Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alvarez81

csendes tag

válasz zolchee16 #48110 üzenetére

Én használom mindakettőt. Irodában az Iberitalt, otthon a graef cm702-est.
    Csak a 2 konkrét pédányról nyilatkozom, lehet minőségbeli variáció. Az Iberital Challenge darálmánya egyenletesebb. Mikroszkóppal néztem, szebb volt. De Az Iberitalban tényleg sok őrlemény benne tud maradni, akár 2-3g is. Viszont a sapkával pumpálva a levegőt, mikor még forog a daráló, szépen kihozza a nagyját. Ütögetni nem szoktuk, mert a munkahelyen egyfolytában megy, és nem nagy gond a pangó rész. A 702-esben nem szokott több maradni 1 g-nál. én mondjuk azt is ki szoktam ütögetni, kellő határozottsággal kijön tizedre minden belőle. Csak nem tudom, hogy a műanyagház meddig fogja ezt elviselni.
    Az Iberital baromira hangos! Lehet tuningolni, de nem tudom milyen hatásfokkal. A Graef sokkal halkabb.

Viszont ha nem 1 kávét iszol 1 hónapig, hanem cserélgeted, meg esetleg a szűrőket is, akkor az Iberitallal nem fogsz tudni 2 egyformát inni, hacsak nem írod mindig, hogy jobbra 2, balra 1, stb... Ugyanakkor kávépor be tud bújni a tengelyhez, a forgó kés alá, ami picit tudja befolyásolni a kések egymáshoz való viszonyát, ami az egész számolást tudja borítani.
    A Graefnál eddig nem tapasztaltam ilyet. megvan, hogy mit hogy főzök, és 9-13 fokozat között szűrőtől, kávétól függően tudok állítgatni épp amire akarom.
    Ja, és nem összehasonlítható, mert a céges e61 fejes gép nem PID-es, de itthon sokkal jobb kávékat iszom a PID-es Gaggián a Graef-fal.

Új hozzászólás Aktív témák