Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Az új Philips őrlők gyárilag le vannak korlátozva, egy bizonyos fokon túl nem tudod közelebb tekerni a késeket és ez egybe esik a gyárilag beállított skálán látható minimum értékkel.
Régebbi Saeco (Xsmall) őrlőt össze tudtam tekerni annyira, hogy a kerámia kések egymáson csúsztak, szorultak üresen. Presszóképes volt. Kár érte, legalább az őrlőt megtartottam volna...
Nézz be az automata topikba ahol ezt a témát már párszor kiveséztük.
A lényeget itt is leírom persze: Más rendszer az automata mint a presszógép, eleve nyomásfokozós - gyakorlatilag - mind. Így a lefolyást úgy tudod korlátozni, ha a nyomásfokozó ellenállását fokozod (Pl. Talea Ring és egyéb SBS nyomásfokozós gépek), csökkenteni lehet a vízhozamot szűkítővel, kisebb vízhozamú ULKA pumpával, külső őrlővel előre őrölt, ezáltal presszóra alkalmas kávé őrölt kávé tölcséren való beöntésével.
A gyakorlatban automatán nekem az vált be, hogy középállásban van az őrlő, mivel ha finomabbra állítom, nem lesz "presszósabb" a főzet, viszont hosszan tartó keserűséggel "örvendeztet" meg. A lassabb lefolyást pedig plusz nyomásfokozóval, pumpacserével oldottam meg, jóllehet nem igyekszem megközelíteni a hivatalos olasz presszó lefolyási idejét sem, szimplát főzök 7 grammból, a legalacsonyabb aroma fokozaton, kb. 16-18 másodperc között folyik le, ennél jobbat karos géppel sem tudok elérni ugyanazzal a kávéval.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI NEO 2 DRONE, ÚJ 2 ÉV GARANCIÁVAL ELADÓ
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo drón szett - Garancia, Care Refresh, PL Filter
- DJI Neo 2 Digital Transceiver/ Új, Garanciás Eladó
- DJI Mavic 2 Pro drón +táska +szűrők +landing pad
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi