Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jansky1
senior tag
Azt tudjátok esetleg, hogy a fogási naplót leadhatom bármelyik engedély kiadásával foglalkozó horgászboltban? Egyelőre csak le kéne adnom, majd később kiváltanám máshol esetleg.
-
Spoon16
tag
Köszi a tippeket,telós botot nem szeretnék.
2 librás bojlis vonalon szétnézek.
Korum tetszene,valami ilyesmi kellene.
Jöhetnek még tippek ám! -
@mriya@
őstag
válasz
Spoon16
üzenetére
[ilyet vettünk a havernak, jónak tűnt megtapizva]
univerzális parti botot szeretett volna, én ezt ajánlottam neki.
kiderült, hogy Oláh Csaba is egy ilyet rakott el nekünk.
-
BlackmMmDog
senior tag
válasz
Spoon16
üzenetére
[XTREM-9 SLIM 270] 2,5 lbs (85g)
[XTREM-5 300] 2,75 lbs (95g)én biztos a XTREM-9 venném
árat nem közöltél
-
erik365
senior tag
válasz
Spoon16
üzenetére
Attól függ mennyit szánsz rá, tavaly kezdtem el a Korum márkát használni orsó,bot kiegészítők. Abból van az Allrounder széria, ez pont az amit Te keresel.
Igaz picivel 20 fölött van, de netes vélemények alapján én tuti beszerzek majd egyet.
[KORUM ALLROUNDER] -
Spoon16
tag
Urak,néhanapján eszembe jut egy dolog és mivel most tél van,több időm van agyalni:
milyen botot választanátok egy klasszik bordáskosaras,kapásjelzős pecához? Értsd: nyáron többször van,hogy kimegyek a helyi holtágra esténként pecázni, főként durvább kajával,kukoricával. Este szeretem használni a pittyogós jelzőt, lehet mellette bóbiskolni. Valami olyan botot szeretnék,ami erősebb mint egy feeder, de érzékenyebb mint egy bojlis bot. Szempont,hogy ne kelljen fűzögetni, így 2,7-3 méter hosszú kétrészes botot keresek.
Jelenleg két Eurostar Powertip "harcsázó" botot használok, szeretem is őket, de picit overkillnek érzem őket a 3-4 kilós pontyokra. Nem tudom,hogy milyen olyan bot van jelenleg a piacon,ami némileg modernebb mint a régi üvegbotok, de még nem is a többlibrás bojlis bot kategória? -
erik365
senior tag
Sziasztok!
Kisebb pontyokra vadászni melyik pálcát vennétek?(ilyen 2-6 kg közötti formák) 30-40 méter a meghorgászandó táv.
[LEEDA CONCEPT GT 11FT CARP FEEDER]
[KORUM ALLROUNDER QUIVER - 11' 1.25LB] -
jjohn
aktív tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Persze teljesen igazad van, hogy kisebb helyet foglal, ha most kellene venni akkor én is Delphint választanám árban is jó.
Amikor én vettem a decást akkor árban sokkal jobb volt mint most.Más sokszor elnézem a filmeket, hát sokszor csak matracot használnak olyan helyen ahol elkélne a bölcső. Sokszor már csak marketinget látom a halvédelemben.
-
hermanyi
addikt
-
jjohn
aktív tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Igen az igaz, hogy teljesen nem lehet összehajtani, de nem nehéz 5 kg nálam ez még belefér bőven. Igaz az is hogy van rajta háló a kiugrás ellen, de ez csak kiegészítés. A lényeg védi a halat és mindenki számára megfelelő.
Csak egyszer kell beruházni. Én is húztam a először a szám, de nincs mit tenni. Ha bérled a helyszínen és ha sokszor van ilyen, akkor hamar megtérül a vétel. Az is igaz van ahol kaució ellenében adják és nap végén visszaadják a zsét, de több helyen megtartják a pénzt.
#73078 forras2 igen azért választottam a bölcsőt. -
forras2
őstag
21-22 ezer pénzért lehet venni pontybölcsőt, amit mindenhol elfogadnak, méretre ugyan úgy össze tudod hajtani mint a matracot, és 3 kg az egész, nem súly, felesleges már matracban gondolkodni lényegesen drággábért

Carp Zoom, Carp Expert, Delphin... -
jjohn
aktív tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Én ezt vettem [https://www.decathlon.hu/p/pontymatrac-landing-carp-mat-9/_/R-p-171734?mc=8409815&c=Z%C3%96LD], mert sok helyen a lábast fogadják el (pl. Börgönd-pusztán pont ilyeneket lehet kölcsönözni ha nincs), mondom ne kelljen már 2 bölcsővel rohangálni. Igaz még a drágulás előtt vettem. Eddig megvagyok elégedve vele.
Azért emelkednek az árak mert a covid miatti kiesést be kell hozni, ez látszott egyből mikor kinyitott az ország, bármit vettél máris emelkedett áron kaptad (élelmiszer, ruha, stb...). Biztos vagyok benne a dolgozóknak nem emeltek sehol a világon.
sasa311 Szépek a ládáid én is gratulálok! -
jansky1
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ott van a gold és a royal sorozat.
-
Zoli bácsi
őstag
Bekerült a kínálatba kékéknél a Master Carp botok utódja: [link]
Ősszel már utaltak rá, hogy lesz egy új sorozat. Szomorúan látom hogy csak LC, azaz Long Cast botokból áll. Reménykedtem hogy esetleg valami ütős light-medium bottal is kirukkolnak az új sorozatban. Ahogy olvasgatok, én úgy látom lecsengett a távdobó feeder korszak, inkább lágy botokat keresnek a sporik mostanában.....
-
sasa311
veterán
válasz
PpenoO
üzenetére
Nem reklám, de engem a Döme Purple feeder 0.22 kiszolgált egy egész szezonra, 20+ volt a legnagyobb hal vele, vadvizen pedig 5,5. Szvsz 8-10 kiloig még nehéz terepen is elég. Ráadásul iszonyú haklis vagyok arra, ha csavarodik meg pondorodik a zsinór, eddig nekem csak a Döme nem csinálta (bár a drágább márkás zsinorokat nem próbáltam). És 300 méter 1500 pénz.
Egyetlen egy fozsinor szakadás sem volt 2021ben vele. Elnökének 0.20 szintén Döme method Mono, mindig az szakadt ha baj volt.
-
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Köszi a hasznos információkat, fonott projekt elfelejtve.
Tavaly 0.20as Trabucco TF XPS Method Feedert használtam Daiwa FC előkével, nem voltak gondjaim a pontyfogással, a nagyobb, 4-5kg példányokkal sem.
Lenne esetleg ennél a zsinórnál jobb ajánlásod?
sasa311
húshorgász vagyok, de nem célom a halakat a kelleténél jobban megkínozni. Fonott zsinór projekt decommissioned
-
sasa311
veterán
válasz
PpenoO
üzenetére
Pontyra szerintem sokkal jobb a mono a nyúlás miatt. Sokkal kevesebb halvesztésed lesz. Főleg 20-as fonott.. az max arra kellhet, hogy a nádból vagy a sulyomból kitépd a halat vele, de egyúttal letéped vele a száját is, szóval max húshorgászatra... De az RSD - legalábbis amit eddig láttam belőle - nem ilyen, ráadásul nagy távolság sincs, ami indokolná a nyúlásmentességet.
RSD kagylós, oda inkább egy vastagabb FC előkét köss fel, az jobban bírja.
-
hermanyi
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
RSD-n nem tiltott (itt horgászom én is) , de pontyra nem az igazi , Fonott keszegezni való személy véleményem szerint . Én felraknék 22-24 es minőségi monofilt ,ha dobások miatt kell akkor használnék dobó előkét max . A halakat is sokkal jobban kíméled a monoval , a kagylókat meg a fonott sem viseli jobban .
De ez az én véleményem. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
Akkor bocs. Annyira nem is figyeltem, én feederezni tettem fel a 0,10-est. Engem az fogott meg, hogy sokkal vékonyabb mint a többi márka, illetve csendesebb is.
Mivel a süllyedőnek írt monofil match zsinórokat is trükkel lehet süllyeszteni, én erre annyira már nem is figyelek.
-
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
RSDn horgásztam tavaly, igaz monofillel. Idén is ez a terv. A szabályzatban nem találtam fonott zsinórra utaló tiltást.
A kezemről jó véleménnyel vannak a csajok, ha erre gondoltál

Pontyos botom egy Nevis Method Carp Feeder 360MH (40-100gr) hozzá egy Szabó Attila által felcsapágyazott Okuma INC-6000 tartozik de később lehet lesz rajta egy Shimano Baitrunner 4000 OC.galervin93
RSD ráckevei mellékágon horgásznék ezzel a felszereléssel pontyra. Itt ritka a 10kg feletti ponty, inkább a 3-7kg közötti megy. Amit szeretnék az a nyúlásmentes, direktérzés megvalósítása. Itt kb. 60-80 méterre tudok eldobni. -
galervin93
addikt
válasz
sasa311
üzenetére

Döme tartó for president.
Kicsit nehezen süllyed és sajnos "szereti" a bognártüskét... Ja meg a keszegnyálkát, bár azt melyik nem. 
PpenoO
Kezdjük az elején. Miért szeretnél fonott zsinórt? Nagyon ritka és kevés az a helyzet, amikor kifejezetten nagy pontyokhoz fonott zsinór kell. Inkább mond el mit is szeretnél megvalósítani, megpróbálunk segíteni! -
hermanyi
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
Milyen a kezed és a botod, orsód ? DAIWA J-BRAID X8 és az X4 sem süljedő zsinór csak szolok .
10 kilós poty a 10 es fonottal normál helyzetben nem jelenthet problémát . De ha ennyire kezdő vagy akkor ahová szeretnél majd járni horgászni ott nézd meg ,hogy egyáltalán megengedett e a fonott zsinór használata. (ez csak tipp) -
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
hermányi Úr azt írta, hogy a daiwa j-braid nem jó feederezni #56955.
Kezdőként gondoltam jó lesz nekem a 0.16os pontyozni, apósnak meg mehetett volna az atom biztos 0.20as. De akkor halkan megkérdezem, 8, nagyon max 10 kilós pontyig mennyire lehet lemenni átmérőben fonott zsinórnál?
BlackmMmDog és @mriya@: köszi, körbenézek ott is.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
DAIWA J-BRAID X8. Van belőle 300m-es kiszerelés. Jó, kicsit húzós az ára...
Hogy őszinte legyek, én is sokallottam, 4X-est, vagyis négy szálból fonottat vettem ebből a típusból. Ránézésre fele olyan vékony, mint a többi márka, ugyanabban a méretben. Jó, én ugye az olcsóbb típusokat keresem.....De ebből a 8X-osból venni fogok.
ŐŐŐŐ...Nem lesz vastag feederezni ez a kinézett méreted..? Én 0,10-es méretet tekertem fel feederezni..
-
PpenoO
őstag
200-300 méteres kiszerelésben keresek feeder fonott főzsinórt 0,14-0,20 közötti méretben (több botra kell) de lassan már kifolyik a szemem...help please

-
sasa311
veterán
Akit esetleg érdekel a ládavásárlás sztory vége, végül megvettem ezt:

Maver D30-as láda, 6 teleszkópos láb, 2 fiókos modul + 3 felnyitható, nagy tálcával meg mindennel, ami a képen van. Használt, de meglepően szép. Sok tapasztalatom (konkrétan semmi
) nincs ládákkal, de nekem stabilnak tűnik, a decathlonos D25-nél mindenképpen, ugráltam is rajta, meg sem nyekkent.Illetve e-bayről ezzel egy időben vettem egy ilyet:
2x használtnak hirdették, de szeritem tök új, gyári csomagban volt és egy karcot sem találtam rajta. Ez is D30, két fiókos modul + egy nagy felnyitható alul. Ezt még nem próbáltam ki.Amelyik jobb lesz, az marad.

Ja, és azt mondanom sem kell, hogy egyiken sincsenek olyan tróger varratok, mint a decathlonoson...
Sőt, a MAP kifejezetten szép, igényes érzetet kelt. -
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Balzer kaját néha használok . Nagy Dunára , nagyon jól tapad
-
Zoli bácsi
őstag
Na, megvan a 2022-es állami jegy, megyei folyóvízi engedély, és a töltésjáró engedély. 37700 ft lett, tavaly ugyanez 33400 ft-ba került. Asszony pajtás elvitt gyorsan, szabadságon (tavalyi) van a héten, de már hívogatták, menni kell, Covid osztállyá alakulnak.
Fogási naplót leadtam, semmit nem hoztam el tavaly sem.
Bár nem akartam etetőanyagot venni, maradt tavalyról, azért pár kilót bepakoltam, jövő havi lejárattal félárra volt akciózva Balzer etetőanyag (295 ft/kg). Vettem már ebből a szériából, jónak tűnt akkor. Nem versenykaja minőség, de hobbi pecához elmegy....
Vettem egy kis doboz vízicsigát is, ezt a mű csigát, amit Krisztián a filmjeibe mutogatott.
Nem hiszem ám, hogy többet ér mint egy gumikukorica, de a marketing az marketing, amúgy is Zoli bácsi horgászboltba menve Zolika korszakába lép...Ezt a csigát ki akarom próbálni.
-
KunEmber
senior tag
válasz
atok666
üzenetére
Racer már valójában nagyon hasonló érzet, mint a MAP. Szerintem jó bot. Annyi a különbség, hogy Racer keményebb, gyorsabb vele harcolni, nagyon érezni rajta a halat... Viszont a MAP az igazi angolos pálca azért, annak nem csak a felső 1/3-a hajlik.
A MAP viszont szerintem sokkal erősebb, azt érzem benne, hogy azt ésszel használva nem lehet eltörni. A Racernél állandóan féltem, hogy eltöröm.
-
atok666
őstag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Gondolom, h nem egy kategoria
a 80g botom egy nzon z szeria, a kovetkezot megprobalnam olcsobban meguszni, ha lehet.Atok
-
WarninShotZ
tag
válasz
atok666
üzenetére
Szerintem teljesen, mondjuk nekem 360LQ van, 60 gramm dobosúly ha jól emlékszem, de mondjuk a SW Racer meg a többi nem egy kategória..
A 360LQ-val én teljesen meg vagyok elégedve, nyáron akasztottam vele egy 11.5 kilós pontyot, jó kis küzdelem volt, de a kisebb halak alatt is szépen dolgozik, idén be is lesz fogva keszegezésre is mindenképpen. 
-
galervin93
addikt
Ugyanez, sapi alá, aztán ha nem oda rakom vissza akkor prüszkölés...
Próbáltam a nyakba akasztós módszert, de nem állt rá a kezem.
Apróságok ezek, de sokat dob egy peca élvezetén ez a fajta ergonómia.
Legalábbis nekem tuti. Mondjuk ennek meg ellentmond, hogy baromi rendetlen vagyok, de talán pont ezért jó ha van némi rend a káoszban...
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Szeretnék dőlőbóját venni, viszont ha van rá mód, akkor egyedit szeretnék.
Létezik olyan bója, ami nem az alap 6 színben világít, hanem egyedi színt is tud?
-
KunEmber
senior tag
válasz
PpenoO
üzenetére
Igen, igazad van, kicsit megkeveredtem én is. Alapvetően azt akartam írni, hogy a legfinomabb Vanityt vedd. Nekem 40-100 van és durung. Csak azért tettem bele a listába, mert olcsó és rendkívül jó tanuló bot. De pontyos.
Amúgy az a helyzet, hogy próbáltam olcsón megúszni a keszegezét. Próbáltam közép-áron, de csak MAP lett a vége... Sajnos. Nekem egyszerűbb lett volna, ha az a bot van 10-ed áron.
-
PpenoO
őstag
válasz
KunEmber
üzenetére
Várj, most elvesztem, azt írtad, hogy a Vanity a legfinomabb, de utána már számodra durungnak írod le. Megnéztem belőle a 390est, MH a legfinomabb ami van belőle, az 40-100gr, míg a Fine Carp 390es 30-60g. Néztem róla pár videót, elég finom botnak tűnt nekem, még a 390es is, de lehet igaz, a keszegezésre a 360as méret jobb választás lehet.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi
üzenetére
vigyél magaddal szemüveget papa és meg fogod találni őket

Kunember #73023: akkor látja az ember, hogy mennyire más két bot ha pecázik vele. Fórumpecán is mondom mindenkinek, hogy nyugodtan tapizza meg a botjaimat ha olyan, ToldiMiki is beleült a G50-be, Guru botokat is megsuhogtatták. Mutizok mindjárt valamit, csak neked.
-
A Zéé
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Én a szemüveg szára, vagy a baseball sapi alá szoktam berakni (mint a nagyok!). Az esetek 95%-ban a jobb oldalra, aztán ha véletlenül nem oda kerül vissza, hanem mondjuk balra, vagy a fülem mögé, mert se sapka, se szemüveg akkor meg mindig megy a pánikolás, hogy "jajjholhagytammármegintel"...

-
KunEmber
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Az akciója teszi durunggá sajnos, nem a terhelhetősége. Van Vanitym, nekem már durung. Igen, tény, hogy ez a mércém.
-
hermanyi
addikt
válasz
busman
üzenetére
nekem is van vagy 6db horog szabadítom . De mikor kell akkor sose találom , pedig peca kezdeténél van minden fiokban 1-1 db +a tálcára is kikészítek 2db ot . Ennek ellenére mindig keresgélem ,hogy merre tologattam el őket a 3. hal után
Ha jól látom a csúzli az a strong erősségű . -
KunEmber
senior tag
válasz
PpenoO
üzenetére
Több dolgot is javaslok:
- Nevis Vanity, legfinomabb, ez pont ugyanaz mint az olcsóbb Döme botok
- Decathlon Light feederek, pompásan megfelelnek az RSDre
- Walter olcsóbb botok (Racert nagyon szerettem, de a SuperNova is ok)20-25 gramm kosár nagyon sok mindenre elég, az év 90 százalékát lefedi.
Illetve másik nagy kamu, hogy a keszegezős szerelék nem bírja el a pontyot. De, pont egy lágy bot képes kirugózni a halat. Spiccbottal, 12-es előkével fogtam 1,3-as ficánkolós keszeget, szgzuri kollégával 22-es főzsinorral, 16-os előkével, 14(!)-es olcsó Decathlonos horoggal 4-es pontyot.
Ne higgy a szomszéd stégen napozó öreg, tapasztalt horgásznak. Bátran finomíts zsinórban, horogban, botban. Ott fog várni az igazi élmény, nem a durung Döme bottal és a 120 grammos bordással...
-
hermanyi
addikt
Na kicsit utána.... MOHOSZ pontozási változásainak . Sorry WT elvileg nem te kérvényezted . Elvileg a Covid miatt lett a több év és 1 év kukázható. Mivel ha valaki Covidos lesz és nem tud indulni karantén miatt akkor ne bukjon 3 évet mire felépíti újra a pontjait .
Amit nem értek ,hogy azért ok kovidos értelemszerüen azt az évet dobja ,hogy nem tud indulni . Na de valaki csinál egy szar évet akkor azt mé dobhatja ,szabadon választottan ,hogy 1-2-3-4. évemet kérem kukáztatni ?
Na mindegy .szerk
busman : látom votá botba
gratulálok -
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszi az infót. Ennél finomabbat nem merek venni, sodrás minimális de ezen a mellékágon keszegezős szerelékre akadnak 3-5kg pontyok is (szomszédok etetnek rendesen
). Az ára meg kifejezetten kellemes egy Daiwa vagy Walterhez képest
. De még kutakodom. -
-
PpenoO
őstag
válasz
KunEmber
üzenetére
Igen, elég határeset az a bot, köszi a megerősítést.
Döméből még ezt találtam: TF Fine Carp 390 L 30-60g feeder bot
Idézem:"A By Döme feeder bot széria legfinomabb darabja a Fine Carp széria. A dobósúly alapján talán meglepő, de ezek a botok gerincesek, hasonlóan lehet velük fárasztani, mint a heavy, extra-heavy kategóriákkal.
Igényes kidolgozottság, kiegyensúlyozottság jellemzi a bottestet. Elsősorban kisebb súllyal való kosarazáshoz ajánljuk, főleg, ha jelentősen finomítani kell a zsinórvastagságon. Method módszerhez is megfelelő, ha a vízterület átlagos halfaunájában nem a tízplusszosok dominálják." -
jjohn
aktív tag
Megjelentek a 2022-es peca katalógusok Cralusso, Daiwa, Preston stb. Igaz némelyik angol nyelvű, de csemegézni érdekes lehet.
[https://www.pecaarena.hu/pecaarena-blog-2/katalogusok-2022] -
frozy
csendes tag
Nagyon szívesen kipróbálnám az UL pergetést sügérre, ehhez kérnék segítséget. Budaörs közelében, mondjuk fél órán belül tudtok esetleg olyan vizet, ahol érdemes kezdőként próbálkozni (ha nem lesz jég)? Köszi szépen!
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Pontosan. A helyében én már inkább pénzdíjas versenysorozatok meghonosításában gondolkoznék, mint amit az angolok nyomnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Trollok komolyan
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Cyberpunk 2077
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS blog: a memóriahiány nem jelenti azt, hogy ne javíthatnánk a PC-s élményen
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4647, 100% Akkumulátor
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
]

) nincs ládákkal, de nekem stabilnak tűnik, a decathlonos D25-nél mindenképpen, ugráltam is rajta, meg sem nyekkent.
Ja meg a nagy méretű gumis merítő.