Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
Sziasztok!
Eleg sok Montale mintat rendeltem mostanaban (a gyartotol kozvetlenul), de valahogy a tartossagukkal nem vagyok elegedett. Lehet, hogy csak az en boromon nem mukodnek jol, ezt nem tudom, de altalaban azt mondjak roluk, hogy tartosak. Ar es hirnev alapjan 8-10 orat varnek el toluk...
Amik tetszettek:
Full Incense - 4-5 ora
Black Musk - 4-5 ora
Dark Aoud - 2 ora (pedig ez nagyon tetszett)
Nepal Aoud - 3-4 oraAmik meg tesztelesre varnak: Wood & Spices, Red Vetiver.
A tobbi, amit probaltam, annyira nem jott be.Szeretnem megkerdezni toletek, hogy a Nasomatto Black Afgano-rol mi az altalanos velemeny? Ha valaki hasznalta, irna par sort rola?
Esetleg a Dark Auod-hoz hasonlo illatot ismertek, ami joval tartosabb, es esetleg erdemes kiprobalni?
Elore is koszi!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
És tartósságra? Mert jelenleg a Montale-ok elég nagy csalódások ezen a téren. Az a legfurább, hogy a Dior Homme Intense simán 10-12 óra rajtam. Amekkora hírneve van a Montale-nak, abban bíztam, hogy ezek minimum ennyit tudnak, de nem. Még a Black Aoud sem (az intense sem). Azért ez fura nekem kicsit.
Ettől függetlenül lehet veszek egy Dark Aoud-ot, mert nagyon jó illatú, vagy egy Black Musk-ot. De még a Full Incense is birizgálja a fantáziámat.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Sajnos nem pesti vagyok, hanem kaposvári. Itt be kell érnem egy Müllerrel, meg egy sokkal kisebb kínálatú, magánparfümériával. Ráadásul utóbbiban nagyából azok vannak, mint az előbbiben. Úgyhogy marad a mintarendelés, vagy a vakrepülés.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Ok, és honnan, szerinted? A Notino-ból 4k 2ml, plusz szállítás, és az ki tudja milyen.
A Nasomatto-tól 4ml szállítással 20k körül lenne, de az fix, hogy hígítatlan. Valahogy ez a Notino nekem egyébként nem szimpi. Túl erőszakos a marketingjük, meg valahogy gyanúsak...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Ez engem is érdekelne!
Azie & pohár
Nem ismertem őket, azt meg pláne nem tudtam, hogy mintaboltjuk is van. Azt hittem, ez is csak valami a semmiből jött webshop... Mondjuk nem is kerestem offline elérhetőséget, mert mint írtam, messze lakom BP-től, így ez nekem nem játszik. De ha többen állítjátok, hogy megbízható, akkor rendelek tőlük.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Na jó, akkor megrendeltem az a pár mintát náluk, amire még kíváncsi vagyok.
Nasomatto Black Afgano
Mancera Cedrat Boise
Creed Aventus
Montale Aoud Cuir d'Arabie
Tom Ford Oud WoodRemélem végre találok olyat, ami tetszik is, és tartós is!...
-
niof
addikt
Hmmm... Kíváncsi lettem erre a márkára! Gyorsan rendeltem is az általad említettből, illetve még 3 illatból a gyártótól.
Ezeket:
OUD satin mood Extrait de parfum
OUD Extrait de parfum
Amyris homme
Aqua Celestia forteLehet, hogy kicsit besokalltam mintából mostanában. Ezekkel együtt már 20 felett járok, egy hónapon belül...
-
niof
addikt
Köszi! Most ez az Oud "vonal" eléggé bejön nekem, ezzel ismerkednék inkább.
Majd nyárra szeretnék - ahogy írtam is - valami friss, könnyű, tartós illatot. Nem feltétlenül citrusost, csak valami új legyen. A "12 egy tucat" illatokat már eléggé unom, a tavaly nyárit is úgy választottam, hogy épp nem találtam jobbat, ami számomra kicsit érdekesebb illat lett volna. Akkor nem volt kedvem "mintázgatni", bementem a Müllerbe, aztán kb. 2 óra válogatás után az Azzaro Chrome Pure-t vittem haza. Nem volt rossz illat, de idén valami mást szeretnék. Sokkal üdébbet. Bár a tartósságával nem volt problémám, de lehet erősebb ennél.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Mercutio_ #15133 üzenetére
Igen, ez így van. De ha fel kellene utaznom BP-re, tömegközlekedni vagy taxizni, egy egész napot rászánva, az is benne lenne olyan 25-30k-ban. Plusz persze amiket a mintákért fizetnék a boltokban. Szóval, így azért ennyivel olcsóbb, és bőven van időm próbálgatni őket. Nekem amúgy is mindenképpen ki kell próbálni a bőrömön is, nem csak papíron. Részint, mert érzékeny a bőröm, volt olyan (Habit Rouge) amitől ekcéma szerű gyulladás keletkezett rajtam, másrészről meg amúgy is fura a bőrkémiám valahogy. Vannak olyan illatok, amiket mások szidtak, hogy hamar elillannak róluk, rajtam meg legalább 2*annyi időt kibírnak. De ez igaz fordítva is. Ezért is rendeltem a Montale-tól is több mintát, mert nem tudom, melyik mennyi ideig tart rajtam. De általában sajnos kevesebb ideig, mint az átlag.
Szóval, most lemegy ez a mintázási hullám, aztán majd nyár előtt jön egy következő, mikor egy friss illatot fogok keresni.Amúgy azt kicsit bánom, hogy itt a PH!-n nem kerestem rá előbb, hogy van e parfümös topik... Eddig a Fragrantica volt a mérvadó, de ott sajnos sok esetben látom, hogy mindenről írnak mindent, teljesen vegyesen. Itt meg más témákban is jó a közösség, remélem (úgy tűnik) itt is.
-
niof
addikt
Tőlük rendeltem meg.
Amúgy tegnap megjött a Notino-s csomag. Fújtam az általam itthon használt tesztlapokra 1-1 fújást mindegyik illatból, majd kb. 10 perc várakozás után szaglászni kezdtem őket. A két frissebb illat egész jó, ezeket hétvégén próbálom majd ki magamon. A Montale-nak ez az illata annyira nem jött be, szerintem ezt apámnak adom majd. A maradék kettőből fújtam a jobb és bal csuklómra.
A Tom Ford óriási csalódás. Meghatározhatatlan, talán nyers gumi szagú, semmi kellemeset nem érzek benne, és ami a legfurcsább, 10-15 cm-re a csuklómtól már semmit sem éreztem belőle. Igaz, az illat még este, zuhanyzáskor is pont ugyanolyan volt, az "erejéből" nem vesztett, de karnyújtásnyi távból már kiszagolhatatlan.
A Black Afgano vegyes érzéseket keltett bennem, ez ment a másik csuklómra. A projekciója jó, kellemesen érződik. Ez egy nagyon jó illat lehetne, de ez az édesség, ami ráül az egész illatra, ez nem az én világom. Ha ez nem lenne benne, instant rendeltem volna a 30ml-es kiszerelést belőle.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Mercutio_ #15145 üzenetére
Most rendeltem tőlük. Ha normál szállítással kéred, akkor nincs plusz költség. De gondolom több idő a szállítás. Opcionálisan lehet kérni DHL Express szállítást, az 5€ plusz. Én inkább utóbbit kértem, nem szeretnék heteket várni rá...
-
niof
addikt
Ma délután kipróbáltam az Aventus-t. Kb. 15:30-tól 20 óráig teljesen leszáradt a csuklómról (2 fújás). Pedig az illata tényleg nagyon jó. Csak rövid...
Holnap jön a Mancera.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Sanyi.il #15171 üzenetére
Nem tudom. A srácok itt azt mondták, a Notino megbízható. Onnan van. Mivel eddig 3-ból 3 pár óra alatt "eltűnt", ez azt jelenti, vagy hígabbak a mintáik, vagy hígítják. Vagy esetleg tényleg rosszul tárolják. Mindenesetre érdekes... A Black Afgano is nagyon erősen kezdett tegnap, aztán elég hamar megszelidült, utána sokáig úgy maradt. Az más kérdés, hogy az illata nem jött be.
-
niof
addikt
válasz El Gringo #15175 üzenetére
Továbbmegyek, a saját weboldalukon azt írják, hogy egy-egy szállítmány eltérhet a másiktól. Igaz, ezt a 4ml-es mintára írják.
Jhonny06
Nem téli, ok, de a fűtött szobában teljesen mindegy kellene legyen. Nyáron a meleg és az izzadtság miatt még hamarabb lefolyik. A bőröm normál, nem száraz, nem zsíros. Azt megszoktam, hogy egyes illatok hamar eltűnnek rólam, de olyanok, amikre az emberek 90%-a azt írja, hogy nagyon tartós, azok azért ehhez képest jól szokták bírni rajtam is. Ez nem.mufi
Köszi! Ezek után egyébként szerintem maradok a gyártótól való mintarendelésnél. Azokkal eddig nem volt gondom soha. Mondjuk a Neroli mintákkal sem.[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Persze, értem, amit mondotok, nem tegnap vettem az első parfümömet, de akkor sem stimmel a dolog. Voltak nagyon jó "nyári" parfümeim (Dior Homme Sport, Bvlgari Pour Homme Extreme, Issey Miyake L'eau D'Issey pour Homme, hogy csak egy párat említsek), és ezek nagyjából 7-8 órás illatok voltak, évszaktól függetlenül. Inkább hidegben az illat jellege lett más, emlékeim szerint, nem pedig a tartóssága.
Szóval ezért nem értem, és írtam a fentieket.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Egy kérdés!
Látom itt is, és más oldalakon is, hogy lehet nagyobb mennyiségű (5-10ml?) mintákat is rendelni. Jelöletlen üvegek, felmatricázva a tartalom nevével, esetleg kézírással vagy nyomtatva.
Vannak ilyen bevált helyek, ahonnan megbízhatóan lehet ilyen nagyobb űrtartalmú mintákat rendelni?
Ha tudtok, írjatok pár linket hozzájuk!
PM-ben is jó, természetesen, ha nyilvánosban nem ok!Köszönöm
-
niof
addikt
Valóban nagyon kellemes illata van! Egy régi dezodoromra emlékeztet, amit olyan 25 éve használtam. Nagyon sokszor megvettem anno, aztán egyszer csak eltűnt a boltokból...
Reggel 6-kor fújtam, kíváncsi vagyok, meddig él rajtam. De eddig bíztató.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Hát, az első Kurkdjian rendelésem annyira meggyőző lett, hogy az előbb leadtam egy újabb, dupla mintaadag rendelést.
Baccarat Rouge 540
Baccarat Rouge 540 Extrait de parfum
Grand Soir
Aqua Universalis forteOUD silk mood Extrait de parfum
Petit Matin
APOM homme
Aqua Vitae forteAmúgy valószínűleg már az elsőből megtaláltam az idei nyári illatomat (Aqua Celestia forte). Emlékeztet halványan a Bvlgari AQUA-ra (pedig összetevői szerint nem igazán van átfedés), de jóval erősebb. Az Amyris homme is tetszett, 6-7 órás illat rajtam. A Satin Mood simán 12 óra, de inkább több. Az elején megijedtem tőle, mert egy nagyon édes, vattacukros illatot éreztem, aztán szépen előbújt belőle egy szolid rózsa, ami sokáig megmaradt, de hála az égnek nem az az émelyítő rózsa illat, hanem egy nagyon finom, kellemes. Mellette jött az oud, ami szintén nem annyira harsány, inkább csak végigkíséri a rózsát.
Egyelőre Oud-os illatban nálam a Montale Dark Aoud-ja verhetetlen, kár, hogy nem tart ki rajtam olyan sokáig, de annyira tetszik, hogy ettől függetlenül lehet, hogy veszek egyet. De a fenti Kurkdjian illatokra is nagyon kíváncsi vagyok, még nem kapkodom el a vásárlást.
A Notino-s mintákra visszatérve. Arról mi a vélemény, hogy 5-ből 0 volt tartós rajtam (mind 1-2 óra, utána csak bőr közelben érezni őket), beleértve a Nasomatto-t, Montale-t és a Mancera-t... Nem hinném, hogy Pierre Montale, illetve a lánya ennyire gyenge illatokat gyártanának.
Amúgy a Mancera Cedrat Boise nekem jobban tetszett, mint a Creed Aventus. Bár mufi írta, hogy a 2018-as gyártásúak nem jók, de az alapillata is jobban bejött az előbbinek. Bár olyan mintát kaptam volna, amit 1 óra után is érezni lehet... Na mindegy, jómagam most rendeltem először és utoljára tőlük, nálam kapnak egy jó nagy "nem megbízható bolt" plecsnit.
-
niof
addikt
válasz El Gringo #15217 üzenetére
És milyen mértéket, illetve technikát használsz a mintákhoz? Szerintem ugyanúgy kellene használni, mint a "normál" parfümöket. Amúgy könnyen lehet, hogy csak a mintákkal trükköznek, hisz van boltjuk (bár nyilván én még nem jártam ott), ott valószínűleg bontatlan eredetit adnak. Csak tudod nekem az gyanús, hogy az 5-ből egy sem volt jó nálam? Ez akárhogy is nézzük, hihetetlen kategória, de állítom, hogy ez így történt. Esetleg még egy tippem lenne, a rossz mintákra, de ennek kevesebb esélyt adok, mégpedig az, hogy "megfagytak". Elég hideg volt múlt héten, ha a futárnál a kocsiban (vagy a raktárukban) esetleg túl hideg volt... Esetleg...
Az én technikám - már évek óta bevált, jól működik - Helen Harper márkájú arctisztító korongot 4 felé vágok, és az adott illatból 2-3 fújást a kendőre fújok. Várok kb. 10 percet, míg az alkohol kipárolog belőle, és ez után szaglászom meg a kis darabokat. Ez után tetszési sorrendben a csuklóm belső oldalára, vagy maximum a könyökhajlatomba fújok 2 fújást egymásra. Megvárom, míg megszárad, és szaglászni kezdem, hogy hogyan változik. Nálam a megfelelő erejű illat ismérve, hogy nem kell a karomat az orromhoz emelni, és érzem az illatot, hogy körülleng, ahogy teszek veszek, normál, hétköznapi tevékenységek közben, olykor-olykor megcsap az illata. Ha ez még 4-5 óra után is megvan, akkor az már nálam egy tartós illatnak számít. Nyakon, illetve kulcscsonton ez az idő hosszabb kicsit.
-
niof
addikt
válasz El Gringo #15219 üzenetére
Én is csak azért csinálom a "vattázgatást", hogy felállítsak egy kipróbálási sorrendet, semmi másért. A vatta semleges, nem változtat az illaton. Legalábbis eddig nem tűnt fel. Papírnál tudom, hogy nagyon nem mindegy milyen, mert ha nem megfelelő, vegykezelt, akkor a maradékai reakcióba lépnek az alkohollal, illetve az olajokkal. Ezért tértem át a vattára anno.
Amúgy meg a lotyikolós mintákkal (pl Neroli), pont ezt csinálom, mint te, csak tesztnél mindenképp a karomat használom. Az egy jó általános eredményt mutat projekcióból és tartósságból is, tapasztalataim szerint.
-
niof
addikt
válasz jocoka75 #15221 üzenetére
Szerintem ha visszamész a Neroli-ba, fognak segíteni, ha ezeket ott is elmondod. Azt meg nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az ott, vagy bárhol máshol forgalmazott termékek jobbak, vagy rosszabbak lennének. Menj vissza, és szaglássz többet. Ami tetszik, vegyél mintát, és próbáld ki a bőrödön. Más járható út nem nagyon van...
-
niof
addikt
Megjött tegnap a második Kurkdjian pakk. A véleményeim röviden:
Baccarat Rouge 540 - Kellemes, de igen gyenge illat
Baccarat Rouge 540 Extrait de parfum - Kellemes, kissé erősebb illat, mint a sima, de a keserű mandulán kívül nem sok mindent érezni. Az árát így biztosan nem éri meg.
Grand Soir - Finom, meleg, virágos/vaniliás illat, de semmi egyedi nincs benne. Ezt a kompozíciót már éreztem régebben más gyártónál, de már nem emlékszem, hogy melyiknél... Talán a Gaultier 2?...
Aqua Universalis forte - A legjobb (legdrágább) WC illatosító, amit valaha éreztemOUD silk mood Extrait de parfum - Egy az egyben Montale Balck Aoud, de a Montale jobb sokkal
Petit Matin - Egy jó erős friss teára emlékeztető illat, versenybe szállt nálam a leendő nyári illatom kategóriában az Aqua Celestia forte-val!
APOM homme - Púderes, de nem tömény, akár nyári illat is lehet ez is. Hmmm... Tetszik!
Aqua Vitae forte - Hamvas, friss illat, de semmi különös, kicsit édeskés leszáradás.A Baccarat-ok engem kicsit vegyes érzésekkel töltenek el. Az óriási hype miatt nagyon kíváncsi voltam rájuk, de a hype méretéhez képest baromi nagy csalódás. De ettől függetlenül az illata jó. A legfurább az egészben, hogy a kollégáim, mikor bejöttek az irodába (én ülök legtávolabb az ajtótól ~5m), azt mondták, hogy mikor belépnek, már érezni lehet. Ennek ellenére én konkrétan a kifújás után pár perccel már semmit nem érzek belőle, csak ha megszagoltam a csuklómat, akkor enyhén a mandulát. A sáfrány/jázmin/cédrus sehol sincsenek, csak a mandula. Ehhh...
A másik része a csalódottságnak az, ha egy jó illat van rajtam, azt szeretem jómagam is érezni időnként magamon. Ezt csak a környezet érzi, ez nekem így nem OK...A "nyári illatok", amiket említettem, még versenyeznek egymással, majd a tartósságuk eldönti, melyik lesz a végső befutó.
Egyéb illatok terén valószínűleg maradok a Montale-nál, jönni fog egy Dark Aoud, és egy Full Incense, valamint ősszel egy Dior Homme Parfum.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz kk831228 #15236 üzenetére
Próbáltam őket, az első csomagomban jöttek. Egyik sem volt számomra sem nagy durranás. Persze nem rosszak, de írtam akkor, hogy oud-os illatban a Dark Aoud nálam a favorit. A Black Aoud (és az Intense) nem rosszak, de a rózsáért annyira nem vagyok oda, esetleg akkor, ha nem annyira hangsúlyos az illatban. Mondjuk azért a "hányinger"-től igen messze van mindegyik. Azt még a Tom Ford-ra sem írtam, pedig az kifejezetten büdös volt számomra, nem pedig illatos. Nem vagyunk egyformák...
-
niof
addikt
Srácok! Az a helyzet, hogy egyre jobban tetszik MFK APOM-jának a kissé púderes vége. Ezt a fajta illatot eddig hanyagoltam, de most ez nagyon bejön. Tudtok olyan parfümöket ajánlani, ami eleve púderes, nem csak a vége? Kipróbálnék párat! Ha jól emlékszem a Bvlgari BLV és a JPG Fleur Du Male volt púderes. Ha nem, javítsatok ki, és kérlek írjatok ilyen illatokat! Köszi!
-
niof
addikt
Na... Rászántam magam, és megrendeltem a Neroli-ból a Dark Aoud-ot. Mintának kértem még mellé egy So Iris Intense-t, a választható 3 ajándékmintának meg egy Casamorati 1888 - Mefisto, egy Geo. F. Trumper - Eucris EDP és egy Byron Parfums - 0.9 jön.
Majd beszámolok!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
A Joop-okat sosem használtam, valahogy kimaradtak, viszont a Cavalli és a Versace megéri ennyiért. Utóbbi igazi klasszikus, a 90-es éveket idézi az illata, akár hányszor megszagolom. Egy volt osztáltársam állandóan ezt vette... 🙃
-
niof
addikt
válasz kk831228 #15254 üzenetére
Megjött ma a Neroli csomag. Egyelőre vattán próbáltam ki őket, bőrön majd a hétvégén. Röviden:
0.9 - édeskés, nem túl intenzív illat, kellemes, de semmi extra.
So Iris Intense - Nem tetszik, mást vártam.
Mefisto - nagyon szimpatikus illata lenne, ha a kezdeti frissességből maradna későbbre is, de így túl zöld illat lesz belőle a végére. Pedig nagyon jól indult!...
Eucris - amint lesz belőle, rendelem. Klasszikus illat, kerestem már valami ilyesmit, és nagyon kiegyensúlyozott, nem változik túl sokat száradás közben. De gondolom, ezt nektek nem kell bemutatni... 😊Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Hát, kipróbáltam ezt a Mefisto-t a csuklómon. 20-25 perc után csak bőrközelben érezni. És itt is csak ugyanaz van, mint vattán. Egy valami nyers, szappanos, zöld illat, amit nem tudok hova tenni. De számomra semmi kellemes nincs benne. Esetleg tavaszi, nagyon szolid illatnak jó, de nyári tartósnak semmiképpen. Ahhoz nem elég friss, és nem elég intenzív.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz artiny #15311 üzenetére
Nekem is ajánlották őket, csütörtökön el is mentem szaglászni, de sajnálattal tapasztaltam, hogy a kaposvári Müller-t olyan szinten leépítették parfümök terén, hogy szinte semmi nincs már. Nagyjából ötöde van házak szerint, és házanként max. 4-5 illat.
Így a Prada-t nem is találtam meg köztük, a Dior homme eau-ból egyáltalán nem volt, a homme parfum volt, de üres volt a teszter...
Bosszantó, hogy ha több illatot meg akarok szaglászni, vagy utaznom kell, minimum Pécsre (Douglas), vagy marad a mintarendelés...
Elmentem a másik, régi kaposvári parfümériához is, ott meg egy A4-es papír fogadott az ablakon, eladó/kiadó felirattal. Ehhh...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Ma sorra került az Eucris bőrpróbája. 6:30 körül tettem fel, és még mindig messziről érezni! Ez igen!
-
niof
addikt
Ááá, ez csak azért van, mert megszoktam a 3:40-es felkelést hajnalban. Általában 21-21:30 körül már alszom, úgyhogy az 5:30-as hétvégi ébredés teljesen rendben van. 6:30-kor meg gondoltam kipróbálom ezt is. De legalább ennek az illata nem csalódás! Ebből rendelés lesz! 😊
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #15360 üzenetére
Ha csak decant lesz, de exkluzív illatot szeretnél, az MFK Baccarat Rouge 540 is jó lehet, esetleg az extrait. Nem nehéz, de tartós illat. (Tudom, múltkor panaszkodtam rá, de miután magamrafújtam, többen kérdezték a melóhelyen, hogy mi ez az illat, annak ellenére, hogy én alig éreztem valamit belőle...). Egyedi, szerintem nyáron is jó lehet, és jól passzol egy olyan alkalomhoz, mint egy esküvő.
-
niof
addikt
válasz mortison #15371 üzenetére
Ha jól emlékszem, pont erre az illatra ugyanezt írtam...
De amúgy a hozzászólásod másik részéhez csak annyit ínék, lehet, hogy az itt lévő topiklakók már túl vannak néhány száz illaton, és vagy már unják a designer illatokat, vagy még nem találták meg azt, amit keresnek, vagy csak valami különlegesebbre vágynak. Én nagyjából 30 designer parfüm birtoklásán, és mondjuk ezenfelül kb. 2* ennyi kipróbálásán vagyok túl, de már ott tartok, ha egy új designer illatot szaglászok, hogy valahonnan ismerős... Jómagam a szokatlanabb kombinációkat kutatom, de ezen belül azt (nyilván) ami tetszik, és tartós is rajtam. Épp holnapra várom a futárt az MFK APOM-al.
Mellé kértem 3 mintát, Amouage Interlude Man, Amouage Opus III, és Ajmal Amber Wood.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz mortison #15374 üzenetére
Ja! Akkor félreértettem, elnézést!
Hát, citrusosból nekem 2 designer illat volt, amit sokáig használtam, és szerettem. A Dior Homme Sport (azt hiszem a 2014-es), és a Bvlgari Pour Homme Extreme. Ja, meg még volt valami Armani Sport (Code talán), de az hosszabb távon annyira nem jött be. De eleinte tetszett. Igazából a leszáradása nem jött be talán...🤔
De tavaly már az Azzaro Chrome Pure-t használtam nyáron. Fincsi illat az is, és nem annyira a megszokott citrusos jelleg.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #15376 üzenetére
Mondjuk amit említ, azt az illatot tényleg tudja egy jobb légfrissítő is. Ebben igazat adok neki. Az más kérdés, hogy másoknak ettől még tettszhet.
A többi, amit én próbáltam, jó volt. A Celestia Forte majdnem meggyőzött, mint e nyári illat, de inkább az Eucris-t rendelem majd. Kicsit classic scent irányba akarok most menni.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Hát, én most este döntöttem el, hogy gyüjteni kezdek a Baccarat-ra. 2* ki lett mosva az az ing, ami akkor rajtam volt, mikor a tesztert magamra fújtam, és még mindig halványan érezni az illatát. Besz@rás kb... Ilyet még soha nem tapasztaltam. Persze nem arról van szó, hogy messziről érződne, de mivel az első mosás után még ott volt, gondoltam megszaglászom a gallért. És nagyon halványan az öblítő mellett még mindig érezni! Azta... 😮
Lehet, hogy ebből ősszel nem Dior Homme Parfum lesz!... Úgyis van még az Intense-ből is bő 25-30ml az üvegben.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz mortison #15380 üzenetére
Az első 20-25 percben lehetett érezni, mondjuk akkor egy nagyon szép illat volt, aztán csak a mandula maradt érezhető számomra. De a környezeti visszajelzések alapján jó illat, és elég nagy hatókörben muzsikál. Legalábbis az irodánkban érezni, mondták többen is. Viszont ez, hogy 2 hét és 2 mosás után is halványan ott pihen az ingem gallérján, ez számomra meglepő, és meggyőzőbb bárminél. Voltak már nagyon tartós 10-12+ órás parfümjeim, amik nyaknál elkerülhetetlen,hogy a ruhára menjenek, de mosás után sosem éreztem egyiket sem, csak az öblítőt max. Ezt múltkor (az első után) külön szaglás nélkül, mikor vettem fel az inget, megéreztem. Szóval, ez egyféle minőségi jelzés számomra. Lehet, hogy rohadt drága, de cserébe teljesen egyedi, és ezek alapján egy páratlanul tartós és ragaszkodó illat. Így kevésbé megkérdőjelezhető a magas ára számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- Ukrajnai háború
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest