Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• reset

senior tag

Köszi soldier2 és köszi Ábi!
    Már csak kettő van a porondon, de "csak egy maradhat". Ez a PID kemény sarokkőnek látszik. Bár az általam megnézett videók többségéből annyit érzékeltem csupán, hogy a csapolás kezdő hőmérséklete a fix pont, amit a beépített hőmérővel is el tudnék érni - csak résen kellene állni a főző mellett. A PID ugye ott tartja a kívánt pontnál a hőfokot, így az nem tudja átlépni azt. Amint a kávé vagy a gőz elindul, onnan azonban már valamennyi esetben látványosan esik a hő. Ahol nagyobb a kazán, ott talán ez kevésbé jön elő - több a hőtároló puffer. A PID utólagos beépítésével, már kerülne annyiba az Ascaso, mint a L. Gilda...
    Én vidéki vagyok, messze a szakiktól...Eszközök birtokában magam is rámozdulnék a PID-es buherára / viszont akárhogy számolom, az jön ki, ha a PID megkerülhetetlen, nem járok rosszabbul anyagilag, ha eleve a PID-es főzőt veszem...A kiszemelt Ascaso egyébként 160 e. Ft körül van. #37124 A PID-es Lelit Gilda 180 e. A gyárilag PID-es Ascaso Steel UNO TERMOPID pedig 216 e. a legújabb Lelit Viktoria pedig 220 e.
    Így már csak egy kérdésem maradt: beáldozzam a PID-oltárán az Ascaso Steel Uno Prof. feelingjét?...Már elképzeltem, hogy sorjáznának a csészék a tetején...olyan sok jó hely van rajta...
    Ha a PID erősen ajánlott, akkor a Lelit Gilda lesz a befutó.

Új hozzászólás Aktív témák