- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyuska111
tag
válasz
bbdzyx #32713 üzenetére
Igazad lesz, pont ilyen vetivert úgy tűnik nem fogok találni. Bohemian Lime: van mintám, a nyitása szép, tetszik, a leszáradása viszont pontosan olyan, mint az Eau de Rochas Homme-é, és ez a rész kevésbé tetszik benne. Még szerzek mintát Ex Vetiver-ből és Mon Vetiver-ből, aztán lehet maradok a GV EDP layerezésénél...
-
Paddington
csendes tag
válasz
bbdzyx #32657 üzenetére
Ha már szóba került az új Terre és a Hermés úgy általában.
Terre - itt valószínűleg kevésbé ismert, de hátha valakinek segít belőni az illatprofilt: Lush Confetti. Nagyon-nagyon hasonlít rá.
A H24 sorozat flankerről flankerre (van erre magyar szó?) egyre jobb. A Herbes Vives csodálatos, ahogyan korábbról az Eau Givree is.
A Barénia pedig az utóbbi idők egyik legnagyobb durranása. Ha valaki látja, légyszi adjon neki egy esélyt bőrre fújva, nem bánja meg. Minimálisan feminin, de még bőven a hordható kategória.
-
Petyuska111
tag
válasz
bbdzyx #32049 üzenetére
Én tényleg nem értem ezt... Dior Homme Cologne - egy tipikus, tartósságra, projekcióra gyenge nyári parfüm (a legtöbb nyári ilyen). Elképzelni sem tudom, hogy tarthat 1-2 fújás a nyári melegben bármeddig is. Már 10-20 perc után sem lesz érezhető. 10-15-20 fújással annyit történik, hogy 1-2 óráig max. kartávolságon belül enyhén érezhető lesz. Enyhén. Ez elvárható szerintem. Tényleg nem értem, hogy pl. ebből 1-2 fújás mire jó??
-
ricsik
őstag
válasz
bbdzyx #32002 üzenetére
Sajnos az a tapasztalatom a Burberry London-nal, és máshol is többen írták, hogy az újak nagyon gyengék. A régi fekete üveges, fekete kupakos nagyon rendben volt és elég tartós is volt. Az új átlátszó üveges, ezüst kupakkal annyira gyenge, hogy nincs rá szó. Bármennyit fújsz, gyenge kezdet után 10 perc múlva bőr közeli, fél óra múlva szinte semmi. Nagy csalódás.
-
dirtboy86
tag
válasz
bbdzyx #31986 üzenetére
Kicseszett kíváncsi lennék amùgy az Azsia operating modelljére
. Az a afa mutyi az 100%, tuti kamu termékek is vannak, .vagy esetleg lejár szavisok (átütve - vagy sokszor még át sem ütik pl édességeknél volt csak itthon vettük észre h már lejárt
) viszont szerintem sokkal tobb van benne, egyszer az egyik üzletben pl előttünk vett át a kínai árus 2 roma uriembertől (egy nylon zacskóból) kb 30 elmex fogkefét és vagy 50 elmex fogkrémet. Ott számolgatták a pulton és a kínai kifizette a tesókat (200 - 300 Ft darab áron). Gondolom a pólusból ellopták, átsétáltak vele és eladták. Win-win + a polcokon is eredeti termék van (picit piaci ár alatt).
Sztem azt hogy működnek, honnan szerzik az árút csak egy szűk kör tud és ez mindanyiuk érdeke hogy így is maradjon.
-
AssAssynn
őstag
válasz
bbdzyx #31949 üzenetére
Na, de ez az, hogy például ajánlottál te is egy ilyen füst és gesztenye illatú parfümöt. Nekem a fireplace az legkevésbé sem karácsonyi hangulatú, meg sok olyan sem, amire mások azt mondták, hogy nekik az a karácsony. Ezért nem merek már semmi blindbuyt tenni.
De a Burberry Londont többen írták már, és nem drága, azt lehet meg kellene nézzem. -
-
d4d
aktív tag
válasz
bbdzyx #31892 üzenetére
Nem tudom mióta ilyen, de bármire is hasonlít jó a körítés. Igaz teljes árat kell fizetni, de, ha azt nézed mit kapsz mellé, főleg a 7,5 milis utazós minik, ezek nem öt ftos tételek. El lehetne adogatni szerintem 8-10 ezerért darabját és ahogy körbenéztem ezügyben, ezzel nem is mondtam sokat. Ráadásul önmagukban nem is elérhetők. Az ambre nuit árai pl 40ml 53e, a 125 és 250ml-es jelenleg nem is rendelhető, de 108 és 163e ft lenne a hivatalos oldalról, brutális.
Ennyiért inkább a literes eau sauvage edt, de jó lenne dísznek egy akkora palackkalSzerk. a minikből van egy ilyen 10es szett, ha ezt elosztom kb 9500 ftra jön ki darabja, de jelenleg ez sem rendelhető.
-
Petyuska111
tag
válasz
bbdzyx #31685 üzenetére
Köszi az ajánlást, mindenképp megnézem! Érdekes, hogy még nem találkoztam vele a YT-on, pedig rengeteg parfümös videót nézek. Korábban őket néztem, de pont amiatt, amit írtam, már nem követem őket, szponzorvideókat csinálnak csak: Gents Scents, TLTG Reviews, Chaos Fragrances, The Parfume Guy, Curly, Justin Copeland, BowTie Fragranceguy. Jó viszont Aaron Terence Hughes, őt kedvelem, bár elég elvont fazon. Frag-Mental is OK.
-
dirtboy86
tag
válasz
bbdzyx #31574 üzenetére
Úgy hogy a számok őt támasztják alá, csak tiktok-on vagy 10M -an követik. A rossz reklám is reklám és a figyelmet mindig fel tudja hívni magára (egyszer így, egyszer úgy de megoldja). Szerintem ez a "már néha annyira szar hogy jó" kategória amit csinál mostanában - ha én rátévedek a profiljára vagy kidobja for you ba , mindig végignézem
nem azért mert színvonalas hanem mert már annyira gáz h végig kell nézni.
-
tibbike01
őstag
válasz
bbdzyx #31200 üzenetére
Én továbbra is jól elvagyok a Byredo Oud Immortel-el. Annyira az én illatom. Egyébként vadászok egy Oud of Happinessre, de mindenki a Greatnessre gerjed.
Ezt a Vertus Narcos'is-t ismeri valaki?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
bbdzyx #31200 üzenetére
Jön? Már rég itt van.
Én a magam kis egyszerű módján L'Instant de Guerlain-nel. Először az EDT-vel, aztán télen majd az EDP-vel.
De szomorúan konstatáltam, hogy megint nagyon elszálltak az árak.
Van még pár milliliter Dsquared² He Wood Silver Wind Wood is itthon. Azt is elfújom. Viszont ahogy nézem, ezt elég nehéz lesz pótolni.
-
niof
veterán
válasz
bbdzyx #30771 üzenetére
Mondjuk, azon érdemes elgondolkodni, hogy tőlünk délebbre, a melegebb országokban is használnak parfümöket az emberek. És keletre ezek a testes illatok népszerűbbek, a meleg ellenére is. Persze a kultúra is más. Jó lenne valami olyan forrást keresni, ahol az adott országnak megfelelően rangsorolják a legnépszerűbb illatokat. Mert mondjuk Ománban nem nagyon van hideg, és lehet (biztos), hogy vannak olyan illataik, amik kifejezetten a nagy hőségben működnek jól. Na, ilyenekből kellene szerválni, és ezeket kipróbálni!
-
Petyuska111
tag
válasz
bbdzyx #29508 üzenetére
"alkoholban oldva sokkal több minden szívódik fel a bőrön keresztül. Ezért is nem ajánlom, hogy oda fujjon valaki napi 5-6x fújást, amennyit egyesek is applikálnak magukra."
Na ez jó kérdés. Mennyire szívódik fel bőrön keresztül a parfüm? Bejuthat-e a vérkeringésbe, nyirokrendszerbe? Orvosi téma, az orvos fórumtárs véleményét meghallgatnám erről. Laikusként úgy gondolom, hogy a bőr elég erős védelmi vonal, nem olyan egyszerű azon átjutni bárminek.
-
niof
veterán
válasz
bbdzyx #29508 üzenetére
Teljes tévedésben élsz.
Kérlek, haladj körbe a lakásban/házban/albiban/barlangban (a kívánt rész aláhúzandó), és szaglássz végig mindent, amit napi szinten használsz, ami a bőröddel érintkezik adott esetben. Segítek, mosópor/mosószer, öblítő, szappan, krémszappan, fogkrém, hajzselé, hajlakk, alapozó (jó, ez talán nem illatos, de ki tudja), testápoló, hidratáló, stb. Összeszedni is baromi nehéz, hogy mik vannak ilyenek egy tök átlag háztartásban. A parfüm csak egy picike dolog ahhoz képest, ami vegyianyag nap mint nap érintkezik velünk. Ha az a parád, hogy ettől bajod lehet, akkor minimum a fenti felsorolásból is keress olyanokat, ami csak "természetes" összetevőkből készült.
Az hogy TE elvárod, a cégeknek tudod mit jelent? Semmit. Azt teszek bele, amit akarnak, meg amit az IFRA enged, máskülönben megy a bünti. -
niof
veterán
válasz
bbdzyx #29329 üzenetére
Ez egy örök dilemma a parfümviselőknél. Volt, hogy engem is megleptek vele késő délután, hogy jó az illatom, mikor én reggel fél 6 körül fújtam magamra, és már konkrétan semmit nem éreztem belőle. Ezzel együtt kell élni sajnos... De ettől függetlenül, én továbbra is az extra tartós illatokat hajkurászom, mint pl. a Megamare.
Megvan egy éve kb. és még a fele sem fogyott el, pedig sokat használtam.
-
Jhonny06
veterán
válasz
bbdzyx #29295 üzenetére
Na, a Gentle Fluidity Silver-nek akkor a hőmérséklet a titka? Rajtam nagyon felemás ez az illat sajnos a tartósság tekintetében, pedig imádom. A legtöbbször alig érződik, aztán pl. egyszer pont az irodába menet fújtam belőle kettőt és folytogatóak erős volt egész nap. Mondjuk általában melegebb időben hordtam, szóval nem tudom mi lehet akkor.
-
bbdzyx
senior tag
válasz
bbdzyx #25667 üzenetére
Beigazolódott, amit tavaly tavasszal írtam: tényleg sokat hordtam a Gris Charnel és az Extrait változatát is idén télen a rotációban. Elengedem a Burberry Londont és valamelyik koncentráció marad a téli signature illatom. Amint sikerül döntenem veszek egy teljes üveggel, amire rég volt példa. Legalább kevesebb decantos fiola landol az üveggyűjtőben
Jó helyre adtam a voksom, nem hiába lett az Extrait a Fragranticán 2023 legjobb Niche illata.
Amint sikerült
-
Paddington
csendes tag
válasz
bbdzyx #28611 üzenetére
Igen, ám annak jelenkori formulájánál egyértelműen erősebb, tartósabb. Az Elixirből kiérezni a modern aroma-kemikáliákat, gondolom előbbit ez is elősegíti. Nem koppincs, de nekem is kapásból az ugrott be.
Összességében a Reflection a jobb minőségű, komplexebb illat és rajtam pl. a tartóssága is megfelelő.
-
válasz
bbdzyx #28604 üzenetére
Gyengének max annyira mondanám,.amennyire a Layton is az. Nekem egyik Aventus vibe illat sem tetszik, legyen az niche vagy designer. A Layton is egy mainstream illat. Nekem csalódás. A Black in white is csak pont ugyanannyira. Viszont az Encre vonal teljesen egyedi és inkább niche. Főleg Natalie Lorson munkái. Ez az indigo ne az ő munkája de én kíváncsi lennék rá.
-
jocoka75
tag
válasz
bbdzyx #28148 üzenetére
Igen próbáltam,de csak teszt papíron viszont az original' Prada L'Homme - nem szaglásztam nagyon kíváncsi vagyok rá.
A notinoban nézelődtem kifújtam vagy tíz parfümöt papírra ami tetszik,de igazából csak kettő jött be igazán.
-Prada L'Homme L'eau és Armani Acqua di Giò Parfüm . Ennek a kettőnek érződik még három nap után is intenzíven az illata a papíron akkor nem lehet rossz.
Pl fújtam az egyik nagy kedvencem-ből is a Chanel allure homme sport -ot ,de egy nap után alig éreztem vmit a papíron. -
Master_Pubi
csendes tag
válasz
bbdzyx #28054 üzenetére
Lehetséges, de ennek ellentmond, hogy nem sokkal a vásárlás előtt teszteltem, mint írtam, könyökhajlatba fújtam 1x, másnap este még "orrbavágott", s napokig éreztem magamon!
Két héten belül kétszer volt teszt, mindkétszer ugyanoda - könyökhajlatba - egyetlen fújás!
A vásárlás 3 hete volt, előtte kb. 2 héttel volt a második teszt.
Azért köszönöm a válaszokat! -
iatti
aktív tag
válasz
bbdzyx #27388 üzenetére
nem hajtom a parfüm témát annyira mint a keménymag itt, volt kb 20 mintám meg 4 üvegem 6-8 év alatt. projektálós kb5-6 éve volt egy montale black oud mintám. az tényleg dolgozott a bőrömön. következő évben vettem még egy mintát, hogy kipróbálom, és ha tetszik még, veszek egy üveggel. még jó hogy csak mintát vettem. már gyengébb volt, meg belejött valami rózsás jegy, ami nem tetszett már. vegyianyag gyár
tavaly volt egy szúnyog riasztó sprém. kint maradt ablakpárkányon, és eldőlt, kifolyott. felmarta a festést
na mondom, ezt nem kellene tovább használni
-
-
bbdzyx
senior tag
válasz
bbdzyx #26153 üzenetére
szerencsére elég korán fújtam be magam, kezdésre csillapodott már, valamint sokat voltunk kültéren, így nem fulladt bele senki. hajnalig kitartott, úgy hogy végig projektált is, amit megerősít, hogy bókokat/megjegyzést is többet kaptam rá mindkét nemtől, ill az egyik csaj bevallotta h a highschool crush-a voltam. ez utóbbit nem tudom h a Ganymede számlájára kell-e írni, de 11 évet, 1 feleséget és egy gyereket késett vele
a decantomat viszont leejtettem hazafelé, de bejött az illat, úgyhogy veszek belőle újra 2-3ml-t ezekre a hűvösebb tavaszi-nyári estékre, ill. kipróbálom a Bois Imperial-t is a Neroliban, abból van 10ml kiszerelés is.
Összességében a levegőben egy friss, szintetikusnak ható, de mégis légies, enyhén bőrös felhőt képez. Tényleg elég különleges, hogy megérje a figyelmet. Közelről sajnos azonban tényleg nem áll össze homogénre szerintem, ez az illat a környezetednek szól. -
tibbike01
őstag
válasz
bbdzyx #26077 üzenetére
Engedd el, ő egy Profumot és Giot használó tag.
2 teljesen azonos kikeverés (batch) max akkor jöhet létre, ha teljesen szintetikus a cucc, de ha már 1 természetes összetevő van benne, akkor bukta. A rozsának sem mindig ugyanolyan az illata, illetve a magymama húsleves sem mindig ugyanolyan ízű.
-
prime77
aktív tag
válasz
bbdzyx #26072 üzenetére
Ember!
Szerinted én hazudozok?
Ne magyarázzam már meg, hogy miért ilyenek a dolgok manapság!
Komolyan, mintha egyesek nem ezen a bolygón élnének - vagy direkt szívózol?
Kit érdekel a batch, meg az oxidációs hajlásszög, meg a napsütés.
Ezek senkit nem érdekelnek.
Megveszed a dolgot, aztán a kettő mégsem ugyanolyan.
Erre kérdeztek rá, nem?!
De mondok konkrétumot is, bár te ezt is megmagyarázod a napsütés hajlásszögével.
Szóval 2 éve rendeltem egy 40Ml-es Profumot, ami klassz volt.
Aztán mikor kezdett kifogyni, rendeltem egy 75Ml-eset is.
A 75Ml-es illata más volt mint a 40Ml-esé - és abszolút semmi tartóssága nem volt, mintha fel lett volna vizezve - másképpen nem tudom megfogalmazni.
Az illatában meg annyi volt a különbség a 40Ml-eshez képest, hogy nagyon füstös volt.
Végül visszaküldtem, mert annyira rossz volt.
De mondom biztosan én vagyok hülye, ezért megillatoztattam ezt hozzátartozókkal, haverokkal is.
Ők is ezen a véleményen voltak, furcsálták is a dolgot - és elismételték ezredjére is, hogy hagyjam már ezeket a vacak szar drága dolgokat, egy fillért nem érnek már.
Mondom, más bolygón élünk.
De hagyjuk is a dolgot - elegem van az egészből! -
prime77
aktív tag
válasz
bbdzyx #25969 üzenetére
Hogy őszinte legyek, marad a Gio deozodor.
Néha tiszta olyan illata van mint a réginek, de nem minden fújásnál - ez is érdekes.
A deo verzió jó, csak vagy háromszor több illatanyaggal.
Már más is megillatozta az Ocean Leather-t mióta megjött, és hát nem jó.
Én az illatokat nagyon érzem, télen megmondom valakiről 10 méterről, hogy ivott-e sört.
Viszont külön-külön a parfümben lévő dolgokat sosem éreztem, ergo az összetevőit.
Jó, persze a Gio-nál lehetett érezni, hogy citrusos, meg vizes, meg még a dinnyét is kiéreztem benne, de mást nem!
Az Ocean eskü olyan mint nagyapám egykori arcszesze, szinte 90% - egyből az villant be.
A Gio citrusossága fenomenális volt, ez nem olyan.
De nem baj, amúgy sem tudom, hogy leszek én a jövőben már!
A Perry Ellis egy borzalom, próbáltam már - egy émelyítő édeskés vacak, na az hasonlít a Gio-ra, de a mostanira, nem a régi verzióra.
A mostani Gio nagyon nem jó, kiölték belőle a citrusos illatot, a vizes jegyeket, és jött helyette ez a virágos hülyeség - borzalmas.
Szégyen miket csinálnak baromi jó illatokkal - szégyen. -
Jhonny06
veterán
válasz
bbdzyx #25956 üzenetére
Baromi erős és magadon kicsit fémes jellege van, de egy barátom is hordja és amit másokon érzel, az egy nagyon kellemes, már-már gyümölcsös illat, ráadásul baromi egyedi megvalósításban. Mindenki felkapja rá a fejét. 1 fújásnál többet nem szoktam tolni belőle, szabályosan csíkot húzol magad után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Autós topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- LEGO klub
- Call of Duty: Black Ops 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED monitor topic
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest