Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pacuha69

csendes tag

válasz jana86 #79273 üzenetére

Szia!

Én a korábbi Mazzer Majoromon kezdtem el (talán úttörőként) ezzel a fordulatszám szabályozással foglalkozni.
    Egy a Bazsee által is linkelt Invertek frekiváltóval szabályozgattam a darálót. Sokat írogattam itt-ott a tapasztalataimról, mert akkoriban még ilyennel ízteszt gyanánt (szerintem) nem foglalkozott senki, így elég izgalmasak voltak az eredmények. Sokat kísérleteztem vele. Röviden annyi, hogy a gyári 1400-as fordulatról emlékeim szerint egészen 170-es fordulatig le tudtam vinni. A nagyon alacsony fordulat sok jót nem hozott, legalábbis az akkori tudásomnak és eszközparkomnak megfelelően. Pláne, hogy a kicsi centrifugális erő miatt úgy kellett beerőszakolni a szemeket a kések közé. Most már azt mondom, hogy a Kruve szitasorral ki lehetne mérni a szemmegoszlás változást, illetve filterre lehet, hogy még akár jó is lenne. Nagyon eltérő szemmegoszlást produkáltak a különböző fordulatszámok, ebből eredően sok lehetőség van benne. A Royal tudtommal 900-at forog. A major már 900-on is sokkal jobb volt mint 1400-on, de a legjobb ízeket 600 fordulat körül hozta. Ez a legjobb eredmény nem tudom hol lenne a Royalnál.
    Ha kísérletező kedvű vagy és van ehhez elegendő türelmed, illetve többféle eszközzel is készítesz kávét, akkor egy ilyen plusz eszköz jó lehet a darálód mellé. Ha a Royal mostani ízképével nincs olyan nagy gondod, akkor lehet, hogy nem is kell bajlódni vele. Ha van még kérdés, szívesen válaszolok.

Új hozzászólás Aktív témák