Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz
Zoli bácsi #86152 üzenetére
A Carp Academy Endless sorozata ugyanilyen paraméterekkel rendelkezik, persze ugyanaz az anyacég és a gyártó is gondolom.
[link] -
Zoli bácsi
őstag
Jesszus, mit dobott fel a FB.......
Kékeknél bojlis botcsaládot "fejlesztettek".
Szerintem úgyis tudjátok mire gondolok, miért az idézőjel, és a vigyor....
De ha a FB. is úgyis kérdezgeti, mi jár a fejembe..: Mit matricáztak át vahjon...
-
A Zéé
addikt
válasz
Zoli bácsi #86149 üzenetére
csak átutazóban beugrottam megnézni. Nagyon régen voltam már itt utoljára.
-
A Zéé
addikt
válasz
Zoli bácsi #86145 üzenetére
én meg a te vidékeken jártam
-
gg72
veterán
válasz
Zoli bácsi #86136 üzenetére
Köszönöm, rájuk nézek. Gratula a fogáshoz! 🙂
-
Zoli bácsi
őstag
Nem tudomány itt fogni....Csak megmutatom, fogok ám én is....
-
Zoli bácsi
őstag
Viharos, tavi peca.Most Gondolom a módszerek láthatók.
Félsziget déli oldalán viszonylag szélárnyék van, de fúj rendesen.
-
jackal79
aktív tag
Ha már a felszereléseknél tartunk a Westin 213 cm 2-10 grammos botra a Tsurinoya Jaguar 1000-es vagy 2000-es méret lenne jó? Már egy ideje szeretném kipróbálni a Tsurinoya orsókat, de még nem volt kézben egy sem, így nehéz eldönteni a méretet. Leginkább az 1000-es felé hajlok.
-
jackal79
aktív tag
válasz
mdav88 #86138 üzenetére
Szia, én a Dunán 3 féle botot használok:
- 270 cm 5-30g - ezt gumihalra és nagyobb wobblerekre használom kövezésen
- 210 cm 4-16g - ez egy mindenes bot, de leginkább balinozásra használom
- 213 cm 2-10g - ezzel dobálom a kisebb wobblereket domolykóra, balinraEzeken kívül még van:
- 210 cm 10-30g - csónakos peca, nagyobb csalikkal
- 240 cm 10-30g és 240 cm 15-40g - ezek a régi Shimano Technium és Aerocast botjaim, ezekkel már nem horgászom -
törölt tag
válasz
galervin93 #86120 üzenetére
Gondolj bele milyen ára van a szürkeharcsa filének. El tud könnyedén hozni személykocsival mondjuk 300 kilót kb vagy nem tudom mi a teherbírása mennyi helyen fér el ennyi fagyasztott filé.
Egy kör legyen 300 kiló harcsafilé, ránézel az árára itthon adja féláron akkor is 1 millát átlépi egy fuvarral ha a költségeket levonja is üzemanyag, csali stb. Nincs az a mennyiség amit ne vennének át ahogy hallom .
Nem tudom még megy e de régebben voltak akik nem horgászattal hanem összevásároltak ott töredékáron élősúlyban . Hűtőházuk volt vízközelben ipari mennyiséget fagyasztottak és gondolom nem személykocsival hordozgatták. Nem tudom ez megy e még most is ilyen méretekben.
-
törölt tag
válasz
sasa311 #86119 üzenetére
Ebro talán azért jobban kiesik mert messzebb van, az volt a szerencséje . Az is lehet előbb kezdték el szigorítani ott a dolgokat.
Nem voltam a Pón soha. Abból a megfontolásból szeretném még az itthoni horgászatot is élvezni. Bár haverom aki nagy Pós itthon is eljár nem keveset fog itthon is. Túl nagy lenne nekem a különbség.
Szóval ő is azt mondja érezhetően ritkult főleg a nagy példányok. Nem az van valaki leugrik fogni egy 90 kilósat, bár gondolom régen se volt az azért alap.
-
törölt tag
válasz
mdav88 #86138 üzenetére
"Esetleg még lejjeb kéne menni és mondjuk ilyen Nevis Nitro spin felé nézelődni ami sacc 3-10gr?"
Igen. Konkrét típusban nem tudok segíteni, de ilyesmi tartományban nézelődnék.
Nekem is Aspius van, csak még a régebbi szériából egy 5-20g-os verzió, de ekkora gumikhoz és fejekhez az is túl durva, nekem is kéne még alá vennem valamit.
-
mdav88
aktív tag
Pergetők!
Van egy Manta Aspius pro botom 10-30gr kivitelben, meglehetősen gerinces. Ez ugye inkább egy balinos, wobis pálca, esetleg nagy gumis. Jellemzően 2-5g jiggel és 3-7cm gumival dobálok, mert sekély a víz.
Van értelme ezen pálca "alá" venni valami kisebb dobósúlyút, amivel a fent említett gumikat jobban lehet vezetni, érezni? Ahogy nézem a 15k kategóriát van rengeteg lehetőség, jobban leárazva SG2 Medium Game 5--20g pálcát találtam, de ott vannak a bokor, l&k meg okuma botok még alatta.
Esetleg még lejjeb kéne menni és mondjuk ilyen Nevis Nitro spin felé nézelődni ami sacc 3-10gr?
Köszi
-
sasa311
veterán
Olyan helyen, ahol nem lehet leszúrni a karót (mert köves, sziklás, beton, stb..) tripodot vagy rodpodot hogyan szoktátok rögzíteni, ha nem "egyenesbe" van letéve, hanem picit oldalt feeder botnak? Van erre valami jó trükk?
-
Zoli bácsi
őstag
Én ezt tenném rá: [link] Örök darab, bár ez már az új széria.
Ha nagyon nem kell a nyelető: [link] (Szerk: Mielőtt azt mondod, hogy hasonló mint az először kinézetted, nézd meg az áttételezést. Ez erősebb, jobban bírja a nehezebb végszerelék kitekerését, hosszú távon. Igaz, nehezebb is, de bojlis botnál szvsz. nem fontos annyira a súly.) -
gg72
veterán
Meglett a bot, végül egy Prologic C Series 3m 2.75lb lett belőle, hosszabbat és 3lb felettit nem akartam. Most jön viszont az orsókérdés. 🙂 Mit ajánlotok rá? A Decathlonban most akciós (ebből még lejön 10% okt 3-ig appban) a Stratagem 4500 orsó, ezt nagyon dicsérik mindenhol [link] , csak attól tartok, hogy nem túlzás-e a Prologic botra.
-
Zoli bácsi
őstag
Tegnap nem mentem el motorozni, inkább hirtelen felindulásból lementem a Rábára. Jó volt a vízszint, a sodrás szélén 80gr-os, visszaforgónál 30gr-os kosárral feedereztem.
Jött pár kisebb márna (Mérethatár környéke), meg pár kapást elbénáztam.
Jó szeműek felfedezhetik, hogy hátrébb megint kint vannak a szigetek.
Szeptemberi Rába, jól nézzétek meg, idén többet nem mutatom meg! (Már csak októberit)
Hiába volt érzésre nyár, ott a kézmosó vizem a vödörbe, bizony, már fázott kézmosás után a kezem, hűl a víz. Ez volt az utólsó pelletes-kukoricás peca, innentől csonti, giliszta lesz.
Ma délután is peca lesz, lehet megnézem a tavat. Reggel 5.45-kor csörgött a telefon, asszonyt hívták, érdeklődtek miért nem megy dolgozni.....Elnézte a beosztást, úgy emlékezett nem megy. Megint egyedül maradtam.....Szerencsére csak délelőttre mutat kevés esőt az előrejelzés.
-
Interceptor
addikt
Meglett életem első jászkeszege amit természetesen a Dunán fogtam, 3 inches gumival és 4-14-es extra fast bottal kövesezés közben, felvette a sodrásban pattogtatott csalit
volt még egy kapásom szerintem az is jász lehetett.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Tsurinoya orsók közül pergetéshez az FS vagy a Jaguar jobb?
-
Sungoo
addikt
Sziasztok!
pakolgattam, és ezekre leltem. Nem nagy érték, de másnak még jól jöhet. Ezért odaajándékoznám jó szívvel, ha valakinek használható. Előke tartó, tároló doboz, kosarak, mérleg, ólmok, előke zsinórok, sok aprócikk. Ceglédi vagyok, de akár egy Foxpostot is bevállalok, ha szükség van rá.
-
Nerazim
őstag
Szia!
Én egy Korum Big Water - 12 2.75lb vettem. Bivaly erős pálca nem kispályás kicsit emiatt érzéketlenebb, mint egy hagyományos feder. Két részes és a spiccet nem lehet cserélni, de ettől függetlenül én szeretem. Úgy látom megint akciós. -
galervin93
addikt
A Pót, meg úgy Észak-Olaszországot is terrrmészetesen a magyar és többi kelet-közép-európai nép aljadéka rabolta szét. (Miután itthon-otthon már szétlopott mindent.) Aztán meg csodálkozunk, ha ferde szemmel néznek ránk odakint.
Az hogy egy halfajt nem lehet visszaengedni nyilván nem azt jelenti, hogy akkor szénné is kell lopni magunkat. Csak egy bizonyos határtól keletre az ingyen szócska jelentése olyan erős, hogy minden józan észt felülír. Tisztelet persze a kivételnek.
Na és még mindennek ellenére is számunkra elképzelhetetlen halbőség van odakint. Amikor Mantovában jártunk sógival, és csak egy pár órás pecára leültünk a városi duzzasztott Mincio partjára, pár marék kajával olyan dévéreket fogtunk, hogy itthon egész évben nem fogok összesen annyit és olyat. De az élő Mincion is elég volt egy klasszik hosszó előkés feeder szerkó, és gyönyörő dévérek, óriási kárászok, bodorkák meg mindenféle csodaszép méretű és mennyiségű hal volt, pedig a helyiek szerint egy kifejezetten gyenge napot fogtunk ki... Szóval még így lerabolva is felfoghatatlan a halbőség. Itthon nem - csak - a szabályozást, jogi környezetet kellene helyre tenni, hanem a fejekben is rendet kellene tenni. Ami soha sem fog megtörténni. -
-
törölt tag
válasz
jansky1 #86116 üzenetére
Nem megy azért olyan gyorsan. Póra kb 90-es években kezdtek magyarok járni. Hasonló vagy még durvább halbőség. Haverom kb olyan 90-es évek vége óta jár le, van lent háza sokat van ott. Nagyon sokan eladásra horgásznak harcsára hűtőházak vannak a vízparton magyarok üzemeltetik ahol átveszik a halat. Dúvad a harcsa nem lehet visszadobni se elméletileg vagy legalábbis volt ilyen időszak . Sokan járnak le és sok sok tonna harcsát hoznak el évente /fő. Haverom azt mondja azért változott 90-es évek óta csökkent az állomány érezhetően de hazai viszonyokhoz képest még mindig brutál. Egy példa egy horgászata dél körül elkezdett pergetni megtépte sacc 80-90 kilós behúzta a csónakot a vízbe álló fák közé, még azon a délután fogott egy hasonlót és több 20-30 kilósat.
Akkor nem egy soha többet elő nem forduló nap volt. Ismeri is a terepet, komoly radarral megy tudja vízállást mikor kell lemenni melyik helyekre.
Ponty, süllő is rengeteg van, de azt nem hordják ilyen mennyiségben mert nincs benne annyi lóvé. De azért gondolom abból is ritkítottak már rendesen mióta nagyüzemben megy ott a húshorgászat. Pedig aztán volt olyan időszak amikor a csapóhorgozás is nagyüzemben ment harcsára , talán most már az olaszok azt ellenőrzik .
-
törölt tag
válasz
sasa311 #86111 üzenetére
Az igen, szép fogás.
Ennyit az óvatos pontyról , finom cuccról kis horog vékony zsinór stb. Folyóvízi hal nem kényeskedik. Állóvízi se annyira mint sokszor gondoljuk valószínű.
De mi az, hogy többet nem harcsázól , bár ezek után itthon kimész kicsit kevésbé lesz eseménydús.
-
sasa311
veterán
válasz
lumpy92 #86113 üzenetére
így van, a spanyolok mikor megkérdeztük, hogy most akkor ők nem esznek halat értetlenül néztek, hogy édesvízből a halat nem lehet megenni, mégis miről beszélünk...
Horgászni is elvétve horgászott egy-egy spanyol. a románok horgásztak 90%-ban (természetesen ők vittek minden harcsát. A pontyot már ők sem akarták elvinni). De valóban, olyan mennyiségű hal van ott, hogy az magyar viszonyokhoz szokva felfoghatatlan - mivel alig van húshorgász ÉS le tud ívni a ponty évente 2x minimum, de a vendéglátónk szerint akár 3x is egy erős évben. Kifut a víz a fűre, leívik a ponty. Nem úgy, mint itthon, ahol a steril telepített ponty az iszapon nem ívik le, ha mégis van egy kis áradás és megpróbálná a vízügy még aznap leengedi a vizet az ikráról...
Pl.: nincsen semmiféle limit. Annyi és akkora halat viszel haza a 30 EURos hetijegyér amennyit csak akarsz vagy tudsz.
Ponty pl. annyi van, hogy voltak időszakok amikor odatalált egy raj, hogy inkább egy órára leálltunk a pecával, mert nem lehetett behúzni 2 botot sem, mire fordultunk volna egyet már húzta a ponty. Olyankor nem volt mit tenni, megvártuk amíg felzabálnak mindent és odébbállnak, utána húztunk vissza. -
gg72
veterán
Ha már akciók: két meglévő könnyű feeder botom mellé keresnék egy harmadikat, valamivel erősebbet a Balatonra fenekezős pecára. Erről mit gondoltok? [Korum Opportunist Xtnd+ - 12 1.75lb]
-
lumpy92
aktív tag
válasz
sasa311 #86111 üzenetére
Gratutálok! Azt hiszem összejött az életre szóló élmény ajándéka.
Amúgy spanyoloknál, olaszoknál ezt a számunkra felfoghatatlan halbőséget mi magyarázza? Egyszer olvastam, hogy a helyiek nem nagyon abajgatják az édesvízi halakat, ha egyszer ehetnek tengeri halat is. De tényleg ennyi a nagy megfejtés?
-
sasa311
veterán
Ahogy ígértem egy rövid beszámoló.
Édesapám idén tölötte a 70-et, úgyhogy úgy döntöttünk most vagy soha alapon elmegyünk egy hétre harcsázni az Ebrora Spanyolországba annak reményében, hogy fogunk valami szép halat. Én soha életemben nem harcsáztam korábban, ő nyilván 60 éve horgászik, úgyhogy igen, de összesen 4 db harcsát fogott, legnagyobb 15 kilós volt. Szóval úgy voltunk vele fogunk egy 40-50 kilós halat fenekünk a földhöz verjük. Nos, nem is tévedhettünk volna nagyobbat.
Egy hetes túra volt az Ebro középső részén (Caspe), csak ketten voltunk. Mivel teljesen "vakon" voltunk egy ezzel foglalkozó túraszervezőt kerestünk meg, ő szervezte az utat, adt a felszerelést és a helyet biztosította. Első nap csatlakozott hozzánk, mint "guide", megmutatta mit hogyan kell, többi nap már csak magunk horgásztunk. Nos, íme pár kép az eredményből:A hely:
Pár szép harcsa:A helyiek szerint a "törpeharcsa":
Beeső pontyok (legkisebb is 10-12 kilós, legnagyobb 20 volt, mikor jött egy raj nem ritkán dupla vagy tripla kapás):
És végül a finomszerelék:
Összesen 40 db harcsát és 42 db pontyot fogtunk, általában 8-tól 4/5-ig horgászva.
A harcsákból 8 db volt 2 méter felett (240 cm a legnagyobb) és még 5 db 190 felett. Pontyból a legnagyobb 25 kg volt, de az a szomszéd spanyol srác bojlis botjával fogtam, mert dupla kapása volt és az első hal amit fárasztott elakadt és épp egy lélekvesztő gumicsónakkal próbálta kicibálni a cuccost mikor elsült a másik botEgy igazi élmény volt, de az hiszem soha többet nem harcsázom
-
Joshi
titán
válasz
Steady74 #86104 üzenetére
Pont azért kérdeztem rá, mert nekem ez gyanús. Nem vagyok egy nagy horgász, de a Dévér keszeg nagyon taknyosodik, viszont ezek egyáltalán nem. Szerintem ez nem Dévér. Most nyáron Maconkán fogtunk Dévért, na azok rendesen termelték a nyálkát. Egyébként ezeket a Mosoni-Dunán fogtuk Győrben, ekkora méret jött több is, az átlag 800-1000g volt. Rengeteg.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi #86105 üzenetére
Amúgy én is kevesebb cuccot vettem idén. Azért elég sok posztot láttunk, amikor vettél ezt-azt
-
Zoli bácsi
őstag
Holnap tekeregni akartam egyet motorral...(Aztán vége a nyárnak). Hát, lehet Szombathely fele megyek. (Kb 55 km)
Ha Hermanyi mester azt mondja hogy ajándék ez az orsó, ennyiért, neki elhiszem.
Amúgy én is kevesebb cuccot vettem idén. Egyrészt van minden, másrészt kevesebbet is járok.
Na, most azért neki akarok kicsit feküdni a pecának, megint szabin leszek, legközelebb 15.-én dolgozom. Így jár aki 63 nap szabadsággal kezdi az évet, és idén mindet ki kell szedni. (Ne irigyeljétek, hosszú táppénz, műtét miatt maradt meg tavaly-tavalyelőtt)
SZerk: Másik Szombathelyi bolt még olcsóbb: [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jövedelem
- Milyen monitort vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest