Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #64275200 #89675 üzenetére
Értem én az arányt, de nem ízlik. Fémszűrővel játszok, azért lesz időnként keserű, ha túl gyors az átfolyás. Ha türelmes vagyok, feltapad annyi szemcse a fémszűrőre, hogy már nem enged ki többet. 45 másodperc előáztatás utána 2x 1 perc, mire lecsöpög 3:30-4:00 perc.
#89671 pbalint Csak az állórészt fixáltam, a forgórész egész jónak tűnik, az alsó csúszógyűrűvel. Kb. azt tudja így, mint a pro.
Próbálta valaki a Hofmann-féle humidoros kávétárolás ötletet?
https://www.youtube.com/watch?v=J7xEbf1mkm0Hány Boveda kell egy félkilós pakkba?
-
törölt tag
válasz #64275200 #89680 üzenetére
Köszi a tippeket, úgy néz ki bevált az átkeverés!
Plusz még lehetett javítani az őrlő stabilitásán, a forgórészben a műanyag tengelyvégen eléggé lötyögött a kerámia kúp, kapott egy zsugorcsövet a műanyag tengely, amitől most már megszorul és fixen áll. Így viszont nem lehet kattanással számolni, de egy fordulat pont nyolc kattanásnak felel meg, tehát nagy gond nincsen.
Az alsó persely alá még befért két menet Scotch ragasztószalag is, szóval elég lötyögős ez a jószág, de most már jó lesz filterre. Most épp le vagyok nyűgözve tőle.
Ahogy öntöm a színes negatív borostyán színét idéző főzetet, tisztán, azon gondolkozom, ezt vajon alul- vagy túlexponáltam?
(Végülis összefügg a fotózás és a kávézás, mert kávéval, kis mosószódával és aszkorbinsavval akár filmet is elő lehet hívni... http://blenditak.blogspot.com/2012/04/caffenol.html)
-
kisati748
csendes tag
válasz #64275200 #90762 üzenetére
Köszi! Ezt már megtaláltam,csak én is kíváncsi lennék hátha próbálta már valaki a különböző késeket. Van egy Mazzer Xmill 83mm késes, 900-as fordulatszámos darálóm abba kellene valami tuti kés.
"Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
-
iatti
aktív tag
válasz #64275200 #91146 üzenetére
ez komoly vas az összeg is aprópénz érte. de még se veszem meg. múltkor jött rokon még nem látott új barátnője. kapott egy presszót,persze a végén fel lett öntve tejjel. méricsgéltem, kevergettem-kavargattam,egyengettem,tamperoltam dolgozott már kávés helyen,de a végén megkérdezte hogy szűz vagyok?mondom mérleg szerintem ezt meglátnák a konyhában,még furcsább szemmel vizslatnának
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
jana86
csendes tag
válasz #64275200 #92007 üzenetére
Nemrégiben a fateromnak csináltam egy presszót Robottal, ha jól emlékszem valami alap klasszikusból - brazil santos volt talán. Közben kicsit magyaráztam neki, hogy ez hasonló technika, mint ami régen pl. a Hajdú presszóban volt (erre emlékeztem gyerekkoromból) - csak az rugós-karos volt, ez meg "csak" karos. Azt mondta, tényleg, ez a kávé olyan, mint az volt! Dícséretnek szánta.
-
iatti
aktív tag
válasz #64275200 #92219 üzenetére
én is hetente-kéthetente öblítem el a lekváros üveget.az oldalán meg a csövön is időnként érezni egy minimális nyálkásodást. norda víz megy nálam.ez a réz cső nem rossz ötlet.a réznek van vírus meg baktérium ölő hatása. nemhiába találták ki régen a rézkilincset, lemosó permetekben a réztartalmat,stb. megpróbálom én is,talán a garázsban lesz egy darab rézcsövem.vagy tekerek le a bojlerról /gc/
-
vicces1
aktív tag
válasz #64275200 #92236 üzenetére
Akkor gyorsan rá kell vetődni annak akinek ez szíve vágya a szegedi 2db-os maradék készletre, mert az durván veri az árat.
Pár napja még volt sok színben, de lefogyott ott is.
Úgy tűnik ebben a szegmensben is eljött a pánikvásárlás.-persze ilyen ft árfolyam mellett felértékelődnek az itthoni változatlan árak.
Erről jut eszembe, már egyszer ajánlottam: nem akar valaki társulni velem 1Z Presszo J-XPRO-ra?! Ha kettőt veszünk akkor 55ezer/db
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
yazoo1
tag
válasz #64275200 #92254 üzenetére
A felső része ami sötét barna az a oxidaxio,kezd patinás lenni...ami a vízben volt az meg olyan mintha új lenne..
Jó zöld lett félév alatt...
Állítólag a bacik ellen használták az ezüstöt,már a római korban is ezüst dénárt dobtak az ivóvízbe, amit reggel megittak. .. mármint a vizet..a dénár nem. Főleg nem egy Caligula denariust..[ Szerkesztve ]
-
vicces1
aktív tag
válasz #64275200 #92692 üzenetére
Ugye ugye, már többször megpengettem a sztorit ami miatt súrlódásba kerültem pörkölőkkel.
Először a Hasbean - t hoztam fel, nemrég egy felmérést, miszerint megugrott globálisan a kávé fogyasztás, hiába vannak zárva a kévéházak, éttermek, vendéglők, stb.
Nagyban növekedett a kávé fogyasztás a járvány alatt, kvázi többet kell pörkölni.
A kommersz blendeknél is látható, hogy üresek, hiányosak a polcok, mind áruházban mint webshopokban.
Szóval a kávé termelési szektor és feldolgozó ipar inkább nyertese a válságnak.
- Biztos sokan nem így értékelik a helyzetet.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
törölt tag
válasz #64275200 #94050 üzenetére
Kruve szitát használt már valaki? Filterhez gondolkodom rajta, mert a darálóm, most elég sok púdert gyárt, de később is jó hasznát lehet venni a kinti fórumos vélemények alapján. Presszóra nem annyira ajánlják, mert állítólag nem olyan testes az elkészített kávé, ha átszitálod az őrleményt. Most az Eu-ban sehol nem lehet szerencsére kapni.
-
MODERÁTOR
válasz #64275200 #94119 üzenetére
A K110 amit inkább D2 néven ismernek a késgyártók, egy majdnem 100%-ban korrózóálló acél, magas kopásállósággal. 59-60HRC-re edzhető.
A 100CR6 pedig csapágyacél ami egy egészen másik terület. 63-65HRC-re edzhető.
A szén és króm tartalomban van jelentős eltérés. De, hogy késnek melyik lenne a legjobb az egy igen jó kérdés. Én a magasabb Cr tartalmú K110-et választanám. De se anyagmérnök sem pedig késgyártó nem vagyok[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gumi és felni topik
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest