Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Amin átsiklottam elsőre, az a 35mm magasság, az tényleg erős

Az elem vs microUsb-t néztem, annyi mikrousb van szanaszét, hogy pont nem okozna gondot
Az avatárom tesztelte az egyik gyári appot iOs-en, ami ránézésre is egy portolt sz*r volt
na az tényleg hulladék, gondolom akkor még nem volt elérhető más, de úgy láttam h van egy ami értelmesen működik
plusz elérhető az SDK, tehát minden esély megvan arra, hogy jobbnál jobb megoldásokat készítsen a közösség.
A profilozás valami olyasmi (nekem), ami ilyen érdekes, de elérhetetlen kategória volt.. nincs azzal gondom, ha egy jövőbe mutatóbb megoldásra valamivel többet kell kiadni, akkor sem ha alapvetően egy ideig értelmetlennek is tűnik. Tartósabb, könnyebben eladható később is.Értem amit mondani szeretnél, de az igények és a lehetőségek együtt tudnak segíteni a döntésben. Szerintem is jó az, ha valaki fel tudja vázolni az utat amit bejárt, és hogy szerinte mi a végállomás.
Amikor megvettem a fulltuning GC-t, teljesen felesleges volt a pumpaszabályozás, manométer de még szinte a PID is. De nem érte volna meg egy gyári verziót venni, mert bár évek alatt, de igény lett az extra tudásra. Ezt bárki aki évek óta benne van, vagy bejárta az utat pontosan látja. Bár elsőre ez egy extra +20-30% kiadás, nem később kell folyamatosan fejleszteni / újat venni ami jó eséllyel többször annyiba fog kerülni.
#124923 Tomace91
még nem tudom, ávéikszen nincs készlet, eddig jutottam. De ha van ötlet jöhet
-
dis236
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem van benne potenciál de rengeteg igazságot is látok abban amit mondasz.
Általában ezeknek az eszközöknek az a célja hogy követhető legyen a főzés és ezzel konzisztensen tudjuk reprodukálni a jó kávékat.
Persze akkor itt előjön az hogy szerintem a legtöbb módszerrel főzőtt kávé esetében teljesen elengedhető az appos logolás. Egy pourover esetében tényleg nincs nagy szerepe annak hogy most pontosan milyen sebességgel önt az ember, amíg bizonyos határértékeken belül van.
Presszónál más a kérdés, de szerintem ott is csak akkor van egyáltalán értelme ha az ember tud dinamikusan nyomásprofilozni, pl manuális géppel vagy egy Biancán.
Részemről nekem teljesen felesleges, ha egyszer lesz megint manuális gépem akkor talán beruházok egy SEP-re de addig tuti nem fogok ilyennel babrálni, így is eleget babrálok mikor kávét főzök, annak meg kifejezetten örülök hogy van egy processz amiben nincs benne a telefonom

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ez a "nem kell jobb" azért relatív és nagyon egyéni, ha jól látom, a toobee által linkelt mérleghez az app ingyenes már, és ha profilozni szeretnél igazán, akkor azt így tudod. némileg olcsóbb egy manuális karossal megfejelve, mint egy decent...
nem olyan rossz ajánlat ez 80 dollárért és teljesen valid érv, hogy ha valaki amúgy is mérleget keres, meggondolandó.
-
Zen42
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Teljesen igazad van. Oda azért nem jutottam, hogy magamtól brazilt vegyek ha valami más is a választékban, de ez csak az én egyéni ízlésemnek tudható be. Néha megkívánom a csokis vonalat, sőt, még a közepesen sötét perkeket is de alapból nem annyira az én világom.
Addig jó amíg csak belőlünk élnek. Már így is keményen kell vadászni a tesztpöriket. -
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja ez a b.) terv.
Ha drága bevizsgáltatni, szívesen elküldöm. Csak nehogy rászokj. 
-
dis236
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem két mérlegem van, egy százados ékszermérleg és az avx-es amiről ma beszélgettünk és a kettő eredményeit összevetve az avx teljesen normálisan kerekítve mutatta a másik mérleg eredményeit.
Értem hogy nem kedvelt a forgalmazó (okkal) és azt is értem hogy kínai termék de ettől még nem lesz egyből rossz is.
-
babosf
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ki akartam hagyni a puffert...ahhh nem tudom. igazából nem tudom mennyire van ez a víz téma (is) felhájpolva...de nem akarok vitát így nem írok többet

-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akármilyen az Acaia, ha az is csak tizedgrammos felbontású, akkor lehet bármilyen pontos, 0,3-nek mutatja a 0,26g-t és a 0,34 g-t is, holott ez utóbbi 30%-al több..
-
Tomace91
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hogy hogy ennyien árulni kezdik a tuning GC-jüket? Én még csak most kezdtem el ismerkedni az űrgaggia-val, de egyelőre nagyon tetszetős db.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem is avx van. Na és mi van akkor ha hozzáér? Ha csak 16-ot tennék a 18-as kosárba akkor annyira alcsonyan lenne az őrlemény, hogy a puckscreen előbb szorulna meg a kosárban mintsem felfeküdjön a pogácsára.
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ne Weber HG-1et remélj
48mm-es kúpos kés, de profilja fene tudja, mármint eszpresszót is tud (ciki lenne ha nem tudna a rok espresso mellett).. az osztásról sok infót nem találtam (honlapjukon végképp nem). Ennyiért azért illik jónak lennie, a plexi alatti kúpfogaskerék kapcsolat tetszik a szememnek. Vedd meg max 30ért átveszem és az én polcomon porosodik
-
roBEEsz
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szívesen kipróbálnék egy új gépet. Valahogy nem áll össze a dolog a classic-kal, de valszin valami az en barista tudasomm hibadzik.
Szomoru , hogy ezt irod.. mert jo volna oket elpasszolni.. de akkor lehet varok
-
Jhonny06
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, én is azt csináltam. Mondjuk itthon szopó beszerezni ezeket a tűket rendes méretben.
-
KVfun
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A stand by-al mi a baja? A stand by és a sleep mód is ki-be kapcsolható...
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
szerintem ezek a tesztelős fickók összevásárolják a sok cuccot, hogy véleményt tudjanak róla mondani. ott ámerikában van még zsuga a zsebben.
-
Erdei88
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem nem tűnik fizetett hirdetésnek, összefoglalta az előnyöket és hátrányokat.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mondjuk a feketére és fehére szinterezett pont, hogy borzalmas vétel mert valami €600-val többe kerül mint a sima króm. US-ban pl rohadt drága a Bianca $3400 [link] Ehhez képest itthon "csak" 800 ezer a V3, a V2 meg 700-ért volt egy ideig. De ha a konkurenciához hasonlítom akkor jó ár mert egy R58 meg már 1 milla, az ECM és a Profitec 700 is hasonló. Bár utóbbi kettő legalább minőségi darab.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Di bist gonosz!

-
PeterAgos
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bizony, a sokadik! Kár, hogy már külön temetőt kellett nyitni az NZ-killereknek😃
(Bocs, de nem bírtam megállni...) -
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A döglött macska lóbálását itt is alkalmazni kell a zérus pangóhoz

Imádom ezeket a NZ killer és társait.. aztán oszkár bácsi meg nem gyün. -
TDX
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Lance Hendrick készített róla videót nem olyan régen.
elvileg 60rpm, de a gyenge motor ellenére soha nem akadt be nála. A workflow nem olyan jó, mert a 0 pangóhoz kell egy kicsit tekergetni a kések alatti tölcsért, vagy esetleg ráfújni felülről a késekre (a linkelt videóban van külön workflow rész aminek a végén mutatja hogy ő mit csinál). -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja annyiba kerul majdnem mint a komplett gep
-
Tomace91
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Csak érdeklődtem.
Nekem Major E van 151C késsel hála sz.zs. kollégának!
Ehhez ecsetet használok a tölcsérhez és ahhoz a minimálishoz ami a garatban marad. -
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
akkor egyelőre úgy látom nincs csoda Mazzer finomállításra. biztos, hogy jót tenne a hosszabb erőkar, én még nem találkoztam vele sehol.
#123969, zolnagy
köszi a tippet. ez biztos segít, de nem azzal van a fő bajom, hogy nehéz tekerni egyel, hanem hogy annyira pici a jó tartomány, hogy ilyen rövid körszakaszon egyszerűen alig lehet játszani. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Háát... Ha én lennék a Fio PR vezetője, ezt q gyorsan töröltetném,még a nagyobb keresők adattócsáiból is.
Az ergonómiáról és a mérnöki parádézásról is elszomorító a véleményem. Ez valami elkeserítően pocsék.
Remélem, könnyen újrahasznosítható, mert vsz.egy ilyen konstrukció csak úgy kerüli majd el a kukát, ha mellé dobják. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Miért csinálja velem ezt a duplázást? Rém bosszantó. Szerkesztésre nyomok és ez lesz

Ui. Végignéztem. A kopasz az valami ütnivaló. Ő ki? Az olasz legalább olasz, de a másik, ccc...
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az új Hoffmann könyvet meghozta a Mikulás, már abból is egy csomó mindent tanultam, tanulok. (Most jön a presszó rész.)
-
Jhonny06
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hozzám hétfőn jön a v2 lithium, videón egyszerűnek tűnt a használata, akkor megszívtam?
A GC gőzölőjét cserélném le rá, nekem az egy kicsit nehézkes (egy rossz mozdulat és önthetem ki az egészet), bár tény, hogy nem próbálkoztam vele túl sokat. -
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem megéri, mondanom sem kell hogy veri a hoteles kávékat
Sokat agyaltam rajta én is, de nem bántam meg. Viszont az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy fő "gépnek" nem használnám, gyenge pontja a pumpa. Nekem ez a második, az előzőt gariban cserélték (szó nélkül), így ezt már óvatosabban és kevesebbet használom. -
bbuffy
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Plusz egy a bizonytalanságnak mint vétójog. Új termék, a K4 is nagyon jó arról már van tapasztalat. Elkaszálni emiatt nem kéne. Egy év mulva sztem ugyanott lesz mint a többi. ÉN pl Commandantét nem vennék, taszít hogy üveg. Lám és kell hozzá red clix is hogy jó legyen. Megrendeltem a K6 ot is a 4 mellé meglátjuk milyen lesz. Jött egy új gyártó lenyúlt pár dolgot ami jó és egybe rakta. Nekem pl nem kéne a mágneses alj, a menetest biztosabbnak tartom.
Időt kell adni ezeknek mielőtt pálcát törünk felettük.
NZ is meg lett savazva erősen az elején, aztán mindenverő IS lett kb. -
mézespálinka
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem csipázom a stílusát, kv-it is egyszer próbáltam, de tényleg volt olyan hozzászólás(többen kéne rendelni és visszaküldeni), aminél nehéz volt eldönteni(nem nekünk, hanem külső szemlélőnek), hogy vicc, vagy komoly. Nem kéne vele ennyit foglalkozni, akkor nem lenne félreértés sem.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mámegin’ igazam volt kérem! Sőt! Itt állok és folyamatosan igazam van!
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"...kőolajfinomittó? Há' nóórmális??? Nem fog sikerülni, kérem! A kőolaj nem finom! ... megy búsan a kőolaj, finomodik,finomodik, de ami a végén kijön, az azé' még nagyon rossz!" (B. P. B. után szabadon)
-
verti1
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A “szopakodás” 8 perc pakolással, mosogatással, vízforralással együtt a CL Flairnél. Ha már üzem meleg a forralód akkor csak 6 perc.
-
p.lac
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nyilván a Robot se való mindenkinek, figyelembe kell venni az egyéni preferenciákat. Ugyanakkor az is igaz, hogy abszolút értelemben és ár/érték arányban is nagyon jó ital készíthető vele.
Ha van rá lehetőséged, próbáld ki a Flairt, Robotot, már csak a móka kedvéért és a plusz tudásért is érdemes. Flairre már kaptál felajánlást, most kapsz Robotra is.
-
p.lac
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A robot nagyon világosra is igazi, ha hajlandó vagy előmelegíteni a kosártartót, a kosarat és a dugattyút. Egy ilyen fullos workflow a pulthoz lépéstől a két adag szervírozásáig nálam 11:30 perc. (Így pl. egy casmo filter pörkölésű kávé "csak" 94 fokos vízzel készül, ebből láthatod, hogy van még hőtartalék.)
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ugyanebben a cipőben járok, olvastam, kérdeztem, nekem ez jött le (egyiket se próbáltam):
- 58 electric workflowban a legegyszerűbb, világos pörikkel is működik csak q drága
- robot közepes vagy sötétebb pörikkel simán elboldogul hókuszpókusz nélkül, de ha világosabbakkal is akarsz akkor elő kell melegíteni mindent is, így a workflow bonyolodik. Csak spéci (9.5cm-nél kisebb) mérleg fér a lábai közé. Van, akiken kényelmetlen a két kar húzása -
JackFeryll
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A classic nagyon elérhető áron van és ami szerintem a legjobb benne hogy elég durva őrleményt kér, magas a pogácsa és szinte elronthatatlanul tudod csinálni az egyszemélyes kis tömegű shotokat vele.
Az 58 szerintem workflowban mindent ver, de drága és 40%-ot drágult megjelenés óta -
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem, az előmelegítésre gondoltam. Simán lehet vele casmo filter szintet húzni, csak kicsit macerásabb mint az 58. Sok víz fér bele a kosárba, úgyhogy gond nélkül lehet vele 50+ grammot húzni.
-
Serpenthelm
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem tudom, kinek mi, Kb. egy hete én is feltettem ezt a kérdést, szvsz volt mindenféle vélemény, bár én alapból a 9B-Robot között gondolkoztam, azután képbe került a Flair is, vélemények szintjén.
Azóta jött egy Robot, nálam van pár napja, és nekem jobban tetsző világos, filterre pörkölt (pl. CasMo-tól) kávékat iszok, mint a GC-ről (ami, ne essünk félreértésekbe, NEM teljesen tuning GC). Nekem azzal a Workflow nem vészes, a dugattyú előmelegítést egyelőre nem erőltetem, a kosarat+tartót pedig fejjel ráfordítom a vízforralóra, aztán ott hagyom olyan 10-15 percig, ezzel pont olyan meleg, hogy még kényelmesen meg tudom fogni a kávé betöltéséhez.
Ha van lehetőség, ki kell próbálni, én mondjuk ezt a részét kihagytam, szerencsére nem csalódtam.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem flairből pro-t ne, vagy classic vagy 58. Ha találsz olcsón használtan classicot, akkor azt, egyébként robot.
Nekem pl már túl drága az 58, akkor inkább robot, ha nem iszol extrém világosat. -
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Flair signature-t gyere, próbáld ki

-
vendingo
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez most engem is érdekelne. Nekem eddig az jött át, hogy robot jobb, flair-ből meg az 58-at dícsérik nagyon.
Én majd egy alap flair classicot próbálok majd levadászni használtan, hogy tegyek egy próbát ezekkel a dugattyús gépekkel. Az europiccola eladását nagyon bánom, 9b előtt azt szerettem volna újra venni, csak beteg áron vannak. -
adp
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Goriziana -t teszteltük is a Korzón. THX! Eszembe nem jutott volna.
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Dátum is rendben… csak Náluk olyan elbszott. Mert ez így jó…
NYERŐGÉP!!! Nem csocsó… -
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Magyarul 220e Ft-ért kapok egy kituggyamilyenkazános ( Nah jó, síkolva van az alja
) rozsdásodó, karcos, szűkítő és tágulási nélküli “fulltuning” Classicot, ami Fragolánál új kazánnal, újra szálcsiszolva kurvaszép állapotban, szűkítővel, tágulásival ( igaz időzítő nélkül ) 176e Ft . 
-
Erdei88
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
CX-80-as szilikon zsír volt itt a forumon ajánlva, én azt rendeltem.
De koxx-tól még kérnék egy megerősítést, úgy emlékszem ő vett ilyet. -
JózsefK
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Itt részletesen szépen elmagyaráznak mindent
Már többször megcsináltam, nem kell tőle félni
Kicsi odafigyelés, vércsiga es rendben lesz
Egyébként egy alapos vízkőtelenítés es fej tisztítás ideiglenesen segít rajta
A szilikonzsír kiválasztásához lentebb linkeltem -
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezt küldd el neki. A lényeg, hogy rongyot rakjon amikor a villáskulccsal ráfog mielőtt agyonkarcolja...
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Amennyiben a flame n.angol főnévre vagy igére tetszett gondolni, annak jelentése magyarul láng, ragyogás, ég, lobog.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Arra célzok, hogy nem kell mindenkinek kedvelni a kotyogót, és annak a produktumát. Hányan vannak, akiktől mai napig távol áll a filter. Pedig milyen könnyen megugorható egy jó ital, aztán mégsem favorit.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ohh, szerintem ne tegyünk ekkora terhet senki nyakába, hogy a kotyeszből közel olyan jó kávé fog kicsorogni, mint egy Flairből. Magához képest - és az elmúlt évtizedek fekete retteneteihez képest - persze lehet szintet lépni, na de az még mindig nagyon messziről integet bármelyik fapados presszógépnek.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tisztába voltam vele, hogy itt csak veszíthetek. További jó fórumozást minden jót nektek.
-
bacsi2
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Használtan jött szembe jó áron egy szép állapotú GC 2019 (RI9480). Ma vettem át, sajnos az eladó kifelejtette a pressurized basket alá való kis elvezetőt, így kipróbálni még nem tudtam (érkezik postán hamarosan az is), mivel még nincs darálóm hozzá.
Ez lett volna, ha nekieresztem: Gaggia mishap (pressurized basket without the diffuser nozzle)
Direkt vettem nem-moddoltat, nekem ez is a játék része. Szoktam mikrokontrollerekkel foglalkozni, így a Gaggiuino nagyon szimpatikus, de szerintem kivárok vele, nem akarok nekiesni egyből, teljesen új lesz még számomra a kávéfőzés ezen foka, szeretném kiismerni először az alapgépet. De még olvasgatok addig sokat, és igazából nem is szívesen módosítanám úgy, hogy kívülről megváltozzon a kinézete.
-
Jhonny06
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezt aztán jól megcáfoltad..
-
Jhonny06
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mivel ezek az alkatrészek bárki által könnyen beszerezhetőek és az átalakításhoz egy kis barkács- és műszaki érzék szükséges, ezért bárki keze alól kikerülhet egy ilyen gép, azt meg pláne nem tudod ellenőrizni, hogy mennyire jól csinálta meg vagy hogy mennyire volt karbantartva. A megbízható forrás persze jobb, ezt említettem is, nem Fragola gépeire gondoltam.
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pontosan, idézem Fragolát:
"Folyamatosan kapható szép, karcmentes, újszerű állapotú tuning Gaggia Classic. Új, gyári alu kazán és tömítések, PID, szűkítő, rézcsőtuning tágulásival, nyomásmérő, pumpaszabályzó: 176e. Ft" Ebből a kétes eredetű és aluparakazán dologra fény is derült. -
Jhonny06
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én is inkább új GC-t vettem pár hónapja 130k-ért. Szerintem jobb deal, mint 180k-ért (vagy több, akkoriban ennyiért láttam) egy kétes eredetű, ezer éves gép, amit ki tudja, hogy hogy tartottak karban. Persze ha megbízható forrásból jön, az kicsit javít a dolgon, de egy PID szerintem akkor se ér 50k-t, de a legrosszabb esetben is egy zsír új moddolt géped lesz ugyanannyiért, de inkább olcsóbban.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
na, akkor jó habosítást nekünk délutánra : )
én egyrészt az ára miatt, másrészt a cserélhető akku/elem miatt csaptam le rá, nem szeretem a beépített akkus dolgokat, az end-of-life támogatásuk nem egy csúcs. -
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nem újonnan, valaki megvette régen és polcon porosodott elvileg, a fb csoportost vadászom le.
-
norkov84
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Vettem v2-t, akksisat. Tök jó, még E61 DB-hez viszonyítva is jó habot lehet vele készíteni. Csak annyi a macera, hogy külön kell a tejet megmelegíteni, meg picit több a nettó habosítási idő.
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ízlések és.. én minden itthon készített eszpresszóba tolok egy pattintós tejszínt, mert így szeretem.
Legyen az CM, Impresso, saját pöri, Biancán, vagy Flairen főzve.
Csináltam szüleimnek nagyon finom kolumbiait. Azt mondták érdekes.. (értsd: sz.r) de inkább többet nem kérnek, s isszák az automata Lidl szemes kávét.
Ki mit szeret..
(Ettől függetlenül én sem igazán iszom random helyeken kávét, de a saját ízlésemet nem igazítom elvárt mércékhez.) -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
az a "rengeteg fine-t termelő késes" mazzer természetesen szintén remek kávékhoz tud segíteni, szóval ez a nagy agyalás még mindig "túlolvasás/túlfórumozás" tüneteit mutatja, ha engem kérdezel.
ha a kávé jó és friss, akkor egy mazzer-gaggia párossal már bárkinek jó kávét kell tudnia csinálni. ha nem tud, nem a szerszámokat kell cserélgetni (illetve lehet, csak nem érdemes), hanem addig gyakorolni, amíg nem sikerül.
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szólottál?
Egyébként ha asszonyka inna egy kávét vegyél egy alap nespressot és kész a stressz letudva. Te kávé táncot jársz ha akarsz. Mindenki boldog nem keffentesz el egy autó árát olyan gépre amit évente kétszer használna… -
dozó
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Oké, nem vettem észre. Jó kis cucc, de ezt még meg is kell építeni, lássuk be.
Lényegileg meg nem lesz más a végeredmény, mint a szétfikázott GCIgy van ezt még meg is kell építeni, de lassan ennyi pénzért egy alu kazános GC. kapsz, használtan és még azt is meg kell építeni, és szerintem még nem lesz egy kategória a 2 gép.
ha ezt valaki magának megcsinálja max + 50 000Ft ba megáll, ha mással csináltatja mindegy, hogy milyen gépet visz.Hogy pumpás vonalon milyen mélyen kell zsebbe nyúlni az előrelépésért, azt nem tudom.
Az biztos volt már PID-es GC-om, PID-es GBaby Primo Modelo (jobb a Classicnal), PID-es Brasilia Lady, de több mint 6 éve egy ugyanilyen gépet használok amit magamnak csináltam, és úgy néz ki eddig még ez a nyerő. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
új szelek fújdogálnak, a gc ideje lassan lejár. az a lények, a fingfürészelés jövőre is mehet tovább. /hacsak nem üt be valami gebasz/
-
dozó
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
[link] nem akartam ide hozni én hirdetem.
-
dozó
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Két éve volt egy Brasilia Lady talán aprón, mindentbele tuninggal és rézkazánnal ugye gyárilag, talán 200k körül Azóta se sehol semmi.
Azért ezt nem mondanám, most is va fent jó tuningalap gép.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bogarászva a neten, szembejött egy Lance Hedrick ajánlás ami light roast és espresso témában van próbálva gyümölcsösség és savasság a cél, ez:
20GH és 45KH, ami 0,378 szóda és 0,245 keseűsó, 5 liter vizbe. Legközelebb ezt nézem meg. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hú, baromi nehéz ízlésen alapuló témát vesézni, az a baj. Nekem elsőként az a véleményem, hogy az Impresso-s srácok tuti nem bemondás vagy hasra ütés alapján adják a víz recepteket, hanem van mögötte tudomány, tesztelés, ellenben (és itt nem szeretnék senkit megbántani vagy a hozzáértését megkérdőjelezni) itt leginkább "most épp ez a menő arány" alapon megy a keverék ajánlása. Szóval nekem az itteni 0.3/0.7 aránnyal lapos, üres, semmilyen italok jöttek, a 0.3/1.4 hozott eredményt, de ezek 90 százalékban cm tesztek voltak, az impresso víz recept a srácok saját kávéival ment és szuperek voltak. Azóta ment még egy utolsó cm teszt, ahol viszont jött egy sósabb vonal, pont amit te is írsz. De az az utóbbi cucc viszont mindenkinek ízlett itthon, a só ellenére. Most én is várom hogy elfogyjon a maradék 3 liter. Utána nem tudom, hogy merre tovább víz témaban, de azon kívül a cm kávékat is tervezem jövőre mellőzni. Sajnálom, hogy ennyire nem jött be neked, úgy tűnik hogy valóban nem ez lesz a tuti.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
lehet hogy egy blekrok biznisz? pénz nem számít, folyik a beetetés
mhm meg nem szalonképes itt. -
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ma pattintottam reggel az enyém. Egy huzaton vagyok túl. Még gondolkodom, hogy ha semmi extra nem lesz benne, de egy jó kávé akkor 31.-ig berántsak-e amolyan általános kávénak egy kilát még. Bár még van hondurasi tesztpörim, január közepi pörkölésre kértem impresso classicot, van két specialty kávé csomagom is még majdnem bontatlanul… szóval kávém az van.
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
hehe... kaptam a kupont - ami a honlapjukon is kint van.. ezt most vettem észre. Mindegy megosztottam akár kell akár nem
ügynök vagyok
le nem mosom magamról. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"Ne kötekedj már."
Nem teszek ilyet, csak érdekelt, hogy hogy is van az igazság - ezt közben sz.zs. megválaszolta -
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ó… azt a vst szimplát kipróbálnám én is…
egyébként épp ezen gondolkodtam, hogy felrakható-e úgy (elfér-e a puck screen vagy sem). -
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én papírral és puck screennel is használom. Na meg ugye nekem a baristapro szimpla kosaram van, így nem tudom megmondani mennyire jelenne meg a szélső köríven a kávé

Vagy a kérdés arra vonatkozott, hogy voltam-e annyira szorgalmas és a Dzsízöszke előtt még széjjelborítottam-e a kazánt? Utóbbira határozott nem a válaszom
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem is előfordul, mondjuk hogy 10ből 4szer, hogy nem áll össze egy sugárba, vagy csak a végén, viszont ízben nem érzem hogy bármi is félremenne emiatt, szóval nem aggódom miatta. Más kosárnál nem volt ilyen eddig, csak a vst-nél
-
sinick
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az Aldis 60 napos elállás és 3 év jótállás miatt lehet bevállalom. Ha meg a méretezés ezen is 58-as, akkor az hab a tortán. Gőzölőre írtad, hogy gagyi (lehet), de az meg úgyse nagyon kell.
-
sinick
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szia. Írtál az Aldis karos gépekről. Erről az Ambianoról írtál? Ld. [kép]
-
Peti...(16v)
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi!
Nézek rá szilikoncsövet. -
mjxb90
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Fuh bakker, az azért érdekesnek tűnik, legalábbis nekem a 0,5 keserű 0,2 szóda egészen jól működik régóta (mondjuk én közepesen sötét pörkölésnél nem megyek tovább, így nem is akarok okoskodni)
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én voltam és csakis megerősíteni tudom az általad leírtakat, jobb a textúra, kerekebb, testesebb az ital és tényleg enyhe a savasság. Igaz eddig csak az Impresso El Salvador megy vele, de ízre, összhatásra szerintem jobb ezzel a vizzel, mint a Hendon recepttel. De most épp az SCA vizet kutyultam be kíváncsiságból, meglátjuk majd hogy változik e érezhetően valami.
-
Tomace91
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pont ez az amit nem találok, hogy melyik receptnek milyen hatása van a kávéra, de köszönöm szépen!

Nutra: neked is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egyébként tőlük hogyan lehet rendelni? Néztem most a facebook üzeneteimet, idén 4 alkalommal írtam nekik, hogy szeretnék kávét vásárolni, mindegyik üzenetetet láttamozták, de egyikre sem érkezett válasz soha.
-
norkov84
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
nate82
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hidd el 2023-ban meg fog nála jelenni egy normcore utánzat valószínűleg pocsékabb anyaghasználattal hogy versenyképes maradjon.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
a bringások nem kérődznek... viszont a legtakarékosabb autók is menten durván szlopálni kezdenek hegymenetben. jó nagy bringás boly kéne ehhez.
Bringázni ér csak. Egy supporter oldtimer Vespa kapott felmentést, ha beindul délelőtt. -
p.lac
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hogy a hülyeség ne maradjon válasz nélkül: egy prius nagyságrendileg 5x annyi co2-t bocsát ki, mint egy kerékpáros. (A prius mást is kibocsát (nox, co), az előállítása során is sokkal több co2 keletkezik, gumit is többet koptat stb stb.)
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha lesz érkezésem akkor a két ünnep között szétborítom az enyém... csak az idő a kevés, de ott egye meg a fene, ez azért mégiscsak fontosabb!! Akiket egész évben nem láttam tudnak még várni míg kitakarítom a bojlerem.
Amúgy kösz a név kiegészítést, megváltoztatnám de az ultimatetitanium$$$ ügyfeleknek van. Majd lehet ha bejön egy kis zsé karácsonyra veszek ilyen lehetőséget. Megnéztem, kétezer...
lófaszt. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Úúúú... Ez a hobbi tényleg beszippant.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
És amúgy nem csapódik ki, nincs vízköved a szódától ha emeled?
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
0,5 szódab, 0,9 keserűsó, 5 liter vízben. Beszéltem velük, azt mondták, hogy nekik ez a tuti vízrecept, ezt ajánlották, próbáljam ki bátran. Nem vitatkoztam, nálam jobban értenek hozzá
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem az avx puck screen olyan magas, mint egy 20forintos, teszek a kávéágyra egy huszast és arra egy százast, felteszem, leveszem, aztán ha belenyomta a huszast akkor még veszek el a dózisból. Bár a múltkori bénázás óta elengedtem a screent inkább.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Érzésre
-
Tomace91
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
norkov84
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tavaszig sok építőanyag lesz belőle (remélem).
Fent az aprón a hirdetés, ha valaki “rámenne”. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem vizeztem eddig egyik kávét sem még a graefnél sem (de olvasom tőletek már régóta). Ha elfogy ez a bab nem lesz ilyen a háznál többet, a többivel eddig darálás után fémtiszta maradt a J-max alja és a pohár belseje is kiöntés után. Szerintem ha ezt a kávét a graefbe tenném csak kompresszorral lehetne kifújatni belőle.
Miután sok szó esett itt a graefekről a napokban én is elszántam magamat és a gyárilag kapott 2 db hézagoló alátétet beraktam ahova kellett. Jó is lett, harmadjára eltaláltam az ideális beállítást. De azért jelenleg jobban díjazom a kézit.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Most van fent egy űrgaggia itt az aprón, CB fórumtárs árulja! Nem tudom rezes-e?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Windows 11
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Férfi 43-as Rollerblade görkorcsolya
- UTOLSÓ! Új, bontatlan Braun Silk epil 7 7-081 nedves-száraz epilátor - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (2 akku) RC Pro - drón szett újszerű állapotban
- Oral-B IO5 Duo fogkefe pakk
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, szűrőszett
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Samsung A16 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

plusz elérhető az SDK, tehát minden esély megvan arra, hogy jobbnál jobb megoldásokat készítsen a közösség.
Ha drága bevizsgáltatni, szívesen elküldöm. Csak nehogy rászokj. 

) rozsdásodó, karcos, szűkítő és tágulási nélküli “fulltuning” Classicot, ami Fragolánál új kazánnal, újra szálcsiszolva kurvaszép állapotban, szűkítővel, tágulásival ( igaz időzítő nélkül ) 176e Ft .