- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
válasz
#86883328 #24212 üzenetére
2,8 milliárd dollárért megvették a Tom Ford luxusmárkát
2,8 milliárd dollárért vásárolta meg az Estée Lauder a Tom Ford ruhamárkát, írja az AP. A filmrendezőként is ismert Tom Ford alapító és vezérizgató 2023-ig biztosan a cégnél marad vezérigazgatóként és tanácsadóként.
A luxusmárkát 2005-ben alapította Tom Ford, és az Estée Lauderrel jó ideje licencszerződésben áll parfümök és kozmetikai termékekkel kapcsolatban, a Marcolin Grouppal pedig napszemüvegekkel.
-
Petyuska111
tag
válasz
#86883328 #24068 üzenetére
Egyébként a Zegna sem túl combos a tartósságot tekintve a vélemények szerint, nálad meddig tart?
-
Petyuska111
tag
válasz
#86883328 #24068 üzenetére
A Hadrien férfi és női változata teljesen megegyezik, csak az üveg más, ezt több helyen is publikálták. Tehát igenis férfi, ha úgy vesszük, ill. totálisan uniszex. 20 perces illat, ez igaz, de ez a legtöbb realisztikus citrus/citrom illatra igaz, a niche illatokra is. Nagyon nehéz technológiailag megcsinálni tartósra ezeket a citrusnehéz cuccokat. Kivéve az Acqua Viva, ez az egyetlen, ami tartós. Ezért teszik szinte mindenhol a lista első helyére. Ha pedig az a kérdés, hogy mi az a 2 illat, ami leginkább realisztikus citrom (nem bergamot, vagy más, hanem citrom), akkor ez a kettő az.
A youtube-os reviewereket nem nézném le, soknak - nem mindnek - jóval nagyobb tudása van, mint az itt írogatók többségének, sokat lehet tőlük tanulni.
-
Petyuska111
tag
válasz
#86883328 #24062 üzenetére
Citrus témában nekem is van véleményem, majd valamikor megírom (hosszabb). De a szubjektív vélemények tiszteletben tartása mellett azt tagadnám, hogy semmilyen objektív valóság nem létezne parfüm témában. Ha a parfümőrült közösség / youtuberek / influencerek nagyobb része egyetért abban, hogy x illat a legjobb az adott vonalon, akkor azért kijelenthető, hogy nagyjából az a legjobb. Nem mindenkinek, de a többségnek igen. Nem minden kategóriában van ilyen konszenzus, de pont a citrusnál (mondjuk a fotorealisztikus citrus/citrom kategóriában) éppen van, 2 illatot tartanak a legjobbnak, egyik az Acqua Viva (Profumum Roma), másik pedig Annick Goutal Eau d' Hadrien. Ez persze a citrus vonalon is csak egyetlen kategória, sok más is van. Meg hát mi az, hogy legjobb? Csak az illat maga, vagy tartósság/projekció is számít? Ár? Egyebek? Megítélhetetlennek tűnik, mégis elég egyértelmű, hogy a legjobb citrus (citrom) illat jelenleg az Acqua Viva. És persze a legdrágább is, 100ml 225-275 EUR. Mellesleg ez az egyetlen olyan nagyon erősen citrusos (citromos) parfüm, ahol a citrus (citrom) nem illan el azonnal, hanem órákig kitart. 4-6 óra tartósság nem semmi egy olyan cuccnál, ami nagyrészt citrus (citrom) összetevőkből áll, természetesen az illata is végig (!!) citrom, citrom és citrom.
-
iatti
aktív tag
válasz
#86883328 #24025 üzenetére
ami annó szőrösmellű férfias volt, az mára öreguras lett. ami meg most férfiasnak mondott...hát nekem így az ötödik-x-en túl.
nem egyszerű választani. igazából minden vélemény mellé adni kéne a születési évjáratot. talán könnyebb lenne véleményt formálni, választani. persze amit én magamra locsolok, nagy eséllyel furcsa szemekkel méregetnek
-
niof
veterán
válasz
#86883328 #22501 üzenetére
Szerintem érthető volt. Én is voltam ebben az ördögi körben, és pont a sample gyűjtésre kattantam rá. Volt olyan, hogy 1-2 hónap alatt ~50 mintát rendeltem, dekantot és gyári mintát vegyesen. Igazából engem az "hozott le", hogy egyszerűen nem találtam olyat, ami igazán tartósan lekötötte volna az orrom/agyam figyelmét. Van még néhány, amit majd szeretnék beszerezni, csak hogy tudjam milyen, de már nem akarok 100k-kat rááldozni erre a hobbyra. Inkább visszatérek egy az utóbbi években kicsit elhanyagolt másikhoz. Mondjuk az is egy pénztemető, ha az ember nem figyel, és eszetlenül áll hozzá...
-
Elektrosokk
veterán
válasz
#86883328 #22481 üzenetére
jól hangzik!
komolyan ?
#22482KisTücsök ezek után az lesz, bármennyire is jó buli értelmetlen hogy legyen mindenből egy üveggel.
ma végre át tudtam venni álmaim parfümjét. Hát nem semmi hercehurca lett belőle. december 27.-án adták fel. Már 30.-án pesten volt két kilométerrel arrébb került a 10-es postához, hat napba került hogy áthozzák... pedig elmentem volna már érte a világ végére is.
Az hogy milyen állapotban kaptam meg elég érdekes, azt is el tudom képzelni hogy lenyúlta egy alkalmazott, de mivel minden nap hívtam őket és emailt írtam kénytelen volt "visszatenni". A tanulság hogy elfelejtem a postát ahogy van. -
Elektrosokk
veterán
-
tibbike01
őstag
válasz
#86883328 #22216 üzenetére
Laytonrol jut eszmbe, hogy pár napja voltam az Allee melletti Notinoba. Durva, hogy mennyire ki van ürülve, konkrétan pár Byredo meg Layton és Herod volt csak kirakva. Régen voltak Amouage, Creed, Nasomatto illatok is, de most semmi.
Egyik csuklóra Layton meg a másikra Herod ment. Mindkettő designer illatra hajaz, semmi egyediség nincs benne, többszöri próbálkozásra sem jönnek be. Minőségre sem nagy számok.
-
bbdzyx
senior tag
válasz
#86883328 #21565 üzenetére
Nem gondolnám, hogy ez minőségbeli probléma lenne, hanem szimplán te nem tolerálod a levendulát.
Nekem a Chanel AHSEE és a Rasasi Daarej-ben lévő tonka illóolajok nagyon hamar elfárasztják az orrom, egyenesen fizikai tüneteket, fejfájást okoznak. Ellenben az MFK Amyris Homme-ja is erősen tonkás, mégsem zavaró.Pasha de Cartier Parfum érdekel valakit? A ferihegyi duty free-ben volt alkalmam fújni egyet a csuklómra és azóta nem ereszt az emléke, nagyon kellemes meglepetés volt designer vonalon, igaza volt az éltető review-knak. A bolti ára lehetne kedvezőbb, de találtam egy jó dealt, viszont nekem elég lenne 30-40 ml belőle.
-
törölt tag
válasz
#86883328 #21390 üzenetére
Levenduláért aggódók nyugodjanak meg:
Telex: A fideszes sajtó most épp a levendulával hergel az EU ellen, igen, a levendulával
"Sem gyógyszerként, sem kozmetikai alapanyagként tiltás vagy korlátozás nem várható, ami elképzelhető az a figyelmeztetés"
UK-ben Boris Johnson még ún. újságíróként és a Daily Mail típusú bulvárlapok két évtizede tolták a gonosz EU betiltja a túl görbe banánt című agymenéseket. Eredmény: Brexit
-
iatti
aktív tag
válasz
#86883328 #21397 üzenetére
volt zólyomitól 4-5 éve mintám mona di orio vetyverem. nem tudom milyen az igazi vetyver
, sok parfümnél írják hogy vetyveres, de ez nekem tetszett. egy próbát megér. persze ennyi idő alatt lehet ezt is modernizálták. de akkor meglepett a földes,fás, elején citromos illat.
-
niof
veterán
válasz
#86883328 #21390 üzenetére
Ez ugyanaz, mint anno a szalicil (ez is természetes anyag amúgy). Nagyanyáink évtizedekig használták a befőttek tartósítására, aztán jött valaki, aki kitalálta, hogy allergiás reakciót válthat ki az arra érzékenyeknél. Azt hiszem az arány 1:10000-hez volt, ha jól emlékszem. És ott sem az lett a megoldás, hogy figyelmeztető szöveget kell ráírni, hanem nemes egyszerűséggel levették a boltok polcairól. Persze lehet most is venni, de csak szakboltokban.
Szóval ja, ezek alapján simán lehet, hogy a levendula eltűnik a természetes összetevők közül, és aromás vegyianyagokkal kell majd pótolni, amennyire lehet... -
pohár
félisten
válasz
#86883328 #21291 üzenetére
szerintem ananászból nem használnak egy grammot sem, csak szintetikus molekulákat
(grapefruitnál ugyanez, nem használhatsz belőle olajat, mert ahogy UV sugárzás éri, az alatta lévő bőrfelületet brutál módon gyilkolja, így marad a szintetikus megoldás, vagy megoldják note-ként, ha tudják)
-
bbdzyx
senior tag
válasz
#86883328 #21240 üzenetére
[link]
valamint egy online interjút is láttam egyszer Francis-szal,amit most nem találok(megtaláltam!), de kb. ugyanezt mondja el, amit a sajtónyilatkozatban is: a felvásárlás még nagyobb löketet ad nekik, hogy a megfelelő minőséget tudják tartani, jobb alapanyagokat szerezni, de közben mégis megtarthatják a művészi szabadságukat. Ez utóbbit kétlem, hiszen a felvásárlás után rövid időn belül ki is vonták a forgalomból a kevésbé népszerű illataikat. -
törölt tag
válasz
#86883328 #21219 üzenetére
Szép sorakozó. 2020 Dior bejön ezek szerint? Szerintem önmagában nem rossz általános célra, csak a youtubereknél elszakadt az ékszíj, hogy ugyanolyan névvel írisz nélkül adták ki.
niof: egy csónakban evezünk, nekem az illatmentes hidratáló praktika segít egy kicsit, vagy adott illattól függően 2-3 spray helyett 3-4 fújás. Most a melegben 2013-as Dior Homme Cologne-t tervezek venni, sejtem miért 75 ml a legkisebb belőle.
#21226 ADG Profumo én is teszteltem Müllerben, nálam se bírt 2-3 óránál többet. Hiába sok ajánlóban blind buy kategória, azokat is le kell tesztelni. Kellemetlen amikor a drága illat rajtad szinte semmi.
-
niof
veterán
válasz
#86883328 #21197 üzenetére
Nagyon igaz! És persze magamat sem tudom kivonni a sznob képletből, nálam is van (jó)pár olyan, amit egy átlag ember messzire elkerül anyagilag. De mikor mintát rendeltem belőlük, valami megmozdult bennem, és kiváltotta a must have érzést. Nishane, Diptyque, Montale, Nasomatto...
Amúgy ha valakinek esetleg akad megunt (vagy kipróbált és megutált, megundorodott, nem gyere be stb... ) Frederic Malle - The Night mintája, az írjon nekem privit pls! Krémmánián lemaradtam róla, máshol meg nem találtam. Vagy ha tudtok olyan helyet, ahonnan lehet belőle rendelni, az is jöhet. A saját oldalukon a Desert Gems-ből nem lehet választani...
-
hdanesz
őstag
válasz
#86883328 #20503 üzenetére
Tegnap valami más lehetett. Mert ma is használtam a Black Afgano-t és semmi bajom.
Viszont rengeteg embernek tetszik. Egyetlen nap alatt 5 nő kérdezte meg, hogy mi ez.
Ebből 3 ismeretlen. Az egyik konkrétan így jött utánam a parkolóban: Úúúúúristen, mi ez az isteni illat? -
pohár
félisten
válasz
#86883328 #20306 üzenetére
nekem a középső típusból van 5ml-sem sok (azokkal nincs baj töltés közben, nagyjából megvan az 5ml mind), de a jobb oldali fura... nekem abból 10-esek vannak, nagyon ritka, amikor 10ml-t kimérek, és rá tudom csavarni a szórófejet anélkül, hogy kijönne belőle a lötyi... általában olyan 9.5ml megy ezekbe, vagy picit kevesebb (de 9ml mindig megvan)
ennek tudatában mindig addig fújom ezeket, míg épp rá lehet tekerni a szórófejet, sajnos nem fogunk olyan 10ml-s üvegcséket találni, amibe belemegy 10ml, és még hely is marad a csőnek benne
-
bbdzyx
senior tag
válasz
#86883328 #20049 üzenetére
Hát, tényleg nem lehetett egyszerű átrágni magatok ennyi mintán, de elég széles a repertoár: olcsóbb designertől az egészen különleges niche illatokig.
Mi lett a verdikt, ha szabad tudni? Az X-szel megjelölt Eau Sauvage EDP?
Valamint leginkább arra lennék kíváncsi hogyan oszlottak meg az értékelések a designer vs. niche vonalon. -
niof
veterán
válasz
#86883328 #19968 üzenetére
Igazából én sem nagyon használtam, csak volt ott anno egy kérdésem, és ha jól emlékszem slick-adam válaszolt is, azt akartam visszakeresni, és meglepődtem, hogy már nincs. De akkor lehet, hogy te is tudsz válaszolni, ha ott oszlopos tag voltál. Anno alapanyagok után érdeklődtem, és slick-adam küldött egy linket, egy (ha jól emlékszem) holland webshophoz, ahol mindenféle jóságot vehetett az ember. Alapanyagokat, kellékeket, segédanyagokat ilyesmit. Ha valaki tudná azt a webcímet, megköszönném.
Más
Van itt valakinek személyes tapasztalata az Escentric Molecules - Molecule01-ről? Van e végül is saját illata? Tényleg jobban vetít tőle néhány egyéb illat? Layering? Illat alá, vagy fölé kell fújni? Vagy az egész csak tök jó marketing? Az a baj, hogy mindkét oldalról kb. egyenlő arányban lehet véleményekkel találkozni, és így nehéz meghatározni, hogy érdemes e foglalkozni vele... -
El Gringo
senior tag
válasz
#86883328 #19968 üzenetére
egyértelmű volt, hogy ez lesz. senki nem fog egy téma miatt egy tök új oldalra mászkálgatni, amikor fészbúkon fent van minden. Persze mondogattátok, hogy ti nem akartok fészbúkra regisztrálgatni, mert minek, de közben meg egy egytopikos oldalra, ahol vannak négyen, meg beregisztrál az ember. WUT?
semmi logika nincs ebben.
Fészbúkon azt hirdetsz a csoportokban, amit akarsz, és még közönség is van rá.pletykálni meg itt is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- Politika
- Gran Turismo
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Autós topik
- Autós kamerák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Sorozatok
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest