- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Mióta megvan a CM702 nagyságrendekkel jobb a kávé mint előtte. Most éppen PY Choco meg Get Up! van terítéken.
Viszont észrevettem ezzel kapcsolatban valamit ami lehet hogy csak nekem nem egyértelmű, hogy miért történik.
Az tiszta sor, hogy darálás után picit woodoozni, ütögetni meg sepregetni kell, hogy kijöjjön minden kávé a darálóból.
De azt vettem észre, hogy míg a Choco-ból vagy akár a Locavoreból (de sorolhatnám még) alig marad 1-2 gramm woodoozás előtt addig a Get Up!-ból kb 4-6g marad bent és sokkal nehezebb kivarázsolni.Ez mitől lehet szerintetek? Ennyit számítana a robusta tartalom? vagy más tényező is közre játszik mint pl, pörkölési szint, vagy kávé típusa?
Igazából nem halok bele ebbe csak érdekelne a lehetséges miért.A másik meg, most próbáltam ki életemben először egy világos(abb) pörkölést presszóra (black sheep yirga omniroast) amit filterhez szoktam de pont nem volt már annyi ami nekem egy filterhez elég így gondoltam teszek egy próbát.
Nagyon gyorsan lejött és eléggé citromlé jellegű volt viszont enyhe alma ízt is fel véltem fedezni benne.
Ezeknek van amúgy valami titka? Több kell belőle (most ~17 gramm volt) esetleg vagy finomabb őrlés
?Köszi
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI RC2 drón távirányító
- DJI Neo 4K AI vezérelt, dobozos, garanciális drón eladó ajándék töltő hubbal!
- Újszerű, hibátlan Fossil ES3433 női fémszíjas quartz óra - Még 1 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA Explorer Combo (Fly More combo) drón szett - 4 akku, koffer, szűrők
- LEGO Starwars / Minecraft / HarryPotter / Technics - Bontatlan ÚJ
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H310M i5 8500 8GB DDR4 480GB SSD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- ASUS Zenbook S 13 OLED Ultra 7 155U 16gb ram 1tb ssd 3k oled pillekönnyű akksibajnok gyönyörű fedlap
- 197 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
?