Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
waxos
csendes tag
Egy kezdő beszámolója, amihez elsősorban régi QM tulajok észrevételeit várom.
Szóval a gép egy QM 0650, őrlő egy használt SJ (nem eredeti, nem új késekkel, tengely nem tudom mennyire üthet). Ma volt a 7-8ik csapolás, ami végre már kezdett hasonlítani az általam elvártakhoz. A potit a max állásból egy kicsit visszavettem, úgy kb. 1 cm-t. A csapolási metódusért köszönet Tariati topiktársnak, ezzel észrevehetően javult az eredmény (addig híg löttyök erősen szőkülve, a szélükön vmi vékony crema-gyűrű szerűséggel). Az őrlőt az eddigieknél finomabbra állítottam, a szűrőt erősen megtöltöttem (ma nem használtam mérleget, de volt egy kis wdt is), felesleget lesimítottam, majd tömörítettem de kisebb erővel, mint korábban. Tariati javaslata alapján a második felfűtés után rövid hűtőcsapolás (inkább csak gőzt engedett) majd pár másodperc után rendes csapolás. Csöpögősen indult, majd az egyik kifolyón erősebben megindulva egérfarok, ami egy kicsit táncol (a másik ág kicsit később indult), de ma végre volt benne egy kis crema-folyam is, ízre aromás nem annyira híg, mint a korábbiak, tetején egybefüggő, de vékonyabb crema, jelenleg még tigrisminta nélkül. A színe is rendben lévőnek tűnt. A zaccpogácsa viszont kicsit vizesnek tűnt (a korábbiak érdekes módon szárazabbak). Ez mitől lehet? A QM-ek jól eltalált csapolásnál nem száraz zaccpogácsát produkálnak? Min kellene változtatni?
Hogy javíthatom a tömörítési technikámat? Videót egyelőre ne várjatok, a hardverállományom jelenleg nem teszi lehetővé (nem röhög!). Ja, a tesztalany 1 kg-os rioba gold 2016. 02. havi (tanuláshoz ezt gondoltam). Tudom-tudom a csapolás ideje is számít, ezt ma sajnos nem mértem, szőküléskor egyből leállítottam, mennyiség megfelelőnek tűnt.Bocsi, ha kicsit hosszú lett, csak meg akartam osztani, hogy talán végre látszik a fény az alagút végén!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Df83v2 választható késekkel
- Eladó egy Gaggia Brera automata kávégép, pár apró hibával
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Apple iPhone 16 Plus Pink 128GB használt karcmentes 94% akku (316 ciklus) 6 hónap garancia
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest