- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- erer1000: Milyen tesztekre lennétek kíváncsiak a lenti káosz gépet illetően?
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- moongoose: 1994-es UFO: Enemy Unknown(X-COM: UFO Defense) háttérkép modernebb kiadásban.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xabi78
aktív tag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Hátööö... a végén az oldalirányú rázómozdulat eredménye az, hogy a széli részeken kevesebb lesz az őrlemény, ahol így hajlamosabb a csatornásodásra és a gyors kioldódásra, míg a pogácsa közepe túl sűrű lesz, és ott nem lesz kioldódás.
Helyette a WDT után szerintem sokkal jobb a finom (gumilaphoz) kocogtatás lefelé, hogy kicsit tömörödjön, majd utána a tamperelés. Így sokkal egyenletesebb lesz a kioldódás. Tamperelés után már nem kocogtatunk!
A palmtamp elég sok gondot megold még, sokkal konzisztensebb lefolyásokat lehet így produkálni. Nekem az a tapasztalatom, hogy a kioldódás szempontjából sokkal fontosabb az egyenletes vastagságú pogácsa, mint a 15 kilós nyomás. Egy időben próbáloztam alig tamperelés és izomtamperelés témában, a szélsőségektől eltekintve szerintem sokkal kisebb jelentősége van a tamperelés erejének, mint a minőségének.Érdemes ezeket nyitott szűrőtartóval ellenőrizni, elég gyorsan "büntet" bármilyen hiányosságot. És bár tudom, hogy ez inkább diagnosztikai eszköz, én nem tudok szabadulni a szűrő alján meginduló kv látványától, ezért szinte csak ezt használom.
A WDT szerintem sokat segít a jó kávé felé vezető úton, érdemes vele kísérletezned. Nagyon jó daráló és kellő rutin után meg valószínű fölösleges "indiántánc".
szerk: az én tölcsérem aldis tejfölösdobozból készült, jól szolgál már lassan egy éve. Nem csicsás, de a célnak megfelel és könnyen pótolható.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy ruhás topik
- Sötétvörös iPhone 18 Pro, ezüst-fekete iFold?
- Motoros topic
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB Black használt 100% akku 6 hónap garancia
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo IdeaPad 3 - 15,6" Full HD - AMD Athlon Silver 3050U - 4GB - 512GB SSD - Win10 PRO - MAGYAR
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest