Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz zolnagy #95804 üzenetére

Nem hagyott nyugodni ez a hozzászólásod, így ma reggel csináltam egy gyors tesztet. Összeszedtem pát kosarat tegnap. Az alap minden szűrőnél azonos volt:

Kávé: 18 gramm 80/20 közepes pörkölésű (saját) 2020.06 19.

Gép: Fiorenzato Fenice (roto)

Víz: 120-ra belőtt házi kevert, desztillált vízből (én párolom itthon)

Eszközök: Comandante /Red Clix tengely 18 klikk, (ahogyan te mondtad), nyitott kar, szűrőmagasító, átkeverés, Keresztapper disztribútor, 58,5-ös tamper
    Csapolás: előáztatás 1 bar-ig utána teljesen rányitottam a tűszelepet.

Szűrőkosarak:
    Reneka 18 gr, Max 6,5 Bar-ig ment fel a nyomás és onnan lassan esett csapolás közben spriccelt, amit a finomabb darálásnál nem szokott.

E&B (IMS) B702Th26S 18 gr,, Max 6 Bar-ig ment fel a nyomás és onnan lassan esett. Ezzel az őrlőbeállítással nekem ez a lefolyás tetszett a legjobban

VST 18 gr. Max 5 Bar-ig ment fel a nyomás és onnan lassan esett. Rettentő gyors lefolyás vastag sugárban

IMS B702Th 24,5 12/18 gr. Max 8 Bar-ig ment fel a nyomás és onnan lassan esett, spriccelt nagyon gyorsan lejött. Ezt a kosarat említetted te is.

Összességében látszik, hogy a kosár a mit te is használsz hozta egyedül azt, hogy a nyomás a fejben elérte a 8 bárt, de a lefolyás nem volt szép és ízben is laposabb volt az eredményt. Nagyon kiemelte a robuszta jegyeit.
    Személyes véleményem, hogy ízben a Reneka volt a nyerő. Harmonikus, bár nem túl testes italt produkált a fenti beállításokkal. Hangsúlyozom, hogy én ettől finomabbra darálok ehhez a kosárhoz.
    Korábban is volt már téma, hogy egy kosár mennyit ad hozzá a produktumhoz és megéri-e az árát amit kérnek érte? Erre a kérdésre mindenkinek magának kell megadnia a választ. Én most kizárólag a technikai különbségek összehasonlítására voltam kíváncsi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés