- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
Jesszu!
Ezt a pofátlan másolás dömpinget! -
niof
veterán
válasz
Elektrosokk #30779 üzenetére
Ja, én jobb szeretem az olyan illatokat, amik olyanok az orromnak, mintha 40-es smirglibe fújnám ki...
-
niof
veterán
válasz
Elektrosokk #30776 üzenetére
Amouage Fate?
-
niof
veterán
válasz
bbdzyx #30771 üzenetére
Mondjuk, azon érdemes elgondolkodni, hogy tőlünk délebbre, a melegebb országokban is használnak parfümöket az emberek. És keletre ezek a testes illatok népszerűbbek, a meleg ellenére is. Persze a kultúra is más. Jó lenne valami olyan forrást keresni, ahol az adott országnak megfelelően rangsorolják a legnépszerűbb illatokat. Mert mondjuk Ománban nem nagyon van hideg, és lehet (biztos), hogy vannak olyan illataik, amik kifejezetten a nagy hőségben működnek jól. Na, ilyenekből kellene szerválni, és ezeket kipróbálni!
-
niof
veterán
Aki foglalkozik ilyesmivel!
Honnan érdemes 50-100ml-es, jó atomizerrel szerelt üres parfümös üveget rendelni? Ami csavaros tetejű, de jól zárható. Ali? Vagy van valami lelőhely itthon is? -
niof
veterán
válasz
Elektrosokk #30750 üzenetére
Eleinte nem. Lazán hozza (még jó, ennyi állati összetevővel) az állatias/virágos jegyeket, de a legbrutálisabb illatélmény az elején a kömény, ami miatt sokaknak elviselhetetlen lehet az első fél-egy óra. Őszintén szólva, engem is orrba vágott az első szippantás. Ennél egyszerűen le kell ülepedjen a fejillat, azt ki kell várni. Aztán bejönnek a castoreum jegyek, ezek a meleg, édeskés állatias illatok, a végén pedig megmarad a melegség, és egészen púderessé válik. Gondolom a vanília ebben azért sokat segít. Egy különleges illatélmény. Aki élményszerűen akarja felfedezni a parfümök világát, annak az ezekhez hasonló illatok szerintem kötelezőek.
-
niof
veterán
válasz
Jhonny06 #30748 üzenetére
Ha naturális összetevőkre vágysz, rendelj a 7scents-től Areej Le Dore cuccokat. Én múlt hónapban rendeltem kettőt, mint ahogy írtam is. Brutálisak. Főleg a Cuirtis, de a Forbidden Flower is durva. A bűzös borz akkord eléggé oda.@sz. És mielőtt valaki, aki meg szokta itt jegyezni, hogy miért akar valaki büdös lenni, nem, nem büdös. Csak nem olyanoknak való, akiknek az orra nincs felkészülve ilyesmire.
-
niof
veterán
válasz
Elektrosokk #30722 üzenetére
Nem is olvastam tegnap ezt amit írtál, és magamtól elővettem a Malaki-t.
-
niof
veterán
Hasonló szituban voltam én is. Viszont apám egészségi állapota megromlott, és relatíve sokszor merült fel, hogy jó lenne, ha el tudnám vinni ide-oda. Aztán összeszedtem magam, és beíratkoztam 41 évesen. Miután meglett a jogsi, és elkezdtem furikázni, már nagyon bántam, hogy nem mentem el mondjuk mikor 20-25 voltam. Igazából addig, míg nem volt, azt mondtam, hogy lehet e nélkül élni, és valóban, nem is hiányzott. Megoldottam mindent nélküle. Szinte élveztem, hogy óra percre leszerveztem az életem. Aztán mikor meglett, rájöttem, hogy ez mekkora szabadság és függetlenség, és ebben eddig nem volt részem. Nem vagyok időhöz kötve, akkor és oda megyek, ahova akarok, addig maradok, míg jólesik. Persze ezt előtte is tudtam, de más volt, hogy meg is tapasztaltam. Elmélet vs. gyakorlat. Szóval, ha úgy alakul, én csak azt tudom javasolni, hogy meg kell csinálni. Ja! És a jogsival egyidőben abbahagytam a bogyókat. Szorongás, enyhe depresszió, pánikrohamok voltak itt. Olyan felszabadultság érzésem volt, hogy egyszerűen nem kellettek többé.
-
niof
veterán
válasz
Misogi #30709 üzenetére
Hallottam ilyen sztorit, első kézből, ismerőssel történt. Sorban meghúzták, isten tudja hányadszor, kétségbe volt esve. Aztán valahogy elintézte, hogy vegye át másik városban másik iskola, másik oktató/vizsgabiztos. Pár órát ott is vezetett, hogy ne legyen tök ismeretlen neki a város, majd bejelentkezett vizsgára, és elsőre meglett. Lehet váltani kéne, mert csak a lehúzás megy, és ha nem tejelsz, nem lesz papír...
-
niof
veterán
Amúgy, 17-én megújul a Krémmánia. Már ráfért. De remélem nem cseszik el.
-
niof
veterán
válasz
Petyuska111 #30655 üzenetére
Én már a hőség kezdete óta Bois Imperial-t, meg időnként Aramis-t fújok. Előbbire elég sok pozitív visszajelzés jött, mióta beállt a meleg. Érdekes, hogy előtte is használtam, de akkor a kutya nem fűzött hozzá semmit. Lehet, hogy ez a hőség "jó áll neki".
-
niof
veterán
válasz
Elektrosokk #30626 üzenetére
Nekem sem sikerült semmi nyáriasat venni idén, így beérem a Bois Imperial-al, meg a Megamare-al.
-
niof
veterán
válasz
Piftuka #30628 üzenetére
Mondjuk, amikor megvettem, már egy picit szúrós szaga volt, de akkor még erősen dominált a rózsa, betudtam annak, hogy ez ilyen. Tartósan nem volt érezhető, kifújva sem. Aztán most a hétvégén rendezgettem kicsit az illatokat a polcon, és persze közben szaglásztam őket. Mikor ezt kifújtam, egyből lehetett tudni, hogy valami nem ok. Mondom, hátha a csőben lévő volt problémás. Fújtam ki vagy 10 fújást, még rosszabb lett. Kár. Ez van...
-
niof
veterán
Képzeljétek, megromlott egy parfümöm. Pedig ott tartom, mint a többit. Lehet eleve valami gond volt vele. Olyan vegyszeres, acetonos, hígítós, ragasztós szaga lett. Eredetileg rózsás oud volt... Olyan borzalmas lett, hogy még a WC-be sem lehet elhasználni. 🤮
-
niof
veterán
válasz
Bondix #30605 üzenetére
Ja, de van benne egy óriásinak tűnő csapda. Írják, hogy figyelni kell, hol készült. Ha UAE, akkor állítólag príma vétel, ha made in France, akkor ki se bontsd, küldd vissza. Azért ez durva.
"Perfect old smoky Aventus with 12 hours of projection.
Make sure the box says "Made in UAE", the "Made in France" version has terrible performance, better return it before opening it up." -
niof
veterán
válasz
Misogi #30591 üzenetére
Hát, lehet, hogy arra valóban szagvak lettem, bár nem tudom, hogy miért, mert 1*KM-ról, 2* meg a Neroli-ból rendeltem mintát belőle, az illat ugyanaz volt, az élmény ugyanaz volt. WC illatosító/Wunderbaum. Minimálisan változott menet közben. 1-1 alkalommal használtam, tehát még azt sem lehet mondani, hogy túlzásba vittem. Egyszerűen nem tetszett, papírcsíkon sem érződött túl sokáig, így hagytam a fenébe.
-
niof
veterán
Ez a Russian Adam nem viccelt a Cuirtis összetevőivel. Nem tudom milyen szaga lehet egy hódnak, de ez elég beteg.
A Forbidden Flower egyelőre a Bergamask-ra emlékeztet, de 1 fújás olyan brutális ebből, mint a Megamare-ból mondjuk 3. Kb. ezt kellett volna hoznia a Bergamask-nak. Teljesen jó, hihető grapefruitos-citrusos. Mondjuk a cannabisvirágból semmi nem érződik. Amúgy ez volt az első olyan parfüm (Cuirtis), amit miután kifújtam papírra, konkrétan ki kellett szellőztetni az irodát. Elraktam dobozba, azt táskába, azt pedig bezártam, de azt mondták a többiek, hogy olyan erős illata van, hogy ki kell nyitni az ablakokat. Szóval, ha valakiben kétségek meülnek fel Russian Adam munkásságával kapcsolatban, nyugodtan elhessegetheti ezeket a gondolatokat. A Cuirtis olyan sűrű, hogy alig lehet belőle fújni. Ilyet kb. az Interlude 53-nál láttam. Az is szinte tömény olaj, meg ez is. -
niof
veterán
Ha valakinek kell esetleg 7scents 10%-os kupon, 07.15-ig érvényes, az jelezze, vagy dobjon egyből egy privit!
-
niof
veterán
Rá vagyok cuppanva az animális dolgokra, úgy érzem... Ezekből rendeltem most:
Papillon Artisan Perfumes - Salome Parfüm (EdP)
Areej Le Dore - Forbidden Flower (Extrait de Parfum)
Areej Le Dore - Cuirtis (Extrait de Parfum)
-
niof
veterán
válasz
Elektrosokk #30531 üzenetére
Már kísérték őket kifelé...
-
niof
veterán
Voltak itt valami vendégek a cégnél, és az egyiknek valami nagyon jó kókuszos illata volt. Namost, amit én eddig kókuszos illatot éreztem, az édes volt, ez meg nem, inkább friss. Inkább a kókusz, mint kókuszdió érződött, nem mondjuk mint a kókuszos Bounty...
Persze nem pofátlankodtam oda, hogy "hé! milyen illatod van mán?!", inkább kérdezek itt.
Milyen olyan kókuszos nyári illat van, ami nem édes, inkább friss (nagyon mást nem tudtam megállapítani, mert csak elmentek mellettem...), de a projekciója jó. Csak mert ezt du. fél három körül éreztem valamelyiken, és 2m-nél nem voltam hozzájuk közelebb.
Szóval, milyen friss, kókuszos nyári illatok mennek? -
niof
veterán
válasz
Donie07 #30505 üzenetére
Semmi extra. Olyan helyen, ahol nem éri direkt napfény és sugárzó hő. Tehát amit Jhonny06 is írt, plusz ne tedd fűtőtest közelébe fűtésszezonban. Semmi bajuk nem lesz. Lehet itt-ott olvasni 30-40-50 éves parfümökről, hogy mondjuk jó pénzért eladók, pedig akkoriban még sokkal több organikus összetevő volt bennük, és mégis "túlélték". Szóval, no para!
-
niof
veterán
válasz
Freddycom #30466 üzenetére
Na jó, de a legtöbb ilyen is már valami növényi, vagy szintetikus cuccból van. Nem sok készül valódi állati származékból. De persze szíved joga. Amúgy én is valahogy eljutottam ide. Néhány éve még el nem tudtam képzelni, hogy ilyesmit magamra fújjak. És ahogy a sokadik tucat mintát rendeltem az évek alatt, szépen kezdtem ráérezni erre a vonalra. A vetivert is rühelltem. Pedig az nem olyan bántó. A The Night esetén is, frissen fújva érzem én azokat, amiket sokan bántónak éreznek, de már sokkal inkább társítom hozzá a fát, mint bármi mást, amit emlegetni szoktak. Kell bizonyos tapasztalat és nyitott hozzáállás ezekhez. Anélkül valóban csak azt fogod érezni, hogy "büdös".
-
niof
veterán
válasz
Freddycom #30461 üzenetére
Itt van az orrom előtt, de alig van valami animális hangja. Inkább a gyanták dominánsak. Nagyon érzékeny, vagy tapasztalatlan orrod lehet... Ehhez képest a Hyrax egy érett hörcsögalom szaga. Az meg eléggé benne van az orromban. 😁
De ha óvatosan van adagolva, kellemes. Olyasmi, mint az összetevők esetén. Van egy csomó, ami töményen borzalmas, kellően felhígítva viszont nagyon finom. -
niof
veterán
válasz
Fr0z3n #30459 üzenetére
Szerintem illatra nem rossz egyáltalán. Csak amúgy kicsit gyenge.
Viszont kaptam egy (igazából kettő) mintát ajándékba, és persze az ajándék jobban bejött, mint amiket kinéztem magamnak. Boadicea the Victorious - Mayfair
Valami isteni egy illat! Valószínűleg még rendelek is belőle 10ml-t, mert épp a gyártónál is out of stock, aztán ki tudja, hogy lesz e még!...
Rendeltem még Hyrax-ot is, azt pontosan ismertem. Annál oda jutottam, hogy télre veszek egy egész üveggel. Kipróbáltam, ha egészen kicsit fújok, akkor a kisállatkaka szag hamar elillan, és egy gyantás, virágos, tolerálhatóan édeskés illat marad, halvány állatias jegyekkel. Hidegben szerintem jó lesz. -
niof
veterán
Úgy látszik, tényleg kerülnöm kell a mirhás dolgokat. Rendeltem egy csomagot KM-án, és volt benne Afrika Olifant is. Első próbára nem volt semmi gond, mondjuk akkor a kézfejemre fújtam, második próba, könyökhajlat. Tegnap, még semmi gond, ma meg egy az egyben ott, ahova fújtam, egy égő, viszkető bőrpír. Most elkezdem megvizsgálni a mirhás illataimat. Szomorú leszek, ha le kell mondanom erről az összetevőről, mert az illatát meg nagyon szeretem...
-
niof
veterán
Rendeltem egy mintacsomagot megint. Most a Laurent Mazzone háztól. Egész jókat írnak róla, aztán majd meglátjuk...
Ezek lesznek benne:
Black Oud, Arsenic Osman Extreme, Black Oud Extreme Amber, Ultimate Seduction Extreme Oud, Radikal Iris. -
-
niof
veterán
Rájöttem valamire. Egy pici még van a Kouros dekantom alján, fújtam belőle a kezemre. Meg tapogattam a többi mintámat, és kezembe került a L'oudh. Na, ez a kettő szinte tökéletesen applikálható együtt. Olyan fasza illat lett a kettőből, hogy nem találok szavakat!
-
niof
veterán
válasz
dirtboy86 #30390 üzenetére
Hát lehet. Nem mondom, hogy nem. Sajnos a bőrkémia mindenkinél az, ami. Százszor leírtam már, hogy nálam, a másnak tartós illatok is hamar bebuknak 90%-ban. Aztán lehet a T21-ben van valami olyan, ami miatt az jobban érvényesül rajtam, a Renaissance meg nem. Ki tudja? A Wu Long Cha-ról is itt a legtöbben azt mondtátok, hogy nagyon tartós, aztán mikor megrendeltem a "friss" csomagot, az lett a legnagyobb csalódás, a 3,5-4 órájával. Még a legszutykabb designerek is tovább húzták annál sokszor... Ez van.
-
niof
veterán
válasz
Memmaao #30385 üzenetére
Ezt több ház weboldalán láttam már kiírva, hogy a batch-ek eltérő színe az összetevők függvényében változhat. Plusz az is csalóka, hogy az egyik üveg nagyobb. És ugye a víz is átlátszó, aztán ha megfelelő "vastagságú", akkor "bekékül".
De egyébként való igaz, hogy a Creed illatai legendásan ingadozók batch-ről batch-re... Ezt már Fragrantica-n is láttam több illatuk alatt beírva. -
niof
veterán
válasz
Misogi #30383 üzenetére
Nagyjából a szokásos. Akinek olyan a bőre, azon nagyon működik, akinek meg nem, azon is jó, de nem annyira. Rajtam szerintem a Megamare tartósabb (eddig maximálisan az a legtartósabb rajtam, bármivel is hasonlítgatom), és a nap végén is jobban érződik, de ez is ott van, csak nem annyira. Szóval, majd kiderül, ha magadra kened... 😄
-
niof
veterán
válasz
Piftuka #30366 üzenetére
Ezen én is átestem. Aztán "visszaestem". És megint. És megint.
Édes illatokat mondjuk sosem bírtam elviselni, meg gourmand-ot sem. Az még OK, hogy citrusfélék, meg málna, szeder ilyesmik vannak a top-ban, de ne legyenek édesek. Mostanában kezd az érdeklődésem a zöld, animális, chypre irányba terelődni.
Mondjuk az, hogy lineáris, vagy átalakulni képes illat, annyira nem számít, inkább csak az, hogy tudjak vele azonosulni. Pl. most akarok rendelni egy Kouros-t. Elfogyott a dekantom, és ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban megtetszett. -
niof
veterán
A vintage változatot nem ismerem, és elvileg volt egy reform már előbb is. Esetleg szerezz KM-án, vagy valahol a lekerekített piros üvegesből is, és hasonlítsd össze a hármat. Érdekes kísérlet lenne.
Amúgy, ahogy leírod a jegyeit, nagyon nem bodzás Fantára emlékeztet a kerek piros. Az egy meleg, fűszeres, őszi-téli illat. Tény, hogy van egy friss érzete az elején, de az nem tart sokáig. -
niof
veterán
Azért, mert a redesign miatt 2022-es. Egy darabig nem is lehetett kapni, mikor kifuttatták a piros (az ami a Fragrantica-n szerepel a képen) üvegest. Nekem még az van otthon. Ha fogyóban lesz, veszek egyet ebből, kíváncsi vagyok, hogy változtattak e rajta!
-
niof
veterán
Elvileg ez a régi, piros üveges Rouge, és csak új design-t kapott. Egységesítették.
A Parfumo-n van a nagyon régi, és az új üvegről is kép. -
niof
veterán
Télen én nagyon szeretem a Xeryus Rouge-ot hordani. Ha lesz alkalmam, valahol ezt is megszaglászom.
Amúgy milyen újra gondolsz? Ez egy nagyon régi illat, van valami új verziója?
-
niof
veterán
válasz
Memmaao #30339 üzenetére
Amiket felsoroltam, azok is mind vizes jegyes friss illatok. A kifogyott LBI üvegét kb. egy hónapja dobtam ki (esetleg kettő), de az szerintem nem ilyen. Az sokkal frissebb illat. Ez inkább mélyebb. Talán a Dior a legkevésbé hasonló, inkább a Code, vagy valamelyik Aqua. De utóbbiból nem tudom melyik. Az alap verziót elég sokáig használtam, és volt egy Marine is, a többiből csak mintám volt. De nagyjából 10 éve, úgyhogy konkrétan nem emlékszem, inkább sejtem.
-
niof
veterán
Megjött a Chaos. Most fújtam a kezemre. Nagyon emlékeztet valamire, de eddig még nem jöttem rá, hogy mire. Holnap éles teszt!
-
niof
veterán
válasz
gergo5991 #30283 üzenetére
Azért, mert feltartja a forgalmat, és ez benne van a KRESZ-ben, hogy nem lehet (indokolatlanul értendő, persze). Az én oktatóm mindig azt mondta, nem baj, ha lassan indulsz el a lámpánál, a lényeg, hogy mozduljon az autó, és indulj el.
@hdanesz Te későn? Mit mondjak én? 43 évesen vizsgáztam, 3 éve van jogsim... -
niof
veterán
válasz
Elektrosokk #30261 üzenetére
Nem szép ilyet mondani, de mint végfelhasználót, csak az érdekel, hogy eredeti legyen a cucc, és persze olcsó.
-
niof
veterán
válasz
tibbike01 #30253 üzenetére
Ez is nagyon jó! Most az mindegy, hogy én nem használhatom, ettől még nagyon rendben van. Sötét, füstös, és amilyen tempóban csökkent az illat intenzitása, le merem fogadni, hogy baromi tartós. Ez alatt a 3-4 óra alatt rajtam is intenzív volt. Nem igazán csökkent az ereje. Kipróbálásra nagyon is érdemesnek tartom!
-
niof
veterán
Na jó, van még egy parfüm, aminek valami összetevőjére allergiás/érzékeny vagyok. Volt egy mintám a Black Gemstone-ból, ajándékba kaptam. Zseniális, sötét, gyantás, tömjénes illat. Gondoltam ma kipróbálom a bőrömön is. Nagyon jó, fenséges, szép finoman hajókázik át egyik fázisból a másikba. Nem templomi füstölő illat. Eleinte semmi gond nem volt, 3-4 óra elteltével elkezdett égni, viszketni a bőr, ahova fújtam, mindkét kezemen. Gyorsan lemostam. Eszembe jutott, hogy a legutóbbi ilyen a Reflection 45 volt. No, összehasonlítottam az összetevőket (az ismerteket). Egy maradt, ami mindegyikben megvan, a többi vátozatosan más illatokban is van, amiket használtam, szóval azokat nagyjából ki is zárhatom, az egy maradék pedig a mirha... Felírhatom a rózsa mellé, mint kerülendő összetevőt...
-
niof
veterán
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- Villanyszerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Horgász topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Háztartási gépek
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest