Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Mr Dini:] Mindent a StreamSharkról!
- [Re:] [bacsis:] Készülődés a BRSZK-ra
- [Re:] [Lalikiraly:] Gigabyte G5 MF notebook bemutató
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Mr Dini:] Ha szeretnéd rootolni az LG Smart TV-d, tedd meg most!
- [Re:] Helyettesíthetik-e gépek az emberi fordítókat?
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Útvonal
Fórumok » Technika, hobbi, otthon » Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)Téma összefoglaló
Hozzászólások
lemmy71
Topikgazda
Egy érdekes smoker tűztér szellőztetés
Bár nem értem a logikát, hogy a hét csap miért van egy szintben A négy csap helye még érthető és jó is az elgondolás mivel a szemközti oldalon van a tűztér összekötő. De én azt a hármat felülre tettem volna és ha túl magas a hő akkor az alsókat lezárja és a felsőkkel meg elméletileg átlehetne szellőztetni a smokit.
Nem rossz ötlet lehet én is teszek felülre valami szabályozható szellőző nyílást
Akit érdekel a téma az itt belemélyedhet.
kk831228
addikt
Nem zavarsz, de én is hadilábon állok az elektronikával sajnos, soha nem is erdekelt, meg nekem nagyon sokáig kell rajta gondolkoznom, hogy mi merre hova menjen... 😬 Haver meg ránéz és egyből átlátja... Amit én csináltam az nem bonyolult, ha meg komolyabb kell, akkor erdemes elgondolkozni egy ilyen komplett cuccon.
Ha beleszámoljuk, hogy ebbe benne van a hőmérő is meg minden, akkor már nem annyira vészes, mivel egy normálisabb hőmérő is 15-20000 ft...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
soldi3r
veterán
Kell még hozzá egy SSR meg egy ventilátor.
Kínából kb $15.
E30 (oo=[][]=oo)
kk831228
addikt
igen, ez nem drága, de ez nem is az a szint..
nekem is ilyen szettt van egyelőre..
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
Madoc
veterán
Üdv! Abszolút kezdő vagyok, UDS-t szeretnék csinálni ahoz olvasgatom most a fórumokat először. Sikerült szereznem rozsdamentes hordót link és ezzel kapcsolatban kérdezném hogy ennél is kell Seasoning-ot csinálnom majd? Összevásároltam lassan hozzá mindent, a tűzkosarat csinálom meg jövő héten először majd.
Barkácsolás nem áll messze tőlem, csináltam már saját részre mobil bográcsoló-tárcsázót,
Mobilkemencét, .
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
gu007
aktív tag
lemmy71
Topikgazda
Szia!
Először is gratulálok a munkáidhoz főleg a mobil kemencéhez amin megakadt a szemem
Ha van időd írhatsz pár sort róla, hogy mint készült és mi féléket készítettél benne
Seasoning, hát ez egy érdekes kérdés, mezei szénacél anyagoknál ez egyértelmű de rozsdamentesnél már megoszlanak a vélemények. Én személyszerint rozsdamentesnél nem csinálnám, de pl. a Márkaséf itt a videón a rozsdamentes rácsokat is "olajozza". Amerikai videókon is csak a szénacélt olajozzák, igaz ők a rácson kívül semmit sem csinálnak rozsdamentesből, max néha a külső sütőlapokat, de azt minden sütéskor megkenik zsírral vagy valami hájjal. Egyszóval ártani nem ártasz neki, de szerintem takarítás szempontjából jobb lehet natúron, de ez csak az én véleményem
Kérdezz rá Essejó fórumtársra, ő itt a nagy uds májer, neki van bőven tapasztalata
lemmy71
Topikgazda
Nem tudom hogy a való életben mivel foglalkozol, de nyugodt lelkiismerettel kimerem jelenteni hogy ha nyitnál egy pecsenyesütőt ahol hambit meg egykét bbq -t árulnál, abból megélnél
Nem vagyok egy nagy hamburgeres, de ettől összefolyt a nyál a számban
A buci tésztája valami saját spéci recept, ha nem titkos akkor közzéteheted. Szerintem rajtam kívül más is kíváncsi rá Ropogós lett vagy olyan kenyér jellegű, amit tortillának is elmenne?
Nekem a fűszerezett sült darálthússal, bacon szalonnával csípős kolbásszal és zöldpaprikával paradicsommal töltött tortilla a gyengém
gu007
aktív tag
Köszönöm, de nem csinálnám napról napra, maradok a hegesztésnél. Semmi saját ötlet nincs csak nézelődök a neten és ami tetszik megcsinálom. Buci innen jött. Burgerbe az avokádó a Zing burgernél volt, hagymalekvár meg eléggé elterjedt. Összepakoltam a hozzávalókat és az lett belőle. Ízlett mindenkinek (vagyis ezt mondták) még annak is aki nem igazán szereti a hambit.
Madoc
veterán
Főleg Essejó-tól kérdezem. Még egy kérdésem lenne:megcsináltam a tűzkosarat link tegnap,38cm átmérőjű, 6,5 cm lábakon van és lábbal együtt 35cm magas. Nem túl magas ez? Ha teljesen alulra fúrom a légbeömlőket a hordón az jó? Olyan rohadt kemény a hordó hogy csavaros lyukasztót kellett rendelnem hozzá, még nem jött meg. A tetőt megcsináltam ahoz volt lukasztó a cégnél.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Madoc
veterán
Köszönöm! A bográcsozót a szoky konyhájában láttam meg először és úgy megtetszett hogy csináltam magamnak. Csak youtube videó alapján, semmilyen más támpont nem volt. Van hozzá bogrács, tárcsalap,öntöttvas rostlap, grillrács, szóval mindenre jó.
A mobilkemence: régen szerettem volna kemencét de sem anyagom sem pedig szakértelmem nem lett volna megcsinálni. A kemencebarátok oldalán rátaláltam a mobilkemencés fórumra és egyből tudtam hogy kell ilyen nekem. Ytong téglából van mindene, a belseje samottal van kirakva. Az ajtók vas keretre vannak felrakva ami tartja a samott lapokat is. 3-4 kiló fával felfűthetó 400 fokra is akár, és ha délután sütök benne akkor még reggel kb 80 fokos! Egy héten többször is sütök benne. A legnagyobb sláger a kenyérlángos, egy piacos kenyérlángos árustól van a recept a kemencés fórumból. Amit leginkább szoktam sütni: csirke zöldség ágyon, csülök pékné módra, pogácsa, pite,kelt tésztás kalács, tejberizs, kovászos kenyér... Életem legjobb döntése hogy megcsináltam. Képek mobilkemencéről: link link link link link link link link
Képek bográcsozóról:link link link
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Madoc
veterán
Töki pompos (kenyérlángos) recept:
Hozzávalók 6 főre!
A tészta:
50 dkg finomliszt
3 közepes burgonya
2,5 dkg élesztő
2,5dl a krumburgonya főzőleve
1 kk cukor
só
Ezt bekeverjük és a kidolgozott tésztát egy óra alatt megkelesztjük. (Ez a lényeg a burgonyás omlós, puha kelt tészta!)
Tepsibe nyújtjuk, a tetejét megszurkáljuk villával. Vagy kerekre formázzuk!
Elősütjük
Ha vastagabb tésztát szeretnél növeld az adagokat a felével!
A tetejére (töltelék!)
Megkenjük 2dl fokhagymás tejföllel (amibe sültkrumpli fűszert szoktam még szórni) Mehet rá 30-40 dkg húsos szalonna (főtt császárszalonna vagy jóféle házi sonka az a legjobb)
Majd rászórunk 3 fej lila hagymát félbe és karikára vágva!
A végén 20 dkg reszelt sajtot szórunk a tetejére. Rápirulnak a feltétek és kész is!
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
lemmy71
Topikgazda
Kimondottan tetszik ahogy a kemence ajtót elkészítetted, szép munka Üveggyapot paplant tettél a kemence tetejére vakolás előtt, dupla ajtóval még ennél tovább tartaná a hőt.
Jó a bogrács és a tárcsa tartó megoldás is
Madoc
veterán
Cerép van az ajtón, dupla ajtó baromi nehéz lenne és felesleges is. Semmilyen üveggyapot nincs csak ytong-ragasztó-háló-ragasztó-nemesvakolat. Kézmeleg a teteje 400fokos belső hőnél.
A belseje van tejföl sűrűségű tűzálló vakolattal kikenve+ 3 réteg vízüveg.
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Essejó
Topikgazda
Madoc
veterán
Igen, köszi! A te hatásodra kezdtem épiteni, elolvastam itt mindent. A tűzkosarat hagyom ekkorára, legfeljebb nem rakom tele teljesen. A távolságokat a te méreteid alapján fogom csinálni. Hétvégére kész lesz remélem.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Essejó
Topikgazda
50 dkg liszt 6 főre?
Hármunknak szoktam 60 dkg lisztből a pizzatésztát csinálni.
Mondjuk abban nincs krumpli.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Madoc
veterán
Plusz a krumpli! Dupla adagot szoltunk csinálni és abból 10db kb 30 centis kenyérlángos jön ki.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
lemmy71
Topikgazda
A dupla ajtót úgy értem hogy belül van egy kiégett agyag "ajtó" ez valójában egy cirka 3 - 4 centi vastag agyagtábla amit csak beillesztesz. Igaz mostanában már csak egy acéllemezt raknak belülre, már aki rak egyáltalán. Anno a szülői háznál raktunk egy kisgömböc jellegű kemencét felezett kisméretű téglából, ott pl. a külső és a belső ajtó is egy agyaglap volt.tökéletesen zárt. Cserépgyári agyag, samott liszt és vízüvegkeverékével volt belül kitapasztva amit óvatosan kiégettünk.
Madoc
veterán
Azt "tévő" nek hívják, a mobilkemencékbe ez nem kell.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
lemmy71
Topikgazda
Tudom hogy tévő nek hívják, de én anno mi nem mobil kemencét építettünk, igaz nem a hagyományos klasszikus kemence formája volt csak egy kis gömböc. Egy léckeretbe öntöttük ki az agyagot, apám még valamit kevert bele talán pelyvát de már nem emlékszem, az biztos hogy volt benne egy fonott vessző háló. Ilyen ajtó volt kívül és belül.
Madoc
veterán
link lassan kész, még csinosítgatok rajta. Hőmérő, fogantyú még felfúrásra vár.
Plusz talán le is festem hogy ne vakuljak meg mellette nyáron
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
lemmy71
Topikgazda
Jó az úgy, kár lenne lefesteni, tegyél rá egy két hőálló matricát és ne felejtsd el feltenni a sörnyitót
soldi3r
veterán
Szerintem jo az irany. A rozsdamentes acel hovezetesi tenyezoje 4* jobb, mint a szenacele. Ergo ebbol a szempontbol olyan, mintha ~5mm-es falvastagsagod lenne.
Viszont az also tuzteret es a terelot en samottbol csinalnam, ugy a hotehetetlensege is jelentosen megnone.
E30 (oo=[][]=oo)
Madoc
veterán
Uds-be samottot tenni szerintem szentségtörés, bár nem vagyok szakértője. Kemencét meg már csináltam lásd: alant, na abban van samott bőven. De azért köszi!
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Madoc
veterán
Hőálló matrica? Nem is hallottam még. Merre lehet ilyet kapni? A sörnyitó már úton van, lehagyhatatlan
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
lemmy71
Topikgazda
Dekorosokkal vedd fel a kapcsolatot, azok gyártanak egyedi nyomtatott hőálló matricákat, általában 400 fokig bírják.
A tetejére nem teszel zsanért (kivető pántot) és egy (zárat) úgy csak könnyebb lenne nyitni csukni
Madoc
veterán
Madoc
veterán
Megvan minden, seasoning is megvolt. A csirkecombok pácolódnak, holnap próba!
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Essejó
Topikgazda
Pác? Grillezni fogsz?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Madoc
veterán
5%-os sóoldat.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Essejó
Topikgazda
Nem szoktam áztatni. Van só a rubban.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Madoc
veterán
Nem rubozom az a következő fokozat lesz nekem,most az általad linkelt csirke receptet követem.Első sütésem lesz ilyenben.
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Essejó
Topikgazda
Sok sikert! A füst legyen veled!
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Madoc
veterán
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
lemmy71
Topikgazda
Na és milyen lett a seasoning a rozsdamentes felületen?
Sokan azt mondják hogy füst ízt ad a rácsnak meg a belsőnek, de ha begyújtasz úgy is füstös lesz az egész
Kár lett volna ezt a csilli villi hordót lefesteni, így jó ahogy van
Madoc
veterán
Szép barna lett belül mindenhol. A festésről letettem, szép ez így nekem is
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Madoc
veterán
lemmy71
Topikgazda
Jól néz ki, jó étvágyat hozzá
Madoc
veterán
Köszi! Egyszerűen mennyei volt!!
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
gu007
aktív tag
lemmy71
Topikgazda
Látom szép csendben dolgozol mint a trójaiak Jó lesz az, részemről megkapod a pitmaster címet
Tálca sínnek redőnyvasat használtál, a füstölőrész oldalfalához valami üveggyapotot raktál vagy van ott is valami fűstjárat
Jól néz ki az a marha comb mennyi olyan 3 - 4 kiló körüli, majd nem 4 órán át volt csomagolva.
Amúgy az a szénfogyasztás nem olyan sok, a jó múltkorában közel ilyen szén fogyasztást kalkuláltunk
[ Szerkesztve ]
gu007
aktív tag
Comb 2,3 kiló volt sütés előtt de veszített a méretéből rendesen. Utolsó órában már pihent, kb 3 órát sült csomagolva. Végülis ment 9 órát a szmóker etetni kellett szénnel.
Tálca sínek 25x25x2 U acél. Ez a szekrény szmóker is reverse lesz, a kémény majd belóg a sütőtér aljáig. Füstjártok látszanak az oldalfal és a sütő fala között.
itt látszik
Madoc
veterán
lemmy71
Topikgazda
Jól néz ki Milyen rubot használtál, házi keverék vagy valami bolti cucc?
A Lidl -s fűszerkeverékeket rubot próbálta már valaki, én még csak a Kentucky mézes chilist próbáltam grillen, de annyira nem voltam elájulva tőle.
Madoc
veterán
SunCity BBQ Pork Rub-ot Próbáltam ki.
Hibás kép link javítva. 2020-10-15 - jim bcs
[ Módosította: jim bcs ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
lemmy71
Topikgazda
Nyáron ettem ilyennel rubbal bedörzsölt oldalast, finom volt csak nekem a kissé csípős íz nem igazán tetszett (bár lehet hogy a haver pluszba tett hozzá egy kis chilit). Nagyon szeretem a csípős erős ételeket, de a sültusoknál nem igazán jön be nekem, inkább a fokhagymás íz felé hajlok. De ha jól tudom árulnak fokhagymás fűszerkeveréket is
Az egyik ismerősöm a penny -s szószokat és fűszerkeveréket próbálta ki, úgy nyilatkozott hogy meglepően jók.
jim bcs
MODERÁTOR
Ez tök jó, nem akarsz róla egy logoutot írni? Be lehetne tenni az összefoglalóba, ha a 2 Topikgazdának nincs ellenére.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
jim bcs
MODERÁTOR
Ez is baromi jónak tűnik
Essejó és lemmy71, összefoglaló receptek alá esetleg mehetne? De ti döntötök
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html