Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [M0ng00se:] Northwood vs Prescott + tuning: a tesztek
- [Re:] [bitpork:] 2024 Phautós tali zaba táblázat
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- [Re:] [bitpork:] 2024 phautós tali ?
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Mióta megvan a CM702 nagyságrendekkel jobb a kávé mint előtte. Most éppen PY Choco meg Get Up! van terítéken.
Viszont észrevettem ezzel kapcsolatban valamit ami lehet hogy csak nekem nem egyértelmű, hogy miért történik.
Az tiszta sor, hogy darálás után picit woodoozni, ütögetni meg sepregetni kell, hogy kijöjjön minden kávé a darálóból.
De azt vettem észre, hogy míg a Choco-ból vagy akár a Locavoreból (de sorolhatnám még) alig marad 1-2 gramm woodoozás előtt addig a Get Up!-ból kb 4-6g marad bent és sokkal nehezebb kivarázsolni.
Ez mitől lehet szerintetek? Ennyit számítana a robusta tartalom? vagy más tényező is közre játszik mint pl, pörkölési szint, vagy kávé típusa?
Igazából nem halok bele ebbe csak érdekelne a lehetséges miért.
A másik meg, most próbáltam ki életemben először egy világos(abb) pörkölést presszóra (black sheep yirga omniroast) amit filterhez szoktam de pont nem volt már annyi ami nekem egy filterhez elég így gondoltam teszek egy próbát.
Nagyon gyorsan lejött és eléggé citromlé jellegű volt viszont enyhe alma ízt is fel véltem fedezni benne.
Ezeknek van amúgy valami titka? Több kell belőle (most ~17 gramm volt) esetleg vagy finomabb őrlés ?
Köszi
Üdv.
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.