóolaj néven. -
törölt tag
válasz nobela #22917 üzenetére
A kettő legjobb ami nálam abszolút kiváltotta a Tsar-t és el is adtam emiatt:
https://www.neroli.hu/parfum/bemutato/diptyque/eau_de_minthe/
https://www.notino.hu/narciso-rodriguez/for-him-eau-de-parfum-ferfiaknak/
Utóbbit már nem nagyon lehet beszerezni.
Alapillatában abszolút a Rodriguez a szebb illat, fej/szív illatban pedig egyszer az egyik tetszik máskor pedig a másik. Talán a Rodriguez áll közelebb a Tsar-hoz. -
Misogi
aktív tag
Függetlenül a márkától, branding-től, a parfümök előállítási költsége kb. pár ezer Ft. Igen, a nagyon drága niche parfümöknek is.
-
Piftuka
veterán
válasz nobela #22917 üzenetére
"Esetleg van valami ami jobban hozza a Tsar hangulatát?"
Nehéz ügy.
Én már ~4-5 éve keresem az utódját, de eddig nem találtam tökéletes hasonlóságot egyik illatban sem.
Jellemzően a "zöld" vonalon kell elindulnod, és azért nem véletlen, hogy az esetek döntő többségében az ilyen illatok üvegje, vagy maga a folyadék is a zöld szín valamely árnyalatában pompázik.
A Tsar nagyon komplex, de mindenképpen a friss, "hideg", fűszeres, fenyős, cédrusos illatok között kell keresni az utódját.
A "Pasha" és a "Safari" viszont inkább meleg, aromás illatok.
Én - több más "zöld" illat mellett - most legutóbb ezt vásároltam meg:
Adolfo Dominguez - Agua FrescaA "Tsar"-hoz képest jobban dominálnak benne a citrusok, és egy fokozattal enyhébben a cédrus, de az illatban ugyanolyan jól visszaköszönnek a mediterrán mezők fűszernövényei. Nagyon kifinomult illatnak tartom.
A másik, amivel még ismerkedem:
Houbigant - Duc de VervinsNotino-ról rendelhetsz hozzá illatmintát (én is így tettem). Annak ellenére, hogy sokan a "Drakkar Noir" komplementerének tartják, én - az ún. "barber shop" illatok nagy rajongójaként - attól jelentősen különbözőbbnek tartom.
Rajtam legalábbis dominánsan a zöld, fűszeres jelleg érvényesül, sőt a kifújást követően van egy olyan bizar szúrósság az illatban, amely alapján egyelőre még a "se veled, se nélküled" jellemzi a kapcsolatunkat.
Ám egyre inkább hajlok arra, hogy megvásárolom a nagy palackos változatot is.
Ezt a kettőt én jó szívvel ajánlom Neked a "zöld" vonalról. Ám ha van lehetőséged rá, teszteld őket. (És ez általánosságban minden illatra igaz.)
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
KisTücsök
addikt
De utálom ezt a "köztes" időjárást. Napon meleg, árnyékban hűvős, fúj a szél. Mármint parfüm szempontjából, nem tudom eldöntnei, mit kéne fújni. Pls help.
-
pohár
félisten
válasz KisTücsök #22927 üzenetére
ilyen időben én Layton/Aventus/Uden és társait tolok, amik sem nem teljesen friss, se nem full téli illatok
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
bbdzyx
senior tag
+1 Layton/Aventus-ra. Udent nem ismerem.
De még működik az Amyris Homme, Sauvage Elixir/Beau de Jour és a Creed Viking is.Santal 33-ból veszek éppen decantot, még soha nem szagoltam, de a vélemények alapján az is passzol ehhez az időhöz.
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
-
Zsennaro
friss újonc
Sziasztok
Nyárra keresek gyümölcsös illatot, de ne citrusosat, mert abból már van 3 is. Görögdinnye/sárgadinnye illat érdekelne leginkább ami friss és édes is egyben de más gyümölcsös illatot is fogadok. Jó lenne ha 10 ezer körül megállna az ára.
Köszi szépen!
-
-
Piftuka
veterán
válasz Zsennaro #22933 üzenetére
Én a 4711 "Acqua Colonia" sorozatát javaslom.
A sorozatban mindegyik kölnivíz rendkívül könnyed, letisztult, friss aromákat hordozó illatszer. Bárhová magaddal viheted, és gyakran "szórhatod" magadra.
A paletta zöme uniszex illat, természetesen a viselőjük bőrétől is függ, hogy melyik jelleg dominál.
A legtöbb illatban van valamilyen citrusféle, de esetleg a "Lyche & White Mint" megfelelő lehet. A licsi gyümölcsnek semmivel össze nem téveszthető, jellegzetes illata van.
Ezeket szinte az összes Müller drogériában meg tudod vásárolni, és jó esetben még illatmintát is találsz. Néhány tétel a Notino-ból, valamint a Makeup.hu oldaláról is megrendelhető. (A Brasty is forgalmazza, de őket nem ismerem.)
Valamint szvsz érdemes lehet várni még néhány napot a két új illat megjelenésére:
Érkezik a 4711 Acqua Colonia új limitált párosa: Goji & Cactus Extract és Bamboo & Watermelon"Aquila non captat muscas."
-
Zsennaro
friss újonc
válasz Piftuka #22936 üzenetére
Köszönöm a tippet. Egyet már találtam is, szerintem teszek vele egy próbát.
Colonia Intense Sunny Seaside Of Zanzibar
Más: eszembe jutott hogy pár évvel ezelőtt nyáron éreztem egy nagyon kellemes illatot egy nőn. Könnyed illat volt, nekem az illatról egy napraforgómező jutott eszembe. Esetleg létezik ilyen illat vagy nagyon félrement akkor valami nálam szaglás terén? -
bbdzyx
senior tag
válasz Zsennaro #22937 üzenetére
Byredo Pulp emlékeim szerint elég gyümölcsös volt, bár talán inkább a női oldal felé billen a mérleg nyelve.
Cedrat Boise nyitánya is gyümölcsös, ebből minden sarkon kapsz ráadásul decantot. Nyárra viszont sok.Majdnem írtam, hogy kifejezetten férfias gyümölcsös illatot nem is tudok, aztan eszembe jutott az AdP Fico di Amalfi, egy zseniális fügés illat, ami a kánikulában sem tolakodó.
szerk.: még az új Light Blue Forever ugrott be, de ez igazából egy szimpla citrusos illat, az elején viszont üde, élethű grapefruittal.[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
Piftuka
veterán
válasz Zsennaro #22937 üzenetére
Az is jó választás lehet, mert abszolút nem citrusos. Igaz, nem a dinnye, hanem a kókusz dominál az illatában.
Azért lehet, hogy érdemes várni a "Bamboo & Watermelon"-ra, mert ott várható az erőteljes dinnyés aroma. Én is kíváncsi vagyok, mit hoznak össze ebből a kombinációból!
Napraforgó mezőt idéző illatot viszont nem tudok mondani sajnos!
"Aquila non captat muscas."
-
Arcképgyáros
Notino vagy Vivantis kupont nem tudtok?
-
w.miki
veterán
válasz metrion #22850 üzenetére
Most van készleten az emagon Lattafa Fakhar
Aki még olcsó parfümöt keres érdemes benézni a Lidl-be is.
G. Bellini parfümök. 1700 Ft/ 75 ml Videó2 Videó3[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Zsennaro
friss újonc
Abercrombie and Fitch First Instict illatrol olvastam mar de nagyon gyengenek mondjak, inkabb nem kiserletezek vele. A fentebb irt Lattafa Fakhart megrendeltem melle pedig megveszem meg a Colonia Intense Sunny Seaside Of Zanzibart. Ezekkel boven el leszek a nyaron hisz van mar 3 citrusos illatom. Koszi a helpeket.
-
Arcképgyáros
Notino bontott parfümöt meg szabad venni? Valahol írják, hogy mennyi hiányzik belőle?
Ahol kiválasztom ott 100%-ot írnak, ill. még ennyi. Gondolom akkor kupak megvan.
Felbontott csomagolású termék, eredeti csomagolás nélküli vagy kipróbált termék.[ Szerkesztve ]
-
-
Petyuska111
tag
válasz Zsennaro #22943 üzenetére
Ki mit szeret ugye. Annyira nem gyenge azért a First Instinct, 3-4 órát kibír, ez az erősség 35 fokos melegben nekem pont elég, kánikulában agyonnyomna egy bivalyerős illat... Én nyáron pont a könnyedebb cuccokat kedvelem, pl. egy Tommy Bahama St. Barts, ami egy Eau de Cologne, fújkálni kell időnként, és? Nyaraláshoz, tengerpartra tökéletes - koktél, kókusz, naptej, beach feeling. Vagy egy John Varvatos Artisan Pure, ami egy zseniális friss illat, de ez sem a 12 órás kategória. Én viszont az olcsó arab szutykokkal vagyok úgy, hogy semmi pénzért nem fújnám fel (hiába tart egész nap), csak éppen lehet hogy rákkeltő, stb. (elnézést az arab parfümök kedvelőitől). Nyilván egy Amouage-t elhasználnék, ha tévedésből egyszer azt küldenének:-)
-
Elektrosokk
addikt
Van egy Guerlain Homme Intense parfümöm, még a régi már nem gyártott. Szinte tele.
Elcserélném valamai számomra érdekesre ha van valakinek ajánlata."Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
iatti
aktív tag
válasz Elektrosokk #22948 üzenetére
egy l'instant de guerlain edt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macska topik
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- BMW topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest