Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrew911
tag
válasz Roland861010 #85470 üzenetére
A halgazdálkodási törvény szerint:
"hal kifogása: a halnak és más hasznos víziállatnak a halászat vagy a horgászat során történő megfogása és a vízbe vissza nem engedése (elvitele);"
Szóval ha visszaengeded, akkor jogilag nem fogtad ki. Igazán életidegen definíció, de ez van. -
sasa311
veterán
válasz Roland861010 #85233 üzenetére
Nem sokat ér a szakáll nélküli horog ha a spori úgy fáraszt egy 10 kilós pontyot a capazo felszereléssel, hogy vizisiel kifelé a hal.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Gyok2
senior tag
-
Gyok2
senior tag
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Roland861010 #84783 üzenetére
Gratulálok! Jó peca lehetet!
Xfish-től telefonáltak, Ringers Csoki-narancsot nem tudják beszerezni
Negyedig van a doboz, de jó ha van mindig tartalék belőle -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Roland861010 #84602 üzenetére
olcsóbbra jön ki felszerelés mint etetőhajhó vásárlás
-
Szilágyi84
senior tag
válasz Roland861010 #84597 üzenetére
Ha a Benta 7-re akarsz specializálódni akkor oda van értelme etetőhajó megvételének ,ha nem tudsz akkorát a túlpartot megdobni ,de ez komolyabb felszereléssel is kivitelezhető. Lehet fogni nem csak a túlpart nád előtti részből 10-15 kg halakat ,de onnan lényegesebb nagyobb az esélye. Neked kell eldönteni, hogy hajó ára van feleslegesen költő pénz vagy egy valóban komoly távdobó 420-430 bot + távdobó 6-7000- es orsó . A másik bot 390-rs elég középre vagy előre , délután már partközelben is működik általában max 20 méteren belül.
-
saen
veterán
válasz Roland861010 #84591 üzenetére
Inkább vennék olyan cuccot amivel meg tudod dobni.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Roland861010 #84589 üzenetére
Method lelke a pörgős horgászat, 15 percenként úgy se húzod be.
-
saen
veterán
válasz Roland861010 #84589 üzenetére
Túl lassú ez egy pörgős pecához. Inkább gyakorold a dobást ha nem vagy elég pontos.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz Roland861010 #84511 üzenetére
Ezt kitől hallottad, hogy hozni akarnak 2 db 50 kg körüli tokot ? Azért az érdekes lenne,mert nem apró pénz , főleg hogy tavaly még árulta az egészet most meg fejlesztési roham 10-15 + kg -os amurok ,pontyok ...
-
Szilágyi84
senior tag
A 7-es tó nádasos túlpartja igen jó hely a nagyok tényleg ott dekkolnak rendszeresen fognak onnan nagyobbakat mint középtájról vagy az elejéről . Meg lehet horgászni etetőhajó nélkül is csak tényleg komolyabb felszerelés szükséges hozzá.
-
Szilágyi84
senior tag
Ja én azt hittem ma vagy ott már .
Csónak minek oda ?
Amúgyse szoktak azzal ott .
Etetőhajózni szoktak rendszeresen,már tavaly is szinte szégyeltem egy olcsóbb 120 ezressel próbálkozni , mivel ott olyanokkal vannak főleg hétvégén ,hogy nem csak iszonyat gyorsak , hanem 3-400+ ..... -
Szilágyi84
senior tag
válasz Roland861010 #84502 üzenetére
Hányas helyen vagy és mi adta ?
Csak nem a csoki narancs?😆
Mostmár ne titkolozzál milyen márka ?
Mi a más bajok amúgy részedről ?[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
válasz Roland861010 #84498 üzenetére
Ez a benta tavak tényleg ekkora szám, hogy megerje ezt a nevetséges tagsági kártya lottót?
-
Szilágyi84
senior tag
válasz Roland861010 #84498 üzenetére
Nekem a Rabbit csoki narancs nem hozott semmit. Stéges cuccok mennek és a Promix legutóbb hétvégén pl mango .
Hajrá 🎣[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Roland861010 #84364 üzenetére
Márkát kérdezett, nem ízt!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Szilágyi84
senior tag
válasz Roland861010 #84355 üzenetére
Akkor jó peca volt szép fogós nap .
Milyen márkájú etető és pop up ami ennyire hozta ? -
Szilágyi84
senior tag
válasz Roland861010 #84355 üzenetére
Sikerült megkapni a VIP tagságot / kódot ?
Peti volt, nézte hogyan fárasztasz és veszed ki ? -
andrew911
tag
válasz Roland861010 #84353 üzenetére
Gratula, jól megnőtt a nád, mióta nem jártam arra...
-
Szilágyi84
senior tag
válasz Roland861010 #84353 üzenetére
Gratulálok !
Mire jött ?
Úgy látom ez a 7-es tó vagy az 1-es ?
7-esbe telepítettek jópár db 10+os amurt és 15+ ponytokat is.
Azokkal nem volt szerencséd ?[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Roland861010 #83950 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz Roland861010 #83950 üzenetére
Ez a peca ilyen. Jártam már én is így, meg itt a csoportban nagyon sokan szerintem. Betli aztán jött egy húzós nap.
Etetőhajóra meg annyit, hogy én sem szeretem de vettem egyet. Lesz idén több olyan túra is ahol 150 méterre kell dobni és etetni is. A halak nem kedvelik a spombot, hal etetés hívei mondjuk én szeretem a technikát, ebben nőttem fel.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
lockdown90
senior tag
-
mdav88
aktív tag
válasz Roland861010 #83913 üzenetére
sasa311 ajánlásának megfelelően a gyáli Sós tavon voltam
20-21-22-23 helyek remekül működnek tokra, pedig a kaja egyáltalán nem arra volt hangolva: classic pellet felhúzva némi epres pellettel + epres csl, de dobtam ttx-el is magában, vagy sapkázva, bármilyen formációban eredményes volt.Előetetésnek kézzel szórtam be kb 5-6 méterre 4-6-9mm pelletet egy kis gyümölcsös locsolóval felhúzva. Az első fél órában elnéztem valamit, mert a kaja nem oldódótt ki rendesen, de már akkor is kajálták volna ami benne van, mert járt a spicc, úgyhogy szűk két óra alatt jött a fenti halmennyiség, sőt közben még a gyerekkekkel is foglalkoztam, mert spiccezni akartak, meg egy tokot kellett hintáztatni sokáig.
-
sasa311
veterán
válasz Roland861010 #83913 üzenetére
Tokot akarsz fogni akkor menj el a Sós tóra Gyálra. Amíg nem melegszik meg nagyon a víz és nem olyan aktívak a pontyok tuti a siker halas / lazacos kajával.
-
horcsog
tag
válasz Roland861010 #83879 üzenetére
Sós minimális jelentőségét ívásnál úgy értem ha ívnak nem esznek. Amiből tudsz fogni amik az ívás mögött mászkálnak de nem ívnak. Azok felveszik a csalit de elég szenvedős peca vsz ívásnál mert ott mozog a millió ponty és ahhoz képest nehéz kapást elérni. Nem az fog történni a sóssal rávetik magukat az ívást abbahagyva, de semmilyen csalival vagy kajával nem ez lesz.
Jobb ilyenkor süllőzni ha már harcsatilalom lesz és a pontyok ívnak, arra jó időszak a május . De most még legalábbis nálunk hideg a víz a pontyíváshoz kellene 1-2 hét jó meleg beinduljon .
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz Roland861010 #83875 üzenetére
Ívni max sekély vizű tavacskán fognak jövő héten vsz. Sós nyáron meleg víznél kánikulában nagyon jó tud lenni. Ívásnál szerintem minimális jelentősége lehet sós vagy nem sós. Ha ívnak max úgy tudsz fogni az ívó halak mögé horgászol partközelbe 1-1 db fel fogja venni. Pva , nem mondom , hogy rossz de nem hinném ezen fog múlni a pontyfogásod egy halastóban, vagy anélkül ne lehetne fogni.
Tegnap csalihalaztam, egyik helyen nem nagyon jött, átmentem egy másikra. Partra kicsúsztattam a csónak orrát, spiccbot már össze volt rakva kaja is volt még keverve. Dobtam közvetlenül a csónak vége mögé egy fél maroknyi bodorkás kaját, csali konzervkukorica fenék felett spiccboton. Nem telt el fél óra és jött egy ponty erre a minimál etetésre . Ebben a fél órában az az érdekes a kikötésem és elhelyezkedésem a csónakban járt motorozással, csónak billegéssel kis zörgéssel és szinte 0 etetésre 1 szem konzervkukoricára már ott volt . Közöm nem volt hozzá olyan méret volt megindult szép komótosan oldalra semmi ijedtség bot 3 másodperc múlva már töréshatáron volt le kellett engedjem vízszintesre azonnal el is tépte. Szóval nem kell bonyolítani annyira a műfajt vsz.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz Roland861010 #83879 üzenetére
Jaa, hogy kockató horgász vagy, fúúúúj
Viccelek, magamból indultam ki, no offense.
-
sasa311
veterán
válasz Roland861010 #83874 üzenetére
Ha személyesen rendelted a boltban akkor nincs elállás. Ha bármi egyéb módon (telefon, email, füstjel, stb..) akkor van. Az átvétel helye nem számít, csak a rendelés módja.
-
saen
veterán
Az etetőanyag gyárilag már sózva van... Persze lehet kisérletezni a gyári cucc átalakításával, de általános szabálynak ezt nem tartanám helyesnek...
-
PpenoO
őstag
Tökmindegy, ha pontyos szerelékkel nyomod, simán megbaxhat a halőr, hiába karatyolsz, hogy te keszegezel
-
sasa311
veterán
válasz Roland861010 #83867 üzenetére
Ilyen nincs.
Mondhatja, de csak annyit ér el vele, hogy elküldi te meg elállsz a vásárlástól és visszaküldöd. Így te is és ő is bukik egy postaköltséget, míg ha el sem küldené akkor megspórolná legláabb a költséget magának és neked is...Csak egyedi gyártással megrendelt termékek vásárlásától nem lehet elállni, de ez egy tömeggyártott Döme termék, szóval nem is kérdés, hogy mi a szitu.
-
@mriya@
őstag
válasz Roland861010 #83867 üzenetére
a webhely nem elérhető
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Roland861010 #83828 üzenetére
Annyit simán megér.
Nem tudom a Bull Fighter Cormoran bot milyen dobósúlyú, nekem 230gr-os volt. Eddigi legutáltabb botom, gyakorlatilag egy karó. A keverőgyűrűje is elfordulva volt felkötve gyárilag az orsótartóhoz képest, de a legnagyobb baja, hogy egy nehéz, ormótlan karó volt. Elajándékoztam. Kisebb dobósúlyban lehet jó.
Az Energofish orsó elég megosztó, ezt a típust van aki dicséri, de még többen köpködik. Nekem nincs.
Egyben minden szerintem egyértelmű hogy megér ennyit, én is az Okuma botot, meg a tartót gondolom a legjobb vételnek benne. -
sasa311
veterán
válasz Roland861010 #83828 üzenetére
Szerintem simán. Ugyan ilyen rodpodom van (csak fox de ránézésre tök ugyan ez). Kicsi, kényelmes és mivel alacsony, stabil is, jó kompromisszum egy nagy rodpodhoz képest ha nem kell.
Az okuma ceymar egy barátom egyik nagy kedvence, én sosem horgásztam vele de olyan rossz nem lehet. A többi majd már ajándék kategóriaEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sasa311
veterán
válasz Roland861010 #77823 üzenetére
Peidg új "divat", hogy pár tavon már azt is előírják, hogy a vízből kiemelni sem lehet a halat a merítővel, csak a mérlegelővel. Ami kicsit non-szensz kategória..
-
iceQ!
addikt
válasz Roland861010 #77824 üzenetére
Nem
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
saen
veterán
válasz Roland861010 #77820 üzenetére
"Azért ez ritka egy dolog mert még életemben nem láttam így vinni halat..."
Az összes nagy pontyos filmben amit nézek a mérlegelővel viszik a halat, nem gondolnám ritkának.
-
@mriya@
őstag
válasz Roland861010 #70022 üzenetére
Szívem szerint már kerülném őket, nem az én gerincemnek való egy ekkora hal kiemelése.
De hiába faragtam le a bojlit kicsire, nagyok jöttek tegnap is.
Szerencsére egy hasonló méretű leakadt.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz Roland861010 #70017 üzenetére
Benzár bicolor pelletté faragott bojli. 🤪
16 kg.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz Roland861010 #69975 üzenetére
-
horcsog
tag
Szerintem az normális ha 5 kg feletti pontyok a monofilodat kinyírják. Az utolsó 10 métert vagy amennyit kell levágod , ezt nem nagyon tudod elkerülni ha ilyen nagy halakat fogsz .
Székben ebből a középső méretet használom [link] drágább szék , de ezzel nem lesz gondod , és könnyen szállítható még és egy mozdulat összerakni, csónakban is használom ott is nagyon stabil mert nem olyan magas.
-
koko52
nagyúr
Sík terepre jó lehet.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
saen
veterán
válasz Roland861010 #69981 üzenetére
Ez a szék szerintem vacak. Persze valamennyit biztos kibír, de egyrészt nem kényelmes, másrészt ha felállsz és szél van, simán elfújja... Azt értem, hogy egy korrekt szék viszont drága. Ha mégis ez kell, menj el valahová próbáld ki előtte.
-
Zoli bácsi
őstag
Valószínű túl szoros volt a fék. Első körben megvizsgálnám a gyűrűket, zsinórvezetőt, nincs-e hiba. Aztán zsinórt cserélnék.
Szék ránézésre elég gyenge. Kicsit többért nézd meg az ET XXL Zip székjét, tavaly 135 kiló voltam, bírta. -
Zoli bácsi
őstag
válasz Roland861010 #58957 üzenetére
Te tudod, ha neked kézre állt, akkor oké.
Azért fogj a kezedbe egy Whisper Match botot, esetleg egy Legacy Match-et, utóbbi alig drágább a kinézettednél, de az is jóval karcsúbb. -
Zoli bácsi
őstag
válasz Roland861010 #58950 üzenetére
Durung.
Nevis Whisper Match botot nézzél, kézben tartod ennél a módszernél, számít a súly is. -
Sungoo
addikt
válasz Roland861010 #58950 üzenetére
Kicsit rakj hozzá, és inkább ezt: [link] .Könyebb, karcsúbb.
-
tepenzed
őstag
válasz Roland861010 #58952 üzenetére
Igen Dunakanyar, Esztergom.
Nagyon jó a keszeg (főleg szilvaorrú,jász és néha dévér) és paduc állomány, tegnap délelőtt folyamatosan jöttek, 5-10 percenként. Márna nem vóóóóóót -
@mriya@
őstag
válasz Roland861010 #58170 üzenetére
semennyire
-
Sungoo
addikt
válasz Roland861010 #58170 üzenetére
Mire jött? Kb tízszer olvastam újra, mert nem hittem a szememnek!
-
xbrbiz
tag
válasz Roland861010 #58079 üzenetére
Egy kínai alis csali volt (https://www.aliexpress.com/i/32789782024.html) L03 színben.
Cralusso 0.25 mm pedig a fluoro. Vízközt különböző blade (pl. Spinmad), minnow csalikkal vagy csak simán gumival szoktam keresni őket. -
saen
veterán
Miután nem csukázol, felesleges a 0.4-05-ös fluoro. A komolyabbak nagyon kemények és nehezek, butítani fogják a csalidat. Inkább rendszeresen újra kell kötni, mert ha megrángatod a csomót amivel összekötöd a fonottal, ott a fonott ha vékény, elvághatja a fluoro-t, de más veszély nincs. 0.3-asnál vastagabbat én sose kötök.
-
vendingo
veterán
Inkább 0.70, de azt is átharapja.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
saen
veterán
válasz Roland861010 #58074 üzenetére
Egyik se, 1-2m-t köss és ne várd, hogy a csuka nem harapja el. El fogja...
-
xbrbiz
tag
válasz Roland861010 #58074 üzenetére
Szia!
Én kb. 60-80 cm-es fluorocarbon-t szoktam kötni, de számomra még nem bizonyított, hogy így többet fognék mint a teli fontottal. Arra viszont mindenképpen jó, hogy védjem a vékony fonottat, amit így nem vágnak el a kövek, akadók. Tapasztalatom szerint többet számít, hogy eltaláld, hogy épp mit eszik akkor meg a balin. Tegnap este vízközt próbáltam megfogni őket, mert a felszínen nem volt rablás, de kapásom sem volt. Már majdnem sötét volt, amikor feltettem egy felszíni csalit amolyan búcsú dobás gyanánt. Kb. 3. rántásra leverte egy másfél kiló körüli. A következő 20 percben fogtam még hármat és volt még legalább ugyanennyi akció is. -
FireFox1996
őstag
válasz Roland861010 #57977 üzenetére
Pergetve partról mindig egyedül nyomom
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
gban
veterán
válasz Roland861010 #57947 üzenetére
Én jobban örülök egy balinnak mint egy csukának - jobban megy, meg nálunk sokkal ritkábban is lehet megfogni, 20 csukára jut egy balin
De igazából amikor érzed hogy valami ott van a zsinór végén (a műcsalin kívül), akkor nagyjából lex@rod hogy mi az, örülsz neki, mindegy is abban a pillanatban hogy majd mi jön ki a vízből a végén.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
egykettő
aktív tag
válasz Roland861010 #57945 üzenetére
Gondolom még nem tudod mire akarsz pergetni. Én minden esetre 0.10 - 0.14es fonottat tennék arra a botra és 0.30as FC előkét, ez kb mindenre jó, kivéve a harcsát és a csukát, csukának drót harcsának vastagabb FC és fonott. Műcsalit nehéz ajánlani, minden estére egy Wtd-t +egy poppert mindenképpen szerezz be, ha nem sajnálod a pénzt akkor handmadet, ezekkel nem nagyon fogsz leakadni szal hosszútávon gondoljozhatsz a felszínikkel és szereti a balin és nagyon élvezetes felszínivel megfogni.
-
Steady74
Topikgazda
válasz Roland861010 #57901 üzenetére
Kicsit türelmetlen vagy nem? Annyit ajánlottuk itt a Nevis Vanity botokat, abból válassz, meg egy Döme Powerfighter 6000-es orsó és kész is vagy.
-
Roland861010
veterán
válasz Roland861010 #57894 üzenetére
Valaki esetleg ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest