Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
válasz
Zoli bácsi #76399 üzenetére
"A dob előtt egy madárfészek"
Jó kis írás, jót nevettem.
-
Zoli bácsi
őstag
Mai tavi peca mosolyogtatós története:
Szokásos, 2 botos peca, fenekező 3m-es kétrészes bot, meg egy method feeder.
Amúgy gyenge nap volt, mellettem egy bácsi horgászott. Ő tényleg bácsi, apám korosztálya, 80 éves. Nem igazán ment a hal. Egy etetést csináltam magam elé, semmi.....Methodnak is egy etetést csináltam, azon se jött hal. Meguntam, meghúztam a bojlis.zip botot, a túlpart elé egy 10m-rel átdobtam. Pár perc múlva ugrálni kezdett a kapásjelző, meghúztam, hal rajta. Húztam kifele, semmi ellenállás, mondom szebb dévér lesz. Átjött az öreg, megnézni mit ügyködök, mikor a partszélhez ért a hal, akkor látszott hogy 2,5-3kg körüli amur. Az öreg fogta a merítőmet, segít megmeríti. Mondom hogy várjon, mert nem szabad még szákolni, szétveri a merítőt..Nem úgy van az!
A feederen is kapás, olyan húzkodós, a nyeletőt meg se húzta. Mondtam az öregnek, inkább vegye föl a feedert, az amurral játszok egy kicsit.....Papa fölvette a feeder botot, és hatalmas, teátrális mozdulattal, úgy izomból, bekapcsolt nyeletőfékkel akkorát bevágott, majdnem hanyatt esett......Nyelető felsírt, lett a dob előtt egy "madárfészek". Szegény öreg vakaródott, mentegetőzött, hogy nem figyelte a nyeletőféket....Közben amurt megmerítettem, miután Oscar díjasra alakította a semmi erőm, elfáradtam című színjátékot.
Természetesen a parton mindent felrúgott, de a horog könnyen kiakadt, átvettem a feedert, amivel az öreg derekasan fárasztott.....Egy kisponty volt rajta, majdnem szák sem kellett volna neki.......
Levágtam a madárfészket, meg a zsinórt a dobóelőkéig, összekötöttem őket, és ment a peca tovább....Kisöreg nem győzte az elnézéseket kérni, mondtam, semmi baj, egy kötés és kész.
Említésre méltó hal nem jött, de aki vizuális típus, képzelje el a harcsás, teljes erővel történő bevágást egy kis pontynak..Bekapcsolt nyeletővel. Ezt látni kellett...
Horgászhely, és a madárfészek. Természetesen hazahoztam, a kukába landolt.
-
@mriya@
őstag
válasz
musli26 #76396 üzenetére
[szerintem kezdésnek megteszi egy ilyen]
az orsó viszont legyen strapabíró, arra hárul a munka neheze.
-
musli26
tag
Sziasztok!
Tele rakták a helyi tavakat csukákkal.
Még a nyugdijasok is pergetnek.
Szeretnék venni egy pergető botot.
Kipróbálnám én is ez a műfajt.
Ár: 10k max.
Milyen normális botot kapok ennyiért? -
gg72
veterán
válasz
BlackmMmDog #76393 üzenetére
-
gg72
veterán
Életem első feederezésére készülvén szeretném szerelék-ügyében segítségetek kérni. A Balaton északi partján stégről/mólóról nádas elől/mellől keszeg/dévér lenne a célhal, a bot egy 3 méteres 10-50g Browning Hyperdrome Feeder bot lenne, végszerelék ügyében elég tanácstalan vagyok:
a) method
b) hosszú előkés kosaras
c) bordás gubancgátlós kosarasSzereztném minél egyszerűbben megoldani a dolgot, nem vagyok egy nagy szerelős típus.
Mit tanácsolnátok?
-
B.i.L
senior tag
Nekem a nagyobbik gyűrűsoros botjaim vannak,így nem kell aggódnom,de a kissebbik győrűsoroson a kisebbik féle volt. Azt tudom így látatlanba elképzelni,hogy beleszorulhat,ezt nem tudom lepróbálni jelenleg. Pakolok,mert szerdától verseny,és a lista igen hosszú,pedig csak apróságokat készítek össze.
-
iceQ!
addikt
válasz
BlackmMmDog #76387 üzenetére
Köszi, igen arra emlékszem. Más nem lesz akkor lesz egy forgókapocs, gumi ütköző. Nem csúszik bele a kosárba se gond, gondolom nem használja úgy mindenki.
-
iceQ!
addikt
Igen olyat kel, hogy vegyek mivel a felső már nem jó a dobóelőke miatt, ott van egy pici lyuk amin átmenne a zsinór, de már vastag. Hozzányúlni meg nem akarok, az egy halvesztés lehet ha vékonyítok ott. Igazából egy fogókapocs is jó lenne, de ahhoz kellene egy gumi ütköző...Ez valahogy nekem jobb megoldás lenne, csak attól félek, hogy becsúszik a Preston kosárba, ahol a zsinór is megy
Az a kúpos rész megfoga ezt ugye?
-
B.i.L
senior tag
Az alsót használom,teljesen jó,feederrre is - be tudom húzni a gyűrűk közt is,simán átbújik.
Van rengetegféle,alulra mostanában sima kapcsosforgót szoktam tenni,és a dobóelőke,ami elég vastag,a csomónál nem bántja,így a gumiütköző is felesleges.Csúszón van a kosár/flat/stb.Minél egyszerűbben szoktam megoldani,mostanság versenyen nem voltam,nem kellett cserélgetnem a szerelékeket. -
iceQ!
addikt
Preston kosárnál a gyors cserés kis műanyag megoldás nem játszik, mivel a dobó előke vastag lett, így a kis műanyag lyukon nem megy keresztül.
Esteleg ilyen vagy ehhez hasonló megoldást tud valaki ami jó a Preston Ics Dura Flat Method Feeder In-Line Method kosárra?
-
B.i.L
senior tag
válasz
csbebe #76382 üzenetére
Én Carp Zoom 25 - 50 felvastagodó monot használok,kíválóan alkalmas dobóelőkének,és ahol ugye nem lehet fonottat használni,nem kell cserélgetni. Olyan 2000ft.5 darab van a dobon.Mi indokolja a fonottat?
ui.: nem baj,ha hosszabb,de minimum a bot hosszának a kétszerese legyen + a dobra még 3-5 kör. -
csbebe
csendes tag
Egy 3.9m-es botra mekkora fonott dobóelőkét érdemes rakni? Azért kérdezem, mert ahány hely annyi különböző számot írnak...olvastam már 10m, 9m vagy 2x akkora mint a bot, stb...
Ti milyen hosszúságú dobóelőkét ajánlanátok?
-
törölt tag
válasz
Zoli bácsi #76340 üzenetére
Próbáld meg egy éles késhez hozzáérinteni a megfeszített 10-es fonottat.
Amúgy vsz nagyon ritka az, hogy elharapja a garatfogával, inkább kagylóhoz vagy éles kőhöz hozzáér pattan is azonnal, vagy meg van sérülve valahol és elpattan . Pergetésnél jön ez ki jobban kicsit is nehezebb pályán , már bevágásnál szakadhat gumihalazásnál mondjuk. Amur vízközt védekezik kisebb az esély , hogy kagylót, követ ér. Hacsak nem bevágásnál már megsérült és utána szakadt.
-
törölt tag
válasz
aladarazurbe #76336 üzenetére
Rapalák, ssr 9, 7 , j 9 j7 , husky , vagy original. Ezekkel kb esti pecákat le lehet fedni. Van millió féle csali de ha ezeket nem üti meg a Dunán sötétedés környékén és utána akkor baj van.
Shad rap ezer éves csali 9 centissel fogtam vele már 30 dekás süllőtől a 20-30 közötti harcsáig halat. Egyik legjobb dunai wobbler vsz. Csak ehhez azért nem egy nagyon finom bot kell a Dunán mert veret rendesen, karikába hajtja a kis dobósúlyú botokat. J 9, j7 ahol lassabban folyik kétrészesek, egészen ki a kőig, partig sokszor szinte hozzáér a kőhöz mikor elkapja .
-
B.i.L
senior tag
Ne sértődj meg,és aki magára venné az se
Egész egyszerűen az olyan helyeken,ahol ellenőrizetlenül,és vagy kevésbé szem elött a horgász megfeletkezik az időről,de mint ember is - én is. Maradunk még 1 picit,nem lesz baj - gondolják sokan. De meddíg? A becsületedre volt bízva,az,hogy te csak 3 órát mész ki,ezzel még egyet is értenék,ugyanakkor személyes tapasztalatom az,hogy ez a rendszer már megbukott. Jómagam többeket figyelmeztettem,hogy a házi szabályozási rendszerben a zárás,az azt jelenti,hogy az adott időpontig el kell hagyniuk a területet. Ez a horgász számára azt jelentette szerintük,hogy addíg kell kivegyék a botokat. Hát ha azt mondom 18.00.-ig legyen kedves távozni,akkor ne találja már ki nekem,hogy nem mondtam,meg nem úgy mondtam…sajnos a szokás jogot formált rá,hogy ne a becsület határozza meg a dolgokat,hanem a szabályrendszer.Még így látatlanba is elmondom,hogy 10-ből 2 nem tartja be a szabályokat,minekutána a rendszerben kicsit többért ugyan,de 24 órás a nemzetközi vizekre a horgászjegy. Evvel kiküszöbölhető némi időkorlát,illetve ott vannak a területi jegyek is,amikkel ugye korlátlan ideig tartózkodhat a horgász,horgászattal töltve drága idejét.
Bízom benne,hogy a jövő olyan horgászokat nevel ki,és olyan kúltúrát fog megvalósítani,hogy becsületesség alapkővé fog válni,és megszűnik haszonszerzési kényszer,és nem fogják maguk között sem engedni,és nem tesznek kívételt még magukkal sem.
Van olyan hely,persze,ahol mondjuk délutáni jegy is kapható,csökkentett áron,de záráskor ugyanúgy mennie kell a sporinak.Ez is nagy kedvezmény adott területen.
És akkor visszakérdezek : hogy oldanád meg az ellenőrzést?Elárulom :sehogy,mert nincs rá pénz/kapacitás/aparátus.
-
szgzuri
tag
A hétvégét Nagykanizsán töltöttem, pecabot nélkül, bringával. Tekeregtem erre-arra, Dráva, Mura, Kis-Balaton, Zala. Szép vizek, nehezen meghorgászhatók, remélem itt van egy kis nyugi a halaknak, vízi madaraknak, és jól érzik magukat.
-
golyós
addikt
válasz
WarninShotZ #76332 üzenetére
Dehogy kell távdobás. Feleségem nem dob 50 métert sem, mégis veszi ki sorba a halakat, május elején egyéni csúcsot is döntött 9,95kg
tejsavas vs vajsavas kaja tapasztalataim szerint teljesen mindegy. De gyári készre kevert kajákból a Haldorádó Ferment x család és Promix tejsav és tejsavas ananász nagyon jó.
Vajsavat inkább locsolónak, aromának szoktam használni . -
aladarazurbe
csendes tag
Süllő és harcsa a célhal.
-
BlackmMmDog
aktív tag
Az amur garatfoga képes ilyenekre,ha jó halat éreztél,több,mint valószínű. A többi meg városi legenda
8-12-es fonott képes eltépni olyan modon mintha csak elvágták volna,(el kell "harapni" nádat, nem a garatfogakal tépi le) ezért jobb a vastagabb előke. Abban az esetben is ha kint van a csali az amur szájából akkor is képes elharapni/elvágni. 10+ amurnak, hogy a garatfogával elharapja ahhoz a kosarat is be kell kapnija.
Házi erjesztett tejsavaskukorivál+ lucerna pelletel megetetem a helyet ( néha lucerna pellet kimarad ), olcsó amuros kaja Lantos mix/Tímár Mix(Lanos kajában frissebb/ erősebb illatú a lucerna pellet)+ amurus kukorica (400ft/kg) megy a 30/35g-os bordás kosárba.
Csalinak jól ment a csoki-narancs, de azonkívül mással is jött (kukoricával nem csalizok) -
forras2
őstag
válasz
Zoli bácsi #76353 üzenetére
Állítható ezeknél is, csak nincs rá külön gomb
Ha a bekapcsoló gombot hosszan nyomod ki/bekapcsol, ha csak nyomogatod, akkor hangosodik, ha maxra ért, akkor lenémul és onnan erősödik újra a bekapcsoló gomb nyomkodásával... De ezt sem mondanám hátránynak. Kicsit körülményes, de nem olyan hátrány, amiért vennék másik jelzőt a többszöröséért...
-
B.i.L
senior tag
Jesszusom skacok!
Steady74
Támogatom a topikgazdát,de kérdezzetek nyiltan,nincs titok,és nem ördögtől való semmi a horgászatban.
IceQ
Napijegy : Lehet venni interneten,szvsz ez elég jó dolog,ha 3 órát szeretnél fizetni,tessék tanulni,majd perc alapú horgászatot létesíteni,forint alapon,de ha 1 percel túlléped jön a bünti(ezt neharagudj,de óltári baromságnak tartom,ha akarod kifejtem)
Gabenga
Kapásjelző,jelezze a kapást 50 méterig,és megbízható legyen : Carp Zoom,vagy ismertebb márka - tökéletes. Pár sorral feljebb már volt is szó róla. Tessék a keresőt is használni.
Zoli bácsi
Az amur garatfoga képes ilyenekre,ha jó halat éreztél,több,mint valószínű. A többi meg városi legenda
Egyéb,mint végzett halászati őr,és sporthorgász barátként is mondom : egy X a megkezdett horgászat elött nem gondolom,hogy kihívást jelent - ezt gondoljátok végig. Amikor elindultok horgászni,csak magatokra gondoltok,akkor az is villanjon az elémetbe,hogy a halászati őrt köti a hivatása,a természet szeretete,a halak védelme…stb…az a munkája,hogy megelőzze,és felügyelje a halgazdaság,vagy éppen adott területen,hogy nem történjen semmi extrém,ebbe be kell tásulni,vagy közös kalap alatt a rapsic” kategória is előtérbe kerülhet,mert a horgász már csak ilyen,tudni illik,hogy kötelezettség is terheli a horgászt,amit a törvény egyértelműen kinyilatkoztatott.
Beszámoló : Fermentix-es főtt magvak ma is adták,de visszafogottan,sajnos egyéb is társult mellé,mert grilleztem mindenkinek… Kipróbáltam a 6 méteres spiccbotot,sajnos az erőgumi feladta,és szakított.Jövőhéten ismét megpróbálom,de friss erőgumival,ami szerintem hosszabb lesz,és engedni fog a bottal együtt vagy 15 métert
Küzben elmúltam 47,úgyhogy utólag is ittam hazaérkezés után az egészségetekre ( is )
Szerdán bojlis verseny indul,akit érdekel a Háziréti horgásztó,illetve bojlizás. Remélem ismét visszaköszön a szerencsénk. 4 versenyből 3 dobogó, és kétszer első hely.
elnézést a litániáért,és nem monológ akart lenni. -
Zoli bácsi
őstag
Ezeken az egyszerű (Pl. Carp Zoom messenger) kapásjelző szetteknél nem állítható az érzékenység? Mindig legmagasabb érzékenységgel működik gondolom...
Más. Keresgéltem a google-val a neten, és bizony, írják, hogy képes az amur a fonott zsinórt elharapni. Azt írták a "profik", ahogy BlackmMmDog sporttárs is írta, hogy rövid előkét kell alkalmazni, hogy ne tudja mélyre nyelni a horgot. Másik javaslat..bár ezt inkább kihagyom...hogy rövid előke, fix, önakasztós szereléken.
Ma is tanultam valamit. Lassan 10 éve lesz hogy újrakezdtem a pecát..Na, arra már egy tehetséges kezdő leszek.... -
forras2
őstag
válasz
Gabenga #76338 üzenetére
Nekem is az van, amibe nem lehet swingert dugni... 10.000 ft-ért vettem újonnan. 2 elektromos kapásjelző, plusz 1 adóvevő hozzá.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem alkonykapcsolós swingertha besötétedik a swinger felkapcsol, a kapásjelző fényánek azonos swingereket vettem, ha kapás van látszik, hogy melyik mozog, de az adóvevő is jelzi, hogy melyiken van kapás... A kapást jelzi, jelzi azt is, hogy melyiken van kapás (Piros vagy kék szín világít) innentől kezdve számomra nem éri meg a 4-5-6 szorosát kifizetni 1 drágábbért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Asztalos klub
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ASUS ROG Ally
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- Vadiúj SSD-k!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest