- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
Nyáron ettem ilyennel rubbal bedörzsölt oldalast, finom volt csak nekem a kissé csípős íz nem igazán tetszett (bár lehet hogy a haver pluszba tett hozzá egy kis chilit). Nagyon szeretem a csípős erős ételeket, de a sültusoknál nem igazán jön be nekem, inkább a fokhagymás íz felé hajlok. De ha jól tudom árulnak fokhagymás fűszerkeveréket is
Az egyik ismerősöm a penny -s szószokat és fűszerkeveréket próbálta ki, úgy nyilatkozott hogy meglepően jók. -
gu007
aktív tag
válasz
lemmy71 #1042 üzenetére
Comb 2,3 kiló volt sütés előtt de veszített a méretéből rendesen. Utolsó órában már pihent, kb 3 órát sült csomagolva. Végülis ment 9 órát a szmóker etetni kellett szénnel.
Tálca sínek 25x25x2 U acél. Ez a szekrény szmóker is reverse lesz, a kémény majd belóg a sütőtér aljáig. Füstjártok látszanak az oldalfal és a sütő fala között.
itt látszik -
lemmy71
Topikgazda
Látom szép csendben dolgozol mint a trójaiak
Jó lesz az, részemről megkapod a pitmaster címet
Tálca sínnek redőnyvasat használtál, a füstölőrész oldalfalához valami üveggyapotot raktál vagy van ott is valami fűstjárat
Jól néz ki az a marha combmennyi olyan 3 - 4 kiló körüli, majd nem 4 órán át volt csomagolva.
Amúgy az a szénfogyasztás nem olyan sok, a jó múltkorában közel ilyen szén fogyasztást kalkuláltunk -
Madoc
veterán
Nem rubozom az a következő fokozat lesz nekem,most az általad linkelt csirke receptet követem.Első sütésem lesz ilyenben.
-
Madoc
veterán
Megvan minden, seasoning is megvolt. A csirkecombok pácolódnak, holnap próba!
-
soldi3r
veterán
-
Madoc
veterán
link lassan kész, még csinosítgatok rajta. Hőmérő, fogantyú még felfúrásra vár.
Plusz talán le is festem hogy ne vakuljak meg mellette nyáron
-
lemmy71
Topikgazda
Tudom hogy tévő nek hívják, de én anno mi nem mobil kemencét építettünk, igaz nem a hagyományos klasszikus kemence formája volt csak egy kis gömböc. Egy léckeretbe öntöttük ki az agyagot, apám még valamit kevert bele talán pelyvát de már nem emlékszem, az biztos hogy volt benne egy fonott vessző háló. Ilyen ajtó volt kívül és belül.
-
lemmy71
Topikgazda
A dupla ajtót úgy értem hogy belül van egy kiégett agyag "ajtó" ez valójában egy cirka 3 - 4 centi vastag agyagtábla amit csak beillesztesz. Igaz mostanában már csak egy acéllemezt raknak belülre, már aki rak egyáltalán. Anno a szülői háznál raktunk egy kisgömböc jellegű kemencét felezett kisméretű téglából, ott pl. a külső és a belső ajtó is egy agyaglap volt.tökéletesen zárt. Cserépgyári agyag, samott liszt és vízüvegkeverékével volt belül kitapasztva amit óvatosan kiégettünk.
-
Madoc
veterán
-
Madoc
veterán
Töki pompos (kenyérlángos) recept:
Hozzávalók 6 főre!
A tészta:
50 dkg finomliszt
3 közepes burgonya
2,5 dkg élesztő
2,5dl a krumburgonya főzőleve
1 kk cukor
só
Ezt bekeverjük és a kidolgozott tésztát egy óra alatt megkelesztjük. (Ez a lényeg a burgonyás omlós, puha kelt tészta!)
Tepsibe nyújtjuk, a tetejét megszurkáljuk villával. Vagy kerekre formázzuk!
Elősütjük
Ha vastagabb tésztát szeretnél növeld az adagokat a felével!A tetejére (töltelék!)
Megkenjük 2dl fokhagymás tejföllel (amibe sültkrumpli fűszert szoktam még szórni) Mehet rá 30-40 dkg húsos szalonna (főtt császárszalonna vagy jóféle házi sonka az a legjobb)
Majd rászórunk 3 fej lila hagymát félbe és karikára vágva!
A végén 20 dkg reszelt sajtot szórunk a tetejére. Rápirulnak a feltétek és kész is! -
Madoc
veterán
válasz
lemmy71 #1007 üzenetére
Köszönöm! A bográcsozót a szoky konyhájában láttam meg először és úgy megtetszett hogy csináltam magamnak. Csak youtube videó alapján, semmilyen más támpont nem volt. Van hozzá bogrács, tárcsalap,öntöttvas rostlap, grillrács, szóval mindenre jó.
A mobilkemence: régen szerettem volna kemencét de sem anyagom sem pedig szakértelmem nem lett volna megcsinálni. A kemencebarátok oldalán rátaláltam a mobilkemencés fórumra és egyből tudtam hogy kell ilyen nekem. Ytong téglából van mindene, a belseje samottal van kirakva. Az ajtók vas keretre vannak felrakva ami tartja a samott lapokat is. 3-4 kiló fával felfűthetó 400 fokra is akár, és ha délután sütök benne akkor még reggel kb 80 fokos! Egy héten többször is sütök benne. A legnagyobb sláger a kenyérlángos, egy piacos kenyérlángos árustól van a recept a kemencés fórumból. Amit leginkább szoktam sütni: csirke zöldség ágyon, csülök pékné módra, pogácsa, pite,kelt tésztás kalács, tejberizs, kovászos kenyér... Életem legjobb döntése hogy megcsináltam. Képek mobilkemencéről:
link link link link link link link link
Képek bográcsozóról:link link link -
Madoc
veterán
Főleg Essejó-tól kérdezem. Még egy kérdésem lenne:megcsináltam a tűzkosarat link tegnap,38cm átmérőjű, 6,5 cm lábakon van és lábbal együtt 35cm magas. Nem túl magas ez? Ha teljesen alulra fúrom a légbeömlőket a hordón az jó? Olyan rohadt kemény a hordó hogy csavaros lyukasztót kellett rendelnem hozzá, még nem jött meg. A tetőt megcsináltam ahoz volt lukasztó a cégnél.
-
gu007
aktív tag
válasz
lemmy71 #1008 üzenetére
Köszönöm, de nem csinálnám napról napra, maradok a hegesztésnél. Semmi saját ötlet nincs csak nézelődök a neten és ami tetszik megcsinálom. Buci innen jött. Burgerbe az avokádó a Zing burgernél volt, hagymalekvár meg eléggé elterjedt. Összepakoltam a hozzávalókat és az lett belőle. Ízlett mindenkinek (vagyis ezt mondták) még annak is aki nem igazán szereti a hambit.
-
lemmy71
Topikgazda
Nem tudom hogy a való életben mivel foglalkozol, de nyugodt lelkiismerettel kimerem jelenteni hogy ha nyitnál egy pecsenyesütőt ahol hambit meg egykét bbq -t árulnál, abból megélnél
Nem vagyok egy nagy hamburgeres, de ettől összefolyt a nyál a számban
A buci tésztája valami saját spéci recept, ha nem titkos akkor közzéteheted. Szerintem rajtam kívül más is kíváncsi ráRopogós lett vagy olyan kenyér jellegű, amit tortillának is elmenne?
Nekem a fűszerezett sült darálthússal, bacon szalonnával csípős kolbásszal és zöldpaprikával paradicsommal töltött tortilla a gyengém -
lemmy71
Topikgazda
Szia!
Először is gratulálok a munkáidhoz főleg a mobil kemencéhez amin megakadt a szemem
Ha van időd írhatsz pár sort róla, hogy mint készült és mi féléket készítettél benne
Seasoning, hát ez egy érdekes kérdés, mezei szénacél anyagoknál ez egyértelmű de rozsdamentesnél már megoszlanak a vélemények. Én személyszerint rozsdamentesnél nem csinálnám, de pl. a Márkaséf itt a videón a rozsdamentes rácsokat is "olajozza". Amerikai videókon is csak a szénacélt olajozzák, igaz ők a rácson kívül semmit sem csinálnak rozsdamentesből, max néha a külső sütőlapokat, de azt minden sütéskor megkenik zsírral vagy valami hájjal. Egyszóval ártani nem ártasz neki, de szerintem takarítás szempontjából jobb lehet natúron, de ez csak az én véleményem
Kérdezz rá Essejó fórumtársra, ő itt a nagy uds májer, neki van bőven tapasztalata -
Madoc
veterán
Üdv! Abszolút kezdő vagyok, UDS-t szeretnék csinálni ahoz olvasgatom most a fórumokat először. Sikerült szereznem rozsdamentes hordót link és ezzel kapcsolatban kérdezném hogy ennél is kell Seasoning-ot csinálnom majd? Összevásároltam lassan hozzá mindent, a tűzkosarat csinálom meg jövő héten először majd.
Barkácsolás nem áll messze tőlem, csináltam már saját részre mobil bográcsoló-tárcsázót,
Mobilkemencét,.
-
kk831228
addikt
válasz
lemmy71 #1000 üzenetére
Nem zavarsz, de én is hadilábon állok az elektronikával sajnos, soha nem is erdekelt, meg nekem nagyon sokáig kell rajta gondolkoznom, hogy mi merre hova menjen... 😬 Haver meg ránéz és egyből átlátja...
Amit én csináltam az nem bonyolult, ha meg komolyabb kell, akkor erdemes elgondolkozni egy ilyen komplett cuccon.
Ha beleszámoljuk, hogy ebbe benne van a hőmérő is meg minden, akkor már nem annyira vészes, mivel egy normálisabb hőmérő is 15-20000 ft...
-
lemmy71
Topikgazda
Egy érdekes smoker tűztér szellőztetés
Bár nem értem a logikát, hogy a hét csap miért van egy szintbenA négy csap helye még érthető és jó is az elgondolás mivel a szemközti oldalon van a tűztér összekötő. De én azt a hármat felülre tettem volna és ha túl magas a hő akkor az alsókat lezárja és a felsőkkel meg elméletileg átlehetne szellőztetni a smokit.
Nem rossz ötlet lehet én is teszek felülre valami szabályozható szellőző nyílást
Akit érdekel a téma az itt belemélyedhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest