Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• WarLock07222

tag

válasz WarLock07222 #98450 üzenetére

Megfogadtam a kedves fórumtársak tanácsát és kb. 1 órája futott be a csomag a 18g-os kosárral, illetve rendeltem mellé egy naked kart is, valamint két sötétebb brazilt (egyelőre nem mertem a robustás vonalat bevállalni :D) . Azt kell, hogy mondjam, hogy már a 2. főzésre sikerült nem kiöntenivalót produkálni. Még picit állítottam a darálón és a 3. már tényleg szinte vállalható lett.

Szóval egy kis helyzetjelentés, és újra tanácskéréssel fordulnék felétek:
    - picit fröcsögősnek érzem így a naked portafiltert, persze sejtettem, hogy nem lesz elsőre kávéoszlop, illetve legalább látszik, ha valami gáz van, de mit lehet tenni ahhoz hogy még szebb legyen a lefolyás?
    - a shower screen-en így a 3 főzés során mindig maradt egy kis kávé, ami szerintem nem annyira egészséges még akkor sem, ha rögtön letakarítom onnan.... 18.2g-ot pakoltam a 18g-os prec. kosárba, megeshet, hogy még így is túl sok lenne, és talán ez is magyarázat lehet a pici fröccsenésre?
    - még mindig zavarbaejtően nagynak érzem a Kinu-n a beállításomat, majdnem 3 körül darálok úgy, hogy amúgy a V60-hez ilyen 4.1-4.3 körül szoktam, és mondjuk redditen 2.2-t emlegetnek indulópontnak... úgy, hogy én 2.8-cal kb. megfojtottam a gépet (ez volt az első próba)....

Talán az utolsó pont aggaszt leginkább, mert így nem biztos, hogy túl nagy extraction-t el lehet érni, ha ennyire durvára kell darálni a dolgokat. Vagy ennyire eltérőek lennének a Kinuk?

Új hozzászólás Aktív témák