Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43734) adp


adp
őstag

Ha már beszerezted a számodra ideális kávéfőzőt,eszpresszó képes őrlőt, kis mérleget, (minimum 0,0 pontosat) megfelelő méretű tampert, és utána néztél, hogyan is kellene nekiállni a presszózásnak elkezdhetsz nézelődni a kávék között is.
Nem....!! véletlen sem a teszkó polcain. Amit ott, vagy más áruházláncok polcain kapsz 99%, hogy ott állnak hetek hónapok rosszabb esetben több mint egy év óta, alkalmatlanok arra, hogy jó kávét készíts belőlük, hiába is gondolnád, hogy az az olasz márka a legjobb... Nem azért költöttél 10 vagy inkább 100 ezreket, hogy egy döglött kávéval ami kitudja mióta aszalódik az üzlet soraiban 25-30 fokban (ami amúgy sem tesz jót a kávénak) elrontsd az egészet.

Kezdésképpen én arabica és robuszta keveréket ajánlanék, abból is ami kevésbé háklis. Vagy valami egyszerű "csokis" ízjegyű arabikát. Nem javasolt egyből nekiesni a Single Origin kávék készítésének, főleg ha még soha nem ittál olyat, és azt sem tudod milyennek kéne lenni.

A fórum tagjai által leginkább preferált hazai pörkölők a következők:

Pacificaffe: Esztergomi cég. Hetente más-más 15-25% akcióban. A kilós blendek jó célt szolgálhatnak a kezdeti szakaszban, mert nem biztos, hogy egy negyed kilós kávé végére be tudod lőni megfelelő minőséget.
Pall Yotz: Budapesti pörkölő. Kiváló minőségű klasszik és SO kávék közül lehet válogatni, egyre bővülő palettával, kedvező pesti házhozszálítással.
Kapucziner: Győri székhelyű. Nagyon nagy választék a világ minden tájáról. Jellemzően itt is sűrűn vannak akciók.
Kávékalmár: Kiváló minőségű arabika kávéval foglalkozó szentendrei családi vállalkozás. Nagyobb hangsúlyban az SO kávék, emelett kávés kiegészítőket is találunk.
Casino Mocca: Single Origin arabika kávék tekintetében Magyarországon az egyik legjobb ha nem a legjobb a budapesti cég. Nem éppen kezdő kávé, de ha már biztos vagy a dolgodban,és kedveled az újhullámos ízeket akkor viszont nagyon érdemes kipróbálni.

További helyek: AVX, Coffe 42, Beanlight/Beyond Within, Contador Caffe, Monterosa Caffe

Jó kávézást: adp

[ Módosította: Parci ]

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.